A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Farkas Héla

 
Beosztása: Pultos, a Ópium pultosa
Nem:
Életkor: 28 (születésnap: augusztus 02.)
Testalkat: Magas, sportos testalkat - a sok edzés miatt nem mondható törékenynek, inkább vékony és izmos. Valószínűleg sosem a nőies vonalaival fogja felhívni magára a figyelmet.
Vonások: Sötétebb, kreolos bőr - az a típus, akit azonnal megkap a nap. Kissé széles arccsont, magasabb homlok. Nem klasszikus szépség, de akinek a zsánere, az csinosnak találhatja.
Szem: Sötétbarna, enyhén mandulavágású szemek.
Haj: Hátközépig érő, egyenesszálú sötétbarna haj.
Általános öltözet
Sokszor futhatsz össze vele edző- vagy futóruhában. A hétköznapokban ezt ellensúlyozva szereti az eleganciát és a nőiesebb darabokat: kedveli a csipkét, a kötött ruhákat, a finom, szinte láthatatlan kiegészítőket, a krém és púder-színeket. Néha viszont győz a praktikum és a kényelem - ilyenkor farmert visel, sportcipőkkel és egyszerű felsőkkel vagy ingekkel.
Első benyomás, kisugárzás
Nyitott, mosolygós személyiség, aki szívesen megismer másokat - sokat kérdez és élvezi, ha mások élményeit hallgathatja. Szívesen bonyolódik könnyed csevegésbe, de a számára kényelmetlen témákat hajlamos kerülni. Fontos neki, hogy mások kedveljék, ezért igyekszik a társasága kedvében járni. Nagyobb társaságban nehezen találja a helyét és inkább háttérbe húzódik. Gondoskodó és segítőkész, szeretné a körülötte lévő embereket vidámabbá és kiegyensúlyozottabbá tenni. Ha boldog, szinte sugározza a környezete felé örömét, olyan, mint egy cukortól megveszett kisgyerek: folyamatosan pörög és vigyorog. Ugyanígy hajlamos a rossz kedvét is kimutatni másoknak, képes duzzogni vagy épp melankolikusan üldögélni. Konfliktuskerülő, ha valaki megbántja, inkább magában tépelődik rajta napokig, minthogy megbeszélje azt a másikkal.
Kedvenc elsőosztályú léglabdacsapat:

Kedvenc alsóbb osztályú léglabdacsapat:

Leírás

Héla 1992-ben született Győrben - édesanyja, Mirella egyedül nevelte fel, apját nem ismerte. Hamar önállóvá kellett válnia, mivel anyukája rengeteget dolgozott, hogy kényelmesen élhessenek. Ritkán volt jelen Héla mindennapjaiban, amiért gyerekkorában sokat is hibáztatta őt a lány. Hélának inkább magányos gyerekkor jutott, de legalább hamar önállósodott.


Héla első találkozása a mágiával elég traumatikus élmény volt - a szomszéd kutyája néhány nappal korábban elpusztult. Egy rémálmokkal teli, zaklatott éjszaka viszont Héla vadmágiája célpontot keresett magának, ennek köszönhetően a re-animált állat megjelent Héla szobájában. Mirella ekkor mesélte el, hogy az apja, aki elhagyta őket, igazából mágus volt - Héla valószínűleg tőle örökölte az affinitását a nekromanciához. Ez az első élmény évekig meghatározta Héla hozzáállását a mágiához - az izgalmas új világ helyett ő egy félelmetes, sötét titkokkal teli közösséget látott, amihez nem akart tartozni. Formális oktatását ezért Mirellával közös megegyezés alapján nem kezdte meg, így sosem lett a Martion diákja - egy sámánközösség segített neki az alapképzettségek megszerzésében Móron. Ennek köszönhetően a nyugati mágia teljesen ismeretlen számára. Héla ezt az időszakot szükséges rosszként élte meg: amint képes volt kordában tartani mágiáját, igyekezett elfelejteni életének ezt a szakaszát. Amit egyedül veszélytelennek ítélt meg, az a gyógynövényekkel való foglalkozás volt és a mai napig van egy kis kertje az erkélyén.


Nehezen kötődik másokhoz, nehezen bízik és a mélyebb emberi kapcsolatokban sokszor bizonytalanul viselkedik - inkább menekülőre fogja, minthogy őt hagyják el. Szinte belé rögzült, hogy ahogy az apjának sem volt elég jó vagy elég érdekes, hisz sosem akarta megismerni őt, valószínűleg másoknak sem lesz az. Éppen ezért minden mást, amit lehet, próbál irányítani maga körül. Szinte már vallásosan űzi edzéseit: heti 4-5 alkalommal fut és mellette edzőterembe jár évek óta. Hobbisportolónak tartja magát, aki gyakran indul futóversenyeken, főleg hosszútávokon. Ez afféle megtisztulás neki: ha az a 50-100km jobban fáj, azt legalább ő akarta, nem pedig egy másik ember okozta.


Inkább suttának tartja magát, mint mágusnak, éppen ezért a Széchenyi István Egyetemen tanult tovább és közgazdászként diplomázott. Élete álma, hogy szeretne egy kis kávézót nyitni, ahol a gyógyteákat, házi sütésű kekszeket és egy kis megnyugvást találnának az emberek - legyen a vendég mágus vagy talan. A La Biscotina megnyitásához szükséges alaptőke egy része már a rendelkezésére áll, viszont a vendéglátásban nincs elég gyakorlata. 26 évesen Budapestre költözött, és az Ópiumban helyezkedett el pultosként és könyvelőként.


Tudom, hogy ellentmondásos vagyok. Mint egy inga, ami örökké az elnyomástól való félelem és az elhagyástól való rettegés között leng, és még nem jöttem rá, hol rejtőzik az egyensúly a kettő között. Mert ma, bár neked sosem mondanám el, bizonytalannak érzem magam. Mindennél jobban szeretném, ha közel maradnál, csak eltűrnéd a hajam, egy csókot lehelnél a homlokomra, és azt mondanád, minden rendben lesz. Ha átölelnél, talán én is erősnek érezném magam. De holnap már úgy fogok ébredni, hogy mindennél jobban vágyom a függetlenségemre, a saját helyemre, a magányomra. Amíg te aludtál, én ébren feküdtem, képtelenül arra, hogy lelassítsam a gondolataimat, bámulva az óra világító számjegyeit, az időt üldözve. Próbáltam visszarendezni az összetört darabokat, vagy csak értelmet találni bennük – hogy hova, és hogyan illeszkedem én. Megküzdök a démonaimmal és megölöm a sárkányaim, mintha ezzel megmenthetném magam, közben pedig rettegek, hogyha elalszom, már nem én irányítok többé. Ezért holnap fáradt leszek, és a jelenléted fojtogató lesz. Szeretném, ha csak önmagamra lenne szükségem. Az új helyzetek, helyek és emberek miatt mindig aggódni fogok. De mindig arra vágyom, hogy úrrá legyek ezeken a félelmeken, hogy önállóan győzedelmeskedjek. De biztos lesznek olyan napok is, mikor szükségem lesz arra, hogy fogd a kezem. Valószínűleg mindig rettegni fogok attól, hogy nem leszek elég, vagy éppen túl sok vagyok – újabb örökös harc, amiben meg kell tanulnom egyensúlyozni. Szégyellve, bármerre is billen a mérleg nyelve. Szégyellve, hogy önmagam legyek, hiszen még sosem szeretett senki, mikor apró voltam és hatalmas is egyben.

Aktuális állapot:

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2019.02.05. 20:36:43

Ez a karakter a Ópium céghez tartozik.


Ez a karakter rendelkezik egy Démon nevű kissárkánnyal.

Üzenet küldése