A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Bánk Dénes

 
Beosztása: New York University, English literature


Nem: Férfi
Életkor: 25 (születésnap: december 29.)
Testalkat: Arányos, bár jogosan mondanák rá, hogy vékonyabb, mint tanácsos, de magas, és daliás... Voltaképp.
Vonások: Hosszúkás, egyértelműen fiús arcán némiképp eltúlzott, ám jellegzetes vonások ülnek, és jobb orcáján anyajegy. Markáns, határozottan nem csúf.
Szem: Fekete bogár. Mélyen ülő, aminek hála indokolatlan misztikusság ül benne.
Haj: Dús, sötétbarna, hullámos lobonc. Néha olajosan csillog, néha csak a szél futkorássza át kedvére, és nem fésű.
Általános öltözet
Korának megfelelően divatos, és igyekszik az egyéni íze szerint is alakítani. Ha túlzottan kirívó nem is, de mindenképpen beazonosítható a sötét, alkalmi póló-zakó-hegyescipőjével.
Első benyomás, kisugárzás
Átlagosan érdektelennek mutatja magát mindaddig, amíg foghegyről suttogott cinizmusa ki nem ütközik. Nem szociopata, nem is rosszfiú, intelligens, és beszélgetni is hajlandó - és tud is. Ám olykor, ha nem figyel oda magára, smirglimodora megkaparhatja az érzékenyebb lelkeket. Türelme imádott témáiban végtelen, ám ezeken kívül, ha nyitottnak is mondja magát, többnyire ugyanezekre kanyarodik vissza - az egészséges egoizmus jegyében. Ha leszedjük róla huszonegyedik század modern mázát, javíthatatlanul gótikus alkat.

Leírás


Budapesten született, és a fővárosi élet világ életében a lételeme volt. Míg apróként a fapados villamoson lógázott, később a kertmozik, és az alternatív hangulatú kávézók színterén múlatta az idejét. A mágia természetesen, és hétéves kora óta egyre aktívabban kezdte körülszőni az életét. Nem csoda, hisz szülei (Bánk Attila, Kovács Szimonetta) mágusok, ám nevüket tisztaszármazású családfákban keresni sem érdemes. Gyermekkorát a modern mágusok életvitele jellemezte. A mobiltelefon, korlátlan internet, és a talan szocializáció mindig is jelen volt a mindennapjaiban.

A kamaszkor hajnalán kezdett érdeklődni a művészetek és az irodalom iránt. Az antik kultúrák nagy rajongója, és később, mikor felvételt nyer a Martionba ezt a személyes érdeklődését tökéletesen ki tudja elégíteni a mágustörténelem, keletimágiák és a drágakőtan tanulmányozásával. S annak ellenére, hogy egy külföldi alkotótáborra nyert ösztöndíj miatt egy évet kihagyott a tanulmányaiból, a témák iránti szerelme a mai napig nem szűnt meg.

Kifejezetten meglepte, mikor egy "próba, szerencse" alapon pályázott amerikai, amatőr-írói ösztöndíjat végül elnyerte. A 2008/09-es tanévét ezért is volt kénytelen halasztani, bár sosem hangoztatta, hogy megbánta volna az angolszász nyelvterületen való kalandozást. Ő maga kifejezetten a Poe-i romantikával ötvözött Lovecraft-i groteszk realizmust tekinti sajátjának, és követendő példának. Saját, kezdetleges írásai is ezt a korai horrorral ötvözött stílust adják.

Középszintű tanulmányai alatt nem nevezhető kifejezetten közösségi lénynek, de ugyanígy az sem mondható, hogy teljesen aszociális volna. Intelligenciája egy beszélgetés alapján nemigen mérhető fel - annál inkább választékos szókincse. A Martion tanárai kedvelt tárgyain kívül egy közepesen, vagy épp gyengén teljesítő nebulóként ismerhették. A diákok pedig rossz napjain egy pokróc, jó napjain egy egész kellemes jellemmel bíró fiúként, aki, ha kedve és ideje engedi, könnyen ragad le pár társalgási témánál.

Az érettségi után az ország elhagyása mellett dönt, hogy a NYU-n folytassa irodalmi tanulmányait a nagy almában. 2013-ra már két novelláskötet és egy készülő regény birtokosa, neve az ifjú tehetségek listájára esélyesen kerülne fel, ha nem rétegkultúrának szólnának a művei. Anyanyelvi angolságát, és a horror iránt érzett mérhetetlen szeretetét, és egyéni ízét ugyanis azóta sem átallja groteszk történetekbe foglalni. Erős, baljós és realistán gyomorforgató. Valahogy így ír egy született nekromanta.

Aktuális állapot:

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2009.10.14. 13:14:26

Üzenet küldése