A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Erdősi Júlia

 
Beosztása: ELTE EMK, Komponenstan, a Zsálya gyógynövények tulajdonosa
Nem:
Életkor: 23 (születésnap: május 30.)
Testalkat: Átlagos testalkattal rendelkezik. Kerek, formás, de főleg mellben elég erős.
Vonások: Kissé gömbölyű, pufók arca van.
Szem: Kerek vágású, nem túl mélyen ülő, tengerkék színű.
Haj: Jelenleg szőkére van festve és vállig ér.

Általános öltözet
Elsősorban a kényelmes darabokat kedveli, az sem zavarja, ha egy kicsit nagyobb rá a kelleténél, vagy épp fiú ruha lenne. Ingek, pólók és farmer, amit a legjobban kedvel. Zárt cipőt szokott hordani, tornacipőt, sportcipőt, meg bakancsokat. A pulóvereket pedig bátyjaitól szokta behúzni.
Egy ideje ismerkedik a blúz és szoknya fogalmával is, nem túl gyakran de már hord nőcis darabokat. A balerina cipőt kifejezetten kedveli.
Első benyomás, kisugárzás
Első csak egy kedves arc a sok közül. Ha a suli falain belül találkozol vele, pont olyan érdekes, mint a legtöbben. Egyre feltűnőbb a hirtelen változásaival. Valamiért érdekes lehet mindenki számára, kíváncsivá teszi az embert, hogy, ha kint a természetben találkoznak, miért más a leányzó. Különös kapcsolatot ápol állatokkal, és a természettel egyaránt. Nem láttad még, hogy füvet tépkedne ültében, vagy ágakat tördelne le a fűzről. Furcsa lány, furcsa szokásokkal.

Leírás


Máguscsalád (Mihály és Julianna) harmadik szülöttje. A család Székesfehérvár mellett él egy kis településen Mohán, ahol a mágusok száma meghaladja a huszonöt főt is. Bár ebből ők öt embert is képviselnek. Julcsinak van két nagyobb bátyja, mindketten a Martionba jártak, és a Lorton ösvényét gazdagították. Ki ne ismerné az Erdősi fivéreket? Nem volt meglepő, mikor Julcsi is erre az ösvényre került. Egy ideig sokat lógott a fivéreivel (Máté és Bálint), majd elkezdett saját barátokat szerezni. Máté és Bálint elballagott a Martionból, és Julcsi egyedül maradt, immáron negyedévesként. Otthon mindig piszkálják testvérei, hogy mire ő megszületett, anyuéknak már nem volt elég örökíthető manájuk, így kicsit gyengére született. Csak azt felejtik el a srácok, hogy Julcsi született mágus, és különös kapcsolata van az élet elemmel. Ezt pedig ő dörgöli az orruk alá.

Sok időt tölt a szabadban, ha teheti az erdőkbe menekül minden probléma elől, és ott kapcsolódik ki. A teliholdat is figyelemmel kíséri, hogy ne legyenek problémái egy-egy kósza estével, ha tovább maradna kint, mint szabadna. Általában ezen estéken nem megy ki az erdőbe, de minden máskor csak ott fellelhető. Feltéve, ha megtalálod! Sose tört még le egy faágat sem, és nem tépett ki a földből egy növényt sem. Az állatokkal is remekül kijön, hozzávetőlegesen állatkertet nyitna, ha nagy lenne, vagy egy újabb tanösvényt a fiatalok számára. Mágikus tanösvény, ahol felfedezhetjük a környezetünket, és az abban élő mágikus és érdekes dolgokat. Nap, mint nap ezt teszi ő is, és Martioni tanulmányai mellett vezet egy füzetet a saját feljegyzéseiről, meg azokról a növényekről, amit talált. Mindig utánuk néz, főleg, ha még nem volt szó róla órán.
Ha hazalátogat, mindig az állatokkal foglalkozik. Lecsutakolja a lovakat, megeteti a többi házi és különleges állatukat. Megsétáltatja őket, vagy csak úgy velük van. Jobban szeret kint üldögélni, mint bent a többiekkel.


Fizikum: Lányhoz képest egész jó. Fáramászik, kapaszkodik, de magától nem verekedne soha. Nem is az ő stílusa. Bár van két idősebb bátyja, velük már kitapasztalta ezt a "verekedés" dolgot. Védekezni is csak addig tud, míg a másik messze van, mert addig futásnak ered. Nem egy törékeny alkat mindentől függetlenül, csak nem egy harcos típus. (10)
Ügyesség: Remekül tájékozódik, fürgén és szaporán közlekedik. Felmászik, lemászik, elbújik. Egy igazi erdőlakó, ha úgyvesszük. Igyekszik nem hagyni maga után semmi nyomot, halkan járni és nagyon fülelni. (13)
Észlelés: Egy kavicsot dobtak a másik irányból? Meg van, hogy honnan. Ráléptek egy gallyra, hallotta ám! Figyelmes. Ha nincs jobb dolga, csak elmegy az erdőbe és hallgatja a természetet. (11)
Megjelenés: Bájos arca van, de nem az a tipikus szépség. Bár van még ideje arra, hogy rút kiskacsából hattyúvá váljon. De nem egy különleges, vagy épp megjegyezhetően szép a pofija. Kicsit fiúsan öltözik, ezáltal még a meglévő szépségét is palástolja. (11)
Intelligencia: Sokat olvas. Sokat van a szabadban. Ezekből tájékozódik és tanul. Erre lehetne mondani, hogy az élet is neveli. Főleg, ha az otthoni dolgokból indulunk ki... Nem egyszerű egyes területeken fejlesztenie magát, de igyekszik. Van amiben már most kifejezetten ügyes! (13)
Akaraterő: Nagyon jól szocializált, és közvetlen, nem lehet akaratosnak, vagy makacsnak mondani és mindenben benne van. Kicsit talán könnyen befolyásolható, de ezt inkább annak mondanám, hogy senkivel sem ellenséges, és ha nem is akar valamit, nem feltétlen teszi szóvá. Persze könnyen kiborul, vagy lehet nevezni hirtelen haragúnak is, de amilyen gyorsan fellángol, olyan egyszerűen és hirtelen zavarodik is össze. (13)
Mágia: Testvéreitől eltérően nála van, ami egyáltalán nem fog működni. Mindig azt mondják neki, hogy hozzá már nem jutott anyuék erejéből. Persze nem lesz egy elveszett bárányka enélkül sem. Amit tud megtanul és mindig igyekszik tovább fejleszteni, hogy jobb lehessen, így van ez a mágikus képességeivel is. (15)

Nem egy jómódú család, bár nem kell úgy szűkölködniük, mint sokaknak, de azért előfordult, hogy pár napig nem lehetett főtt ételt tenni az asztalra. Édesapjával eljárt a közeli erdőbe vadászni, és ő is szert tett pár hasznos dologra, azért ő mégis csak jobb életet szeretne majd a családjának. (Szegény - 2) Szerencsére sokszor volt hasznos apjának, mert egészen gyorsan reagált mindenre, amikor úgy hozta a sors. Vaddisznó elől futni, és bogyókat összeszedni sötétedés előtt? Kis erdőlakó, megtanulta a csínját-bínját. Persze nem mindig lehet elmenekülni a vadállatok elől. Volt, hogy felhasadt a jobb alkarja, mikor elesett egy borz támadás során. -Ne akarjatok borzzal találkozni, veszélyes jószágok, még ha máshogy is gondolkodsz erről! A fáról is van, hogy rosszul érkezik le, vagy csak a bátyjaival harcolnak, és bekap pár rossz rúgást, vagy ütést. Olyankor eltörik a mécses, és napokig fájlalja mindenét. Ha pedig az ellentétes genotípussal kerül kapcsolatba, eluralkodik rajta a pánik, émelyegni kezd, és huzamosabb időn belül távozni akar... már ha ez lehetséges. Hogy ő fél-e a haláltól? A válasz nagyon egyértelmű: Igen. (Fóbia 3 - Ellentétes genotípus, haláltól való félelem.) Bár sose fog jósolni vagy távoljárni. Az órákon se ment neki, és soha nem is fog, akármennyire próbálkozik vele. Átkok terén is teljesen esélytelen, reméljük sose kerül sor arra, hogy éljen egy-egy tanult átokkal, mert ott halálozna el. Az asztrálmágiáról meg már ne is beszéljünk! (A Jövő hiánya II - Jóslás, Átok, Asztrálmágia + Röghöz kötött) Az pedig, hogy valaki segítsen számára bármiben is, egyenesen kizárt! Hamarabb fut el valaki elől, mint, hogy jó szándékú segítséget kaphasson. Tudja, hogy az életben csak saját magára számíthat. Ennél pedig nincs is fontosabb a világon. (Senki sem segíthet) Ezért is igyekszik magához mérten mindenben a legjobb lenni. Persze, amit nem lehet, azt nem erőlteti. De nem hiszi, hogy kortársai közül bárki is tudna íjjal lőni, tehát vadászni. Neki még ez is megy. S bár fizikuma nem a legadottabb egy medve leöléséhez, azért ügyesen és élelmesen éli az életét. (Kiváló tulajdonságok) Általában nem tűnik ki a tömegből, természetből. Nem igazán hívja fel magára a figyelmet, és mégis mindenről csak úgy... tud. Persze azért meg lehet jegyezni, azon kívül, hogy ő a zöld-lány, és akkor tudjuk, hogy az Erdősi fivérek ketyós húgáról van szó. Abeomágiáról ha szó van, nos, akkor őt kifejezetten ki lehet emelni. (A jövő ígérete II - tradíció, abeomágia) Az pedig, hogy mivé tud átalakulni? Nagyon egyszerű és logikus... mókus lesz belőle. Ami pedig még ezen felül jellemzi, az a bátorság. Fiúk között nevelkedett, megtanulta, hogy igazán nem hátrány, ha bátor. Ha fél, még akkor is úgy tűnhet, hogy tökéletesen ura a helyzetnek, nyugodt és higgadtan rántja elő pálcáját, hogy leküzdje a gondokat! (Kritikus találat - 1)

Egyetemi éveit az ELTE-n kezdte meg Komponenstan hallgatóként. Kollégiumban lakik, javarészt megtalálható a Városligetben délutánonként, mert az Ajtósi Dürer soron található épületkolosszusban van a 7. emeleten a szobája. Utolsó éve mellett pedig 2016 szeptemberében megnyílt saját kis gyógynövény üzlete. Nem lehet grandiózusnak nevezni, mert sem a környék, sem pedig az ő anyagi helyzete nem engedhetett meg ennél többet. A Zsálya a XIV. kerületben található a Thököly úton egy több lakásos ház szuterén szintjén. A földszinten található még egy használtruha bolt és egy antik bútor üzlet.
Pár lépcsőfok választja el a betérőt az üzlettől. A benti tér nem túl nagy, fény nem sok van, csak ami beszűrődik az ajtó üvegén. Viszont rengeteg doboz, üvegcse, láda és kosár látható, beavatatlan szemnek kész káosz az egész! Egyik sincs felcimkézve, ettől függetlenül mindegyik tartalmával tisztában van. Talanok számára is látogatható hely.

Kapcsolatok

Karakterkép: Jennifer Lawrence


Aktuális állapot:
Pénz: -
Hangulat: Szeszélyes, mint az időjárás.
Táska: Az egész tágító bűbájjal van ellátva. Ki tudja, hogy miket rejt!
Megjelenés:

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2012.09.10. 00:05:40

Ez a karakter a Zsálya gyógynövények céghez tartozik.

Üzenet küldése