A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Esterházy Zora

 
A Lorton ösvény diákja, Ötödik évfolyam
Nem:
Életkor: 20 (születésnap: augusztus 22.)
Testalkat: Alacsony, nőies formája már körvonalazódik, nem egy nádszál kisasszony.
Vonások: Kislányos, angyali vonások, nem tudnád elképzelni, hogy tud hárpia is lenni.
Szem: Hatalmasra nyíló, sötétbarna bambi típus, ha rádnéz megesik rajta a szíved.
Haj: Hosszú, természetes barna, sokszor csak a szél rendezi össze kócosságába.


Általános öltözet
Otthonos, kényelmes és talán a fiúkra jellemző laza darabokat kedveli. Hangulata sokban meghatározza, hogy milyen színeket hajlandó felvenni, de kerüli a rózsaszín és az ehhez hasonló lányos színeket. Szereti a természetközeli színek, mint az ősz variációit viselni (barna, rézvörös, szürke, sötétebb sárga stb.) Kiegészítőként gyakran látni rajta kézzel készített ékszereket, legtöbb esetben pedig madártollas fejdíszt visel. Rengeteg karkötő és bőrkarkötő figyel a kezén. Nem meglepő, amikor hasított bőr vagy épp szőrme (nem igazi állatból) mellénye van, aminek rojtos az alja, vagy épp a csizmája ilyen típusú.


Első benyomás, kisugárzás
Szuper aranyos. Főleg, ahogy ugrál, szökdécsel és kántál valamit. Jó, talán elsőre ijesztőnek tűnhet, de mostanra már ha személyesen nem is, hallomásból biztosan tudják, hogy az indián-lány kicsoda. Nővérével ellentétben tele van szeretettel, nincsenek előítéletei és bizony a legaranyosabb ember a világon. Ha nyuszi lenne, éjjel-nappal simogatná mindenki - pont emiatt.

Előtörténet
'99 késő nyarán született, augusztus 22-én, ami az Indiánok szerint a medve hónapját kezdi meg. A család Sopronból származik, apja (Ferdinánd) elismert koponyatörő, míg anyja (Rosa) hivatásos jósnő; hegedű- és énektanár. Egy nővérrel (Blanka) büszkélkedhet, bár kapcsolatuk eléggé egyedi.

Gyerekkorában megmutatkozott, hogy mennyire vonzódik az állatokhoz, és mennyire magáénak érzi a természetet. Ugyan édesanyja sokszor próbálta rávenni, hogy tanuljon hangszereken, nem igazán volt rá kézügyessége. Kissé hiperaktív jellemét nem kötötte le a hegedű, zongora vagy épp a gitár játék tanulása, egyedül az énekórák érdekelték egy kicsivel jobban. Kiteljesedni igazán csak a bogarak tanulmányozásában, a növények gyűjtésében és a kirándulások alkalmával tudott. Otthon hatalmas tobozgyűjteménnyel büszkélkedik, bár családja nem igazán díjazza ezt. Próbálták megnevelni és próbálkoztak megmagyarázni számára, hogy miért is fontos az úrilány viselkedés az Esterházy család számára. A kérdés mindig az volt Zora részéről, hogy ha nem Családosok, miért kell mégis úgy viselkedniük.
Ettől függetlenül van az az apai figyelmeztetés, amire ő maga is megregulázza saját magát, és fiatal éveiben sikerül beleverni egy kis etikát, engedelmességet és szép járást. Rá lehet venni, hogy estélyi ruhát vegyen fel egy partira, valamint azt, hogy kifinomult nőként viselkedjen.

Lorton ösvényére jár elsős kora óta, megkérdőjelezve a család Neredines vonalát, mivel rajta kívül mindenki oda járt. Egy percig sem bánja, így legalább nem kellett egy ösvényen közösködnie nővérével, aki boldogíthatta, míg közösen rótták az iskolaköröket.
Az első évek hamar elteltek, és csak kevés barátra tett szert furcsa viselkedése révén. Senki sem értette, hogy miért bálványozza az indián kultuszt és miért akar úgy élni, viselkedni, mint ők. Mondhatjuk, hogy fanatikus. Másodikos korában ismerkedett meg az indiánok világával egy könyv kapcsán, ahol annyira megtetszett életvitelük és kultúrájuk, hogy mélyebben beleásta magát. Mostanra pedig saját hitvilága és életfelfogása van ami keveredik az otthon elvárt és a saját maga által megkreált világában.
Szobatársai nehezen preferálják az esti szeánszait, főleg a füstölőtől vannak ki a legjobban. Totemállataként a medvét választotta, és mivel senki sem tudott számára indián nevet adni, ezért választott magának. Aranymedve. Van, hogy sokszor ezt mondja a keresztneve helyett bemutatkozásként, és mióta negyedévesként abeomágiát tanul, meg is van az indoka - azon kívül, hogy az Indián hitvilágban mennyire tisztelt és szeretett állatról van szó. Mosómedve formát tud magára ölteni. Ugyan nem egy grizzly, de legalább testhezálló.

Különös kapcsolatot ápol a Föld elemével, meg van róla győződve, hogy az imádsága meghallgatásra kerül, és így válaszol számára a Földanya, pedig csak annyi a dolog háttere, hogy három genotípussal született. Mentál és Levegő típusok mellett a Föld a harmadik, bár erre csak nagyobb korában figyelt fel, hogy kapcsolatba tud vele lépni, kicsivel könnyebben, mint azok, akiknek nem elemük, bár tény, egy elemistához képest labdába sem rúghat, mégis magáénak érzi ezt a különlegességet.

Tulajdonságok:
Fizikum: 10
Ügyesség: 11
Észlelés: 10
Megjelenés: 11
Intelligencia: 13
Akaraterő: 10
Mágia: 15

Előnyök:
A jövő ígérete II
- abeomágia, idézés
Harmadik genotípus
Veszett tehetség
- abeomágia
Hátrányok:
Beazonosítható
- Indián viselet
A Jövő hiánya I
Bal lábbal
Vakmerő
Beteges mánia
- Indián kultúra

Karakterkép: Chrissy Costanza


Leírás


Aktuális állapot:
Megjelenés:

Csak hosszú nadrággal. :3

Bal lábam ma az akaraterőm.

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2015.09.18. 23:24:07

Üzenet küldése