A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Dr. Piros Károly

 
Beosztása: SOTE - Álatlános orvostanhallgató
Nem: Férfi
Életkor: 29 (születésnap: június 19.)
Testalkat: 180 cm magas, arányos, fitt.
Vonások: Vonásai többségét édesanyjától örökölte - a lányok az apjukra, a fiúk az anyjukra szoktak ütni, ahogy mondani szokás.
Tipikus kölyökképű, édes mosolyú, összességében barátságos vonásokkal rendelkezik. Nem egy kimondott rosszfiú.
Szem: Meleg, barátságos, bizalmat sugárzó, mogyoró szempár-kutya tekintet.
Haj: Mogyoróbarna, finom tapintású, göndörödésre hajlamos. Sok lány megirigyelné, olyan gyorsan nő.

Általános öltözet
Változatos, a trend nem igazán érdekli, amíg kényelmes és jól funkcionál. Egyaránt kedveli a sportos, kissé művészi stílusú darabokat is.
Legtöbbször ingben, galléros felsőkben, vagy szvetterben láthatod. Megjelenése összeszedettséget, megfontoltságot és komolyságot sugall.

Első benyomás, kisugárzás
Édes mosoly, őszinte szempár. Kellemes, megnyugtató aura lengi körül, jó hallgatóság, habár igen visszafogott figura.
Rendkívüli személyiség, akár csak testvérei.

Leírás


Adatok:

Név: Piros Károly
Becenév: Karesz, Maci, K, PK
Ne hívd így!: Karcsi (utálja, gyűlöli, rosszul van tőle), Kari (jó hogy nem már Karácsony), PirosKa (Na, itt vágod el magad egy életre, még véletlenül se jusson eszedbe!).
Született: 1990. június 19. Le Havre - Franciaország
Pálca: Gesztenye (kellemesen rugalmas, megbízható), sárkány szívizomhúr maggal.
Család:
Édesapja: Piros Hugó Mágus származású belgyógyász.
Édesanyja: Marie Arcenau Francia származású boszorkány. Foglalkozása szerint idegenvezető, de előszeretettel festett, rajzolt, alkotott, bár összesen három képet adott el életében.
Testvérei:
Piros Katalin
Piros KármenElőtörténet

Marie mindössze húsz éves volt, amikor megismerkedett Karesz apjával, Hugóval. Egy kiállításon találkoztak, ahol Hugó mint vásárló, Marie pedig mint idegenvezető volt jelen. Kapcsolatukat megnehezítette, hogy Hugó tizenhét évvel idősebb volt, az akkor húsz éves lánytól. S bár Marie szülei ellenezték a szerelmüket, nem volt mit tenni, végtelenül és visszavonhatatlanul egymásba szerettek.
Hugó hamarosan feleségül kérte Marie-t, s a lány szülővárosában, Le Havre-ban telepedtek le. Első gyermekük, Károly, 1990-ben született, akit Kata követett, 1993 nyarán, és végül megérkezett Kármen is, 1996-ban. A gyerekeket Hugó nemesi származású nagyszülei után nevezték el, kivéve Kárment, aki anyai nagyszülője után kapta nevét.

2001-ben, Karesz édesapját a munkája Magyarországra szólította és Marie úgy döntött, mindenkinek jobb, ha a családfővel tart. A boldog éveknek azonban hamar vége szakadt, amikor Marie betegeskedni kezdett. Amikor elhunyt, Kata tizenkettő, Karesz pedig tizennégy éves volt. A család széthullni látszott, ezért a gyerekek francia nagymamája Magyarországra költözött, hogy összetartsa a famíliát. Ugyan a gyerekekre pozitív hatást gyakorolt a nagyi, Hugón nem tudott segíteni. A családfő a mai napig a munkába temetkezik, egyetlen célja, hogy vagyona a társadalmi elitben tartsa őt és három gyermekét. Hatalmas birtoka Budapest környékén terül el, de felesége halála óta nem tudja élvezni az életét.


Martion és előtte:

Sohasem volt titok számára, mágus vér csörgedezik ereiben. Mindig ámulattal csodálta a talanok számára titkos világ csodáit, és nagy lelkesedéssel hallgatta édesanyja meséit. Szerencsére társa is volt a kalandokban, nem kellett sokáig várnia. Gyermekkorukban, kishúgával, Katicával járták a környék berkét-bokrait, együtt játszottak felfedezősdit, sok gyermek csínyt is véghezvittek közösen.
Elérkezett 2001, búcsút vett szép francia hontól, szeretett tájától, nagyszüleitől, pajtásaitól és az ismeretlenbe vette az irányt családjával. Az egyébként is nehéz természetű kisfiú zárkózottá vált, új otthon, új emberek és új iskola. Nem lehetett mit tenni, aminek jönnie kell, az előbb utóbb úgy is bekövetkezik, még ez év őszén megkezdte a Martiont, Neredin ösvényére osztotta be a Lelkek tükre, s habár szipogva is, távol az otthon melegétől, de csorbacsík vigyorral kezdte meg Martionos éveit.
Eleinte nehezen ment a beilleszkedés, a barátkozás, a hosszúnak tűnő tanórák, rövidesen hozzászokott, mire a nyári szünet elkezdődött, már alig várta, hogy visszamehessen.
Negyed éves korában szomorú fordulatot vett élete, édesanyja hosszas betegség következtében elhunyt. Karesz megváltozott, mindig is anyás volt, hozzá ragaszkodott a legjobban, s most, hogy már nem volt többé… Befordult, zárkózottá vált, nem törődött semmivel, nem kommunikált, nem beszélgetett. Igazi mogorva pokrócként viselkedett akkoriban. Túl jó gyerek volt ahhoz, hogy igazi lázadóvá váljon, így a tanulásba menekült. Apját hibáztatta, talán többet is tehetett volna, talán akadt volna valami spéci szakértő ismerős. Saját bűntudata is mardosta, több időt is tölthetett volna édesanyjával. Úgy gondolta, belőle sose lesz orvos, hisz az orvosok állandóan elfoglaltak, édesapja is mindig az. Ám a súlyos veszteség gyökeresen megváltoztatta gondolkodást és elhatározta, belőle orvos lesz… Bármi áron.


Egyetem:

2009 nyarán sikeres felvételt nyert a SOTE általános orvos szakára. Ősszel megkezdte tanulmányait, idővel elfogadta a veszteséget, a kamaszból fiatal felnőtt vált. Kapcsolata édesapjával javult, és apránként környezetével is barátságosabb lett. Sohasem fogja feldolgozni, anyukája halálát, de már újra önmaga, barátságos, segítőkész, előzékeny, udvarias ifjú, na és persze jó hallgatóság. Nem egy csajozós típus, szorgalmát és kitartását apjától örökölte, elsődleges a teljesítmény, valószínűleg belőle is munkamániás válik majd.
2013 tavaszán tért vissza Rigából, a tanév őszi szemeszterét töltötte kint. Hogy miért pont Lettország, és nem Franciaország? - csakis a barátainak köszönhető. Riga népszerűségnek örvend az orvostanhallgatók körében, néhányuk ódákat zeng róla. Jó kis csapat verődött össze, talán legközelebb is Lettországot választja.


Szabadidő:
Kedveli a művészeteket, színházat, így gyakran fordul elő galériákban, múzeumokban és szívesen ül be megnézni egy-egy darabot. Tanult gitározni, bár a zongoraszót mindennél jobban kedveli. Fontos számára az egészség, általában úszni jár, de a reggeli kocogást sem veti meg. Ha teheti, helyesen táplálkozik, s ismer is pár konyha trükköt.(Isteni palacsintát készít) Nem egy kigyúrt Adonisz, de nem is gizda, vagy épp hájas. Szálkás, fitt fiatalember.


Család:
Mondhatnánk, testvérkomplexusa van. Imádja kishúgait, bármit megtenne családjáért. Óvását, olykor már túlzásba viszi és idegesítővé válik. Hajlamos apáskodóan viselkedni és megszabni ki mit és mit ne csináljon. Sokszor a hogyan kérdését sem hagyja figyelmen kívül. Szigorú, ön magával is, elvárásai és mércéi vannak, ezért is tartják merevnek. Alkohol hatására előnyösen változik.


Aktuális állapot:
Megjelenés: 13
Séró: Össze-vissza göndörödő, borzas.
Hangulat: esős

Öltözet:


Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2013.05.25. 21:21:57

Üzenet küldése