A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Argyelán Attila

 
Beosztása: Démonvadász
Nem: Férfi
Életkor: 38 (születésnap: május 05.)
Testalkat: 180 centijével még éppen az átlagot képviseli. Alkatilag épp megfelelő, inkább inas, mint izmos, azért ráférne valamilyen sport, vagy csak néhány kiló.
Vonások: Keskeny, jellemzően lefelé ívelt száj, erős mimikai ráncok barázdálta arc, állandó borosta által uralt pofa, közel ülő szemek. Mégis valahogy tetszetős a maga komoly, mélabús összképével. Viszont, amikor elmosolyodik, az egész arc egy pillanat alatt életre kel. Egyébként átlagon felüli intelligenciára éppenséggel nem asszociálnánk ránézve.
Szem: Sötétbarna, megfelelő fényben szinte már fekete. Ha a szem a lélek tükre, akkor bizony ez a tükör majdnem teljesen használhatatlan. A gazdag mimikai ráncok adnak némi mankót körülötte, de a sötét karikák sem ritka vendégek.
Haj: Eredetileg valamilyen sötét árnyalat lehetett, de erre csak a hajtövekben lévő lenövésekből lehet következtetni. Egyébként szőke, vékony szálú és mindig áll valahogy... általában össze-vissza.
Általános öltözet
Fehér ing, ami nincs mindig rendesen betűrve, lazára hagyott nyakkendő, szövetnadrág, balonkabát. Erős lenne azt mondani, hogy mindig ezeket hordja, de ha valakit látunk, aki így van felöltözve, akkor az gyanúsan ő. Egyébként nincs semmi baja a pólókkal és farmerekkel sem, ha nem dolgozik, azokat szívesebben is viseli. A slampos hanyagság azonban minden körülmények között jellemzi. Nem ad különösebben a külsejére.
Csuklóján egy szalagot visel, mely gyakran eltűnik az ing ujja alatt. Rajta van a neve, vércsoportja, a Főnix könnye pszichiátriájának bentlakói mind ilyet viselnek. Mivel a kórház neve is rajta van, így nem nehéz kikövetkeztetni ezt.
Első benyomás, kisugárzás
Már ránézésre sem a legszimpatikusabb alak, bár ellenszenvesnek sem feltétlen mondható. Nyilvánvalóan elvan magában és egyszerűen csak nem kell piszkálni. Valahogy körüllengi valamiféle megfoghatatlan apátia és nemtörődömség.
Megszólítva nem ellenséges, inkább szűkszavú, vagy rosszabb esetben végletekig szarkasztikus és ha okot adnak rá gunyoros. Megszokást igényel ez a fajta keserű szájíz, amit maga mögött hagy, ugyanolyan kellemetlen, mint a dohányillat, mely állandóam árad belőle.
Ha a hallgatóság elég figyelmes, akkor fel lehet fedezni beszédén, azt a fajta ízes élt, mely arra enged következtetni, hogy valahonnan vidékről származik. Bár annyira ez már jócskán nem erős, hogy be lehessen azonosítani az erdélyi nyelvváltozatot.
Aurája alapján egy teljesen átlagos mágus és egy rendkívül őszinte ember. Mágialátók észlelhetik nála a pálcáját és a csuklóján lévő karszalagot, egyik sem kirívóan mágiás.

Leírás

Erdélyi magyar máguscsalád egyetlen gyermeke. Egy olyan igazi, mezítlábas parasztgyerek volt, lévén nem nagyon volt más választása, a szülőket egyáltalán nem vetette fel a pénz. A családi körülményeket sem lehetett volna éppenséggel ideálisnak nevezni, az alkoholizmussal és atyai pofonokkal kikövezett út bizonyára nem sokat javított Attila személyiségfejlődésén.
A fiú egyetlen szerencséje az volt, hogy a faluban élt még egy mágus, rajtuk kívül az egyetlen. Leszerelt, nyugdíjazott gemmárius, akihez gyakran átjárt iskola után, ő segített neki a született képességének kordában tartásában, a munkájáért cserébe. Mivel a férfi vak volt, így a ház körül szinte minden munkát átvállalt tőle, vagy épp felolvasta neki az aznapi újságot. Utána gyakoroltak. Az idős férfi házában találkozott először rúnákkal is, de akkor puszta gyermeki érdeklődésen kívül semmit sem érzett a téma iránt.
11 évesen aztán a román oktatásügy embere felkereste őket, ám a szülők ragaszkodtak hozzá, hogy Magyarországon, magyar nyelven tanuljon a fiuk. Némi szervezést követően sikerült is elintézni, így Attila Martionos lett, a Karpena ösvényt erősítette. Egyik tanára ítélte úgy, hogy jóval nagyobb esélyekkel indulna a Kormonban, tekintve, hogy a nyugati mágiákkal szemben a keletiekkel játszi könnyedséggel boldogult fiatal kora és tapasztalatlansága ellenére is. Elsőre azonban nem vették fel ösztöndíjjal - Tekintve, hogy más lehetősége nem lehetett, anyagilag a család nem tudta támogatni -, ám második próbálkozásra elfogadták a kérelmet, méghozzá mind a két szakra. Elemi mágiát és démonológiát tanult, azzal a feltétellel vették fel, hogy amelyik nem fog menni neki, vagy a másik rovására megy, akkor csak azt a szakot tarthatja meg, amelyik jobban megy neki. Erre viszont nem volt szükség.

A Tehetséggondozó falai között végre ki tudott bontakozni. Az akkor kezdő pedagógus, Kapuváry Tétény vette gondozásba, akárcsak a nála két évvel fiatalabb Gellér Emesét. Ott pedig azonnal szembetűnővé vált a családi hátterekből adódó különbség, a lány mellett folyamatosan felkészületlennek és tudatlannak érezte magát, ami a frusztráció mellett elegendő motivációként is szolgált. Egy kislány nem lehet jobb nála ugyebár.
Mire elvégezték az iskolát, igazi barátság alakult ki hármójuk között, mely túlmutatott a felsőoktatás berkeibe is, Tétény mindenben segítette őket. Kísérleti jelleggel alapítottak egy entitásírtó céget (Antity), mely végül a szakdolgozata alapjául is szolgált és végre a munkába is bele tudta vetni magát ily módon.
Magánélete kimerült annyiban, hogy időnként hazautazott, hogy öt percben üdvözölje a szüleit és néhány órát beszélgessen a volt tanítójával. Valódi családjának egyébjént is inkább érezte Emesét és Tétényt, még ha ő nem is az a típus, akinek szüksége lenne rá, hogy ezt az ő tudtukra is adja. Tartós párkapcsolata pedig egyáltalán nem volt.

Minden jónak vége szakad egyszer. Mindenkinek ideje volt tobább lépni, egyedül ő érezte azt, hogy ez jó így neki, ahogy van. Mindenesetre ott állt tervek és célok nélkül, a többiek szétszéledtek. Az persze szóba sem jöhetett részéről, hogy csatlakozzon a SZAP-hoz, minden olyan szervezethez rendkívül kritikusan áll, ahol meg akarják mondani mit csináljon, vagy netalán egyenruhát viselnek. Így hazautazott végül Romániába és szabadúszóként helyezkedett el.
Élete minőségi romlása magával hozta, hogy dohányosból láncdohányossá vált és az alkohollal is közelebbi ismeretséget kötött. Azonban évek múltán hírt kapott Emeséről és Tétényről és bár valamelyest kérette magát a közös kis entitásírtó cég felélesztésében, de végül csak visszatért Magyarországra és ismét társult a másik kettővel.
Rutinmunkának indult és Attilának fogalma sem volt róla, hogy egy démon pont őt szemelte ki magának. Évekig emésztette őt. Eleinte csak ellenszenvesen kezdett viselkedni, mely annyira nem állt tőle távol, így nem okozott túl nagy feltűnést. Végül kezdtek megszakadni az emberi kapcsolatai és csak Téténynek köszönhető, hogy nem lett végzetes eredménye a démoni tevékenységnek.

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2014.05.21. 00:55:12

Ez a karakter az Antity céghez tartozik.

Üzenet küldése