Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Eszterhaazy Olívia A.

 
Beosztása:
Nem:
Életkor: 21 (születésnap: június 06.)
Testalkat: Középmagas és nem csont sovány, szemnek igazán kellemes; nőies, csinos alakja van - homokóra. 165 cm és 57 kg.
Vonások: Bőre tiszta (ápolt) és fehér, egyszerűen megállapítható róla, hogy nem az a napozós fajta. Csak annyira szokott lebarnulni, amennyi előnyös számára és nem annyira feltűnő - kb. egy kirándulásnyi idő alatt, amennyire megkapja a nap. Csinos kerek arc, fitos orr, szép ívű, húsos ajkak és kellemesen mély hang, ami majdhogynem elandalít.
Szem: Világosbarna szemek, sárga cirmokkal az íriszében, fekete hosszú szempillák.
Haj: Hajszíne burgundi vörös, eredeti hajszíne pedig vörösesbarna volt. A hosszát illetően csak egy arasznyival ér a válla alá, tépett és egy ferdén vágott frufru is van.
Általános öltözet

Aktuális öltözete általában attól függ, hogy milyen a kedve, amikor felébred vagy, hogy kell-e találkoznia a nagymamájával, mert akkor az idős hölgy elvárásainak megfelelően szokott felöltözni.
Stílus szempontjából beskatulyázhatatlan - nincs egy kimondott stílusirányzat, amit követne; olykor fiús, vad, de van, hogy nőies és szelíd.
Némi kreativitás is felfedezhető a lányban, mert megesik, hogy saját maga díszíti fel az egyszerű darabokat, például szegecsekkel, flitterekkel, csipkével…
Öltözködés terén a kiszámíthatatlan az igazán jó jelző, olyan, akár az időjárás… ma még szelíd és nőies, de lehet, hogy holnap már laza és kicsit fiús.
Általában a nagymamájának való megfelelni vágyásból szokta magára ölteni a nőiesebb ruhákat, ugyanis a nagyi kicsit régimódi, szerinte egy nőnek nem illik fiús göncöket magára aggatnia…
A színeket és mintákat sem veti meg, de persze csak a saját ízlésének keretein belül.
Nem annyira van oda a divatért, mert szerinte azzal mindenkit ugyanolyanná formálnak.
Van egy rossz szokása; dohányzik, s ez a szag már-már a részévé vált, de nem teljesen mondható kellemetlen szagnak. Csupán csak valami jellegzetesnek, ami Olíviához illik/tartozik, ugyanis ez a szag keveredik az általa használt illatosított termékekkel. (Cigifüst + a parfümje - MEXX Black vagy MEXX Woman - illatával, s ehhez még hozzájön az epres tusfürdő, a ruhaöblítő illata, a sampon és/vagy hajlakk.) Kicsit talán kellemessé teszik a cigi amúgy kellemetlen szagát… ez az illatkombináció a része, s ennek köszönhetően nem olyan könnyű megmondani róla elsőre, hogy dohányzik; és nem is szív még annyit, hogy büdös legyen a cigitől…
Burgundi vörös haját az esetek többségében kiengedve hordja.

Első benyomás, kisugárzás

Hogy külső alapján milyen benyomást is tesz rád, az sokban függ attól is, hogy milyen az aznapi kedve és milyen ruhába bújik. A szakadt fekete ruhák és a figyelmet felkeltő feliratú pólóiban sokszor a rebellis tinédzser benyomását keltheti, míg szelídebb napjain csupán csak egy diák a többi közül.
A beszélgetések során érezhető, hogy van egy stílusa, amin nem hajlandó változtatni - ugyanakkor udvarias is -, ebből kifolyólag két lehetőség van: megszokod vagy otthagyod. Vagy rokonszenves lesz és kedveled kicsit - vagy nagyon -, vagy ellenszenves lesz és megutálod.
Ha a kezdeti nehézségeken, - amiket direkt produkál,- sikerül átküzdened magad, akkor felfedezheted benne, hogy összességében normális és még kedves is, továbbá igazán lökött és határtalanul komolytalan személyiség. És ha már a komolytalanságnál tartunk… kreatív is és nagyon szereti ugratni az embereket, ha olyan a kedve, akkor kreatív elméjének hülyeségeit felhasználva válaszolja meg a kérdéseket, pl.: Hogy hogy eddig még nem láttalak a suliban?
× Lecsuktak…
× Elraboltak az UFÓk…
× Egy lakatlan szigetre keveredtem, miután hajótörést szenvedtem a családommal egy nyaralás során.

Kedvenc elsőosztályú léglabdacsapat:

Kedvenc alsóbb osztályú léglabdacsapat:

Leírás


"A legtöbb ember olyannak szeret téged, amilyennek akar, hogy legyél. Megtartani ezt a szeretetet nem könnyű. Mindig olyannak lenni, amit elvárnak tőled. Biztosan meg is kapod ezt a szeretetet, ha jól színészkedsz. Ez az igazság." James D. Morrison

Teljes név: Eszterhaazy Olívia Anna
Becenév: Olív, Oli
Magasság & súly: 165 cm & 57 kg.
Született: 1996. június 6. - Budapest
Lakhely: Budapest - Falk Miksa utca (/London - Hampstead Road)
Tanult/élt: Brüsszel, Bukarest, London
Beszélt nyelvek: Magyar, angol
Édesanyja neve: Graatz Anna Otília (hydromágus)
Édesapja neve: Eszterhaazy Richard (talan - a Londoni Fizikai Intézet egyik kutatója)
Származás: Kevert, félvér
Genotípus: Víz - semleges
Pálca: 26,67 cm, tiszafa, loreleihaj
Szereti: Nézni a vizet; a régi könyvek illatát és tapintását; kattintgatni a fényképezőjével; nézni az eget és a felhőket; az eső által felvert por illatát; a tavasszal virágzó fák illatát; az utazásokat; a vitákat; a párokat; a selymet; a csipkét; a lilát; a tollakat; a papírokat; az egészségtelen kaját; a zenét; a verseket; sminkelni; hülyéskedni; megtéveszteni; a telet; az őszt; a tavaszt; a mély hangokat; amikor a hűvös szellő megborzongatja és libabőrös lesz…
Nem szereti: A sírást; a bunkóságot; ha valaki fellöki és bú vagy bá sem hagyja el a száját; a szomorúságot; az injekciót; a nyarat; meleget; a pókokat; a hülye kérdéseket; amikor valaki nem veszi a poént; ha valaki túl komoly; lemosni a körömlakkot; hogy nem lát, amikor kapucnit visel és oldalra fordítja a fejét; a beszűkült látókörűeket; hogy a vajas kenyér a vaja oldalával lefele ér padlót; hogy a jó dolgok hizlalnak vagy egészségtelenek; hogy semmi nem jön egyszerűen az életben; nem szereti ha hozzáérnek; az öleléseket nem nagyon tudja kezelni; érzelmileg kicsit visszamaradott…
Főbb jellemzők (külső): Vörös, őrült, figyelemfelkeltő, vidám, mosolygós…
Főbb jellemzők (belső): Őrült, vakmerő, hülye, komolytalan, provokatív, kedves, udvarias, érzelmileg visszamaradott, kreatív…
Háziállat: Egy 1,5 méter hosszú albínó tigrispiton.
1 éve dohányzik - 16 volt, amikor elkezdte.
4 évig volt magántanuló, habár háromnak indult, ám a lánnyal lassan lehetett haladni, ezért lett +1 év.

*****

13 éves volt, amikor a mágia jelentkezett nála. Ezt követően az anyja bevallotta férjének, hogy Ő is és lányuk is boszorkányok. A férfi jól fogadta a híreket ezt követően beszámolt a napjáról és elmondta a családjának, hogy egy nagyon jó munkalehetőséget kapott Londonban előre meghatározatlan időre, ám előtte Brüsszelben kell egy évet dolgoznia.
Így adódott, hogy a szülők nem akarták, hogy kislányuk két ország között ingázzon a szünetekben, így Olívia a magántanulói jogviszony keretein belül kezdte meg tanulni a mágiát Londonban a nagyszüleitől. Eredetileg csak 3 évig szerették volna Olíviát magántanulóként taníttatni, de a lány megérezte és megértette, hogy a nagyszülők nagy ellenszenvvel tekintenek édesapjára és felütötte benne a fejét a makacsság és lázadás a konzervatív nézetekkel szemben, aminek következtében a saját taníttatását is hátráltatta, s ennek következtében a nagyszülők javaslatára Olíviát még egy évig magántanulóként oktatták.
A lány makacsságát nem tudták megtörni, ám elérte a 17 éves kort, amikor is a szülők úgy határoztak, hogy lehet jobb lesz ha Olív a Martion falai között folytatná a tanulást.
Év közben a lány a nagyszülei figyelmét élvezi, ám a nagyobb oktatási szüneteket a szülei társaságában, Londonban tölti/töltheti.
A nagymama kitapasztalta az évek során, hogy deviáns viselkedésű unokája szeret szórakozni, így leginkább a tőle kapott zsebpénzzel tudja korlátozni és irányítani a lányt, - aki viszont így előszeretettel bújik hetente egyszer-kétszer olyan ruhába és veszi fel azt a viselkedési stílust, ami nagyanyja szájízének megfelel.
Összességében a kapcsolata a nagyszülőkkel csak érdek, a szüleit szereti, míg a többi emberhez semlegesen viszonyul. Igazi barátai sosem voltak, mindenki csak ismerős, de senkihez nem került még közel, de meg is szokta a magányt az évek során, s amolyan magányos farkassá lett.
Ő a fekete bárány egy hydromágusokban bővelkedő családban, de szereti is ezt a szerepet, mondhatni, hogy már megszokta és részévé vált.

Az utálat a konzervatív elvekkel szemben úgy növekedett benne, akár egy kisebb növény. Habár a megalázó szavakat a szülei kapták, ezek mindegyike az elméjébe beleégett és ezek az emlékek öntözték és nevelgették benne az utálatot az orrukat fennhordó, a kevert és talan származásúakat egyaránt lenéző nagyszülőkkel szemben.

Aktuális állapot:

Általában nála van: Mobiltelefon, ami nem működik a suli területén belül; pálca; kis táska tágító bűbájjal, benne toll, zsepi, hajgumik és csatok, cigi, gyújtó, parfüm, rágó, pénztárca...

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2013.06.17. 12:46:04


Ez a karakter rendelkezik egy Smaragd nevű kissárkánnyal.

Üzenet küldése