A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Grimm Emese

 
Beosztása: Mágustörténelem tanár, Történelem tanár, Lorton ösvényének mentora
Nem:
Életkor: 40 (születésnap: január 17.)
Testalkat: 168 cm. Amúgy átlagos, a két füle közé szorult a feje, és a lábai a földig érnek.
Vonások: Amolyan szomszéd lány típus. Nem mindennapi ruháival azonban gyakran nézik csupán végzősnek.
Szem: Tengerkék, kerek, kifejező szempár. Gyenge szemüveget néha hord.
Haj: Sötétbarna, középhosszú, hullámos. Gyakran loknis, szeret bele kiegészítőket tenni, nagy virágokat, hajpántot, vagy színes szalagot.
Általános öltözet
Nehéz általánosságban beszélni a ruhatáráról. Az biztos, hogy nem a legújabb divat szerint öltözködik. Sőt! Legtöbbször valami letűnt kor közkedvelt darabjait aggatja magára. Egyik nap színes hosszú ruhában, virággal a hajában sétálgat, másnap hetvenes évekbeli, külvárosi anyukára hajaz, harmadnap elegáns párizsi úrihölgynek tetszik, aki a húszas évekből szabadult. Úgy néz ki mindig, mintha egy régi fotóról lépett volna le.
Első benyomás, kisugárzás
Mindig vidám, lelkes, szinte folyamatosan mozog, ugrál a folyosókon vagy az utcán, mint egy kislány, gyakran dúdolgat is. Igyekszik ráragasztani jókedvét mindenkire – ez általában sikerül is -, ha valakin látszik, hogy rossz napja van, vagy kicsit visszahúzódóbb, azonnal kezelésbe veszi. Megjelenése, öltözéke és attitűdje kellemes, szimpatikus elegyet alkot. Hangja kissé rekedtes, mély.

Leírás

...gyerekekkel

Nagyon megértő, kedves és türelmes velük. Mindig kedvesen mosolyog rájuk, mindig van egy-két jó szava még a legproblémásabbakhoz is. Közvetlen és barátságos, néha kicsit talán túlzottan beleéli magát az ő helyzetükbe, velük nevet és velük sír. A kicsik nagyon imádják.

...felnőttekkel

Általában ugyanúgy, mint a gyerekekkel. Ez sokszor teremt kellemetlen helyzetet, hiszen az idősebbek kevésbé tudják kezelni közvetlenségét, nyíltságát. Sokkal szociálisabb gyerekek között, mint felnőtt társaságban. Néha akár „cikinek” is nevezik.

...órán

Ki mondta, hogy a történelem unalmas? Az nem találkozott még Emesével. Minden korszak, minden csata, minden történet egy nagy kaland. Kornak megfelelően öltözik be. A harcok közben eljátssza a jeleneteket, ugrál, kardozást imitál, vagy éppen illúzió segítségével a diákok is átélhetik a dolgokat – persze tisztes távolságból. A piramisokhoz és egyéb egzotikus helyekre mindig elviszi a nebulókat – persze kísérőtanárral. A nagy háborúkból sosem felejti ki a szerelmi szálakat, hogy a lányoknak is élvezhetővé tegye a történetet, mint egy tündérmese. Nem hiába kapta a becenevét, és nem hiába hívják Mese néninek.


1984. január 17-én született, Szegeden, szülei második gyermekeként. Nővére – Fanni – két évvel idősebb nála. Édesanyjától, aki színésznő, leginkább lelkületét örökölte. Művészlélek, a hozzá tartozó tehetség nélkül, ettől függetlenül lelkes amatőr. Érdeklődési körét és tehetségét inkább édesapjának köszönheti, ő ugyanis leginkább a múlttal szeret foglalkozni, ugyanis régész.
Mesét mindig vonzották a régmúlt eseményei, sosem volt oda a modern mesékért. Bár mágikus képességeket egészen sokáig nem mutatott, mégis ment a Mirarxba három évesen, két évvel nővére után, akit ugyancsak két éves kihagyással követett a Martionba. Természetesen a Lorton ösvényét boldogították, talán szó szerint is. Nagy tisztségeket sosem töltött be az iskolában, de egészen jó tanuló volt, főleg az elméleti tárgyakban jeleskedett. Akkoriban döntötte el azt is, hogy édesapja nyomdokaiba szeretne lépni, hogy később a mágikus múltat kutassa. Azért a közösségi életből sem maradt ki, lelkes tagja volt a Lizi által indított Lortonos szurkolócsapatnak. Sőt, még léglabdással is szűrte össze a levet – aminek persze szép nagy koppanás lett a vége, természetesen az ő részéről. Már akkor is a Corona Borealis hálóban lakott, természetesen tesójával, Lizivel, és Karolával, aki sajnos 2011 nyarán elhunyt. A tanulás nem ment neki nehezen, bár Fannit néha noszogatni kellett, cserébe pedig kapott BBT korrepetálást nővérétől.
A Martion után az ELTE-n tanult tovább mágus és talan történelmet egyaránt. Miután végzett, édesapjával dolgozott. Eleinte persze még ott is inkább tanult, majd egyre inkább belejött a szakmába. Beutazta a világot régi kincsek után kutatva, de valami mégsem stimmelt. Hiányzott neki az emberek közelsége, a barátai, és legfőképpen a nővére. Amikor meghallotta, hogy Fanni beadta a jelentkezését tanárnak, akkor rájött, hogy ő is ezt szeretné csinálni. Két évvel utána ő is nekilátott az újabb iskolának, azt elvégezve egy évig magántanárként dolgozott.
Ekkor látták meg Fannival együtt a felhívást, miszerint új mentorokat keresnek a Martionba, ráadásul a Lortonba. Több se kellett nekik, mindketten jelentkeztek, és meg is kapták az állást. Az iskolában pedig közös szobát igényeltek, rendhagyó módon úgy, hogy kapcsolódjon a Lortonos hálófával. Természetesen ismét a Corona Borealis nevet adták neki.


- Fannival együtt bio-vegán étrendet követnek, ami meglehetősen nehézkes néha, de ők kitartóak.
- Mondjuk nem teljesen önszántából, allergiás a tojásra, a tejre és a búzasikérre is.
- Kiskora óta látja a manaszálakat, ez nagyban megkönnyítette a kincsek utáni kutatást. teljesen természetes nála, sosem zavarta, néha el is gyönyörködik a fényekben, ha erősen mágikus helyen tartózkodik.
- Az órái sosem unalmasak. Általában éppen tanított kornak megfelelően öltözik be, és gyakran viszi el a diákokat a tárgyalt helyszínekre is.
- Rendkívül empatikus, ám ez nem mindig jó, sokszor megesik, hogyha valakit nagy veszteség ér, az illetővel együtt sír.
- A mondás azt tartja, hogyha valaki magas intelligenciával rendelkezik, az egy kicsit bolond is. Ez tökéletesen igaz rá is, kora ellenére rettentően gyerekesen tud viselkedni, gyakran idéz híres regényekből, és megesik, hogy énekelve adja elő mondanivalóját.
- Szinte már betegesen rajong az antik/más korok beli tárgyakért, főleg, ha ruhákról van szó.


Aktuális állapot:


Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2012.02.20. 11:43:22


Ez a karakter rendelkezik egy Amulett nevű kissárkánnyal.

Üzenet küldése