A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Dr. Duschák Roland

 
Beosztása: Szerpentárius, Pszichiáter
Nem: Férfi
Életkor: 38 (születésnap: június 17.)
Testalkat: Kissé talán vékonyabb, inasabb, mint ildomos lenne. A magassága átlagos, kb. 180 centiméter, de mégis valahogy nyurga, nagy lábakkal.
Vonások: Oválisan nyújtott, hosszú arca, orra van, hasonló vonásokkal, állvonallal. Talán ezért tűnik néha akaratlanul is melankolikusnak. Azon kívül, hogy a mimikai ráncok idejekorán támadták meg, nincs semmi emészthetetlen az arcán, bizonyos szemmel tetszetősnek is nevezhető, megjegyezhető.
Szem: Halványzöldes, szűkre húzott. Talán, mert kissé rosszul lát. Többnyire kontaktlencse egészíti ki emiatt, vagy annak híján szemüveg.
Haj: Világosbarna, egyenesszálú, tömött, bundahatású.

Általános öltözet
Alkalomhoz illő. Tényleg nem elképzelhetetlen rajta a sötét zakó, ahogyan a farmer-converse párosítás se. Mindkettő áll rajta valahogy, de leginkább mégiscsak az elemek ötvözését kedveli: zakó alá póló, elegánsabb nadrág mellé tornacipő.

Első benyomás, kisugárzás
Kissé talán túl komolyan... vagy inkább fenntartásokkal veszi az életet. A legtöbb gesztusából legalábbis ezt lehet leolvasni - gondos, alapos, megfontolt férfi. A humora igencsak kifacsart, az iróniát persze műveli, érti, de másoktól ez számára láthatóan néha gyanakvásra ad okot. Az érzelmek széles skálája minden gond nélkül, de mégis finoman képes felvonulni az arcán, annak ellenére, hogyha nem figyel rá, kissé fókuszálatlan, mosolytalan lehet az összkép. Sosem slampos, vagy igénytelen, leszámítva hogy nehezen tud megszabadulni a borostájától. Néha meg is hagyja. Ritka esetekben, ha a ruházata engedi, látható a nyakszintje alatt, a háta tetején elhelyezkedő rajzolat.

LeírásRoland múltjáról nem sok mindent kell tudni, arról nem is sűrűn beszél. A régi, iskolai ismerősöktől, a nosztalgia szelétől zavarba jön. Azt mondja, ő tíz éve él igazán. A kortársai ellenben Neredin ösvényéről és Családos körökből ismerhetik, mint tehetséges reálos, bájitalos, és befolyásolómágiákban eredményes diákot. Ám sosem volt túl kiemelkedő jellemével vagy viselkedésével hasonló kvalitásokkal bíró társai között.

2012 óta viszont már a második "Dr. Duschák", aki pszichiátriai területen tevékenykedik a Főnix Könnye Ispotályban. Míg nagybátyja, Miklós az elmúlt években a minisztériumi tisztsége mellett főként terapeutaként dolgozik, ő maga 2015 óta a mágikus neuropszichiátriai területén folytatja praxisát az elmeosztály illetve esetszerűen a Lipóti Központ keretein belül.
Rendszerszemléletű nézeteiben két erős sarokpontot képez a mentális területre átnyúló bájitalhasználat és a biológiai kereteket feszítő mentál- és asztrálmágia.


Húsz éves korától (akkor még tudtával) egyetlen élő rokonára támaszkodik csupán, s nem nagy titok, hogy az unokabátyja, Miklós példája inspirálta a pályaválasztásban. Kapcsolatuk szoros, egy helyen élnek, közösen ülik az izraelita ünnepeiket.
2012 óta Renée, Miklós lánya lépett be az életükbe. Bár az anyai ágon francia származású lány a kutatócsoportja távozásával immár szolidabban hálózza be a mindennapjaikat jelenlétével, de a mai napig remek kapcsolatot ápol a szerpentárius rokonokkal.
A 2016-os évet fémjelző síkösszecsúszás egy egészen más szinten jegyezte be magát a család életébe. Reát egy, a Lipóti Központból indított kutatóosztag hozta vissza az általunk ismert Budapestre. Vissza - hiszen a menekült státuszt kapott lány minden bizonyíték szerint Roland édeshúga...

Az elmúlt évek tanulsága alapján nem csak a rossz nyelvek tartják, hogy mindenki, aki ilyen-olyan rokoni szálon fűződik a Duschák névhez, valahol problémás hátterű, furcsa - ha nem épp kifejezetten tragikus lélek. A szerencse Rolandot sem környékezi, a pletykák szerint nagybátyja egészsége sem a régi, ahogy az anyagi helyzetükből adódóan osztoznak budapesti lakásukon is.
Partiképesnek már régóta nem tartják Családos körökben sem, s ahogy járnak el felette a fiatal évek, a helyzete nem látszik javulni.

Aktuális állapot:

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2012.09.10. 20:40:07

Ez a karakter a Duschák család tagja.

Üzenet küldése