A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Apponyi N. Miron

 
Beosztása:
Nem: Férfi
Életkor: 22 (születésnap: május 21.)
Testalkat: Átlagos 15 éves fiú. 170 cm körüli magas és sportos. Az elmúlt egy évben sokat változott, megnyúlt, emberesedik.
Vonások: Arca keskeny, szemei mélyen ülők, orra pici, szája telt.
Szem: Barna.
Haj: Félhosszú, barna, kusza benyomást keltő, de ez egy pontos dizájn alapja. Csakúgy, mint ikertestvéreié.
Általános öltözet
Farmer és háromnegyedes bő nadrágok, minden ami deszkás. Oldalzsebes, laza nyári nadrágok. Kissé bővebb pólók, különféle mintákkal és színekben, de nem kedveli az élénk változatokat, gyakran vesz kockás inget pólóra. Kenguruzsebes, kapucnis pulcsik, és az elmaradhatatlan deszkás cipő. Persze a játék kedvéért gyakorta hordja bátyjai cuccait, főleg ha megtévesztés a cél. Minden nadrágja zsebében van legalább két allergia elleni tabletta, ezt testvérei lelkesen pótolgatják, ha már az anyjuk beléjük verte. Így a fiú és általa a többiek is fel van szerelve gyógyszerrel.

Első benyomás, kisugárzás
Neki aztán mindről meg van a véleménye, szereti is kifejteni. Ő sem az a tipikus társaság közepe, de nem is fél belemenni egy jó beszélgetésbe. Mindig izeg-mozog, rengeteg energiát kell kordában tartania. Leginkább beszédes, csevegős formáját hozza, neki a legtöbbször süt a nap, csak néha a felhők felett. Szívesen barátkozik. Legtöbbször deszkájával a kezében láthatod, ahogy éppen hajmeresztő trükköket hajt végre, borzolva a közhangulatot. Mivel folyton ügyeskedik, gyakran látható kezén, lábán, arcán kisebb-nagyobb horzsolás, seb, vágás. Még jó, hogy ezek viszonylag gyorsan begyógyulnak.
Kedvenc elsőosztályú léglabdacsapat:

Kedvenc alsóbb osztályú léglabdacsapat: Martion Mágustanoda

Leírás

„Egypetéjű hármas ikrek születtek ma hajnalban az esztergomi Szent Rókus ispotályban. Az édesanyjuk elmondása szerint nagyon várták már a három fiú érkezését.” – Esztergomi Reggel, 1996. 05. 21.


A hármas ikrek legfiatalabb tagja, de koránt sem a legszelídebb, vagy akár a legszolidabb. Igaz ugyan, hogy már azt hitték mégis károsult, hiszen 5 éves koráig nem szólalt meg. Később, amikor kérdezték, miért nem, vállat rántott és azt magyarázta, hogy nem volt mit mondani. Nagyon korán megtanult olvasni, imádta a jó mesekönyveket, ahol a jó győzedelmeskedik a gonosz meg mehet a pokolba.
Sok fejtörést okozott a szüleinek, mert odafigyelést igényelt, kifinomult intelligenciával járatta a bolondját velük.
Bár ő állítja, hogy mindig is könnyű volt az élet körülötte, ez biztosan azért van, mert nem emlékszik, hogy szüleik mennyit rohangásztak utána, miközben kimászott az ablakon, felmászott a tetőre, kiült az ablakba, vagy éppen a szekrény legtetején nyert menedéket és a ház lakói órákig keresték. Vagy amikor elcsórta apja bicaját, hogy éjszaka tekerjen a közeli utakon. Miután a bicajt a szülei elkobozták, spórolt pénzén vett egy deszkát; szerelem.
Örült sok energiáját a szülei igyekeztek sportokkal lekötni. Falat mászott, lovagolt, úszott és túrázott, amíg rá nem döbbentek, hogy egy négy kerékre elhelyezett deszkán megváltja a világot. Nem egyszer kaptak frászt, amikor deszkás türkjeinek hála csontja törött, orra vérzett és szemöldöke felhasadt, de legalább lefoglalta magát.


Eleinte elég volt neki beülni az órákra és megvolt a közepes eredménye, de ahogy az idő halad és az órák egyre összetettebbek, neki is ki kell vennie a részét a tanulásból, de inkább Élit nyúzza, vagy a deszkáját, az kicsit jobban bírja.
Jellemileg igen kezelhető, nem szeretné sem a világot megváltani, sem világhírű lenni, ebben üt el testvéreitől. Viselkedésével nincsen probléma, ismeri az illemet és az etikettet, noha néha kicsapongó és merészebb, bevállalósabb, mint bátyjai. A fiú nagyon ügyes és gyorsan reagál a körülötte lévő dolgokra, lehet, hogy nem olyan okos, mint Soma, de gyors és kiszámítható. Főleg, hogy hála Élinek ő is a Titok híve. Úgy van vele, hogy bármi lehetséges, csak meg kell kérni erre az univerzumot, és mindent megkaphat. Mindig is pozitívan látta a dolgokat, pont ennek köszönhető, hogy sikeresen bevonzza, amit csak szeretne.
Nagyon jó megfigyelő. Noha nem tanult soha pszichológiát, mégis nagyon jól tudja alkalmazni, amit az édesanyjuk használt értük, vagy ellenük, hogy jobb belátásra bírja őket. tervei szerint ezen a szakon is szeretne majd érvényesülni, ha más nem akkor sportpszichológiában, de még az is előfordulhat, hogy a hobbiként imádott sportok a hírnév felé repítik. A légladba nem a kedvence, azt túl barbárnak tartja.
Édesanyja, Neményi Amália, ugyanis az ELTE-EMK-n tanít, pszichológia végzettsége révén.
Apja, Apponyi Gergely ugyan a Máguskormány alkalmazottja, jogász, mégis sok cselt bevetett ellenük, amiből a fiú sokat profitált.
Tervei szerint ő maga is anyja nyomdokaiba lépne.
Tavaly előtt Miron egy zord téli napon, a karácsonyi szünetben a lakhelyükhöz közeli patak jegén extrémdeszkázott. Sajnos a jég nem volt elég vastag, és egy óvatlan trükk miatt reccsenve elnyelte a fiú testét. A jéghideg víz és a pánik maga alá gyűrte az ifjú mágust. Éli az utolsó pillanatba mentette ki, és húzta partra, ott újraélesztette. Miron tudja jó, mivel a Titok elkötelezett híve, hogy minden jó visszajár. Nagyon sokat köszönhet Élinek, noha Miron azóta sem érti, hogy mi történt azon a délutánon, az egyik pillanatban minden rendben ment a következőben a jéghideg víz elnyelte és lefolyt a tüdejébe. A rémület jeges kézként markolta össze a tüdejét és ha nem érkezik a bátyja.... Miron csak azt tudja, hogy a levegő hírtelen forrni kezdett és ők valami módon kiemelkedtek a jeges vízből. A parton zihálva, sírva próbáltak rájönni, hogy mi is történt.
Ám az biztos, hogy a fiúnak van némi víziszonya, úszni sem tud túl jól és pánik roham is környékezi ha patak csörgedezik a közelben, ha meg be van fagyva... hat lóval sem lehet a közelébe vonszolni.
Különösen nagy átok Mironnak, hogy allergiás az eperre, minden formájában, gyümölcsként, lekvárként, dzsemként vagy bárminemű formában, pedig imádja. Többször is előfordul, hogy palacsintába nem vette figyelembe a lekvárt, vagy a gyülömcskenyér a padlóra küldte. A rohamok ilyenkor elég illesztőek, de egy gyógyszer és kis türelem, és a fiú életképes, azonban egy erősebb roham után, nem árt, ha egy gyógyító is látja.

DW karakterlap

Született: aeromágus (genotípus: levegő/levegő)

ÉP: 40

FP: 43

Pálca: orgona fa (Látótávolságon belül a pálca hívásra a kézbe repül (kivéve, ha más tartja)), loreleihaj mag (+2 bűbáj)

Tulajdonságok
Fizikum: 11
Ügyesség: 15
Észlelés: 10
Megjelenés: 10
Intelligencia: 10
Akaraterő: 10
Mágia: 13

Előnyök
- Gyors gyógyulás
- Gyors reflexek 1

Hátrányok
- Elkötelezett 2 (Éliás)
- Fóbia 2 (befagyott patak)
- Allergia 2
- Jövő hiánya II. (bájital, jóslás, asztrálmágia)
- Fafüggő (3)

Aktuális állapot:

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2011.06.15. 18:58:50

Üzenet küldése