A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Boldog Kornél

 
Beosztása: a Núber Kutatóintézet régésze
Nem: Férfi
Életkor: 33 (születésnap: július 06.)
Testalkat: 182 cm magas és egyáltalán nem cingár. Elhízva nincs, de kisportolva sem.
Vonások: Markáns, férfias vonások jellemzik. Azt szokták neki mondani, hogy meglepően kicsi a füle.
Szem: Sötét barna. A pillantása a fegyvere. Ezzel győzi meg az embereket, de az igazságot is pillantásával szokta előcsalogatni.
Haj: Rövid, közép-barna. Igyekszik mindig ápoltan tartani. Noha ez kimerül abban, hogy hetente kétszer megmossa.
Általános öltözet
A ruhavásárlást felesleges tortúrának tartja. Minek, ha ott a jó öreg farmer, meg a kényelmes-kinyúlt ing? A divatot egyenesen ki nem állhatja. A ruházkodás szükséglet, nem pedig szórakozás. Miért is bonyolítják azzal, hogy mindenből százfélét gyártanak? Egy idegen emberen soha nem a ruhát nézi meg elsőként, és elvárja ezt másoktól is vele szemben. A ruhatára egyszerű. és praktikus. Akad minden évszakra egy pár cipője. Három farmer meg egy vászon, néhány szimpla póló, vagy kockás ing. Egy-két mellény, és pulóver. Na meg persze egy szmoking, minden eshetőségre. Bár ideje lenne tisztítóba vinni, mert mostanra biztosan elrágták a molyok.
Első benyomás, kisugárzás
A varázslói véna minden porcikájában benne van. Azért a talanok sem kerülik el, de akaratán kívül mozog többnyire varázstudók között. Segítőkész, és jó lelkű. Kicsit trehány, és a felelősséget vállalni még csak most tanulja. Jó humora nagyon hamar megmutatkozik. Az első beszélgetésekkor kiderülhet, hogy érzelmi és értelmi intelligenciája is messze nem átlagos. Épp csak nincs ahol ezt kamatoztatni tudná.

Leírás~ Születés ~

1986.-ban született, Pécsen. Édesanyja nyughatatlan lélek volt. Így igazi apját sosem ismerte. Boldog Péternek hívták a férfit, aki állítólag meglátta első szülött fiú gyermekét, és megijedve a csecsemővel járó felelősségtől, egyik este kötegnyi pénzt hagyott az étkező asztalon, és elköltözött otthonról. Anyja, Mária nem kötött házasságot Péterrel, de felkutatta a férfit, és újabb három évre összeköltöztek egy Miskolc belvárosában fekvő panelházba. Mária későbbi elmondása alapján, Kornél húga – Zsófi is Boldog Pétertől van. A lány Boldog Zsófiaként van anyakönyvezve. De olyannyira kilóg szalmaszőke hajával a családból, hogy egyikőjük sem hiszi el ezt a nyilvánvaló füllentést.

Másodszorra Mária hagyta el a férfit és Lellére hurcolta az akkor négy éves Kornélt, és egy éves Zsófit. Kimondott nyaralói kunyhóban húzták meg magukat, amíg a nő eladóként dolgozott egy vegyeskereskedésben. Kornél akkor tájt kezdett érdeklődni a vízi sportok iránt. A szomszédjukban élő jóvágású vízisíoktató négy nyáron keresztül vette szárnyai alá a fiút. Kornél gyermekévei közül a legkedvesebbek kerültek ki a férfivel közösen eltöltött időből. Ugyanakkor az egyik legrosszabb is. Mária a legjobb érzékkel volt rosszkor, rossz helyen. Viszonyba kezdett az oktatóval, aminek viszonylag hamar, viszonylag látványosan rossz vége lett. Kornél akkor látta anyját férfivel veszekedni először. Az apjával leginkább indoklás nélkül elrobogtak a házból, vagy hagyták el egymást.

Mikor az oktató kezet emelt a nőre, az anya ismét összeszedte a gyermekeit és továbbállt. Az incidens után vándorlétet éltek. Két-három évnél tovább sehol sem maradt meg a család. Ez alatt az idő alatt Máriának több tucat kapcsolata volt, a gyerekek pedig három különböző általános iskolát búcsúztattak, és két másik gimnáziumban tervezgették az érettségi eljövetelét.


~ Martion ~

Kornél baráti és szerelmi élete éppen ezért elég sivárra sikeredett a középiskolában. Noha igazából soha nem szenvedett hiányt olyan társaságtól, akik belevitték a rosszba. Rendhagyóan kicsit később – tizenhárom éves korában kapta meg martioni levelét.
Kornél már az első évfolyamban kilógott némileg idősebb lévén a sorból. De kései varázstudásának megmutatkozása nem volt egyenlő a tehetségtelenséggel. Más dolgok érdekelték, mint a társait, és ezeknek nem is hagyta, hogy gátat szabjanak.

Sokat járt a könyvtárba, és szorgalmas Mágiatörténet hallgató volt. Egy időben sajnos szemüvegre is szüksége volt, enyhén vastagabb lencsével, mint az átlag. Akkoriban esélyt sem látott rá, hogy az ösvénytársai ne kerüljék el messzire a kastély falain belül.
S bár egyre gyengülő szemével nem volt tanácsos seprűre ülni, ő harmadikos korára mégis szeretett volna az iskolai léglabda csapatban részt vállalni. Jól jártak vele, mert kései érkeztével, mindig erősebb és nagyobb volt társainál. Fogó ugyan nem lehetett, mert ahhoz éles látás szükségeltetett. A hajtóknak is fontos volt, hogy tudjanak akár messziről is célozni. De terelőnek tökéletesen megfelelt. Érzékei, és egyensúlya egyaránt nagyon jól működtek. Ha hátulról érkezett a bestia, ereiben lüktető vére máris figyelmeztette, hogy merre kell fordulni. Testi fölényben sosem volt a korban hozzáillőkkel szemben. Önmagához képest ereje mindig is vállaiban, mellkasában, és karjában összpontosult.

Mák


Negyedik évfolyamos korában, anyja megkísérelt egy utolsó költözést, de ő már nem hagyta, hogy kivegye Martionból. Ezt az iskolát szerette volna a megszokott társaságban elvégezni. Zsófi nem járt ilyen jól. Pesten maradtak végül, a Nap utcában ért véget vándor létük. Ez már elég közeli területnek tűnt, hogy kéthetente meglátogassa családját.

Az elkövetkezendő három fennmaradt évben kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Mágiatörténet területein. Országos versenyeken, ha nem is az első, de igen magas eredményeket ért el a témakörben meghirdetett mágus versenyeken. Sonkoly Márton – akkori házvezetője – azt javasolta neki, hogy foglalkozzon drágakő mágiával. Később pedig, ha ez kevéssé fekszik, akár régész is lehet belőle. A kamasz fiúnak nagyon tetszett az ötlet. Hatodik és Hetedik évfolyamos szabadidejét is a léglabda tette ki, amit most már Rejtő Honóriusz különóráival bővített. A férfi segített neki felkészülni az egyetemi felvételire, így sikeresen bejutott az ELTE-re, jog és társadalomtudományok szakra. Noha eleinte nem erre készült, végül beadta jelentkezését ide is. Továbbra is azt hallgathatta, amit szeret, és ami érdekelte. Így rengeteg energiával, és elhatározott törekvéssel beteljesült Sonkoly professzor jóslata, és az Országos Mágustörténelmi Régészcsoport egyik legfiatalabb, szerencsés tagjaként dolgozik ma is. Ez természetesen, néha külföldi utakat igényel. De mindent megér neki, hogy felfedezheti az ősök titkait.

~ Magánélet ~


Anyja Pestre költözésük után sem csillapodott le. A testvérpár úgy emlegette, mint a mágnes, ami a bajt vonzza, és nem a szerencsét. Amikor Zsófi letette az érettségijét, a nő egy nap összepakolta holmiját, és ahogy egész életében tette, most is tovább állt. Később sem hallottak róla, és a köteg pénz, amit Kornél apja huszonegy évvel ezelőtt az asztalon hagyott, akkor is ott pihent a konyhaasztalon. Persze csak jelképesen, hiszen csupa haszontalan régi papírpénz volt. Aligha ért volna valamit a sarki közértben. De Boldog anyuka nem volt szívtelen, kiváltképp nem volt rossz szülő. Hagyott pénzt a gyerekeire. Ki tudja miből, és ki tudja hová tűnt el a nő…

Ezután Kornél, és felnőtt korúvá vált húga ott maradtak a Nap utcai házban, és a sokk alatt, amit az elhagyatottság érzése okozott, igyekeztek élni az addigi életüket. A következő évekre rányomta bélyegét az, hogy egyik pillanatról a másikra önállóvá kellett válniuk.
Kornél akkoriban szakított gimnazista barátnőjével Hannával, akivel a szalagavatós bálig barátokként funkcionáltak, majd egyszer mind a ketten arra lettek figyelmesek, hogy az egyik féltékeny a másikra, és fordítva. Anyja hirtelen távozásával már nem fért bele barátnője hirtelen megugró hisztériázásának száma. Túl sokat veszekedtek, és neki túl sok szembejövő hétköznapi problémával kellett megküzdenie.Kornél számára az egyetem volt a szabadság kulcsa. Ott ki tudott bontakozni. Végre talált olyan barátokat, akik nem a csínytevésekre próbálták rávenni, hanem mélyebb és érdekesebb eszmecserét folytattak vele. Megismerte élete első szerelmét Elinát. A legszebb nő volt, akit életében látott. Egyértelműen különc lány volt. Ének-zene szakos. A Mágiatöriseket pedig ex-barátja révén ismerte, aki még mindig elrángatta a lányt egy-egy iszogatásra a szemináriumok után. Elina nem titkolt vágyat ébresztett a fiúban, és ez nem volt teljesen viszonzatlan. Néha kettesben is eljártak, mintha mindig titokban kellene tartani.


Kornél huszonnegyedik születésnapján pedig a lány mellett ébredt. Hiába hitte, hogy ezzel Elina az övé lesz egy életre, a lány fájdalmasan hasonló tulajdonságokat mutatott az édesanyjával. Nem tudta lekötni magát, és folyamatosan hangoztatta, hogy külföldre akar menni. Neki Magyarország út kevés. Néhány hónapos depresszióba süppedt a fiú, miután Elina végleg eltűnt az életéből. Csak az a hír tudta kizökkenteni, miszerint állást ajánlanak neki a hőn vágyott régész pozícióba. Boldogan vállalta, és végre beléphetett a – már nem diákáron - kereső állampolgárok sorába. Ez nagyon sokat segített az anyagi helyzetükön, noha akkor már Zsófi is vállalt különböző munkákat.

A fizetése felülmúlta minden várakozását, és napjainkra, már saját egyszobás garzont tud bérelni Pesten. Húgával mind a ketten megszokták, hogy önállóan éljenek. Már így tartják kényelmesnek. Mind ketten örülnek neki, hogy meg is tehetik.
Kornél tisztában volt vele, hogy a meglepetéseknek két éle van. Vagy jó lesz nekünk… vagy rossz. Ami Elina távozásával bő egy évvel történt, kicsit mind a kettőre igaz volt, attól függően, hogy akarta az ember látni. A lány megkereste Kornélt, és bemutatta neki fél éves gyermeküket: Emmát. Azzal az ajánlattal állt elő, hogy vagy magához veszi a babát, vagy beadja egy árvaházba. Noha akkor még nem tudta biztosra, hogy Emma tényleg az ő lánya, végül egy sor üvöltözés, vádaskodás, düh és csalódottság után, Kornél magához vette a gyereket. Nem akarta, hogy ez az apró takarógombóc valaha olyan elhagyatott gyermeknek érezze magát, ahogy ő annak idején. Elina, aki ebben a pillanatban is anyjára emlékeztette a fiút, mindenféle megbánás nélkül hagyta hátra őket. Kornél legutóbbi tudomása szerint Párizsban van a lány. Már korántsem szereti úgy, ahogy az egyetemen. De vallja is, hogy nem ugyanazt az embert ismerte meg akkor, mint most.Apasági tesztet csináltatott. Az eredmény fura mód elkeserítő, és üdítő izgatottsággal teli igazságot mutatott. Egyelőre túl nagy feladatnak tűnik ez. Hiszen nem könnyű összehozni a munkát, egy ilyen pici gyerekkel. Szerencsére új, még alig kitaposott munkahelyén, megértő barátként álltak hozzá kollegái. Áthelyezték egy olyan területre, ahol otthonról is tud dolgozni amíg Emma bölcsődés korú nem lesz. Persze ez nem változtat a tényen, hogy a fiúnak soha nem volt kialakult képe az apaságról, édesanyja kilengései miatt. Húga ugyan nagy segítségére van a hétköznapokban, de egyébként állandó kétely gyötri, hogy nem lesz jó apja a gyereknek. És amúgy is meg van róla győződve, hogy ő nem szülőnek való.

Kornéllal most leghamarabb a boltban futhatsz össze, ahogy elkeseredett megkockáztat egy-két bébi tápot, aminek újfent ezerféleségével nem tud megbékélni. Esetleg két hóna alatt hatalmas pelenkás zacskókat cipel fel a garzonlakásába, autó híján leghamarabb trolival közlekedik. Néha elkaphatod Emmával is, ha leviszi egy sétára a parkba. Ne aggódj! Ügyetlenkedéséről azonnal fel fogod ismerni.


Rá jellemző tulajdonságok

Szentimentális
Titkokat tart
Természetbolond
A múltban él
Ravasz
Gőgös
Hódító
Hűséges barát
Megfontolt
Ambíciózus
Idealista


//User msn. Jelezz előtte. zsgigi2@hotmail.com//

Aktuális állapot:
Pálcája: 12 hüvelyk, tölgy, vándordám-agancs. Meglehetősen rugalmas.
Nála van:
- a telefonja
- pálcája
- oldal táska: benne tárca, egy csekk, pergamen és penna.

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2011.08.16. 22:41:24

Ez a karakter a Núber Kutatóintézet céghez tartozik.

Üzenet küldése