A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Fenyővári Johanna

 
Beosztása: Cukrász

Nem:
Életkor: 24 (születésnap: július 04.)
Testalkat: Átlagos magassággal rendelkezik. Összességében arányos és ott kerekedik, ahol szükséges.
Vonások: Barátságos, kedves mosoly. Hosszúkás arc, vékony ajkak.
Szem: Barna, nagyra nyíló, kerek.
Haj: Hosszú, mogyoróbarna, hullámos és a jobb oldalon kissé felnyírt.
Általános öltözet
Nem kifejezetten behatárolható, hogy milyen stílus alapján öltözködik. Leginkább a kényelmes ruhákat részesíti előnyben. A farmer és póló együttes mindennapos. Ha valamilyen rendezvényen, eseményen köteles megjelenni, ruhácskája és szoknyája is van bőven, amit felvehetne ilyen alkalmakra. A csipkés holmikat egyáltalán nem szereti, sem a szőrös-prémes felsőket, kabátokat. Sokszor látni – főleg nyáron – kötényben és/vagy épp felszolgáló ruhában (jól áll neki a pingvin szerelés).
Első benyomás, kisugárzás
Eleinte szűkszavú. De egy kis barátkozás után hamar megnyílik és kiderül róla, hogy fáradhatatlan, boldog, mosolygós lány. Bár sokat csúfolták alsóban, amiért a fogai kicsit nagyobbak, mint kéne lenniük, szerencsére nem küzd önbizalom hiánnyal emiatt. Azzal kompenzálja, hogy folyton mosolyra áll szája. Kedves, bájos, csinos leányzó. (megjelenés: 13)

Leírás

Előtörténet
Debrecenben született két mágus második gyermekeként. Attila és Edina boldog házasságban élnek és nevelik Dávidot és Johannát. Dávid mindig vigyázott Johira, és mai napig számíthat rá. Bár a fiú már Pesten tanul, még mindig remek kapcsolatot ápolnak. Gyakran látogatja meg őt, és szerencsére bátyja is sűrűn jár haza.
Már kicsinek sem volt egyszerű eset. Bár tény, hogy idővel kinőtte mindazt, ami miatt kislányként kibírhatatlan volt. Sokat hisztizett, és egyáltalán nem volt csendes, rendes gyerek. Folyton kiborított valamit, eltörött vagy éppen elszakított. Ha rossz kedve volt, elbújt a ház olyan pontjain, ahol nem lehetett könnyen megtalálni és a szülei idegeire ment és nem egyszer kellett bűbájt alkalmazni, hogy megleljék a gyerkőcöt.
Amint elég idős lett, hogy iskolába járjon a vadmágia is megmutatkozott. Amikor haragudott a szüleire, mert valamit nem engedtek meg neki, begyulladt a kandalló a nappaliban, a száraz levelek ősszel a kertben. Többször volt beltéri tűzijáték viszont szülinapok és ünnepségek alkalmából. Ahogy nőtt, egyre jobban megszerette saját elemét, és szabad idejében tűzzel szórakoztatta magát. Szinte már mániájává vált. (mágia: 17) Volt vágtázó ló lángokból, vagy épp tűzeső. Szerencsére nem tart az ellentétes elemtől, ezért előszeretettel járt ki az esőbe és figyelte meg miként oltja el a generált tüzet. Nem mellesleg pedig, amit fontos megemlíteni... az elemi jel a nyakán található. Bal oldalon és a füle tövében ér véget a lángnyelv.Martion
A lelkek tükre Karpena ösvényére osztotta be, és azóta is rendes kismacskaként viselkedik. Ösvény és évfolyamtársaival remekül kijön, és sokszor kér segítséget egy-egy tárgyból (intelligencia: 11). Rendszerint az átváltoztatás és a jóslás az a tantárgy, amiből örül, ha sikerül az elvártat teljesítenie. Ötödik évében szeretett volna abeomágiát tanulni, el is kezdték, és sajnos hamar rá kellett jönnie, hogy nem tudja elsajátítani.
Nagyon empatikus társaival szemben, és könnyen tudja beleélni magát mindenki helyzetébe. Ha épp valaki szomorú, képes arra is, hogy elsírja magát a történet hallatán. Vagy épp együtt örül, ugrál a másikkal. Egyáltalán nem akaratos, hogy előtérbe helyezze saját problémáit. Mindig a beszélgető partnerére figyel, és inkább elhallgatja, ha van valami baj. (akaraterő: 11) A bálokat is nagyon szereti. A sok szép ruha, a fények, a zene... viszont botlábbal áldották meg. Egy ideig a szobatársai gyakoroltak vele, meg tanítottak neki pár lépést, de sajnos elég gyötrelmes lett az eredménye. El kell fogadnia, hogy nem tud táncolni. Sokszor rálép valaki lábára, csak azért mert nem figyelt oda, hogy melyik lépés mi után jön... (észlelés: 10)

Meg kell viszont azt is említeni, hogy bár nem egy vasgyúró (fizikum: 10), tény, hogy többet elvisel, elbír, mint amennyit kinéznek belőle. Bár vitathatatlan, hogy nála békésebb teremtést alig lehet ismerni. Semmi érzéke nincs a „harcokhoz”. Teljesen mindegy, hogy fegyveres, lőfegyveres vagy pusztakezes lenne… Egyszer pedig próbált ellopni egy csokit, de miután elrakta a zsebébe, elég hamar vissza is rakta a polcokra. Nem vitte rá a lélek, hogy megtegye. Tavaly nyáron pedig apukájával próbáltak vezetni. Első kanyarnál meghúzta a kocsi oldalát, a második pirosnál sikerült rágurulnia a mögötte álló autóra, és még lehetne sorolni sikertelenségeit. Nincs érzéke a járművezetéshez sem.
Pedig mindent szeretett volna a legtökéletesebben elvégezni. Mindig törekszik rá, hogy a saját mércéjét megugorja, és bizony elég sokszor megzuhan, ha elsőre nem úgy sikerül valami, ahogy ő eltervezte. Teljes mértékben maximalista.

Családi vállalkozás
Nagyszüleinek mindig is az volt az álma, hogy saját cukrászdát nyissanak Budapesten. Ez sajnos nem ment nekik, de még Attilának és Edinának sem. Egyikük sem volt képes elhagyni Debrecent. A város legszebb és legforgalmasabb pontján található egy kedves, és tágas kertes házban. A földszinten található meg a konyha és maga az étterem. Természetesen nyáron ki lehet ülni a kertbe is, ahol gyönyörűbbnél gyönyörűbb növények virágzanak. Egy időben csak cukrászdaként fogadta vendégeit, de ahogy nőtt, terjeszkedett egyre inkább átváltozott étteremmé. Persze a süteményes lap még most is öt oldalas, a fagylaltos meg legalább három, hogy a többi finomságról ne is beszéljünk! Családi vállalkozás, így mindenki megtalálta benne a helyét. Apuka az üzlettel foglalkozik, anyuka pedig süt-főz. Dávid felszolgálni, míg Johanna segít hátul a konyhában ha szükség van rá, de ő is bátyjához hasonlatosan kiszolgálja a vendégeket (ügyesség: 11). Nyaranta még a fagyispultban is szokott állni az étterem előtt. Természetesen sok segítő kéz szorgoskodik még a konyhán vagy az étteremben, de ők is javarészt rokonok. Vagy épp a rokonokhoz tartozó személyek. Johanna fogékonysága a gasztronómiára nagyon hamar megmutatkozott. Szeret sürögni-forogni hátul és segíteni anyukának, emellett mindig ki tud találni valami ígéretes kombinációt egy süteményhez, vagy épp egy újfajta süteményt talál ki. Szereti a főzős műsorokat a tévében, hatalmas vágya, hogy egyszer találkozzon Gordonnal vagy éppen Jamie-vel. Ahogy ő nyilatkozott erről: "Sikító frász jönne rám, ha besétálna az étterembe egyikőjük!!" Ami pedig a legkedvesebb elfoglaltsága: megkóstolni mindent, ami készül! Bár elég válogatós, mégis ínyencnek tartja magát. A sajtok a gyengéi, és csak ezután jöhetnek a sütemények. Órákon keresztül tudna mesélni arról, hogy miként is készül az igazi, nem gyárban gyártott, finom, lyukacsos, omlós sajt. Mellé pedig mindig tud bort ajánlani, ami kitűnően kihozza a zamatát. Persze azért mindig tudja, hogy mennyi az annyi, amit szabad beszélni, várni, készülni. Akár az étteremben egy süteménnyel vagy csak menni valahova időre. Remek időérzékkel lett megáldva. Még sose készült odaégett sütemény vagy maradt belül egy kissé nyers a hús. Saját elemét sokszor használja, főleg, ha pörgős napjuk van, és sürget az idő, mert a vendégek éhesek.


Aktuális állapot:
Pénz: 2 dukát
Hangulat: Mosolygós, bohókás.
Táska: Esernyő, csoki, parfüm, könyv, pénztárca - MÁK
Megjelenés:

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2013.05.20. 20:13:10

Üzenet küldése