A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Domaniczky Gemma

 
Beosztása: Defenzív és Offenzív Mágiák tanársegéd, ELTE-EMK, Mágiaelmélet, Mágikus módszertan
Nem:
Életkor: 22 (születésnap: január 27.)
Testalkat: Még növésben van, de nőies bájai már most megmutatkoznak.
Vonások: Nem mondható karakteresnek, inkább lágy vonásokkal áldotta meg a genetika.
Szem: Örökölte az Orsay-akra jellemző világos szemet. Hatalmas zöld szemét általában fekete szemceruzával és/vagy spirállal emeli ki.
Haj: Hátközépig érő, hullámos. Eredetileg szőkésbarna, de az utóbbi hónapokban már szőkíti.
Általános öltözet
Minden ami divatos. Már ennyi idősen is a Victoria’s Secret darabokat részesíti előnyben, szülei pénztárcájának legnagyobb bánatára. A divatos öltözet mellett természetesen a smink sem maradhat el, szemceruza, szempillaspirál, ajakbalzsam minimum van rajta, de körmeit se látni sosem lakk nélkül. Ez utóbbi egyik kedvenc időtöltése is, manikűrös blogot is vezet.
Első benyomás, kisugárzás
Pörgős, lökött lány, aki nem tántorodik vissza akkor sem, ha valami turpisságban kell részt venni, persze ez utóbbit csak mértékkel műveli. Ugyanakkor az a lány is ő, aki képes órákon át ülni a társalgóban és a kicsikkel gyakorolni egy-egy varázslatot, magyarázni egy átok vagy bűbáj lehetséges kimenetelét, de arra is nem egyszer volt már példa, hogy körmeire festve mutatta be a történelem nagy csatáit.

Leírás


Adatok:
Név: Orsay Gemma
Becenév: Gemma, Gems, Dzsemma, Dzemi (csak Bencének)
Család:
Férje: Dr. Domaniczky Dominik
Szülők: Orsay Áldor és Diszraély Gyöngyvér
Testvér: Orsay Balassa(2014. július 2.), Orsay Karád (2015. július 14.), Orsay Kelda (2015. július 15.)
Nagyszülők: Orsay Nádor és Steigerwald Aisa
Nagynénik, nagybácsik: Orsay Pentele, Orsayné Dr. Rhédey Aurélia, Orsay Szidónia, Kaniszayné Disztraély Glória, Kanizsay Ede, Disztraély Gábor
Unokatestérei: Orsay Trisztán, Kanizsay Linda, Kanizsay Odett, Kanizsay Trisztán, Disztraély Rajmund

Családjuk erdélyi származású, nagy múltú máguscsalád, ám ahogy édesapja, úgy Gemma is már Magyarországon, Budapesten született. Nagyszülei, Nádor apjának halála után, a kilencvenes évek végén költöztek vissza erdélyi birtokukra, így az Orsay-ak nem csak a Családos rendezvények örökös résztvevőjük, de a romániai ELIT rendezvényein is gyakran megfordulnak.

2004-ben épp nagyszülőknél nyaralt, mikor sikerült egy óriási zuhanyt zúdítani mindenkire, elárasztva az istállót, csak mert megijedt a tehéntől. Ekkor mutatkozott meg először mágiája és tradíciója is. Ősszel már íratták is a Mirarxba, ahol pár hónap múlva megismerkedett legjobb barátjával, Bencével. Bár a két gyerek egyidős, Gemmát, főleg tradíciója miatt, egy évvel hamarabb vették fel a Martionba, ahol 2009-ben kezdte tanulmányait, Ferfex ösvényen., Bence egy évre rá követte, szintén Ferfexbe került, így a páros egészen 2014 nyaráig szinte elválaszthatatlan volt egymástól.

A bűbájok és átkok iránti tehetsége már hamar megnyilvánult, így Gemmán kívül az égvilágon senkit meg nem lepett Felföldi, mikor negyedév elején a lányt kérte fel az egyik tanársegédi posztra, ötödév elején pedig diákmentori plecsnit is kapott.

Szüleivel nagyon jó kapcsolatot ápolt, egészen addig, míg az édesapja elé nem tárta azon tervét, miszerint érettségi után férjhez adja a lány. Azóta folyamatos harcban álla a szüleivel, dacos és nem ritkán hisztis is. Ha gond van vagy szüksége van valamire, először mindig nagynénjét, Szidit vagy a nagybátyját, Pentelét keresi fel. 2014 év végén átköltözött Szidihez. 2015 januárjában kérte meg a kezét Domaniczky Dominik, akinek igent mondott. Ez év áprilisában költözött át vőlegényéhez, augusztus 14-én pedig egybekeltek.

2015 nyarán sikeres érettségit tett le, így nem volt kérdéses, hogy felvételt nyer az ELTE Elméleti Mágia karára. Rögtön két szakot is végez, ezek a Mágiaelmélet és a Mágikus módszertan. Emellett pedig visszajár DOM-ot tanítani a Martionba.

Sokan tudják róla, hogy 2013 elejétől manikűrös blogot vezet, melynek mára igen csak szép olvasótábora van, s ez a tábor nőttön-nő minden bejegyzéssel. Azt már kevésbé, hogy imád sportolni, kedvence a biciklizés, de az aerobictól, futástól, focitól vagy kosárlabdától sem futamodik meg. Azt pedig jóformán csak a Családosok, hogy remek táncos.
Szereti az állatokat, van saját kiskutyája is, Lekvár, aki oly’ nehezen szakad csak el gazdasszonyától, hogy gyakran még a tanórákra is követi a lányt, ez esetben viszont a legnagyobb csendben gubbaszt a pad mellett, a tanári asztal tövénél, vagy az ajtó előtt fekve. Legnagyobb sajnálatára viszont Dominikhez nem vihette át a kutyust, így Lekvár továbbra is az Orsay villában él.

Egy gyerekkori barátság emlékére


Aktuális állapot:

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2013.08.12. 17:04:36

Ez a karakter a [Cs] Domaniczky család tagja.

Ez a karakter tagja a Családnak.

Ez a karakter rendelkezik kereséssel a karakterkeresőben:
  • 2015.01.27 10:20:24: Orsay ág (Családtag, rokon)

Üzenet küldése