A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Fegyvári Endre

 
Beosztása: Hivatalnok
Nem: Férfi
Életkor: 27 (születésnap: március 03.)
Testalkat: A nyáron nagyot nőtt, de korához képest még mindig alacsony és vékony, mindössze százhetven centiméter, izmai nyúlánkak és inasak.
Vonások: Kisfiúsan bájos, kicsit hosszúkás orcájú, kedves tekintetű - szó mi szó, kifejezetten szimpatikus teremtés.
Szem: Hatalmas, barna, kifejező és végtelenül szeretetteljes.
Haj: Hamvas szöszi, látszik rajta, hogy még pár év, és be fog barnulni - vagy talán már soha.
Általános öltözet
Többnyire a kényelmes holmikat szereti, farmer-póló-pulóver, vagy épp farmer-ing-mellény. Ez azonban nem jelenti, hogy ne lenne mindig tiszta, s legjobb tudása szerint tip-top. Nem kimondottan tornacipős alkat, inkább a félcipős kategóriás. De talán még ő se tudta ezt eldönteni.
Első benyomás, kisugárzás
Kedves, nyílt tekintetű, mosolygós. Amúgyis kissé mélynövésű, de ezekkel a tulajdonságokkal felvértezve biztos, hogy nem néz ki még tizenötnek sem. Tipikusan olyan ember, akit nem lehet nem szeretni, még ha olyankor idegesítő is töretlen lendülete és életkedve.
Kedvenc elsőosztályú léglabdacsapat: Miskolci Magyar Mennydörgők (1)

Kedvenc alsóbb osztályú léglabdacsapat: Maróti Mesés Molyhok

Leírás

Kedves naplóm!
Ezt a butaságot, nem vagy te kedves, hisz üres minden lapod. Node sebaj, majd én megtöltöm. Azt hiszem, először a családomról kellene írnom. Ne, ne válaszolj, tudom, hogy mágikus vagy, de én szeretem az egyszerű füzeteket. Tudod, amik nem társalognak.
Szóval. Van egy apum, egy anyum, egy húgom, két nővérem, és három bátyám (igaz, kettő közülük ikerpár). Elég sokan vagyunk, főleg ha hozzávesszük a lovat, három kutyát, két macskát, négy teknőcöt, és csak a jó ég tudja mennyi aranyhörcsögöt. Ja, meg az idősebb nővérem nemrég kapott egy csincsillát, akkor őt is. Nagy a család, de kényelmesen elférünk budapesti, családi házunkban (asszem elég jó környéknek számít a Rózsadomb teteje). Ami azt illeti, fiatalabb nővéremet és engem leszámítva a családból mindenki talan. Tudod, nem varázsolnak, meg semmi. Igazságszerint elég rosszul viselik a szüleim, hogy két varázsló is kikerült a családból. Amikor a testvérem körül megváltoztak a dolgok, akkor én még elég kicsi voltam. Csak arra emlékszem, hogy jött két bácsi, és hosszasan beszélgetett anyuval és apuval, és nem sokkal később összepakolták a holmijait, és elküldték valahová. Eleinte azt hittem, hogy diliházba került a nővérkém, mert furcsa dolgokat lát, és hall, és csinál, mi pedig nem látogathatjuk meg sohase, csak majd ha meggyógyult. Egy idő után azonban engem is utolértek a megmagyarázhatatlan dolgok, és talán tizenegy voltam, mikor véletlenül majdnem felgyújtottam a lakást - már csak arra emlékszem, hogy csütörtök délután volt. Becsszó, nem direkt volt! Szóval az eset után megint megjelent a házunk táján két ember, és a nappaliban bezárkóztak anyuékkal. Ma már tudom, hogy hogyan vették észre, hogy az ajtó előtt sertepertélek, és próbálom kihallgatni őket, mindenesetre akkor nagyon is meglepődtem, mikor az egyik (a szimpatikusabb) férfi behívott, és leültetett apu mellé.
Azt mondták, varázsló vagyok, mindenféle mágikus képességgel, és hogy muszáj megtanulnom használni ezt az... erőt. Igen, azt mondta, erő. Pedig én sose hittem volna, hogy bármi különleges lenne bennem. Persze, ki nem játszott ilyesmit, hogy ő a hős, és megment mindenkit a szupererejével, de... végtére azt hiszem, ez teljesen más is.
Sokáig tartott a veszekedés, főleg anyukám és aközött a bácsi között. Apu ilyenkor mindig hallgatni szokott, inkább csak engem ölelt át, én pedig megnéztem alaposan magamnak az érkezőket. Nem tűntek túlságosan másnak, pedig mindkettőnek mágusnak kellett lennie. Egyáltalán semmi de semmi nem látszott rajtuk, anyuék mégis szó nélkül elhitték, hogy varázslók. Talán ahogy, vagy amit beszéltek. Szóba került a testvérem is, és ezt ki kellene húznom, de anyu nem normálisnak, bolondnak, különcnek nevezte.
Végül mégis elküldtek ide, a Martionba. Nem vagyok ostoba, tudtam, hogy itt kell keresnem a rég látott nővérkémet, s lőn, ugyanabba a körletbe kerültünk.
Ő azóta már kijárta az iskolát, és én is hamarosan az utolsó évemet kezdem. Sok mindent megtudtam a mágiáról, működéséről, erről a furcsa, rejtett társadalom felépítéséről, és be kell vallanom, imádom.
Sose lettem igazán nagy varázsló, és nem hiszem, hogy ez valaha változni fog, de azt hiszem, ez nem is baj, mivel mint általában, most is a mögöttes dolgok sokkal jobban megragadtak, mint a gyakorlat.
Apu megkért, hogy ne beszéljek erről az egészről a többieknek. Hivatalosan én egy nívós pécsi iskolába járok, és csak szünetekben kerülök vissza a fővárosba. Már jó ideje, hogy minden kölyökkori, talan barátommal megszakadt a kapcsolat, bár eleinte igencsak próbálkoztam, hogy minden továbbra is normálisnak tűnjön. Csak tudod itt nincs se internet, se telefon, amit ők meg állandó jelleggel használnak.
Rendben, asszem elég kimerítő volt ez az egész, kedves naplóm... hé, kelj fel, beléd írok!

Kedves naplóm!
Talán kissé még korai, de az egyik szobatársam jövőre már nem lesz itt, és hát nekem is el kellene végre gondolkodni rajta, hogy mi is legyen velem ezután. Most itt olyan kényelmes, van belakott ágyikóm, és ráadásul itt senki nem nézett bolondnak azért, mert egy halom plüssállatom van. Ha nem akarom magam megszégyeníteni egy új kollégiumban, egyértelmű, hogy haza kellene költöznöm, akkor viszont vissza kellene helyezkednem a talan világba. Néha valóban úgy érzem, sokkal inkább van ott a helyem, mint itt (Mágia: 6), elvégre az mégse járja, hogy egy igazi varázsló összerogyjon a legegyszerűbb varázslat után is (
Fájdalmas mágia). Többek között ezért sem érzem magam a legjobban a léglabdaedzéseken, bár az új kisedző az erőnlétem miatt is nyüstölt eleget (Fizikum: 8). Mindegy, sportoló a talan világban sem lehetnék, még ha a mozgáskultúrámmal semmi baj sincsen többnyire (Ügyesség: 13).
Ha otthon folytatnám az életem, biztos, hogy orvosnak kellene elmennem, vagy ügyvédnek, vagy valami más nagyon hétköznapinak. Igazából még akármi is lehetnék ott (
Kiváló tulajdonságok), de azt hiszem, elveszne egy részem, ha egyszerűen kitörölném az elmúlt éveket az emlékezetemből. Azt is nehéz lenne azonban elképzelni, hogy épp pálcával hadonászok az új iskolában... Főleg mivel még sosem sikerült bármilyen varázslási kelléket kihagynom (Kötött formulák 4). A mágia terén rengeteg hiányosságom van, hisz se az átkok, se az átváltoztatások, se a mágiával való feltöltés... hogyishívják? – nem hozott még eredményt (Jövő hiánya II - 4), pedig már mindent kipróbáltam, és ha valakinek, hát nekem aztán tényleg nem szokásom egyből feladni a dolgokat (Akaraterő: 17). Tökéletesen kizárt, hogy bármiféle párbajban vegyek részt, tudod volt egy csúnya balesetem, tehát gemmáriusnak sem vagyok épp ideális (Mágiaérzékenység 4, Túlfejlett 4). Viszont számos dologban igen kiváló vagyok (Jövő ígérete I - 2) A krimiket nagyon szeretem, jól át tudom látni a különböző helyzeteket, a különböző embereket (Logikus, Intelligencia: 15), de előfordul, hogy valamin csak úgy átsiklik a tekintetem, nem mindent veszek észre elsőre (Észlelés: 11).
Nincs túl nagy tehetségem a színészethez ugyan, de az emberek meggyőzésében mindig is jó voltam (
Vezető, Tekintély - 3), anyu szerint azért, mert fess, fiatal úriember vagyok (Megjelenés: 13/15). Tehát valami olyan helyre még mindig elmehetek, ahol ezt kell kihasználni. Ahol sokat kell beszélni, és mutogatni magam. A probléma az, hogy az ilyeneknél általában nincs szükség józan észre... Szóval még egyáltalán nem tudom.
Megyek, és megkérdezem a szobatársam.

Mivel a szüleim elég tehetősek, nem is volt kérdés, hogy karrierem elindulásához, húszévesen kisebb tőkével járulnak majd hozzá. Azonban miután öt éve meghalt az egyik legszuperebb, amerikai rokonunk, valamiért rám hagyta híresen nagy vagyonát is. (Anyagi háttér 4)
Hála a vagyonnak, immáron teljességgel kiélhetem gasztronómiai igényeimet: vegetariánus vagyok, és nem eszem meg semmi mást, csak ami guszta és tudom, mi van benne. (
Ínyenc 4)

Az első iskolai napom végén fogadott apa egy nagyon kicsi, szőrös gombóccal, Fufuval, a kis golden retrieverrel. Jó barátnak, hűséges társnak és ideális játszópajtásnak bizonyult a kislány. Korán beleszoktattam az ágyamba, ami később nagy hibának bizonyult, ugyanis az eb nem állt meg a növésben, és a későbbiekben kitúrt.
Édesapám egyik barátja kért meg minket, hogy ne kasztráltassuk Fufut, így pedig három alomnyi kiskutyus is született. A harmadik alomból megtartottunk két kant, Herceget és Lovagot.
Őszintén sajnálom, hogy a Martionba nem jöhetett velem, de tudom, hogy neki is jobb volt otthon, ahol rendesen ki tudta nyújtóztatni tagjait. Rendszeresen hazajártam miatta, és mindig is én gondoskodtam róla, mikor tehettem. Azt viszont kifejezetten bánom, hogy ilyen rövid időt lehettem csak vele, mivel 2011 szeptemberében elpusztult.
...
Nem volt értelme tovább otthon maradnom, átköltöztem Nádorhoz, s nagy meglepetésemre tőle kaptam Margaretet, a csupa boholy és játék ausztrál juhászt. Még elég kicsi, de gyorsan nő.. és Fufuhoz hasonlóan ő is az ágyam lakója.

Kedves naplóm!
Nem is tudom igazán, mit szeretnék magammal kezdeni. Hasznosnak bizonyul ez az egész államigazgatásos dolog, amit 2011-ben kezdtem, és szeretem is - szerintem kifejezetten érdekes dolog, amit tanulunk, és rengeteg lehetőség van benne, akármerre is akarok később menni. Persze erről fogalmam sincs - már arról, hogy hogyan tovább. Mivel nem otthon lakom, és felelősségemnek érzem, hogy besegítsek a rezsibe, ilyesmibe, elfogadta megy amolyan diákmunkát a Núber kutatóintézetben, ahol gyakorlatilag titkári munkát végzek. Tetszik, ez is rendben van, de félek, hogy hamar el fognak válni az útjaink, mivel nekem nincs túl sok kedvem a világlátáshoz.. Mármint, persze, izgalmas, amolyan regényes az egész.. de hogy több napra, hetekre egyedül hagyjam a kiskutyámat.. Soha többet. Én idetartozom, itt vannak a számomra fontos dolgok, és meg fogom találni a saját utamat.
Egy darabig Nádorral laktam együtt, mikor azonban összeköltözött a menyasszonyával, Cili megengedte, hogy a kutatóintézet irodája fölé költözzem. Mindenesetre elvileg anyuéktól kapok nem kicsi vagyont majd a születésnapomra, és akkor lesz saját lakásom, autóm.. Jó lenne már.

Kedves naplóm!
Elérkezett a nap. Ma megkaptam azt a bankszámlát, amit szüleim ígértek, de annál sokkal többet is. ugyanis egyik amerikai rokonom rám hagyta tetemes vagyonát. Hát.. ez váratlan volt. Beköltözöm végre abba a házba, amit már kiszemeltem magamnak egy ideje.. de lehet, hogy még várnom kellene ezzel az egésszel. Elvégre elég nekem az, amim van.. Addig is, befektetem a pénzem, már tudom is, hová..

Kutyus

Plecsnik és egyéb dolgok

Hangulatfüggés:
[1][2][3]
Rajz

//Karakterkép: Luke Newberry, Dark-umbreon, Rajz: Lexigraph, Peggy: by dancingdingos//


Aktuális állapot:

Világoskék farmer, felette szürke posztókabát. Lezseren elegáns jelenség.

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2006.10.08. 21:17:19

Ez a karakter a Lipótmezei központ céghez tartozik.

Üzenet küldése