A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Dr. Dányi Ádám

 
Beosztása: Pszichiáter
Nem: Férfi
Életkor: 40 (születésnap: április 29.)
Testalkat: 191 centi magas, igazi langaléta. Jó fizikummal rendelkezik, ügyel a megjelenésére, és kicsattan az egészségtől.
Vonások: Arca hosszúkás, ritkán borostás. Mosolyráncok és szemkörnyéki szarkalábak férfiassá teszik a vonásait. Enyhén szeplős az orra körül.
Szem: Nagy, kerek és tengerkék szemei fölött karakteres szemöldök húzódik. Megnyugtató a pillantása, de sokszor tűnhet fáradtnak is az elmaradhatatlan szem alatti táskák miatt.
Haj: Fekete, jól fésült. Éppen annyira rövid, hogy még ne rakoncátlankodhassanak a tincsek. Így nem kell sokat foglalkoznia azzal, hogy reggelente rendbe tegye a hajzatát.
Általános öltözet
A ruházkodásra nagyon odafigyel. Szekrénye tele van öltönyökkel, jól vasalt ingekkel. De előszeretettel hord férfias vászonnadrágokat, elegáns cipőt és nagy kedvence az őszi, hosszú ballonkabát.
Első benyomás, kisugárzás
Ha először látod, nagyon nehéz eldönteni, hogy ő a sznob pasi a "fashion-street"-ről, vagy a melegszívű, kedves és stílusos szingli szomszédod. Nyilván egy beszélgetés döntheti el csupán, hogy melyikre fog rácáfolni. Vonzó férfi, de az alapossága és a kifogástalan külső riasztó lehet mind a két nem számára. Talán túlságosan élére van vasalva az a nadrág, nem?

Leírás


Amit mindenképp tudni kell róla


Dr. Dányi Ádám Debrecenben született 1980. április végén. Ő a család első gyermeke, rajta kívül még egy fiú született öt év különbséggel. Öccse Dányi Gergő viszont már nem futott be olyan sikeres karriert mint testvére.


Hydromágusok gyermekeként hamar megtanulta, hogy elemi mágiáját jóra használja. Segítse vele a környezetében élőket. Egy chilei nyaralás során közelgő vulkánkitörést rebesgettek a szakértők. Evakuálták a térségben élőket, a Dányi család pedig önkéntesen csatlakozott a segítőkhöz, képességeik legjavát bevetve. A természeti katasztrófa bekövetkezte előtt az egyik chilei család hálája jeléül egyetlen értékét adta ajándékba Ádámnak, egy családi ereklyét. Bár nem akarta elfogadni, azóta mindig magánál hordja a karórát. Nem csak azért, mert értékes, hanem mert emlékezteti arra, mennyit jelent a hála és milyen fontos a segítség.

Ezt a krízishelyzetet tapasztalva eldöntötte, hogy az emberek megsegítésével szeretne foglalkozni. Így lett belőle mára az egyik legelismertebb és legfiatalabb pszichiáter Budapesten. Jelenleg a Rózsadombi lakásán praktizál, főleg szorongásos depresszióban, vagy pánikbetegségben szenvedők keresik fel. Emellett természetesen a legkülönbözőbb panaszokkal érkeznek hozzá a páciensei. Népszerűségének egyik titka, hogy a mágusszármazékok, kevertek vagy sutták is őszintén beszélhetnek előtte lelki problémáikról. Ettől függetlenül persze talanokat is fogad. Időpontot egyeztetni vele nem egyszerű, de cserébe nem vállal beteget csillagászati áron.

Előtörténet

Debrecenből hamar elkerült Martionba, ahol a Ferfex ösvényre osztották be. Visszahúzódó, csöndes, kitűnő tanuló volt. Tanárai biztosak voltak a tehetségében és egybehangzóan vallották, hogy Ádámból orvos lesz. Egyedül a sport terén nem jeleskedett, ezért főként a testalkata miatt érezte hátrányban magát. Ha tehette, inkább a könyvtárban bújt el a könyveivel, vagy a hálóban gubbasztott, így fakó bőre és cingár alakja egészen végzős koráig megbélyegezte. Ilyen lurkóból is akadt pár azért a suliban, így szerencsére megtalálta a neki való társaságot. Az utolsó évben pedig egyfajta sajátos humort is sikerült kidolgoznia, aminek segítségével legalább a lányok is szóba álltak vele néha.


Később a Szentágothai Dominik Szerpentáriusképző Egyetem falain belül sokkal szociálisabbá vált. Kinyitotta a száját, ha úgy érezte kötekednek vele, vagy megpróbálják kihasználni jóindulatát. Megtanult különbséget tenni aközött, ha valaki hálás volt, vagy ha valaki rátelepedett. Itt ismerkedett meg Zsófival is, aki két év járás után elhagyta egy joghallgató miatt. Az önelemzés már ekkor sem ment neki, és első komoly kapcsolata után ismét visszahúzódott kicsit a csigaházába. Onnan nem egyszerű kicsalogatni.

Családi háttér

A diploma megszerzése után nem volt kérdés, hogy hol kap majd lehetőséget az elhelyezkedésre. Apja ugyanis Pesten az egyik multinacionális márkacég igazgatója. Sokáig ott "gyakorolt" a betegeken, némi pénz ellenében csoportfoglalkozásokat tartott a dolgozóknak. Akkor már személyesen is felkereshették ha problémájuk akadt. Végül anyja döntött úgy, hogy harmincadik születésnapjára kap egy lakást a Rózsadombon, amit minden földi jóval felszereltek. Ádám rendezhette be a földszinti szobát is, ahol a pácienseket fogadja. De a kétszintes lakásban megtalálható egy komplett medence, edzőterem, két háló, és egy amerikai típusú konyha is.

Személyiség

Legjellemzőbb rá a türelem, kitartás és önuralom. Nem szívesen kockáztat, minden cselekedetet kétszer megrág. A makacssága sokszor elriasztja a környezetét, de ezzel együtt viszont nagyon hűséges és lojális. Nehezen köt barátságokat, és nehezen is nyílik meg, de ha egyszer megszeret valakit, azt garantáltan a szívébe fogadja. A kiegyensúlyozott külső mögött persze nem mindig lakozik harmónia, viszont harminc éves kora után ez segítette ahhoz a sármhoz, ami a nőknek általában bejön. Ezt viszont igyekszik nem elemezni magában, mert jó pszichiáterként tudja, hogy minden csak nézőpont kérdése.

Szereti az antik bútorokat, holmikat, kicsit mindig a múltban ragad. A főzés pedig az egyik kedvenc tevékenysége. Az egyedülálló státuszba pedig abszolút belefér, hogy egy pohár jó vörös bor mellett megsüssön otthon egy szelet steaket magának.

Aktuális állapot:

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2015.06.06. 19:08:58

Üzenet küldése