Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Ónodi-Szűcs Barna

 
Beosztása: Bankár

Nem: Férfi
Életkor: 37 (születésnap: július 07.)
Testalkat: Zömök, szálkás típus. Nincs elhízva, de konditerembe sem jár, mert se ideje, sem pedig energiája nincs ezzel foglalkozni.
Vonások: Markáns, karakteres arcvonásai vannak, erőteljes állkapoccsal.
Szem: Keskeny, és gyakran gyanakvóan húzza össze, kissé mongoloid beütéssel rendelkezik. Színe kék.
Haj: Barna.
Általános öltözet
A protokoll miatt állandó jelleggel öltönyt visel nyakkendővel, de még ha szabadidős tevékenysége is van, akkor sem öltözik alul. Galléros póló farmerrel, szövetnadrággal, ugyanúgy megtalálható a gardróbjában, mint a Hugo Boss és Armani öltönyök.
Első benyomás, kisugárzás
Egyesek szerint tenyérbemászó, undorító alak. Mások szerint tisztelettudó, hűvös és kimért, a szürke eminenciás szerepét magára öltve irányítja a dolgokat. Emberek egy csoportja úgy gondolja, kellemes társalkodópartner, kifinomult ízlésvilággal, noha egy kicsit talán túlzásba viszi a beszédet.

..pedig ő csak az emberek jellemének megismerésére törekszik.


Leírás

Családfája az ezernyolcszázas évek közepéig vezethető vissza. Szinte minden felmenője pénzügyekkel vagy ehhez hasonlatos munkával foglalatoskodott egész életében, nem volt hát kérdés, hogy őt is erre a pályára szánják.
Nagyapja, Ónodi-Szűcs Benedek a második világháború alatt rengeteg menekültet bújtatott és csempészett ki a nácik által megszállt területekről; sokakat Svédországba, illetve Amerikába menekített, pénzt és energiát nem kímélve erősítette az ellenállók táborát. A békekötést követően megszaporodtak támogatói, és az eddig sem gyér vagyonát gigászira növelte; a háborúban kamatoztatta tehetségét, amit az országban is elismertek, és megtették a mágusok nemzeti bankjának a vezetőjévé. Nyugdíjazása előtt hozott létre egy oldalágat, mint családi vállalkozást, az Országos Személyi Vagyonkezelő és Kereskedelmi Bankot (OSzB).

Halála után ezt folytatta fia, Ónodi-Szűcs Benjámin lett a cég vezetője, aki egyértelművé tette felesége, Lia számára, hogy ha gyerekük lesz, ők is banki szektorban fognak dolgozni. Így is lett. Első fiuk, Barna egészségesen jött a világra, bár mágikus képességei csak kilenc évesen mutatkoztak először. A Martionba íratták be, ahol a mágikus tudományok iránt nem sok érdeklődést mutatott, sokat sírt kisfiúként a sikertelen varázslatok miatt. Az esze azonban már ekkor is a helyén volt, jól ment neki a történelem, számtan és bár reál beállítottságúnak mondták, kedvelt időtöltései közé tartozott az olvasás és a historizmus is.
Később megszületett öccse, Bernát is, de mindenki Barnától várta, hogy tovább vigye a család jó hírnevét. A Mrázban ismerkedett meg későbbi feleségével is, aki egyben magában hordozta az Ónodi-Szűcs férfi tagjainak nagy vágyát is: beházasodni a Családba. Barnát nem ez vezérelte, őszintén beleszeretett Száfely Edinába, akinek elszegényedett szülei kapva kaptak a dolgon. A fiú szülei is örültek, hiszen több évtizedes próbálkozásuk végét végre siker koronázta. Rossz nyelvek szerint a Család, hiába voltak ők multimilliomosok, annyira sok rosszat hallottak felőlük, hogy képtelenek voltak túltenni magukat a pletykákon, egy idő után pedig "státuszszimbólummá vált" őket visszautasítani.
Így Edina és Barna házasságot kötöttek, a fiatalok szülei pedig nagyon elégedettek voltak a dolgok menetével. Szebben nem is alakulhatott volna, egy budapesti lakásban éltek, Barna az apja alatt dolgozott, Edina háztartásbeliként várta férjét nap mint nap.

Felhőtlen életüket a 2006-ban megfogant kisbaba koronázta meg, és bár a nő veszélyeztetett terhes volt gyenge fizikuma és betegeskedései miatt, úgy döntöttek, vállalják. Edina nagyon szeretett volna anya lenni, és Barna is úgy érezte, megérett rá a házasságuk. Kisfiuk korán született. Hét hónaposan vérzése támadt Edinának, a szerpentáriusok pedig villámgyors beavatkozással, császármetszéssel hozták világra a kis jövevényt, aki legyengült, csakúgy, mint anyja. Egyikük sem élte túl a műtétet, Barna egy hét leforgása alatt veszítette el mindkettőjüket.

A tragédia óta többen is próbálták megkörnyékezni, de sem tartós kapcsolatot, sem házasságot nem akar. Két éve átvette apjától a cég irányítását, és ő az OSzB igazgatója, öccse a biztonsági osztály vezetője.

Rossz nyelvek szerint...

...rendszeresen felkeres nőket, akiknek fizet a szolgáltatásaikért, de ezt még senki nem tudta rábizonyítani.
...az OSzB nagyképűségből lett a bank neve, mert magában hordozza az Ónodi-Szűcs férfiak monogramját.
...van egy szigete valahol Miami és Kuba között, de a tulajdonlapját még nem látták.
...egyszer késésben volt egy talan megbeszélésről, és mivel nem akart késni, a repülőteret jó pénzért lezáratta és módosította a járat felszállását. Ez persze csak szóbeszéd.
...szokott beszélni a halott felesége fotójához, ami az íróasztalán található.
...támogatja a Családosokat, és a mai napig jóban van apósával és anyósával.


Aktuális állapot:

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2014.11.25. 20:50:06

Üzenet küldése