A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Daróczy Rúfusz

 
Beosztása: a Núber Kutatóintézet reanimátora

A család mindenek elé való. A család tökéletes. A család az, aminek meg kell tudni felelni, ahová be kell tudni illeszkedni. Kerüljön akármibe.


Nem: Férfi
Életkor: 30 (születésnap: december 31.)
Testalkat: Tagjai hosszúak, inasak, mozgása furcsa, légies. Nem kifejezetten csontos, mégse tűnik egészséges súlyúnak.
Vonások: Orcája keskeny, járomcsontján bőr, mint a pergamen feszül meg. Orrát valamikor eltörhette, ám sosem gyógyították meg rendesen.
Szem: Hidegkék. Bizonyos fényviszonyokban látszik, hogy kontaktlencsét visel.
Haj: Félhosszú, fekete, és sajnos könnyen zsírosodó. Legtöbbször ezért hátrasimítja.
Általános öltözet
Törött orr, világos szemek, és a vékony arcot szögegyenes, fekete haj keretez. Amúgy nem épp jó látását kontaktlencsével, vagy kerettelen szemüveggel korrigálja. Viselete többnyire elegáns, főleg, ha társaságba igyekszik, onnét jön vagy éppen ott van. A munkahelye már más kérdés, ott az élete függhet attól, hogy elég kényelmes-e a ruhája például a futáshoz.
Első benyomás, kisugárzás
Ha elsőre nem is tűnik antipatikusnak, ha megszólal, biztos az lesz. Egy érzéktelen szemétláda - így jellemezné szinte mindenki, akivel valaha találkozott. Az meg mellette másik kérdés, hogy többnyire igaza van, és egy csapat tagjaként is elég hatékonyan tud dolgozni.

Leírás

A következőkben egy interjúra adott válaszok olvashatóak. A kérdéseket a közéleti havilap riportere tette fel négy-öt családtagnak. A cikk végül nem került napvilágra, mivel a havilap szerkesztői úgy ítélték, a válaszok nem igazolják eredeti elképzelésüket. Hogy ez pontosan mi lett volna, arról nincs információ.

Teljes neve (megkülönböztető melléknév)?
Név: Daróczy Rúfusz
Született: Kanizsay Rúfusz, 1990.12.31, Nagykanizsa

Azt hiszem, nincs különösebb becenevem, megkülönböztető állandójelzőm.

Kik a legközelebbi rokonai első unokatestvérig?

Édesnya leánykori neve: Daróczy Andrea (1964. 02. 29, Kistarcsa - 2011. 04. 25, Esztergom)
Édesapa: Kanizsay János (1957. 08. 18, Nagykanizsa - 1990. 12.26, Ukrajna???)

Édesapám halála után anya hamarosan újraházasodott, akivel a már akkor erősen felújításra szoruló, esztergomi kastélyba költöztek: Mordai Baltazár (1950. 10. 31, Debrecen - 2002. 01. 25, Budapest)
Tőle négy gyermeke született:
Mordai Matilda (1995. 06. 24, Esztergom),
Mordai Anasztáz (1998. 09. 25, Esztergom),
Mordai Vilmos (2000. 07. 14, Esztergom),
Mordai Lajos (2000. 07. 14, Esztergom)


Feleségem Daróczy Annaróza, 2013 novemberében esküdtünk.

Két fiúnk született:
Daróczy Holló (2014. 08. 07, Esztergom)
Daróczy Kolos (2014. 08. 07, Esztergom)

Unokatestvéreim közé tartozik Kanizsay Hella, Odett, Léna és Sebestyén, Kapuváry Bíborka, Breitenbach Gergely Tivadar, Szentferenczy Kálmán és Alexander, illetve Harday Kata is.

A nevelőapám halálát -mely később élesszavú botrányt is kiváltott- méreg okozta, melyet mint utóbb kiderült, egyik kollegája kevert a reggeli kávéjába. Kellemetlen, de a politikai pályán ez a mai napig nem ritka.

A tágabb családról.. Talán fontos tudni, hogy a Daróczy ágról már csak nagyapám öccse (Daróczy W. Károly) és nagyanyám él, akinek köszönhetően viszont - Barkóczy lévén, (egészen pontosan Barkóczy Johanna) másodunokatestvéri rokonságban állok a Barkóczy-Scheibelhofferékkel, illetve a Kaolia unokatestvérekkel is. Korombeli, férjezetlen leányból van elég, hála a magasságosnak, ennek ellenére még nem sikerült egy családdal sem megállapodást kötni. Igen, miután harmadszorra már nem házasodott meg anyám, ő, illetve én lettem a családfő. Tizennégy évesen.
(Fél)Testvéreim révén a Mordai ághoz kerültem közelebb, ezáltal új unokatestvéreim is lettek. Többek között Mordai, újabban Harday Katalin is.

Milyen a kapcsolata a közvetlen családjával?

Én vagyok a családfő, én gondoskodom a testvéreimről. Közgazdasági tanulmányaim nagyon jól jönnek a családi vagyon igazgatásában, de meg kell vallanom, ez a szerep korántsem újkeletű. A testvéreim gyakorlatilag a gyermekeim, együtt étkezünk, beszámolnak tanulmányaikról, és sajnos rám hárul a nevelés és fegyelmezés súlyos terhe is. Reggel én viszem őket az iskolába, még ha este nincs is mindig lehetőségem visszahozni őket.

Milyen intézményben tanul, és mágus-e?

Ó, hogy én. Én amolyan... nem is tudom, mit mondhatnék magamról. Ritkán teszek ilyet, tudja.. Tudom, hogy nem vagyok tökéletes (még ha ijesztően is közel állok hozzá), de dolgozom rajta. Természetesen igen, mágus vagyok, ahogy mindenki a családban. Jelen pillanatban összes testvérem a Temesvári Pelbárt Ferences gimnáziumban (a Frankában) tanul, és a papoktól tanulják a mágiát. Én már elvégeztem az iskolát (és itt meg kell jegyeznem, hogy annak ellenére, mennyire nem kapta meg méltó nevét a precedens, így is hírhedtté vált a vizsga - erről gondoskodtak a vérfarkasok, Romolus és Remus személyesen).
Jelen pillanatban a Núber kutatóintézetnek dolgozom reanimátorként.

Hol kíván később elhelyezkedni, érdekli-e a politika?

Természetesen érdekel a politika, igyekszem nyomon követni, és ha Matildát nem is, Anasztázt már igyekszem bevezetni a politikai világba.
Jómagam azonban hivatásszerűen kívánom űzni saját elemem, és egyik rokonom, Núber Cecília erre tökéletes kereteket biztosít.

Milyen rendszerességgel jelenik meg a partykon?

Természetesen minden alkalommal, melyre hivatalos vagyok. Ezeken a partykon ugyanis rengeteg újdonságot lehet megtudni, amellett, hogy a családi kötelékeket is elősegíti. Kellemes meglepetés ráadásul új emberekkel megismerkedni, velük elbeszélgetni.

Szabadidős tevékenységei?

Általában leköt a munkám és a családdal kapcsolatos dolgok. Szabadidőmben többnyire a híreket bújom, vagy az egyik regényembe temetkezem, netán a testvéreimmel vagyok, esetleg zenélek (fiatal korom óta hegedülök) vagy a család némely tagjával találkozom, töltöm az időmet. Nem túl aktív, de ennél több nekem nem kell.

12

Korán vállaltam magamra mindent - de nem tartom magam emiatt hősnek vagy ilyesmi. Csak tapasztaltnak. Sokat láttam az emberekből, általában többet is, mint amennyit mutatni akartak, és nem érdekel, mit gondolnak - se úgy általában, se rólam. Nem fogom visszafogni az élesnek titulált nyelvemet, pláne akkor nem, ha nem csak a saját életük, de az enyém is múlik rajta.

A vizsgán is pont ez történt, és utána nyáron is. Miután kettéharapott egy likantróp, csak az előrelátásnak köszönhettem, hogy mégse történt meg az esemény.. na igen, egyike vagyok azon kevés embernek, aki mégse kapta el a likantrópiát, holott nem kicsit harapták meg - és emiatt nem győzők hálát adni. Főleg azért, mert nyáron, mikor egy munka miatt voltam fenn Pesten, bekapcsolt a fővárosi búra, és egy rakat démonnal és beszámíthatatlan likantróppal zártak össze, miközben a sebek lezárhatatlanok voltak. Mikor meg mondom, hogy húzódjanak biztonságos helyre azt csinálják? Neeeeeem, kint járkálnak átváltozva, miközben meg akadályoznak a megoldáskeresésben. Romolus és Remus semmi, de ezek miatt már pontosan tudom, miért undorítóak a likantrópok. Na jó, nem mindet utálom, főleg, mivel találkoztam már normálissal is.
Arról meg ne is beszéljünk, hogy másodjára tettem szívességet a kormánynak. Gyáva népség, úgy félnek a vámpíroktól, mint a tűztől.. persze én odamegyek, gyorsan kiszedek a kisfőnökből mindent, nappal pedig kifüstöltük a házat. Korábban meg csak úgy tíz diákot védtem meg gengszterektől, de semmi komoly... Persze fizetni az már derogál.. szóval kénytelen leszek valami mást kérni.

2012 nyara.. Kemény volt, nem mondom. Csodás, új kormányunk elkezdte ellenünk fordítani a közvéleményt, Cilit gyilkossággal vádolták, és még egy csinos megkülönböztető jelzést is kaptunk, mint "veszélyes elemek". Hát kösz. Az egy dolog, hogy az éjlényekből külön rendőrséget csináltak ellenünk, amikor azonban az elemistákat be akarták fogni katonaságra, hát ott volt vége a béketűrésnek (elvégre fiaink, lányaink közt nem egy született akad), Nádor szervezésében megkezdődött az ellenállás, titkos helyre kerültek többek között az öccseim is. Mikor június végén meglépték azt a faszságot, hogy a parlament tetejére kitettek egy második teleholdat, amit mellesleg a talanok nem láthattak, hiszen csillogó, új mágialevédő tárgyak voltak kinn az utcákon, és körülbelül minden likantróp őrjöngött, elkezdődött a harc. Nádor isteni vezetőnek bizonyult megint, győztünk az utcákon, győztünk a parlamentnél, sikeresen kiszabadítottuk a foglyul ejtett Kaczárt, és megbuktattuk a kormányt.
Csak a személyes csatámat vesztettem el egy olyan ellenség miatt, akire nem is gondoltam. Tanulság: sose bízz a legjobb barátodban.

Nem mondom, amióta Cilinek dolgozom, nem nagyon bővelkedem unalmas napokban. Mindig van valami tennivaló, halottkeltenivaló. Na nem mintha panaszkodnék, csak tény. 2013 május 8-án megkértem Rozi kezét, aki igent mondott, szóval nem sokkal rá egybe is keltünk, június 20-án, októberben pedig a polgárit egyházi esküvő követi.

Ismerősök
Karakterlap
Törés

//Karakterkép: Mikhail Ranevsky (Dargeg) varjú: Wempuli//

Felszerelés és egyéb mesélői információk:
- Kanjis párologtató. Fekete, kerámiából készült kb. 8 centiméter magas, mindkét oldalán kínai felirattal.
Aktuális állapot:
Fekete öltöny, piros sállal és tornacipővel.

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2010.06.13. 16:13:24

Ez a karakter a Núber Kutatóintézet céghez tartozik.

Ez a karakter a Daróczy család tagja.

Ez a karakter tagja a Családnak.

Üzenet küldése