A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Elise Breitenbach

 
Beosztása: Régész, a Breitenbach Társaság munkatársa
Nem:
Életkor: 32 (születésnap: szeptember 26.)
Testalkat: 175 centiméter magas, és emellé az ötvenes évek homokóra-alkatú szépségideálját testesíti meg, ami ugyebár a mértani szem szerint aránytalan, mégis tetszetős.
Vonások: Egyediek. Hosszúkás, természetesen asszimetrikus arca egyáltalán nem kellemetlen vonásokkal futott, sokkalinkább valódi. Kicsit talán dacos.
Szem: Zöldeskékek, kissé távol ülőek, s a szűk szemrésekkel macskás benyomást keltenek. Pillantása akaratlanul is fölényesnek tűnhet épp ezért.
Haj: Leginkább szőke, hosszú, még, ha a szélfútta hatást is kívánja elérni akkor is megkomponáltnak hat. A formáját és hosszát van, hogy váltogatja.

Általános öltözet
Határozottan a nőiesen elegáns, klasszikus vonalat erősíti, és valahogy képes meglelni a funkcionális darabokat is ebben a halmazban. Tökéletesen tudja, hol van helye az olyan ruhaneműnek, amiben legfeljebb vonulni és lélegezni tud, lehajolni nem.... mondjuk a Családos összejöveteleken, és annak, aminek nem árt, ha évezredes por tapad a térdére, ha bekúszik egy sírkamrába.

Első benyomás, kisugárzás
Határozott, lendületes, az a fajta nő, akinek első pillantásra nehezen lehet ellent mondani - sokaknak talán ijesztő is lehet a kiállása, mások sokkalinkább egy arrogáns sznobnak gondolhatják emiatt, aki mindent megkap az életben, ha füttyent egyet, hisz ehhez van szokva... Azonban nagyonis lojális azokhoz, akik ezt kiérdemlik, nem fél aktívan tenni is azért, amit el kíván érni és nem veszett kárba a sok etikettóra sem: kifogástalan a modora, még ha kicsit tüzesnek is hat a kiállásával, mindig tudja hol a határ. Nem esik a nők kiállhatatlanságának hibájába. Elvégre nemesi vér.

Leírás

Osztrák gróf felmenőkkel rendelkező család elsőszülöttje - lányként. Életére sok helyütt rányomta az a szerencsétlen tény a bélyeget, miszerint nem méltóztatott fiúnak születni. Talán ezért is érezte szükségét, hogy a felé támasztott elvárásokat messzemenőleg túl is teljesítse, s ezért volt ambivalens módon világ életében apásabb. Alig három éves, amikor már olvasni tanul - ugyanabban az évben, mikor megérkezik öccse a családba... aki miatt pedig hamarosan írni is megtanul.

Doriánról hamar kiderül, hogy született nekromanta, s közösen, otthon nevelkedtek elég sokáig, válogatott nevelők és tanítók szárnyai alatt. Elise azonban bőven a mágikus iskolaérettsége előtt kijelentette, hogy jobbszeretne a gödöllői birtok helyett a papa országában élni és tanulni. Az ötlet megvalósítása nem jelentett nagy gondot a szülőknek, Elise-t a család Bécs melletti kúriájára költöztették, amit a gyermek nagybátyja Anselm egyébiránt is előszeretettel használt az országhoz kötő munkájából fakadóan. A lány kapcsolata az idősebb Breitenbachal itt alapozódik meg, ő maga kiegyensúlyozottá válik, s már a németet gyakorolja és nevezi meg anyanyelveként, mikor a nagybátyja beemeli az általa finanszírozott és mentorált magániskolába.

Tizennyolc évesen annak rendje és módja szerint, kiváló eredményekkel érettségizik, és ezzel együtt megszerzi az osztrák állampolgárságot is. Egyértelműsíti, hogy itt szeretné leélni az életét, itt áll munkába a bácsikája keze alatt, és itt jár Családos összejövetelekre.
Mindezekkel párhuzamosan mágiatörténetet kezd el hallgatni a bécsi elméleti mágia intézetben, s Anzelm több kulturális és vallási kincs megóvási projektjében is benne van, mint támogató személy.
Felfigyelnek rá az osztrák Családi körökben is. Bár nem könnyű eset, ha meg kell felelni neki, de a jegyesség, amire végül rábólint egy vidéki földvárományossal, igencsak jövedelmezőnek tűnik.

Később régészetre és varázstárgyakra szakosodik az első egyetemi évei után. Diplomamunkájában a szakrális mágia, és ennek tükrében a vatikáni vallási ereklyék állnak a középpontban, amiknek varázstárgy volta a mai napig nem bizonyított.
A helye szinte kőbe vésett a Breitenbach társaságban ahol végzése után tevékeny munkának néz elébe.

Kiegyensúlyozott életét a 2013-ban bekövetkezett tragédia árnyékolta be. Szülei balesetet szenvednek, amiben édesapja életét veszti édesanyja pedig kómába esik.
A felforgatott helyzetben kénytelen felbontani a jegyességét, felfüggeszteni a munkáját, és Magyarországra utazni, hogy az öccse és az öntudatlan anyja mellett teljesítse a kötelezettségeit. Azóta az élete nem csupán az imádott munkájáról szól. Kevésbé tud aktív lenni, mint szeretne, és ez a tétlenség, és papírmunka felőrli a tenni vágyó természetét. Egy évnek el kell így telnie, hogy megtalálja az egyensúlyt, ami élhető is lehet: Magyarországon kezd el összejövetelekre járni, s rövid időtartamra kér inkább munkákat bácsikájától...

Aktuális állapot:
Szőkén

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2014.11.23. 22:04:45

Ez a karakter a Breitenbach Társaság céghez tartozik.

Üzenet küldése