A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Áldozóváry Balázs

 
Beosztása:
Nem: férfi
Életkor: 26 (születésnap: május 13.)
Testalkat: Korához képest elég magas, 195cm, mivel mindenféle sportot kipróbált legalább egy kis ideig, erős, izmos testfelépítésű.
Vonások: Pár éve kisfiúsnak mondható vonásai voltak, azonban ahogy idősebb lett, az arca is átalakult, sokkal karakteresebb lett. Mostanra kifejezetten férfias vonásai vannak.
Szem: Szemei kékes-zöld színűek, amelyekkel rögtön leveszi a lányokat a lábukról.
Haj: Sötétbarna, szinte mindig kócos a haja, tincsei szanaszét állnak. Ennek egyetlen oka van: nem túlzottan szeret fésülködni… Nem az a nagyon rövid, kicsit hosszabbra hagyja, de ez csupán azért, mert nem sokat törődik az ilyen dolgokkal.
Általános öltözet
A legtöbbször egy elnyúzott vagy kissé kopott farmerban és egy átlagos pólóban láthatod. Leginkább fekete, zöld, kék, fehér, esetleg sárga vagy barna színűben. Szinte mindig tornacipőben jár, igazság szerint attól majdhogynem képtelenség elszakítani.
Első benyomás, kisugárzás
Amikor először meglátod, egy hihetetlenül jóképű fiút pillantasz meg. Mindemellett jó kiállású - magassága és testalkata miatt. Szinte mindig mosolyog, vagy nevet, a szemeiben pedig általában valamilyen fura, játékos fény csillan meg, mintha mindig valami rosszban sántikálna. Persze tud ő komoly is lenni, azonban nem ez az első dolog, ami eszedbe jut róla.
Kedvenc elsőosztályú léglabdacsapat: Pécsi Pálinkás Pingvinek (3)

Kedvenc alsóbb osztályú léglabdacsapat: Martion Mágustanoda

Leírás

Balázs 1992. május 13.-án született Pécsett egy máguscsaládba. Édesapja (Áldozóváry Zoltán) és édesanyja (Zigray Lilla) is varázslók., mindketten ősi nemes máguscsaládok sarjai. Lilla 18. születésnapi partiján ismerkedtek meg, ahol első látásra egymásba szerettek és néhány év múlva össze is házasodtak. A korai frigy ellenére gyermekvállalásra csupán 8 évvel később adták fejüket. Először született meg Kamilla 1989-ben, a legidősebb lányuk, aki éppen külföldön tanul, immáron harmadik éve. Őt követte 1992-ben Balázs, majd öccse, 1995-ben, András. Ő tavaly követte nővérét külföldre, akivel mindig is remekül megértették egymást. Ezután Balázsnak született még egy húga, Zille, 1997-ben. A kislány rendkívül odavan idősebb bátyjáért, aki a nemtörődöm külső ellenére igenis sokat foglalkozik a legkisebbel.

„Én olyan optimista vagyok, hogy egy csónakkal elindulnék Moby Dick után, és még tartármártást is vinnék magammal.”


Erős nemesi önérzettel rendelkező szüleinek azonban minden próbálkozásuk ellenére fiúkba, Balázsba nem sikerült belenevelniük ezt a felsőbbrendűséget. A fiú valahogy sosem érezte úgy, hogy a hírnevét és pénzét felhasználhatja a javára. Amennyi időt csak lehet, távol tölt az otthonától, leginkább csak a haverjaival bontja a rendet, vagy a nagybátyjánál lebzsel a könyves szobában, és a történelemmel kapcsolatos könyveket bújja.

Legjellemzőbb tulajdonága, hogy szörnyen hanyag és nem törődik a dolgokkal, leginkább tesz magasról a világra. Hihetetlenül nemtörődöm. Azonban, ha dönteni kell, akkor nem gondolkozik sokat, sőt, inkább ösztönösen cselekszik, különösebb megfontolás nélkül. Szívesen kockáztat, egyszer élünk alapon.

Általában amit nagyon komolyan a fejébe vesz, azt véghez is viszi, szörnyen önfejű és makacs olyankor, szilárdan ragaszkodik minden elképzeléséhez és elvéhez. Nyitott típus, mindig a dolgok pozitív oldalát nézi. Nincs sok kitartása a dolgokhoz, ha bármilyen nehézség lép fel, szinte azonnal meghátrál. Kivéve, ha számára fontos dologról van szó ugye. Ilyenből ugyan nem sok van, azonban ha arra kerül a sor, akkor egy oroszlán erejével és akaratával küzd célért.

Ha kitalál valamit, jobban szereti, ha azt inkább más csinálja meg helyette… Eleinte mindig nagy a lelkesedése, azonban ez kitartás híján hamar alább hagy… „Fogjuk meg és vigyétek!” Mindig az a legfontosabb, amit éppen csinál, azonban a következő pillanatban képes elfeledkezni az egészről…aztán lesz ismét egy rendkívül fontos dolog, amiért egy ideig újra lelkesedhet. Ezért van az, hogy rengeteg sportot és szabadidős tevékenységet kipróbált, azonban az első akadály eljöttével ő tovább állt.
Nem túlzottan érdekli, hogy ki mit mond róla. Legalább is ezt mutatja… Legbelül iszonyúan kíváncsi rá, hogy mit gondolnak róla, és szinte mások pozitív véleményéből táplálkozik.

Sokszor kerül bajba nagy szája és őszintesége miatt, de eddig a végén mindig sikerült megúsznia… Szinte minden helyzetből képes kibeszélnie magát… ugyan úgy el tud cseverészni egy utcaseprővel, mint egy miniszterhelyettessel. Leginkább ő a társaság középpontja, imád beszélni, egyszerűen képtelen 3 percnél tovább csöndben maradni, szereti hallani saját hangját.

Witch & Moon

„Ne aggódj a holnap miatt! Holnap nyerhetsz hatszáz milliót - vagy elüthet egy busz. Vagy nyerhetsz hatszáz milliót, és elüthet egy busz.”


Azt hinné az ember, hogy a sok idióta ötlete miatt nem sok barátja van, azonban szinte sosem látni egyedül, mindig van körülötte valaki. És ezeknek a barátságoknak a legtöbbje nem felszínes. Balázs ki nem állhatja az érdekbarátságokat vagy bármilyen olyan kapcsolatot, amely így jött létre. Nagyon kevés embert enged magához igazán közel, szinte senki sem ismeri igazán. Akikkel őszintén szokott beszélgetni az a nagybátyja, legjobb barátja valamint kishúga, Zille. Nagyon kevés emberhez kötődik, és ahogy egy számára nem közel álló valaki komolyabban fordul hozzá, lelép, vagy megszakítja vele a kapcsolatot. A kötöttségeket, korlátokat, határidőket nehezen viseli, a szabadság a lételeme.

Mindenkivel és mindenhol jól érzi magát, nagyon hamar képes beilleszkedni egy új társaságba.

Egy elég különc fiúnak tűnhet, akit senki nem ért meg… Vonzzák az új dolgok, emellett a régiek is… amennyiben valamilyen módon különlegesek. Ha éppen olyan kedve van, sátrat állít fel a szobájában, vagy a lépcsőről szörfözik le. Lényeg, hogy ne legyen hétköznapi. Gyakran nem érti meg a környezetét, de ez visszafelé is igaz.

„Az élet egy vidámpark, és nem gondolunk a nyitvatartási órák utáni időre.”


Egyszerűen meg tud győzni másokat a saját igazáról, van egyfajta kisugárzása, aminek nem túlzottan tudnak ellenállni az emberek. Sok mindennel foglalkozik általában egyszerre, és a legtöbbet hamar abba is hagyja, ám egyvalami van, ami már kicsi kora óta rendkívül érdekli: a történelem. Legyen az mágusoké vagy talanoké; saját hazájáé vagy valamilyen idegen országé… ő odavan érte, és szinte kívülről fújja az egészet.

Witch & Moon

Szöveges DW Karakterlap
Fizikum: Mivel sokféle sportban kipróbálta magát, kezd vállasodni, elég erős. (13)
Ügyesség: Elejti, megbotlik benne, nekimegy… nos, nem az ügyességéről híres. (6)
Akaraterő: Nem nehéz rávenni és belevinni mindenféle baromságba, de amit komolyan a fejébe vesz, azt véghez is viszi. (11)
Intelligencia: Okos, értelmes gyerek… Mindig mondták neki, hogy van esze. A memóriája kitűnő, így leginkább a történelmi dolgok érdeklik, szinte mindent tud, ami azzal kapcsolatos. (13)
Megjelenés: Kifejezetten jóképű, a lányok odavannak érte… Ha belép valahova, ezzel akarva-akaratlanul is magára vonja a szebbik nem figyelmét. (15)
Észlelés: Gyakran ha az orra előtt is van valami, akkor sem veszi észre. De hát mit tehetnénk, pasiból van…. (8)
Mágia: Igézésekből és átkokból kiváló, azonban bűbájok és átváltoztatások terén nem nagyon jeleskedik, és a fejlődés is szörnyen lassú. (13)


„Minden napodat úgy kell élned, mintha az utolsó lenne, mert egyszer igazad lesz.”


Előnyök


Minden harchelyzetben Balázs egyfajta adrenalin-löketet kap, ügyesebbé válik, és nagyobb erővel bír a harc hevében. -Harci láz- (3). A távoljárás különösen könnyen megy neki, könnyedén is sajátította is el. -Illékony- (3) Az embereket képes egyszerűen az ujja köré csavarni, azok szinte mindig megbíznak benne -Egy elbűvölő ember- (1). Az emberek elsőre megkedvelik, jó benyomással vannak róla, noha általában ők sem tudják, miért. -Megnyerő- (2).

Hátrányok


Mivel együttműködésre képtelen („Fogjuk meg és vigyétek”), senki nem segít neki. Nem mintha elfogadná… már a büszkesége sem engedi -Senki sem segíthet-(4). Balázs sohasem menekül, az egyik elve: „A legjobb védekezés a támadás” -Vakmerő-(3). Néha ha az közvetlenül előtte vannak a dolgok, akkor sem veszi észre őket, legtöbbször nekimegy, fellöki, ami az útjába kerül…nem mintha valami baja lenne, csak nem veszi észre… -Figyelmetlen- (4). Amellett, hogy hihetetlenül hamar megunja azt, amit csinál, már ha másra kell valamiért várnia, abból is szörnyen hamar elege lesz. -Türelmetlen- (3). Jelentős hátránya, hogy nem hagyhat el varázslatkomponenst, azaz mindig szüksége van pálcájára, a varázsige és a mozdulatok alkalmazására. -Kötött formulák- (4).

Varázslatjártasságok


Igézés: Az igézések az igazi erősségei, a legtöbb meg sem kottyan neki. (15)
Bűbáj: Ha nagyon koncentrál, talán összejön, de különösebben fontosnak sem tartja őket.(3)
Átok: Ha már védekezés, akkor legyen egyből támadás… Egész jól mennek neki. (10)
Átváltoztatás: Majdhogynem reménytelen belőle… Talán a nagyon alapok mennek neki, de még fejlődni sem fejlődik. (3)


Képzettségek


- Általános műveltség humán (3-7)
- Mágiaelmélet (2-6)
- Mágiatörténet (3-7)
- Meggyőzés (2-7)
- Csábítás (3-8)
- Távoljárás (3-7)
- Idézés (1-5)
- Asztrálmágia (6-10)
- Mentálmágia (2-5)

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2009.08.30. 11:33:12

Üzenet küldése