A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Dr. Hankovszky Richárd

 
Beosztása: Ügyvéd
Nem: Férfi
Életkor: 52 (születésnap: június 25.)
Testalkat:
A sudár Hankovszky-gén ugyan meglegyintette, de csak úgy az utca túloldaláról. A 180 centimétert alulról, hajjal, de eléri. Alkata masszívabb és karbantartást igényelne, amit néha, komolyabb teendőire hivatkozva elmulaszt.

Vonások: Igényes borosta avagy mostanság divatos szakállkezdemény fedi őket, mimikai rácokkal futottak és nincsen semmi különös rajtuk, mégsem feleded el őket. Ha futólag találkoztok, talán egy hétig, ha látod felnevetni egy életre megmarad.
Szem: Zöld, kifejezetten élettel teli tekintet. Alkalmasint napszemüveg mögött... ha teheti, amögött.
Haj: Barna, egyenes, vékonyszálú, könnyen kezelhető, de leginkább egy fazonnal előnyös fajta. Így is hordja: hártasimítva/zselézve, oldalt röviden, fejtetőn hosszabban.

Általános öltözet
A magafajta öltönyben született, és ha a trend kívánja, vedlik - a legújabb szabású már ott figyel a levetett bőr alatt. Mivel az ideje túlnyomó részében hivatalos megjelenés dukál, ezt szabadidejében inkább csak feloldja: megszabadul a zakótól és a nyakkendőtől. Ha még lazábbra veszi a figurát, akkor is marad a semleges és slankító fekete avagy szürke v-nyakú póló - farmer párosításnál. Általában (nemes)fém, minimalista kiegészítők kísérik óra illetve az elengedhetetlen napszemüveg formájában. Ezen kívül a jó márka az, ami visszaköszön rajta. Láthatóan vagyonos.

Első benyomás, kisugárzás
Munkában koncentrált, gyors, alapos, problémamegoldó figura, már az aurájából is árad az energia, és nem hülyeségekre szokta rákötni az akksit. Ha itt vagyunk, csináljuk, és nem végzünk félmunkát. Ennek ellenére mégsem kell, hogy a hátsójában legyen egy cölöp, mint néhány szakmabélinek. Kiválóan érzi a határokat, mind képességeiben, mind a szakmai viselkedésben.
Magánemberként is őszintén érdeklődő, energikus, néha talán harsány pasas. Már nem fiatal, nem ingatag, megtalálta magát, tudja mit ér, és többnyire mások mit érnek. A kedélyével nincs semmi baj: mondták már rá, hogy alacsony a humorküszöbe, ugyanis gátlástalanul meg lehet nevettetni... Ahogy néha ő maga is hátrahagyja az ép ész határain belül gátlásait. Van, hogy kíméletlenül kritikus tud lenni, amit inkább a tényekre, semmint a szubjektívebb személyiségjegyekre épít.

Leírás


Név: Hankovszky Richárd
Születési idő, hely: 1967. június 25., Budapest (II. kerület)
Származás: Magyar Máguscsalád
Genotípus: Mentál - Asztrál
Családi állapot: Házas (Benegeszery Zoé, 2015. június 20.)

Család:
Linzenbold Sára (édesanya)
Dr. Hankovszky Imre (édesapa)
Dr. Hankovszky Péter (testvér)
Dr. Hankovszky Kristóf (testvér)
Dr. Hankovszky Rebeka (unokahúg)
Hankovszky Ádám (unokaöcs)
Hankovszky Zoé (feleség)

Tanulmányok, szakmai előremenetel:
- 1973 - Budai előkészítő magániskola
- 1978 - Martion Mágustanoda, Karpena, diákmentor
- 1990 - ELTE Állam- és Jogtudományi Kar / Elméleti Mágia Kar, Jogász, summa cum laude
- 1991 - 1995 - Hankovszky Ügyvédi Iroda
- 1994 - SZTE Állam- és Jogtudományi Kar - Angolszász jogi és angol jogi szakfordítói szakjogász
- 1995 - ELTE - ÁJK - Master of Laws (LL.M) in European and International Business Law
- 1996 - 1998 - Latham & Watkins LLP (Los Angeles, California)
- 1998 - UCLA - Infokommunikációs szakjogász (Los Angeles, California)
- 2000 - PTE Állam- és Jogtudományi Kar, Kereskedelmi szakjogász
- 2002 - Hankovszky Ügyvédi Iroda
Hankovszky. Ezzel az egy szóval elmondtunk majdnem mindent egy cégről, egy dinasztiáról, a magyar mágusok nagy Családfájának egy ágáról, és igencsak keveset Richárdról. Tény, hogy ízig-vérig Hankovszky: a budai családi kúriában élt és nevelkedett, és ma is ide tér vissza némi kihagyás után álomra hajtani a fejét. (Azon kívül persze, hogy a belvárosban egy külön lakást is birtokol) A város szívébe járt előkészítő iskolába, és mindezek után a Martion falai között folytatta a tanulmányait, természetesen kiváló eredményekkel. Második gyermekként megadatott neki az a kegy, hogy kevesebb elvárást támasztottak vele szemben, hisz bátyja, Péter már kijárta a nagy utakat, ennek ellenére neki mindig a kis ösvények voltak a kedvencei. A figyelem ráadásként hamar el is terelődött róla, öccse, Kristóf érkezésével, ennek hála idejekorán megtapasztalta az önállóságot.

A jogi pálya számára is mélyen plántált váromány volt, ugyanakkor sosem volt kizárólagos projekt az életében. Hamar eldöntötte, hogy az angolszász és főleg az amerikai kultúra felé kíván fordulni, és ezt a rendelkezésre álló keretek között meg is valósította. Az ELTE jogi képzésének elvégzése, és egy középtávú bedolgozás után a családi cégbe és ügyvédi szakvizsgája után az angolszász jogrendszerben és a szakfordításban látta meg ezt. Szakjogászi végzettségét ezen a területen szerezte meg, és nemzetközi üzleti LL.M képzést is sikeresen teljesített... Ezt követően pedig el is repült az országból a tengerentúlra. Lényegében egy kései szakmai gyakorlatnak, és legfőképpen termékeny magánéleti éveknek lehet nevezni azt az időszakot, amit az egyik legnagyobb los angeles-i jogi cégnél töltött. Hollywood sok tekintetben kinyitotta a szemét, árnyalta az érdeklődését... meg persze nem kevés önismeretet adott számára. Mindezek után kezdett el behatóbban foglalkozni a médiával, mint kinyíló és feltörekvő közéleti, kulturális és gazdasági ággal, amire épülve ma is a szerzői jogok, a reklámok és egyéb kereskedelemben felmerülő problémák felé fordult.

Hazatérve szülei elfogták azt a bizonyos gyeplőt, aminek a végén ő galoppolt, és a Családos rendszernek - csúnyán mondva - csak, hogy békén hagyják engedett is. Pár éves házassága kirakatba valónak sem volt jó. Haszna sem volt sok azon túl, hogy rajta kívül így már mindenki másnak is nyilvánvalóvá vált, hogy ez nem neki való műfaj... a válása után csökkent is a népszerűsége a távolabbi rokonság körében, és ennek a reputációnak a visszaállítását azóta is másokra szeretné hagyni.
Bárki bármit is mond róla, az kétségtelen, hogy a közeli hozzátartozóiért - akármennyire is kritikus velük - bármit megtenne. Elvégre az a hitvallása, hogy akiket igazán szeretünk azoknak kár hazudni. Szeret kifejezetten egyenes tükör lenni, rámutatni a hibákra, gyengeségekre ugyanúgy, mint amikor helyes lépéseket lát... és mégis ő az, aki látszólag könnyedén, de magában nehezen nyeli le ezt másoktól. Szereti ugyanis szereti azt hinni, tökéletesen ismeri magát és mindig logikusan tudja igazolni a tetteit, döntéseit.
Nem sokan hinnék el róla, de nagy állatvédő, amerikai tapasztalatain alapulva megpróbál nagyobb teret biztosítani az itthon igencsak elhanyagolt állati jogoknak. Ő maga is egy fajtatiszta sziámi macska és egy menhelyről mentett keverék raszka-collie mix gazdája... néha talán jobb társaságnak is gondolja őket, mint pár kétlábút.


Családi közhelyek
Karakterlap

Dr. Hankovszky Imre
Az apa, aki jogászdinasztiát nevelt... aztán csodálkozhat az ember, hogy a halála után felbolydult a kígyófészek. Nade halottról jót, vagy semmit.

Linzenbold Sára
Ha valaha is igyekeztem az idők során helyrebillenteni a Hankovszky név reputációját a Családon belül, hát azt csak miatta. Az értelmetlen házasságomat is tiszta szívvel rá tudom kenni erre. Annyit ért az egész, mint halottnak a csók.

Dr. Hankovszky Péter
Ékes példája annak, hogy aki túl sokat markol az keveset fog. Talán a probléma gyökerét a kényszerű családfői szerepben kell keresni, de istenem... ki más lett volna hármunk közül, ha nem ő? Én...?

Dr. Hankovszky Kristóf
Vagy Kristóf? Az életemre esküdnék, hogy ő kapta meg utánam az összes tartalék, szép vonást a képére, meg az alkatára, de abban is megegyezhetünk, hogy hiába fényesíted az almát, ha belülről rohad. Nem ítélkezem, én is egy alma vagyok, nem is estünk messze egymástól.

Dr. Hankovszky Rebeka
Jól helyt áll a sok teremtéskorona között, de én látom ám, mikor lóg ki. Mert hiába takargatja, hogy nőből van belül is, nem csak kívül. Apja helyett is figyelem, merrefelé forgolódik, és néha, te jó ég... mintha valaki gyöngyöt szórt volna a disznók elé.

Hankovszky Ádám
A nagyokkal játszik, pedig még mindig túl kicsi. Amíg ki nem növi végre magát, meg nem talál az eszének egy tokot, addig meg ott vagyok, hogy eltakarítsam a romokat. Hisz ő is a mi kutyánk kölyke.

Tulajdonságok

Fizikum: 11
Ügyesség: 10
Észlelés: 10
Megjelenés: 10
Intelligencia: 17
Akaraterő: 17
Mágia: 10


Előnyök

Kiváló tulajdonságok (4)
Auralátó (4)
Megnyerő (2)
Vezető (2)
Anyagi háttér (4)
Pallérozott elme (3)


Hátrányok

A Jövő hiánya I. (4)*
A Jövő hiánya II. (4)**
Túlfejlett (4)
Elkötelezett, család (4)
Gyáva (4)
Mágiaérzékenység (4)
Beteges mánia, munka (3)


* Bájitalok, átkok, idézés
** Méregellenállás, képzőművészet, manadinamika, fegyveres harc, álcázás

Aktuális állapot:

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2014.02.07. 21:30:02

Ez a karakter a Hankovszky Ügyvédi Iroda céghez tartozik.

Ez a karakter tagja a Családnak.

Üzenet küldése