A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Ördög Bejke

 
Beosztása: Jövendőmondó
Nem:
Életkor: 24 (születésnap: január 12.)
Testalkat: Bőre mint a hó, alkatra törékeny madárka.
Vonások: Fiatal kora ellenére van valami karakteres báj bennük.
Szem: Zöld, játékos barna cirmossággal. A fényviszonyokkal változik, milyennek tűnik épp.
Haj: Barna, hosszú és hullámos. Utálja reggelente kifésülni…
Általános öltözet
Bár mindig gondosan választja ki ruháit, azok között kevés a boltban vásárolt darab. Mindössze pár farmer és pulcsi.
Ennek ellenére kevés ruhájáról mondaná meg az ember, hogy nem vették, hanem készítették. Édesanyja a nyíregyházi Porondszínház jelmezese és kellékese – remek munkát végez lánya ruháival is.
Első benyomás, kisugárzás
Ez a csaj fura. Nem is biztos, hogy szóba akarsz elegyedni vele… de mi van, ha bajban van? Olyan kis elveszettnek tűnik. – Míg te bizonytalan vagy vele kapcsolatban, ő teljes mértékben meg van róla győződve: nem vágyik rá, hogy bármiféle társas interakcióba lépjen veled.
Interakció. Azt jelenti kölcsönös viszony. Meglep ez a szó egy gyerektől? Akkor nem is tévedtél akkorát, mikor azt gondoltad, hogy fura.

Kezeivel „repdes” miközben közlekedik, és olykor szeleburdinak tűnhet, mert a mozgáskoordinációt még gyakorolnia kell. Ha beszédbe elegyednétek, érezhetően kerüli a szemkontaktust. Mintha minden másra figyelne, csak rád nem. Ez kicsit akkor is érezhető, mikor „elkapja a gépszíj” és csak beszél és beszél és beszél, nem nagyon érdekelve, hogy téged valójában mennyire vonz a mondandója. Például rengeteget beszél a nyulakról – szinte már természettudományos magasságokig rajong értük.
Gondolatait gyakorta nem tudja visszatartani, érthetetlen metaforákba bocsátkozik és hajlamos szó szerint értelmezni dolgokat. Mondjuk, mikor valaki azt mondja a kiborított joghurt láttán, hogy „Akkor ezt most fel is nyalod!”
Hanghordozása, hangmagassága nem mindig felel meg a helyzetnek, olykor rá kell szólni, hogy ne kiabáljon annyira, senki nem süket a társaságból.


Leírás

Nyíregyházi születésű, egyszerű máguscsaládból származó leányka. Édesanyja – Ördög Imola - varrónőként csupán alkalmi munkákat, megrendeléseket kapott, így a család állandó bevételi forrását az apja – Ördög László – biztosította. Egy mágustulajdonban levő bútorgyártó cégnél dolgozott asztalosként.
Sosem kellett nélkülözniük, beosztással ki-kijöttek, ám mikor Bejke még épp csak, hogy a világra jött, édesapja végzetes balesetet szenvedett: deréktól lefelé teljesen lebénult, s a szerpentáriusok sem tehettek már ellene semmit.
Édesanyja kénytelen volt más munkákat is elvállalni, hogy újszülött kislánya semmiben ne szenvedjen hiányt.
Bejke még nem volt egy éves sem, mikor Doroghy Viviánától nem mindennapi megrendelést kapott a nő az újdonságnak számító Porondszínház kapcsán. Éjt nappallá téve dolgozott és nem hiába: munkája olyannyira megtetszett a nőnek, hogy felajánlotta számukra a biztos megélhetés lehetőségét, amennyiben csatlakoznak a porondszínház technikusi gárdájához.
Azóta a lányka édesanyja készíti a műsorokra a fellépő ruhákat, kezeli a jelmeztárat, míg férje a kelléktárért felel, s amit kerekesszékben ülve is képes elvégezni – azt bizony megalkotja/megjavítja.

Bejke korát tekintve jócskán iskolaérett ugyan, ám orvosi véleményre magántanulóként van jegyezve a megfelelő hivataloknál, hisz érdeklődési köre és szociális fejlettsége jóval eltér kortársaitól.
Jövője egyelőre bizonytalan – az fix, hogy a Kormont nem tudják szülei fizetni – tanulmányi téren. Jelenleg besegít az édesanyjának, valamint a társulat tagjainak, cserébe pedig ők segítenek neki a tanulásban. Mellette rendszeresen jár Dr. Duschák Miklóshoz beszélgetni, ahogy a férfi nevezi.

A Martion Mágustanodában kissé megkésve, 14 évesen kezdte meg tanulmányait Lorton Lilla ösvényén, ám 2016 nyarán, amikor a síkok összecsúsztak, egészen véletlenül átesett egy másik világba a porondszínház egyik kellékként használt tükrén keresztül. Szerencsére az eltűnésével kapcsolatos bejelentésre kiérkező gemmáriusok értették a dolgukat és néhány nap alatt hazakerült a kislány. Igen ám, csakhogy amit mi napoknak érzékelünk, az a másik világban éveket jelentett Bejke számára!
Kijárta a Martiont, tisztességgel levizsgázott és még a Kormonra is bekerült ösztöndíjasként, két évet töltve az intézmény tanulóinak sorában, mire világunk gemmáriusai hazahozták a másik síkról.
Jelenleg ezt a furcsa helyzetet igyekszik megszokni, feldolgozni - nemcsak ő, de szülei és a színház társulatának többi tagja is.

{ fc: Ella Purnell | user: Lexi | játékért Tallenberg Endrének írj belső üzenetet! }

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2012.09.22. 13:04:33

Ez a karakter a Nyíregyházi Porondszínház céghez tartozik.

Üzenet küldése