A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Dr. Mátéffy Kata

 
Beosztása: Szerpentárius
Nem:
Életkor: 24 (születésnap: január 17.)
Testalkat: Alacsony, vékony, törékeny alkatú. Ott kerekedik, ahol egy nőnek szükséges.
Vonások: Szeplős arc, széles orrnyereg, hatalmas, mosolygós száj s vastag ajkak.
Szem: Közepesen nagy, mandulavágású, kékeszöld.
Haj: Göndör, váll alá érő sötétebb tónusú vörös lobonc keretezi arcát.

Általános öltözet
Kata öltözködése nagyon nőies. Szereti a szoknyákat, főleg a térdig érő típust. Legyen az egyszínű, pöttyös, csíkos, kockás, mintás. De előszeretettel öltözik ruhákba is. Egyik legkedvesebb darabja egy barack színű ruha, aminek az alja hagymaszoknyába végződik és virágok díszítik. A másik nagy kedvence pedig egy fehér ruha, aminek a hátulján egy masnit lehet kötni deréktájékon. Előszeretettel hord ingeket, még ha nagyok is rá. Pulóverekből pedig csak a belebújós-kapucnis a jó. Főleg ha kétszer belefér. Cipőit mindig a kényelem szerint válogatja. Van neki balerina cipellője, aztán az elmaradhatatlan tornacipők, illetve a magas sarkú cipők... Minden lánynak van.

Első benyomás, kisugárzás
Kezdeném a humorával. Ami igazából elég sajátos, de szerencsére Kata érti a viccet, még ha más nem is. Kellemes nevetése van, amitől az embernek is mosolyoghatnékja van. Ebből adódóan egy életvidám lány és be nem áll a szája, mégis tudja, hogy mikor kell hallgatni, hogy mikor szép és jó a csend. Elég türelmes embertársaival szemben, nagyon jó hallgatóság. Nagyon társaság centrikus, olykor viszont visszahúzódó. Hangulatember, de nem egyszerűen, hanem egyik pillanatról a másikra. Őszinte és olykor túlságosan szarkasztikus megjegyzéseket is hallat. Igyekszik mindig a szépet és a jót elérni, ezáltal csak az igazán közeli barátai tudják megállapítani ha valóban valami baj van vele, mivel mindig mosollyal próbálja ezt leplezni.

Leírás


Elő,- és történet
Mátéffy Katharina néven jött napvilágra Nice-ben. Egy talan férfi és egy boszorkány második gyermekként. Testvére (Lauren) csak öt perccel idősebb nála. A család a lányok születése után öt évvel Magyarországra szeretett volna költözni, de a repülőgép lezuhant, s a szülők meghaltak. A lányok anyja, Mary, védőbűbájt mondott, mielőtt a becsapódás megtörtént volna, így lehetett, hogy az ikrek túlélték a zuhanást. A lányok árvaházba kerültek, itt kapták meg magyarosított nevüket, mint Kata és Laura. A lányokat szétválasztották, s mai napig nem tudnak egymásról semmit. Katát egy kedves pár fogadta örökbe, akiknek nem lehetett édes gyermekük. Ekkor még nem tudták, hogy a lány mágikus képességekkel bír, csak, amikor megkapta a felvételi levelét a Martion Mágustanodába. A Kerekes család hatalmas boldogságnak örvendhetett, ugyanis ők maguk is mágusok. Kerekes Alfréd, repüléstan oktató és Kerekesné Szelíd Aufrozina háztartásbeli boszorkány. Katának van két –szintén- örökbefogadott testvére, Zelma & Mirjam, akik sutták.
Katát a Lelkek Tükre a Ferfex ösvényre osztotta, és az évek alatt számtalan barátságra, szerelemre tehetett szert. Sokszor bukott el, de többször állt talpra is. Talán az egyik legfontosabb, ami történt vele, hogy megismert egy fiút, aki -most már valószínűleg- élete végéig mellette lesz, ha másképp nem is, de mint kitartó barát biztosan. Balázs fontos része az életének, mert egy olyan kötelék van kettejük között, amit igen nehéz megbontani. Az sem titok, hogy az első szerelme is ő volt, bár sokáig viszonzatlan maradt... Ahogy az évek teltek úgy vált egyre bonyolultabbá az élete, mint minden kamasznak, és a szerelmek, vagy legalábbis barátok úgy követték egymást, ahogy annak rendje-módja van. Volt itt megcsalás nem is egyszer, aztán barátságok is felbomlottak, amit talán a gyerekes viselkedésének lehetne köszönni. Persze itt se lenne happy end, ha nem jön a herceg fekete SUV-al. Dávid személyében megint megtalálta, aki egy újabb elsöprő első volt az életében. Bár ez az örömteli kiteljesedés se lehet természetesen gond mentes... mivel a fiú exbarátnője gyereket vár tőle. Kata egyébként sem egy kemény, stabil nő. Lelkileg nagyon is labilis, és folytonos szeretethiányban szenved, így a jelenleg kialakult mindenség eléggé megviseli. Nem akar rossz ember lenni, de számára a tény, hogy a fiúnak, akibe szerelmes... gyereke lesz, és őt kell jobban szeretnie bárkinél is, nos, megrémiszti, és újra depressziós korszakot ölt lelkében a szomorúság.
Persze a világ nem dőlt össze, emberek jöttek-mentek, aztán valami történt. Nyáron... egész nyáron dolgoztam. Fesztiválon, és jól éreztem magam. Egyik este valakivel összeismerkedtem, nem is emlékszem ki volt az, csak anny maradt meg, hogy milyen volt a hajának illata, hogy nevettem a viccein, és, hogy hihetetlen bizsergés járta át a testem és lelkem, ha hozzám szólt, megölelt... megcsókolt. Igen, megcsókolt, majd hónapokon át nem hallottam felőle. Aztán felbukkant, mint derült égből villámcsapás úgy jött a felismerés. A kémia működött, és meglepetésemre nem is egy vadidegenről volt szó. Botond volt az, aki évfolyamtársam. Elsőre nem is akartam elhinni, hogy mi történik, de minden világos lett mikor újra éreztem azt az illatot. A bőröm libabőrös lett a hangjától, és a lelkem berezonált... Most ismerkedünk, bár egy pár vagyunk, még minden nagyon gyerekcipőben jár. Élvezem, jó vele, újra mosolygok. Persze szigorúan testiség nélküli a kapcsolatunk, meg megfogadtam, hogy ezt nem szúrom el. Azt szeretném, ha nem arra alapulna a kapcsolatunk. Azt mondta kivárja... bármennyit is kell várnia.

A jövőben szeretne szerpentáriusnak továbbtanulni és mindent megtesz, hogy felvegyék hatodik év végén. Nagyon régóta készül erre a pályára, mert lételeme, hogy segítsen másokon, és ha ezt a gyógyítással teheti meg, akkor leküzdi a vértől való viszolygását is. Még nincs konkretizálva, hogy általános szerpentárius lesz belőle, vagy valami sokkal spécibb, ezt majd az idő eldönti, de azzal sincs baja, ha gyerekekkel kell foglalkoznia majd. Szereti őket, jól megérteti magát velük, és hát ők a jövő generációja, nem szabad elhanyagolni egyik lurkót sem.
Nem meglepő, ha az is kiderül, hogy nagy családot szeretne. Legalább három gyerekkel, de ha több lesz, annak sincs akadálya. Ebbéli terveiről nem is mesélt még senkinek, korai is lenne... de szeretne egy olyan életet, ami neki nem adatott meg gyerekként. Családi kertes ház, vasárnapi ebédek meg vacsorák. Persze úgy, hogy ő főz, Dínó pedig bent van a lakásban.
Dínó a két éves labrador keverék, aki 2013 elején került Katáékhoz, amolyan... búfelejtő gyanánt. Azóta is kitartóan szeretik egymást, minden nap kétszer sétálnak, így sokat jár Pesten, mert a jószág egyelőre a nővére lakásán tanyázik. Játékos, nagyon szeretgetni való, és ezért pont jól megvannak Katával. A lánynak leköti a gondolatait, és jókedvre deríti. Meg legalább kimozdul egy kicsit... ha máskor nem is, de amikor mennek a Margitszigetre sétálni, akkor biztosan.

Tulajdonságok:
Fizikum: Tökéletesen illik rá, hogy: lányból van. Vékonyka, törékeny alkat. Senkiben se tudna komolyabban kárt tenni, legalábbis a két kezével biztos, hogy nem. Könnyen el is fárad, így nem sokáig bír akár futni sem. Nem tud nehéz dolgokat emelgetni, örül, ha két fekvőtámaszt meg tud csinálni. Az állóképessége nem épp a legjobb, katonának se lenne jó, de még egy laza forgalomirányítónak sem, mert az egész napos állás is kimerítené. Könnyen törnek a csontjai, súlyban is épp, hogy megfelelő, pedig általában jóval soványabb, mint kellene. (8)
Ügyesség: Éppen, hogy jobb egy kicsivel az átlagosnál, de nem mindig feltűnő ez a leheletnyi plusz. Talán csak előbb feltudja írni a nevét a lapra, mert gyorsabban körmöl, vagy épp elkapja a felé dobott radírt, de még nem jelenti azt, hogy a triatlont végig tudná csinálni. Nem csak azért, mert gyenge hozzá, de annyira nem is ügyes. Talán hasznát veszi majd a jövőben, hogy nem lett olyan kelekótya, béna. De addig is inkább ügyetlen, de legalább nem kétbalkezes. (11)
Észlelés: Teljesen átlagos. Nem fog neki feltűnni, hogy van rajtad egy kis koszfolt, vagy épp rúzsos a fogad. Talán az sem, hogy honnan bukkantál elő, miközben ő figyelt, hogy merről jöhetsz. Azt sem veszi észre, ha kicseréled a poharát az étteremben, és bizony el kell gondolkodnia, hogy mi lehet rajtad a fura, ha találkoztok. Biztos megtippeli majd, hogy fodrásznál voltál, de ebben sem lenne biztos... Esetleg ha nagyon figyel valamire, akkor nem veszíti el a fonalat, de néha vissza kell emlékeztetni, hogy miről is van szó, nehogy lemaradjon. Akár beszélgetésben, akár az életben, ha csinál valamit. (10)
Megjelenés: Belátása szerint egyáltalán nem szép. Nem is csinos. Néha túl sovány, néha meg már kövérnek hiszi magát, de ez nála általános problémázás, mert sosem elégedett a külsejével. A szeplői ellenére pedig igenis csinos a pofija is, az alakja pont kellemes, mert ott kerekedik, ahol férfi szemnek tetszetős, és magasságához képest arányos mindene. Vaskos ajkai a legfeltűnőbbek, aztán meg egyre csak lefelé kell nézni, és el lehet dönteni, hogy ez a lány bizony nincs tisztában azzal, hogy igazából jó nő. Biztos csak fel kéne világosítani. Pedig ezek tények... nem lehet elmenni csak úgy mellette. (13)
Intelligencia: Sokat olvas, sokat tanul, és már most a felvételikre készül (így ötödévben), ezért már számtalan olyan anyagot bemagolt, amire itt még semmi szüksége. Az anatómiával tisztába van, még a latin neveket is kívülről fújja. A reál tárgyakkal sincs probléma. Bukni sose bukott meg, és a tévében a kvízkérdések legtöbbjére is tudja ám a választ. Igazi strébernek is lehetne nevezni, mert óráról órára készül, a leckéje mindig kész van és bizony alsóbb évfolyamosoknak tart fakultációkat, vagy éppen korrepetálást abból a tárgyból, amiből szükséges. Mindezt persze önzetlenül. (13)
Akaraterő: Nos ez az, ami nem igazán erős benne. Mindenkire ráhagyja a dolgokat, nem makacskodik, nem erőszakoskodik, ha valami nem úgy lesz, ahogy ő szeretné, akkor csak csendben meghúzza magát és hagyja, hogy úgy legyen. Akkor is, ha az neki nem jó. Sokáig bírja az állóvízben így, és veszekedések nélkül gyűri le őt a depresszió egy-egy kapcsolatban. Az erősebb nála, nem tud ellene küzdeni, így gyakorta kerül maga alá lelkileg. Vigyázni kell rá, és megértő emberekkel kell körbevennie magát, akik tudják, hogy neki mire lehet szüksége anélkül, hogy elmondaná... (10)
Mágia: Jól teljesít, nincs oka panaszra. A sok gyakorlás biztos meghozta a gyümölcsét. Bár nem a legjobb, attól még bőven büszke magára. A varázslatokat kívülről fújja, a hatodéves anyagot is, és sokszor van, hogy nagyon ráérez egy-egy varázslattípusra. Bár átkok terén nem igazán teljesít jól, annál már csak az átváltoztatással gyűlik meg jobban a baja... ettől még nincs olyan mágikus tárgy, amiből ne tudna legalább egy közepes szintet elérni. (15)

Kapcsolatok:
Váradi Balázs: Van első, felejthetetlen szerelem! Amit az ember nem tud kitörölni szívéből, emlékezetéből, évek múlásával sem. Évtizedek után is egy szép, felejthetetlen, kellemes dolog. Egy felejthetetlen, gyötrelmes, megkínzó és mégis oly jó, oly kedves, oly gyönyörű! Ám az Élet mindenhez hozzápiszkál! Szép kapcsolatokat zúz széjjel, párokat szakít szét, szíveket tesz tönkre. Az első szerelemben a lelket jóval a test előtt vesszük el, később a testet ragadjuk el a lélek előtt...

Horváth Botond: Kétféle számtan van. Az ész számtana és a szívé. Az ész számtana szerint a kettő, az öt, a száz, az ezer vagy a millió mind nagyobb az egynél. De a szív számtanában lehet az egy nagyobb bármennyinél. Kaphatsz bármennyi jó szót, törődést, az összes együttvéve kevesebb, mint egy. Az az egy, amit attól az egytől kapsz. Az Egyetlentől. Megértettem végre azt, hogy miért is kell az a bizonyos valaki - a pár. Az a valaki, akinek a lelkébe MINDENT lepakolhatsz anélkül, hogy bármit hozzáfűzne ahhoz, amit lát. Elfogad úgy, ahogy vagy, és támogat. Inspirál és motivál, felnéz rád, de férfi marad melletted. A tenyerén hordoz, és ragyog a szeme, amikor rád néz. Rá kell jönnöm, hogy erre van szükségem, és nem fogadok el mást. Nem akarok.

Gardó Dávid: Van, hogy eljön az a pont, hogy egyszerűen csak szerelmes vagy valakibe. Nem azért, mert az a valaki jó vagy rossz, nem azért, mert valamilyen. Egyszerűen csak szereted. És még csak azt sem jelenti, hogy onnantól fogva ásó, kapa, nagyharang. Ahogy azt sem, hogy soha nem fogjátok megbántani egymást. Egyszerűen azt jelenti, hogy szerelmes vagy, szereted szívedből. Néha azért, amilyen, néha pont annak ellenére. És tudod, hogy az a valaki is szeret téged, néha azért, aki vagy, néha meg pont annak ellenére.

Péterfy Dániel: Szeretettel hozzáérni a másikhoz, az egy dolog. Szerelemmel hozzáérni a másikhoz, óriási különbség. És mindezt lehet látni. A szerelem akkor marad meg, ha fel tudnak nézni egymásra, miközben egymástól függetlenül is élik életük összes szerepét. Az ölelés nagyon fontos és szent dolog. Amikor ölelsz, sérthetetlen vagy. Amikor ölelsz, megnyílik a lelked, és befogadja a másikét. Nem lehet úgy ölelni, hogy közben bezárod a kapukat, a kulcsokat meg jó szorosan a markodban tartod. Ez nem így működik.

Lázár Nola: Ne keverd össze a kötődést a barátsággal. A barátság mulandó, eltűnik, a kötődés viszont a lelkedet köti a másikéhoz. Ezért szeretnél minél több időt tölteni vele, mert érzed, hogy többé tesz, erősít, feltölt. Többnek érzed magad már attól is, hogy ott van az életedben. Onnantól meg nincs lehetetlen. A barátság nálam nem vallomásokban és lelkendezésekben, csak a bizalmasság csöndjében szokott nyilvánulni.

Cséplő Cintia: A barátságot gondozni kell... dolgoznod kell rajta. Meg kell értened és irányítgatnod kell, bele kell tenni a lelkedet, és mozgósítani kell a befogadóképességedet. Folyamatosan vissza kell igazolni, nehogy elvétsd az utat, és elsorvadjon a barátság. Sohasem hagyhatod abba.

Vöröslő Morion: Köszönöm, hogy odafigyelsz rám, és egy pillantásomból megmondod, ha valami nem oké. Kevés ember tudja, hogy mi zajlik bennem igazán. Te közéjük tartozol. A nehéz pillanatokban születnek meg az életre szóló barátságok. Ilyenkor lehullanak a maszkok, és valóban közel kerülünk egymáshoz.


Aktuális állapot:
Pénz: Bankkártyán.
Hangulat: ?
Táskában: -
Megjelenés: Szürke futónadrág és hozzá passzoló felsőrész, amin a sötétzöld kapucnis futópulcsit húzta.

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2008.02.09. 20:07:41


Ez a karakter rendelkezik egy Borsó nevű kissárkánnyal.

Üzenet küldése