A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Aranyoss Laura

 
Beosztása: Pincérnő

Nem:
Életkor: 24 (születésnap: január 17.)
Testalkat: Alacsony, szívós mégis formás felépítésű. Ott kerekedik, ahol egy nőnek szükséges.
Vonások: Szeplős arc, széles orrnyereg, vaskos ajkak.
Szem: Közepesen nagy, mandulavágású, kékeszöld.
Haj: Gyengén hullámos, szőke, hosszú lobonc keretezi arcát.

Általános öltözet
Leginkább farmert hord, sose szerette a kis ruhákat meg a szoknyákat. Nem fog sem virágos, sem rózsaszín cuccokban parádézni, szereti a letisztult mintákat, meg azt is, ha nem csillog-villog rajta a sok flitteres vacak. Szegecses bőrkabátok, rojtosra koptatott farmerok és pólók szerepelnek a szekrényében, egyedül a munkaruhája az, ami kilóg az összes szettje közül. Ahogy ő hívja... pingvinjelmez... fekete térdig érő ceruzaszoknya fehér blúzzal. Na meg az egyetlen nőcisebb cipő, ami ide kell, az a fekete balerinája. Egyébként deszkás cipőkben, bakancsokban mászkál.

Első benyomás, kisugárzás
Első ránézésre kissé komoly, talán egy picit komor is, mert nem napi nyolc órában mosolyog. Pedig igazán jól áll neki, mikor nem lefelé görbül a szája széle. Balhés csajnak tűnik, ezt már leszűrhetted, és ha rossz napja van, akkor elég rendesen odapirít szavaival. Nem kell félteni, eléggé talpraesett, kemény és meg tudja magát védeni. Legalábbis úgy gondolja, és az önbizalom a legnagyobb erő, ami olykor kellhet.

Leírás

Előtörténet
Mátéffy Lauren néven jött napvilágra Nice-ben. Egy talan férfi és egy boszorkány első gyermekként. Testvére (Katharina) csak öt perccel fiatalabb nála. A család a lányok születése után öt évvel Magyarországra szeretett volna költözni, de a repülőgép lezuhant, s a szülők meghaltak. A lányok anyja, Mary, védőbűbájt mondott, mielőtt a becsapódás megtörtént volna, így lehetett, hogy az ikrek túlélték a zuhanást. A lányok árvaházba kerültek, itt kapták meg magyarosított nevüket, mint Kata és Laura. A lányokat szétválasztották, s mai napig nem tudnak egymásról semmit...

2004. Október 2. - Mátéffy Laura összeverekedett egy társával az udvaron.
Ok: Nem engedték, hogy beálljon focizni.
Megj.: A kislányt megrovásban részesítem társa súlyos bántalmazásáért.

2004. December 13. - Mátéffy Laura kikerül az állami gondozás felügyelete alól.
Ok: Hamar Zsolt és felesége Andrea magához veszi másik két gyermekkel együtt.


12

Nyolc évesen kerültem ki a Szilágyiból és négy évig éltem Zsoltékkal. Az elején nagyon nehezen ment, sose voltak szüleim, és a Szilágyiba megtanultam, ha jó gyerek vagy, a többiek kinéznek. Itt se volt másképp, két másik gyerekkel kerültem a családhoz, be kellett bizonyítani, hogy itt én vagyok a főnök. Verekedtem, néha megharaptam nevelő szüleim, nem akartam, hogy szeressenek. Az új közeg megrémített, nem ismertem a kertvárost, ahova vittek és nem ismertem őket sem. Féltem, a félelem pedig ösztönzött, hogy ne adjam meg magam nekik. Pedig ők csak jót akartak... majdnem két éven keresztül rontottam a családi morált. Nem lehetett velem elmenni rendezvényekre, mert a két másik fogadott testvéremmel ellentétben én mindig elrontottam az ilyen happeningeket. Többször is elszöktem, a kertvárosban élő bandával nyomultam. Azt hitték már vagyok tizenhárom éves, pedig még csak tíz voltam. Ennek ellenére nem küldtek vissza. Nem lettem újra otthonba küldve, sem javítóba, amit titokban ezerszer megköszöntem Istennek esténként.
Tíz éves voltam, mikor először jelentkezett nálam a vadmágia. Nem volt nagy szám, legalábbis Zsoltéknak. Mint kiderült, ők ugyan sutta házaspár, de nagyon is jól informáltak a varázsvilágban. Több csemetét is azért vettek magukhoz, mert a kormány tudta, hogy kiféle-miféle lesz belőlünk. Mindenkinek így volt egyszerűbb... következő évben már a testvéreimnél is megmutatkozott, hogy nem átlagosak. Talán akkor kezdtem magam tényleg egy igazi családban érezni. Megtanították az alapokat, meg még annál is többet, de mint minden családi idill egyszer ez is szertefoszlott.
12 éves voltam amikor visszakerültem a Szilágyiba, mert nevelő szüleim autóbalesetben meghaltak. Trauma volt a javából, főleg mert nem folytathattam ott az új életem, ahol abbamaradt. Megint bekerültem abba a közösségbe, ahol nem a szeretet a legnagyobb erény, hanem az, hogy milyen erős a jobb egyenesed...

2008. Augusztus 11. - Mátéffy Laura visszakerül a Szilágyi Erzsébet Gyermekotthon gondozásába.
Ok: Nevelő szülei H. Zsolt és felesége G. Andrea autóbalesetben elhunyt.
Megj.: A kislány zárkózott, viselkedése provokatív, pszichológus kezeli.

2010. Március 20. - Mátéffy Laura összeverekedett egy másik társával az ebédlőben.
Ok: Nem volt különösebb indoka rá.

2010. Június 7. - Mátéffy Laura kikerül az állami gondozás felügyelete alól.
Ok: Sneider András és felesége Lívia magához veszi.
Megj.: Laura ellenállást tanúsít.

Életem legrosszabb nyara következett, amikor a Sneider családhoz kerültem. Kint laktunk valahol a világ végén. Megint nem ismertem semmit, megint új környezet fogadott. Méghozzá a legridegebb és undorítóbb. A család azért vett magához állami gondozású lányokat (csak lányokat!!), hogy pénzt kapjanak azért, mert "nevelik" őket. Én is egy voltam a sok közül, szám szerint a házban az ötödik és legújabb. A legtöbb lány kemény házimunkát végzett, lehetett válogatni, hogy takarítasz vagy főzöl, esetleg a kertet tartod rendben. Négyen voltak előttem, akik ezt csinálták, nekem pedig azért kellett bekerülnöm, mert a négyből az egyik lány állapotos lett. A nevelőapjától.2010. Augusztus 19. - Mátéffy Laura visszakerül a Szilágyi Erzsébet Gyermekotthon felügyelete alá.
Ok: Súlyosan megsebesítette nevelő apját.
Megj.: Laura továbbra is zárkózott, bármilyen közeledésre agresszíven reagál, pszichológus kezeli.

2010. November 24. - Mátéffy Laura megszökött a Szilágyi Erzsébet Gyermekotthonból, az Otthon bejelentette eltűnését a Budapesti Rendőr-főkapitányságon.

Betöltöttem a tizenhatot és egy újabb családhoz kerültem valahova a világ végére. Nem sokáig húztam ki náluk sem, a pasas egy kretén volt a nő meg még rosszabb. Az utcára kerültem, jóformán az utcán éltem, hiába volt "családom".
Kisebb seftesek által kapott munkából tartottam el magam, még az is előfordulhat, hogy kísérgettem férfiakat... ha kellett. Cserébe kaptam hamisított igazolványt, és beköltözhettem az egyik lebujba, ahol velem egykorú, szintén utcára került lányok laktak. Ott ismertem meg az egyik legjobb barátnőmet, akire mindig számíthattam. Kittivel nagyon hamar egymásra találtunk, ő segített abban, hogy "beilleszkedjek" és jól végezzem a munkám. Három évvel volt nálam idősebb, és nagyjából annyi ideje is volt a "szakmában". Megtanította, hogy nem szabad félni, és nem szabad az álmainkat sem feladni. Azt tervezte, amint lesz lehetősége dobbant innen, kiszáll a buliból és új életet kezd valahol messze. Együtt szőttük defektes álmunkat miközben estéről-estére kellett bevállalnunk mindent... mikor is egy évvel később jött el az a bizonyos pillanat.
Egyik este nem mentünk az áruért, amit nekünk kellett volna továbbpasszolni, úgy gondoltuk, hogy nem kezdenek el egyből keresni bennünket és lesz idő lelépni. Tévedés volt. Kitti elbújtatott, őt pedig megkéselték. Olyan gyorsan még sose futottam, mint aznap éjjel. Elértem az első járatot és Budapestre jöttem.
Már várt egy srác. Ő volt Kitti egyik kuncsaftja, aki jót akart neki, mert egymásba szerettek. Döbbenten állt előttem, mikor látta, hogy egyedül érkeztem. Próbáltam neki elmagyarázni, hogy mi történt, de én is eléggé zaklatott voltam. Nála kaptam menedéket.

Mivel nem fejeztem be a sulit, így érettségim sincs, de valahogy munkát kellett találnom. Megmaradtak a hamis papírjaim, persze nem szabadna azt használnom, de kell a pénz. Azok szerint elmúltam már 18 éves, persze ha majd januárba betöltöm, nem lesz rá szükségem. Akkor majd legálisan dolgozhatok, de egyelőre igyekszem minden balhét elkerülni, ami miatt elveszíthetem az állásom. Jelenleg a Blue Bird Caffé-ban vagyok pincérnő. Napközben kávét szolgálok fel meg ebédet. Este pedig Gábor szobakonyhás lakásába térek haza,bár... feleség lett belőlem. Ez egy igazán abszurd viccből keletkezett bullshit dolog volt, de megtörtént. Egyszer ha olyan hangulatom lesz, majd... majd elmesélem. De a lényeg, hogy 2013. Október 23-a óta Aranyoss Laura lettem.

Tulajdonságok
Fizikum: 13 (2)
Ügyesség: 13 (3)
Észlelés: 11 (2)
Megjelenés: 13 (2)
Intelligencia: 11 (1)
Akaraterő: 13 (2)
Mágia: 8 (-1)

Előny
Harcias
Testfókusz
Kiváló tulajdonságok

Hátrány
Agresszió - 2
Nehéz tanulás - 3
Senki sem segíthet
Fájdalmas mágia
A Jövő hiánya II.
(Abeomágia, Átváltoztatás, Bájitalok)Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2013.10.15. 15:07:40

Üzenet küldése