A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Bálint C. Baltazár

 
Beosztása: Színművész, a Mráz Internátus diákja

Nem: Férfi
Életkor: 24 (születésnap: április 27.)
Testalkat: Egy átlagos 17 éves. Szerencsésen túlélte a "növök, mint a gomba" időszakát és megállapodott 180 cm-nél. Nem túl izmos, de nem fújja el a szél sem. Viszonylag sportosnak mondható, szélesedő vállai miatt.
Vonások:
Még mindig kissé kisfiús, kerek arca van, de lassan eltűnik a kerekség. Homloka kissé magasabb, s ezt anyukájától örökölte, de nem látszik, a folyton ráomló hajtól, csak néha, ha felköti azt.
Szem: Esküszik rá, hogy színe sötétszürke, de általában mindenki feketének látja. Alakja hasonlít két nagyobb mandulára. Fiú létére nagyon hosszú szempillái vannak, de ez kifejezetten barátságossá teszi tekintetét.
Haj: Koromfekete haja van, vállig érő. Kusza tincsei keretezik arcát, s elrejtik kicsit magasabb homlokát. Az utóbbi hetekben már annyira megnőtt, hogy gyakran látni felkötött hajjal is, ilyenkor az első, rövidebb tincsek előre buknak.

Általános öltözet
Végeláthatatlan ing-mániában szenved. Szereti a farmernadrágokat, s azokhoz mindig inget húz fel. Ritkán látni pólóban. Ingekből egy egész gyűjtemény áll a rendelkezésére. Ezeket általában betűrve hordja, hogy kilátszódjon a farmerekbe fűzött öv. Stílusát a sportos-elegáns közé lehet leginkább besorolni, bár ez biztos még változik az évek során. Lábán szinte mindig sportcipő látható.
Tavasz: Előszeretettel húzza fel különféle ingjeit, s ha kijön a jobb idő, akkor előkerülnek a rövidnadrágok is.
Nyár: Természetesen ing, sőt, ha lehet, akkor Hawaii mintás. Rövidnadrággal hordja, meg persze nyári papuccsal.
Ősz: Ilyenkor már hideg van csak inget hordani, ezért mindig húz rá valamilyen pulcsit, melyből a gallér kilóg.
Tél: Pulcsi, kabát, ing (igen, tényleg ing-mániás), sál, sapka, kesztyű. Átlagos téli öltözék. Nem olyan ember amúgy sem, hogy ki akar tűnni az átlagból.
Az órákra felhúzza a talárját, hisz’ kötelező, s ünnepekkor pedig a fekete dísztalárt ölti magára.


Első benyomás, kisugárzás
Kellemes megjelenése van, kisfiús mosolya más arcára is mosolyt csal. Eleinte kissé visszahúzódó és szótlan, ám valóban vicces és remek társaság. Szívesen meghallgat bárkit, szívesen barátkozik akárkivel. Ha problémája van valakinek, igyekszik minél jobb és kézenfekvőbb tanácsot adni. Ez is hozzátartozik a megjelenéséhez, kisugárzásához.

Leírás

1995-ben született a Crouy-kúrián, Angliában. Két perc múlva megérkezett hugicája, Anna is. A gyerekek három évesek voltak, mikor elhagyták Angliát, és visszaköltöztek magyarországi birtokukra. Apja Bálint Crouy Adelmár, kinek a pénz és a jó hírnév mindennél fontosabb. Anyja Bálint Crouy Ajna, egy kedves, szeretetre méltó nő, kinek egyetlen hibája, hogy nem mer ellenszegülni férjével. Baltazárnak eredetileg az Abelárd (jelentése: méhész) nevet szánták, ám az apja szerint nem méltó a család hírnevéhez, így kötöttek ki a Baltazárnál, amit Adelmár különösen megkedvelt a Malazárral való hasonlósága miatt.
Annát már 11 éves korában elküldték a Martionba, ám Baltazárt apja nem engedte. Véleménye szerint egy nemes családból származó fiúnak jobb neveltetésben kell hogy része legyen, így a fiúnak öt éves korától saját mestere volt.
Ahogy megtanult járni, párhuzamosan tanították táncolni, úszni és lovagolni. Emellett egyszerre tanult magyarul, románul és angolul, így mostanra mindhárom nyelven anyanyelvi szinten tud diskurálni. Öt éves korában kezdett vívni tanulni, illetve kezdte elsajátítani a spanyol és német nyelveket, egész szép sikerrel. Nagy álma volt a francia nyelvtudás megszerzése is, ám apja egyik ősellensége egy francia állampolgárságú férfiú (aki mellékesen a srác keresztapja is) így Balti terve elúszott a süllyesztőben.

2008. augusztusát tekinti eddigi élete legszebb hónapjának, mivel ekkor az apja beleegyezett, hogy testvéréhez hasonlóan, ő is a Martionba menjen tanulni. Még abban a hónapban megérkezett, ám a vártakkal ellentétben Baltit a Ferfexbe osztotta a Lelkek Tükre, a Karpena helyett. Így lett ő a család fekete báránya, aki miatt az apjának szégyenkeznie kell. Baltazár is bánta a dolgot, de ez a bánás csak addig tartott, míg be nem lépett a Társalgó ajtaján. Rögtön háztársakba botlott Lelle és Borsó személyében, ez utóbbi rövid időn belül szobatársa és egyben legjobb barátja is lett.

Nem csak barátokra tett szert, még 2008-ban, röviddel megérkezése után rátalál az első szerelem is Havasi Vica személyében. A párocska között hatalmas volt kémia, két és fél évig voltak együtt, mikor 2010 nyarán, közvetlenül vizsgák után, Vica bejelentette, költöznek, s jobb lesz, ha nem erőlteti a távkapcsolatot. Baltazár legnagyobb elkeseredettségében meg csalódottságában úgy döntött, megmutatja ő a világnak, hogy megvan nők nélkül is, így elindult teafüvet gyűjteni. Bizonyára ha valakinek beszámol szándékáról, lebeszélik róla, hisz köztudott volt, hogy tea-függősége ellenére sem a füvekhez sem a tea készítéshez nem ért. Meg is járta, ugyanis egy roppant mérgező félét sikerült begyűjtenie, majd tea címszóval egy fura löttyöt készítenie belőle. Természetesen, meg is itta. A bevitt tömény méreg mennyiségnek köszönhetően azonnal elájult, testvére talált rá a Konyhában, s riasztotta a tanárokat, akik, Rozi néni vezényletével gyorsan a Főnixbe szállították.
2010 júniusától 2011 márciusáig tartották mesterséges kómában, míg sikerült a méreganyag ellenszerét kikeverni, a fiú szervezetéből kimosni és kicsit helyrehozni is. A kóma alatt egyetlen hang tartotta benne a lelket, mégpedig a húgáé, ki többször is kijelentette, hogy hogyha nem szedi össze magát, és rohamos tempóban nem fog javulni, Baltazár bögre gyűjteménye fogja bánni a dolgot. Illetve nem kevés alkalommal azt is az orra alá dörgölte, hogy hogyha megpróbálja feladni a harcot, saját kezével folytja meg. Persze, pusztán csak testvéri szeretetből.
2011-et végig a kórházban töltötte lábadozással, év végén már magán tanárok is jártak be hozzá, karácsony előtt pár nappal engedték haza.
2012-ben otthon lábadozott s közben tanult is, így egy évvel később, de letette ötödéves vizsgáit is, s elkezdte a hatodév tananyagát. Húga kérésére apja belement, hogy Baltazár visszatérjen a Martionban és ott fejezze be tanulmányait, így 2013 januárjában ismét beköltözött, ezúttal a Próméteuszba.
2013 eseménydús év volt. Év eleji visszatérése után hamar szerelmi háromszög egyik csúcsává vált, ez az állapot nem tartott túl sokáig, ugyanis Lilike hamar elcsavarta teljes mértékben a fejét. Nyáron sikeresen leérettségizett és felvételt nyert a Csontváry színművészeti szakára, ahol azóta is remekel. Rengeteget tanul, készül, egy-két színdarabban is szerepelt már, s reméli, az év végi nagy előadás egyik főszerepét is megkapja.Kapcsolatok:
Bálint C. Anna: Az ikertesó. Imádja a lányt, s mióta Egerben tanul, jóformán a lánynál is lakik. Még szerencse, hogy jól kijönnek egymással.
Temesváry Lili: Jelenleg az egyik legfontosabb személy Baltó életében, s bár szeptember óta alig jut egymásra idejük, Baltazár reméli, hogy van oylan erős már a kapcsolatuk, hogy ezt is kibírja.
Cséplő Cintia: A lány, akihez még éjjeli órákban is be lehet kopogtatni egy bögre teáért, s nem mellékesen baromi jó táncos.
Edősi Julcsi: Pöttöm Panna, kis puffancs, de ha megtalálod a szívéhez az utat, egész jól ki lehet jönni vele. Vitathatatlan, neki áll legjobban, ha pufog, ezt kihasználva balti előszeretettel cukkolja. Március végén eléggé megromlott a viszonyuk, s bár a kislány nem tudja, még mindig fontos személy Baltó számára
Horváth Botond: Az ivócimbora. Gyakrabban kéne összeüljenek kocsmázni.
Mátéffy Kata: Még mindig ő főzi a legfinomabb gyümölcsteákat.
Cséplő Koppány és Karsay Simi: A Rendetlen, a Hiperaktív meg a Tea-függő, avagy a Próméteusz lakói.


Aktuális állapot:

Pénz: 1 tallér 2 dukát 0 garas

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2007.02.03. 20:34:29

Üzenet küldése