A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Dévajvári Nóra Dela

 
Beosztása: a DiákTanács tagja, Mókusbarát
MacsCapone
Nem:
Életkor: 23 (születésnap: augusztus 20.)
Testalkat: Vékony, de nem az a kimondottan törékeny, gyenge.
Vonások: Mindig jókedvű, spéci módon adja elő az angyali ártatlan gyermeki pofikát ha kell.
Szem: Világító kék -többek szerint acélkék-, de ha mérges és nyűgös, akkor vészjóslóan sötétebb árnyalatra vált. Egyébként sosem állt jól, egyértelmű, hogy mindig valami rosszaságon töri a fejét.
Haj: Szőke, hosszú, kreppelt
Általános öltözet
Sportos, laza öltözet, többnyire kisnadrág és póló van rajta. Fekete, illetve sötét árnyalatú ruhák kombinációja.

Photobucket


Első benyomás, kisugárzás
Határozott, vagány, mindig jókedvű. Reggel kicsit nyűgös, de délelőtt már madarat lehet vele fogatni. A magas labdákat mindig lecsapja. Lételeme az irónia és a cinizmus. Vallja: Aki nem érti a cinizmus hatalmát, fogalma sincs a humorról. Szereti áthágni a szabályokat, szerinte azok azért vannak, hogy meg is szegjük őket.
Kedvenc elsőosztályú léglabdacsapat: Budapesti Bús Bikák (4)

Leírás


Adatok:

Teljes név: Dévajvári Nóra Dela
Apja neve: Dévajvári Tamás /Bornemisza László
Anyja neve: Sánta Eszter
Magasság: 150cm
Súly: 45kg
Háza: Karpena
Évfolyam: Hatodik
Pálca: Csont, kelta szimbólummal (+3 m-en belül kelta szimbólumokra, rúnákra rezonál), griffkarom maggal (+2 igézésekre), 12 hüvelyk.


Történet:

Születése napján egy jósnő közölte a szüleivel, fekete aurát lát, és ez igazi lázadó jellemet takar. Apja büszkén tartotta karjaiban, már előre eltervezett mindent. Egészen kicsi kora óta tanítgatta anyjával együtt, és lelkesen vette tudomásul, lánya igen fogékony minden újdonságra.


Kedvenc játéka az apja pálcája volt, tetszett neki amit tud. Első pálcáját ezért igen hamar megkapta, de valahogy nem volt minden rendben. Az egyszarvúszőr magot tartalmazó pálca nem bizonyult jó választásnak, így egy másikat kapott helyette, griffkarommal. Telibe találták. Kis korától kezdve okatták a kviddicsre, fogóként és őrzőként bizonyult tehetségesnek, bár a hajtó szerepét szerette a legjobban. Szülei egy napon elmentek, többet nem tudott róluk, nagymamája nevelte fel abban a szellemben, ahogy az ősei tették.

Rendkívül elvennek bizonyult mindig, fél percre sem volt képes nyugodtan ülni, bár nagymamája igyekezett lekötni figyelmét. Nem igazán érdekelte a jóslások világa és a különböző módon kotyvasztott italok sokasága, így örökösen kislisszolt, más elfoglaltság után nézni. Ennek következménye legtöbbször valami stikli lett, hiába magyarázta, nem akart ő rosszat, arról nem tehet, hogy ez így alakult, nagymamáját nem sikerült meggyőznie egyszer sem.


Furcsaságait nem tudta hova tenni soha, a kislány meglehetősen vonzódott minden tüzes dologhoz, és nagy igyekezetében bizony lobbantak lángra különböző tárgyak, és legutoljára a konyha is. A tűz mindig tetszett neki, sokszor gyönyörködött akár egy gyertya lángjában is, nem értette, miért nem szereti más is. Nagymamája soha nem beszélt neki arról, ez miért nem normális dolog, hagyta, hogy abban a hitben nőjön fel, nincs ebben semmi kivetnivaló. Kérdéseire, akár a szüleiről kérdezősködött, akár másról, annyit mondott csupán: "Majd egyszer megértesz mindent."


Sokak szerint mindig is hiperaktív és szeleburdi volt, képtelen volt akár fél percre is odafigyelni valamire. Nem félt semmitől és senkitől, hogy ez a korából fakadóan van így, vagy sem, nem tudni. Ha igen, akkor majd kinövi, de jelenleg még nevezhető nyugodtan vakmerőnek is. Egy biztos, pimasznak és szemtelennek tartják, mondván mindig visszaszájal, ha úgy hozza a szükség, legyen az felnőtt vagy gyerek. Saját megítélése szerint ez nem pimaszság, hanem a tények közlése, arról meg nem tehet, hogy ezt nehezen viselik el.


A neve érdekes lehet mindenkinek, de szülei úgy gondolták, becenevét is viselje. A Dela azért ragadt rá, mert képtelen volt kimondani a vezetéknevét, és kisgyerek fejével Delára módosította, és mindenkinek így mutatkozott be, miszerint ő -kezdetben- Deja Nója, majd -a későbbiekben- Dela Nóra. Így beceneve a Dela lett, és a mai napig így szólítja mindenki. A többire nem is figyel. //Köszönjük Yagának, mint hivatalos keresztapának:D//


Eddigi élete a Martionban:


Tulajdonságai alapján echte Lortonos lenne, talán ezért szereti annyira a Mókusokat és barátkozik velük könnyebben, mint másokkal. Ennek ellenére rendkívül büszke arra, hogy kismacska –lám, még egy lortonos tulajdonság-, és esze ágában sincs bárhova máshová menni.


Dorottyával való viszonya érdekes fordulatot vett, kinevezte pótanyjának, de erről elfelejtett szólni az illetékesnek, mégis természetesnek veszi, és ő az egyetlen ember, akit igazán szeret, akiben megbízik, és akire hallgat is. A tisztelet szóról sejtései vannak, de a t betűig még mindig nem sikerült eljutnia, így egyelőre leragadt a köszönésnél, és az illedelmes megszólításnál. Karpisként elég pofátlan tud lenni, és nem is zavartatja magát, ha mégis bibi lenne belőle, egyből előveszi az ártatlan, angyali pofikát, amitől még egy jéghegy is elolvad. Kivéve, ha nem.:D


Hiperaktív kölyökként rendszeresen kerül bajba, és alig pár hónap múlva máris kiérdemelte az égetnivaló címet is. Véleménye szerint ő nem rossz, csak izgága, igaz, ezt elég nehezen tudja kimagyarázni a büntetései miatt, amiből már elsőben is rekordot állított fel.


Másodikosként lehetőséget kapott a DOM tanársegédségre, azóta nagyon lelkesen veti bele magát az óratartásokba. Sokként érte anyja felbukkanása, aki kijelentette, hogy a kétajtós szekrény, volt profi kviddicses, jelenlegi házvezetője az apja. Képtelen volt ezzel megbékélni, de már tudja –és már érti nagymamája kijelentését is- miért van tehetsége a repüléshez, és némileg a bájitalok kotyvasztásához. Bár kiakadt, hogy az öreg lemondott, viszont nem hagyja itt őt, sőt, még egyik testvére, Kriszta is a Martionba jött.


A büntetések gyűjtéséről nem sikerült leszoknia, és képtelen megbékélni a szabályokkal is. Egyszerűen nem szereti őket, és minél jobban tiltanak neki valamit, annál inkább csinálja. Felettébb sajnálja, hogy szeretett démonját, az Árnyékot elvették tőle. Igaz, egy sérült diák és tanár látta kárát, most már érti, miért nem kaphatja vissza. Nemes egyszerűséggel ki nem állhatja a szabályokat, továbbra is egyetlen emberre hallgat csak, és az nem más, mint Dorottya. Miatta volt hajlandó egy kicsit jobb belátásra térni, még akkor is, ha ez a büntetőlistáján nem is látszik.


Az első két év termése: 32, harmadikban elérte a 42-őt. Ezért is volt érdekes, hogy az ittléte alatt érkező régi-új házvezetője prefektusnak kérte fel. Sokan nevetnek rajta, tudja. De ahogy a Ts-séggel is megbirkózott és bebizonyította, helye van ott, itt is ezt teszi, bár az őszi táborban sikerült megszereznie a 45. büntetését is.


Aminek nagyon örült, hogy egy véletlen folytán 6 társával együtt láthatta a 4 alapítót élőben, Karpena Katalinnal és Sólyomszárny Sándorral együtt. Ferfex Farkastól még kardozni is tanult Eszterrel és Marllal, míg a többiek a rúnákkal voltak elfoglalva. Akkor állapította meg azt is, hogy 1151-ben sokkal jobb volt minden, és Karpena Kristóf sokkal jobb pasi élőben, mint a képeken.


Aminek pedig nem örült, hogy elkísérte Erzsit egy randira a Margit-szigetre. Sikerült is kifogniuk, jó maga találkozott élőben is egy hatalmas vérfarkassal. Az, hogy túlélte, az 3 férfinek köszönhető, mert egyedül esélye sem volt semmire sem. Így egy harapással és egy égett kézzel lett gazdagabb. Zekk bejelentését lazán fogadta, miszerint megfertőződött és likantróp lett. Úgy áll hozzá, hogy kapott valami újat, amit meg kell szoknia és tanulnia. Egy dologtól retteg, hogy véletlenül megtámad valakit.


Vizsgaeredményei:


DOM, MGT, BBT, MLI, GYN -másodikban pluszban: TRZ, BIT, harmadikban VTT és CSI: (M)agas Index

Kitűnő tanuló, de ne irigyeld tőle, tesz is érte rendesen. Rengeteget tanul és gyakorol mellé. Hiszen készül a felvételikre. Nem egyre, kettőre.

Az Oswald König Akadémia és a Kormon Lehel Tehetséggondozó ami megfogta, ide készül gőzerővel. Előbbinél nem kérdés, a rubin gemmáriusi szak az övé -elsős kora óta ez hajtja-, utóbbinál még vívódik, hogy megviccelje-e tanárait, és erősítse Riuszt a démonvadászok körében, vagy más területet válasszon? Egy biztos, kitartó, küzdő típus, ráadásul mellettük nem mond le a tanításról sem. Szereti.Photobucket

DW alapján:


Előnyök/Hátrányok:


Kiváló tulajdonságainak köszönheti, hogy roppant gyorsan tanul, és úgy tűnik, valamiben tehetségesebb is, mint az átlag, de szeret is, kedvenc hobbija az olvasás és a tanulás, rengeteg gyakorlással egybekötve, amit megkönnyít a fotómemóriája is -adatokra-, tehát ha egyszer lát valamit leírva, sosem felejti el, bármikor képes felidézni. Ősmágiát is birtokol ráadásul, tehát + D6 egy-egy varázslat sikerességéhez és minden mágikus képzettséghez-, Veszett tehetség igézésből nagyon könnyen tanulja a varázslatokat. Pártfogója is volt, mégpedig Sebestyén Dorottya, akiben tényleg megbízott, akihez ragaszkodott minden körülmények között, de miután ígéretéhez ellentétben nem jött vissza érte, végleg elvesztette a bizalmát a felnőttekben.


Vakmerő volt, de már nem az sokkal megfontoltabb lett az idők folyamán. Egy dolog biztosan megmaradt, mégpedig a beteges mániája, az édesség, egyenesen nasifüggő, és ha megfosztják ettől, akkor roppant nyűgös tud lenni, egyszerűen muszáj mindig valami édeset ennie. Sokak szerint a hiperaktivitása is idetartozik, de ezt egyelőre nem tudni, egy biztos, örökösen pörög, pörög és pörög, aztán egyszer csak kidől. Jövő hiányos (I.) a konyhában, köze nincs a háztartástanhoz és a gasztronómiához, nem is akar megfélemlíteni, emelni meg pláne nem, még belerokkan. Zene és csábítás... az sem az ő szakterülete.Kísérőjelensége is van, miért most jelent meg és miért így, senki nem tudja, de liheg, elég erősen minden egyes varázslat után. Ezt persze a fizikumával és egy asztmával magyaráz, így senki nem gyanakszik semmire. Az átváltoztatásról sok fogalma nincsen, olyan Jövő hiányos (II.) belőle, ahogy azt kell. Emellett nem fog soha állatalakban rohangálni -leszámítva a likantrópiát-, köze nincs az abeomágiához. Nem lesz látós, így nem fog Jósolni sem, az sem az ő jövője. Ráadásul sosem mindegy, milyen a hangulata, ez nagyban befolyásolja, mit alakít, így mindenki mondhatja rá, Bal lábbal keltél ma fel.


Holdállástól függetlenül is megy, ha úgy gondolja. Eltűnik, ha úgy tartja kedve, nem biztos, hogy tudod, hová. Megérzi, mi vagy, mert a Vér szaga (3) elárulja.


Kicsi, először egy kölyökkutya benyomását kelti, hiszen ő nem standard, hanem állatalak formájában hancúrozik. Tényleg hancúrozik, mert mi mást tenne egy játékos kis szőrpamacs? De ez csak a látszat, mert mégsem egy kiskutya, és ha arról van szó, az ösztönök biztosan győznek, ám van egy gyenge pontja is, amivel lefegyverezheted. A védelmi reakció is működik alapból, ha úgy alakul a helyzet.


Tulajdonságok:


Fizikum
Nem túl erős, erre méreteiből is rájöhetsz, de a hiperaktivitása miatt nem annyira érzi a fáradást, csak utólag, de akkor nagyon. (8)

Ügyesség
Nem szuperfenomén, de nem is kétbalkezes, csak a konyha terén, na meg a művészeti ágakban. Sosem lesz sem festő, sem hegedűművész. (13)

Akaraterő
Annyira nem akaratos -csak néha-, most már hatnak rá az észérvek is, de csak azok. (17)

Intelligencia
Lehet, nem 200-as, de eszes kislány, ráadásul a fotómemóriája nagyban könnyít mindent, és imád logikázni, ami nagy erőssége is. (15)

Megjelenés
Még kislány, ne akarj tőle semmit. Nem porcelánbaba? Gemmáriusnak attól még tökéletes lehet, és valakinek így is szép. (Berci) (8)

Észlelés
Nem szerencsétlen, azért amit kell, észrevesz...és figyel. (13)

Mágia
A vérében van, nem vitás. (19)Varázslatjártasságok:


Igézések:
A kedvencei, és megy is neki, nem is akárhogy. (21)

Bűbájok:
Nincs baja velük, praktikusnak tartja őket, szem előtt tartva, hogy Endre szerint tanulhatóak. (14)

Átkok:
A másik nagy kedvenc, boldogul velük, könnyeben tanulja mint kellene. (19)

Átváltoztatások:
Ezek aztán nem mennek neki, semmi érzéke az egészhez, de küzd az alapokkal azért. Kissé hiányos belőle, de azt pótolja másképp. (9)


Szakképzettségek


Ált. műv. reál: 8

Ált. műv. humán: 8

Kereskedelem: 8

Gyni: 9

Könyvtárhasználat: 8

Tájékozódás: 8

Éberség: 9

Lopakodás: 6

Kitérés: 7

Fegyveres harc: 2 (+2 mesélő)

Rajzolás, festés: 6

Nyelvismeret: francia/angol: 9/8

Démonológia: 8

Mli: 4 (+2 mesélő)

Idomítás 4 (teve: mesélő)

Mágiaelmélet: 8

Mágiatörténelem: 10

Stratégia: 7

Drágakőismeret: 5

Rúnaismeret: 15

Varázstárgyismeret: 8

Távoljárás: 10

Idézés: 14

Asztrálmágia: 8

Mentálmágia: 11

Bájitalok: 10

Aktuális állapot:
//Mindig van egy kisolló, két zacskó gumicukor és csoki, mint nasifüggőnél. Zsebében még fellelhető egy tűzoltó autó, egy jade sárkány, és nála van a pálcája is, pergamen és penna. Nyakában egy auralátó nyakék, és a rosettei köves amulett. Pluszban egy kristályfiola, amit még Zekktől kapott, azt sem hagyja el soha.//

Bál van, így nem mehet a kedvenc viseletében, így azért megpróbált az alkalomhoz illően öltözni:

Photobucket

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2007.02.03. 16:01:08


Ez a karakter rendelkezik egy Nílus nevű kissárkánnyal.

Üzenet küldése