A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Dr. Duschák Miklós

 
Beosztása: Pszichiáter, Mágikus Egészségügyi Miniszter
Nem: Férfi
Életkor: 56 (születésnap: szeptember 05.)
Testalkat: Magasnak mondható (188 cm), inkább szálkás-inas, mint hogy tényleges izomtömeggel rendelkezne. Bizonyára rágós is.
Vonások: A szépségért valószínűleg elfelejtett sorba állni. Kimondottan nagy és görbe orra, kiugró állvonala, egymástól távol ülő szemei és jellegzetes fejformája egyaránt nem teszik vonzóvá.
Szem: Olyan fakókék, hogy az már szürke.
Haj: Göndör, rendezetlen és eredetileg sötétbarna, ami az ősz hajszálaknak köszönhetően kifakult már jócskán.
Általános öltözet
Nincs semmi kiemelkedő az öltözködésében, ha csak azt nem számoljuk, hogy szövetnadrágjaihoz időnként merészel nadrágtartót venni, az ingeit mindig betűri és nem átall svájci sapkát hordani, ha olyanja van. Viszont ugyanígy lehet őt farmerben, pólóban is látni. Mindig az időjáráshoz és alkalomhoz öltözik, se nem elegánsabb, se nem slamposabb a kelleténél.
Első benyomás, kisugárzás
Olyan, mint egy sólyom. Erre minden bizonnyal arcberendezése is igencsak rásegít, de ennek az asszociációnak a fő forrását a tekintetében kell keresni. Van benne ugyanis egyfajta megmagyarázhatatlan mélység és határozottság, munkája iránti eltökéltsége nem lehet kérdés tárgya. Ezen, szinte már aurájából sugárzó határozottság pedig már-már vonzóvá, széles skálán mozgó arcmimikája pedig emberközelivé teszi. Könnyen elnyeri az őt körülvevő emberek rokonszenvét. Viszont ugyanilyen könnyen képes egy nézéssel, egy szigorú tekintettel bűntudatot, vagy zavart ébreszteni az emberben. És még meg sem szólalt.
Hangja meglepően világos, kellemes, mint ahogy beszélgetőpartnernek sem utolsó, csak időnként előtörő cinizmusán kell túllépni. Aki egy kicsit is ismeri, tudhatja, hogy szeret filozofálni, a dolgok miértjét keresni, ami bizonyára munkájából fakad, de gyakran azon kívül is szereti latolgatni az élet nagy rejtélyeit.
Csak ritkán, ha úgy hiszi senki sem látja, tűnhet elcsigázottnak, fáradtnak. Olyankor megfordulhat az ember fejében, hogy sokkal több dolgot nem mond el, mint amennyit tudni lehet róla.
Auralátók számára egyértelmű, hogy súlyos beteg. Az már sokkal ritkábban szembetűnő, hogy nyakszirtje alatt egy vörös rajzolat leledzik a háta felső részén.


Leírás

Nem ismerik őt túl sokan a Főnix Könnye Ispotály dolgozóin és a páciensein kívül. Pszichiáter, méghozzá szakmájában az egyik legjobb, főleg ha csak a mágikus egészségügyet tekintjük. Lassan 20 éve praktizál, így kimondottan tapasztaltnak tekinthető. A gyógyszeres kezelések és az orvosi feladatok ellátása mellett letette a pszichoterápiás szakvizsgát, így tarthat és tart is amolyan elbeszélgetős terápiákat.
Sutta, ám ha az ember nyitott füllel jár az ispotály területén, vagy esetleg csak megkérdezi őt, akkor könnyen kiderülhet, hogy ez nem volt mindig így. Valaha mágus volt, egy betegségnek köszönhetően vesztette el mágikus képességeit. Ő maga is csak ennyit hajlandó erről mondani és a pletyka se nyújt új információt. Auralátással még az is megállapítható, hogy ez a betegség jelenleg is fennáll és igen súlyos.
Budapesten él unokatestvérével, aki ugyancsak a Főnix dolgozója. Időnként, ha az idő engedi biciklivel jár dolgozni, szóval tényleg egy egészen jámbor és könnyen megkedvelhető fazon.
Martionos berkekben legfeljebb rövid bejegyzések formájában maradt meg, mint hat éven át évfolyamelső, Rúna- és Keletimágiatan tanársegéd és diákmentor.

Fizikum: Ennél átlagosabb nem is lehetne. Nem túl gebe, de az izomkolosszustól is messze van. Ej, de messze... (10)
Ügyesség: A párnázott fotelben ülés és hallgatás általában az ügyességet sem fejleszti. (10)
Észlelés: Időnként elkerülik az apró részletek a figyelmét, ha épp nem számít, hajlamos elkalandozni. (8)
Megjelenés: Alapjáraton nem egy vonzó férfi, ami nagyrészt arcberendezésének köszönhető, de persze ez is ízlés kérdése. (8)
Intelligencia: Ha a szépségével nem is, az eszével minden bizonnyal kitűnik a nagy átlagból. Vág, mint a beretva. (15)
Akaraterő: Elképesztő. (19)
Mágia: Olyannyira nincs, mintha soha nem is lett volna. (0)


Aktuális állapot:

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2012.09.10. 16:47:16

Ez a karakter a Duschák család tagja.

Üzenet küldése