A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Gedeon Lenke

 
Beosztása: Jóslástan tanár, Ferfex ösvényének Mentora
Nem:
Életkor: 83 (születésnap: július 11.)
Testalkat: Magas, vékony, görbe.
Vonások:
Szem: Zöldesbarna.
Haj: Barnára festett, egyébként már ősz.
Általános öltözet
Tanításhoz talárt hord, leginkább lilát, vagy mélyzöldet, mert szerinte ez segíti legjobban a koncentrációt. Órákon kívül néha nagyon furcsa ruhákban, párosításokban jelenik meg; látszik, hogy nála a kényelem az elsődleges szempont az öltözködésnél. Szemüvege általában rajta van, vagy ha nincs, akkor a feje tetejére tolta.
Első benyomás, kisugárzás
Sosem néz a szemedbe, mintha mindig valami olyat mustrálna, ami a fejed fölött lebeg. A rengeteg cigarettától mély a hangja. Szóval nem egy bizalomgerjesztő alak.

Leírás

"A történetben rejlő folytatás,
Mert készülődnek már a jóslatok.
A kártya nála, ám nálad a kérdés.
Bűvöld, hogy dobjon végre jobb lapot..."Tulajdonságok

 

Fizikum: Vékony, és görbe mint a kérdőjel. A lépcsőzést is gyakran soknak érzi, nem hogy bármilyen sportot. (8)
 
Ügyesség: Nos, amit lehet elejt, vagy felrúg. Eddigi pályafutása során nem egy kristálygömb végezte darabokban a padlón. (8)
 
Akaraterő: Ha elhatároz valamit, általában véghez viszi, de azért nem az a makacs típus. (11) 
 
Intelligencia: Okos és művelt, gyorsan kapcsol és jó a logikája. (13) 
 
Megjelenés: Sosem volt egy szépségkirálynő, ráadásul a cigaretta és az öregség is rajta hagyta nyomait. (8)
 
Észlelés: Ha rajta van a szemüvege, minden rendben. (10)
 
Mágia: Tehetséges, nagyon. (15) 

Előnyök és hátrányok

 

Már egészen kiskorában is gyakran meglátta, hogy mi fog történni, született jóstehetség. Kamaszkorában ráadásul elkezdte látni az aurákat is, először halványan, idősebb korára tisztán látja mindenki körül a sajátját. Éppen ezért ha már négy-öt ember is van a látótávolságán belül, rosszabbul megy neki a varázslás. Belefájdul a feje, nem tud koncentrálni, hátráltató körülmény. Azonban ha csak egy-két emberrel van dolga, szinte érzi minden rezdülésüket, érzelmüket; nagyon empatikus. Sajnos mindent elfelejt, egyik fülén be, másikon ki, a memóriája még 24 órára sem raktározza el a dolgokat. Gyenge, hamar elfárad, ráadásul imád panaszkodni mindennap változó betegségeiről. Szinte beteges már nála ez a betegség mánia.

Szakértelmek

 

Általános műveltség reál – humán : 4-4 
Kereskedelem: 4 
Pókerarc: 10 
MLI: 4 
Mágiaelmélet: 4 
Mágiatörténelem: 4 
Rúnaismeret: 4 
Távoljárás: 10 
Idézés: 6 
Asztrálmágia: 5 
Mentálmágia: 4 
Jóslás: 28 
 
Varázsjártasságok: 
Igézések: 6 
Bűbájok: 12 
Átkok: 18 
Átváltoztatások: 6 
 
Pálca: 
Diófa, +10 százalék sebzés 
Lorelai haj, +2 bűbájokra

"...A csillagfényben gyöngéd rajzolat
az éjszövetbe rejtett rózsaminta.
Napok sorolnak, szép egymásután: 
felfénylő és sötét - mint a rojt a rojtra..."

Élete:


Budapesten született, talan szülők gyermekeként (apja női fodrász, anyja háztartásbeli), akik még hírből sem ismerték a mágiát. Testvére nem született. A kis Lenke már kiskorában megálmodott dolgokat előre, hirtelen megérzései, látomásai voltak. Anyja csodagyereknek tartotta, és nem tudta felfogni, hogy a kislánya honnan tud előre ennyi mindent. 10 éves korában érkezett hozzájuk a Martion egyik tanára, tájékoztatni a kislányt, arról, hogy micsoda. Lenke édesanyja elküldte, anélkül, hogy a kislánynak szólt volna . Nem értette ezt az egészet, és nem akarta, hogy elvegyék tőle a lányát. Jövőre ismét megjelent egy tanár, de ezt már nem tudta eltitkolni.
Következő szeptemberben már Lenke is ott volt a Martion expresszen. Az iskolában meglepően jól tanult, a Ferfex ház diákjaként. Az akkori jóslástan tanár Szabó Heszpera a pártfogásába vette, és kitanította a jóslás minden csínjára-bínjára, eszméletlenül tehetséges volt ugyanis. Az iskola végeztével még egy pár évig ott maradt tanársegédként, közben egy maróti teaházban is fogadott vendégeket, hírnevet csinált magának.
Heszpera halálával otthagyta az iskolát, és egy talan jósdában dolgozott Budán. Itt telt el a következő 35 év. Unalomban.
Fiatalabb korában volt egy férje, Patrik, akitől gyereke azonban nem született, és hamar el is váltak. Ezek után volt még egy hosszabb ideig tartó élettársi kapcsolata, ám ennek is vége lett, s gyereke most sem született.
Ajósdában dolgozott sok-sok éven át, kialakult az ügyfélköre, és szinte teljesen beolvadt a talanok közé, csupán néhány varázstudó jár hozzá jósoltatni. 2009. szeptemberében hallott a Martion Mágustanoda állásajánlatáról, októberben meg is kezdi a munkát.
"Mit mond bennük a bűbájos jövendő?
Semmit se mond. Lassan telik, ha van.
Felfedve minden kártyád, sorsra sors.
Te meg csak állsz. Kivetve, boldogan."
[A karakter arca Lily Tomlin, a karakterlapon található versrészleteket Karafiáth Orsolya Cigánykártya c. verséből vettem. Játékért, vagy JOS különóráért belső üzenetben vagy az nvagym@gmail.com-on jelentkezz! :) ]

Aktuális állapot:

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2009.10.05. 21:09:35


Ez a karakter rendelkezik egy Bambusz nevű kissárkánnyal.

Üzenet küldése