A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Drasek Viktor

 
Beosztása: Újságíró
Nem: Férfi
Életkor: 44 (születésnap: július 10.)
Testalkat: Elég magas, alaposabb megfigyelés után észrevehetően puhány.
Vonások: Gazdag mimikával áldotta meg a sors, de sajnos kerek, antipatikus fejjel.
Szem: Kék, modern keretes szemüveg mögött.
Haj: Vékonyszálú, barna, vöröses beütéssel, és hullámokkal. A homloka két oldalán már kicsit visszakopva.


Általános öltözet
Szinte mindig ing, lehet az pulóver alatt kibújtatott gallérral, kockásan rövidujjú, öltönyhöz hófehér, elengedhetetlen kelléke az öltözetének. Egyébiránt túlöltözni sose szokott.

Első benyomás, kisugárzás
Modern, törtető embernek vallja magát, és ezt nem gondolja hátránynak az életben. Viselkedése is ez alá az életszemlélet alá rendelődik, nem fél kérdezni, ha kell, tolakodni. Az automata-cenzúra, amit mások csak udvariasságnak hívnak nála egészen máshogy működik. A személye elleni kritikákat nem fogadja teljes jószívvel. Nem egy szerethető figura, de mégis sikeres... valahogy.

Leírás

Leírás

Tehetséges mágus szülők kevésbé tehetséges mágus gyermeke. A 16. életévétől kezdve járt a Martionba, ugyanis addig nem mutatkoztak meg a képességei, és sajnos eztán sem volt soha kiemelkedő semelyik mágikus területen. Végül csak talan érettségivel a kezében távozott az intézményből, de ez nem tántorította el attól, hogy specifikusan a varázslók társadalmába illeszkedő munkákban vegyen részt.

A VarázsVilág szerkesztőségében sikerült egy postásfiúi állást kijárnia magának. Sosem volt gondja a rámenősséggel, ezért is sikerült kicsiben elkezdenie a pályafutását, nagyjából semmi előképzettséggel. Az első pár hónap eseménytelensége ellenére innentől kezdve csakis a médiában tudta elképzelni magát (s az újságírók egészen jól megismerték a néha idegesítően érdeklődő srácot).
Ezen terveit nem törte ketté, hogy az Elte-EMK-ra nem vették fel a mágikus újságírói képzésre. A Zsigmond Király Főiskolán annál könnyebb volt az érvényesülés egy két éves OKJ-s képzés keretein belül, amit a munkája mellett végzett.

Innentől kezdve évek teltek el azzal, hogy megpróbált kitörni és feljebb lépni a ranglétrán a vezető mágikus lapnál. Azonban a szerkesztő nem tartotta elég ígéretesnek - nemcsak az általa áhított vezető újságírói, hanem egy szimpla gyakorló-riporteri posztra sem.

A várakozás és reménykedés után megunta a státuszát, és gyökeresen változtatta meg az alázatos munkaerői hozzáállását, illetve meddő hűségét a VV-hez. Több kisebb mágikus, illetve bizonyos esetekben talan médiához sikerült eljuttatnia pár, a saját szerkesztőségben hallott, vagy csak épp megneszelt információt, s innentől kezdve pedig nem volt megállás. Míg kicsiben tökéletesen elment az általa kiszivárogtatott információ, nem kellett sokáig várni, hogy rá ne akadjanak a munkahelyi téglára. Így kénytelen volt "közös megegyezéssel", de immár ismert névvel távozni a laptól.

Ekkortól ide-oda bedolgozik szabadúszóként. A sajtó, és az információ szabadságát vallja. A neve alatt több hatalmas, néhol megkérdőjelezhető botrány került a köztudatba, és sok kisebb, egészen hangyányi szóbeszéd. Nem kell sok idő, hogy összeakadjon a hozzá hasonlóan "nagyban" gondolkodó koponyákkal: Pesenyánszki Zsolttal és Diószeghi Klaudiával, akikkel a mai napig együtt dolgozik. Legjelentősebb eredményeket a Hiteles Hírforrás lapjain érték el közösen - hiszen együtt alapították az újságot. A stábban pedig elérte, amit mindig is szeretett volna: a vezető újságírói posztot.

//Karakterkép: Rainn Wilson //

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2012.07.11. 15:10:32

Ez a karakter a Hiteles Hírforrás céghez tartozik.

Üzenet küldése