A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Gyöngy Kata

 
Beosztása: Énekes, a Neon Kanji Karaoke bár tulajdonosa
Nem:
Életkor: 37 (születésnap: szeptember 15.)
Testalkat:
Magas, vékony, tipikus táncos alkat, csak a mellei nagyobbak kissé a kelleténél.
Vonások:
Kedves, mosolygós vonásokkal rendelkezik, szabályos arca van.
Szem:
Nagy, kerek, világoskékeszöldes szemek. Mindig sminkelt, általában valami vidám színnel.
Haj:
Kicsivel a válla alá érő, frufrus, barna, enyhén hullámos. Gyakran festi feketére.

Általános öltözet
Általános? Nála ilyen nincsen. A legfeltűnőbb színű és szabású ruhákat viseli. Sosem látod kétszer ugyanabban a göncben, és nem ismeri a "konszolidált" szót sem. A kiegészítői is sokfélék, a legtöbb kirívó, műanyag vacak, hatalmas gyűrűk, fülbevalók, csiricsáré karkötők... Összefoglalva: feltűnő.

Első benyomás, kisugárzás
Húha... Meglátod, és imádod. Nem tudod miért, de nagyon szimpatikusnak tűnik. Ráadásul olyan gyönyörű... és megmozdult? Ez járás? Nem, ez sokkal több annál, mintha táncolva közlekedne. Biztosan felkelti a figyelmedet. Ha megjelenésére és a mozgására nem kapnád fel a fejed, eléri hangos kacagással, integetéssel, hogy észrevedd. Kísérőillata: eper.

Leírás

1982. szeptember 15-én született egy kis faluban, Malomsokon. Szülei már rég feladták, hogy valaha is gyerekük lesz, így igazi áldásként tekintettek a kis Katára. Édesapja Gyöngy Károly, 78 éves, asztalos, édesanyja, Gyöngy Károlyné Barkóczy Katalin 69 éves tánc, és illemtan tanár volt egykoron. Ritkán születik ilyen kis községben gyerek, így születésétől fogva mindig a figyelem középpontjában állt, megkapott mindent, amit csak akart, el lett kényeztetve. Már akkor is ügyes kislány volt, hamar megtanult járni, beszélni viszont kifejezetten későn. Tulajdonképpen tudott ő, csak sokkal szórakoztatóbbnak találta elmutogatni, hogy mit szeretne, és így tovább figyeltek rá. Két éves korától tanul táncolni, eleinte az anyja tanítgatta, de hamar beíratták egy csoportba. Általános iskolába Pápára járt. Eleinte furcsa volt neki, hogy itt ilyen sok a gyerek, de hamar feltalálta magát, és itt is a figyelem középpontjába került. Nem is volt neki olyan nehéz, ugyanis történtek furcsaságok... És 11 éves korában megjött az a bizonyos levél is. Bár örült neki, nem szívesen hagyta ott a tánccsoportot és a zeneiskolát - ahol az éneklésen kívül gitározni tanult. A tükör a Lorton házba osztotta be, nagyon hamar be is illeszkedett, és megoldotta azt is, hogy tovább fejlessze tánc-, ének-, és gitártudását. Nagyon sok barátot szerzett, és mire végzett, már biztos, hogy az egész iskola ismerte, ha csak látásból/névről is. //Magyarán, ha korban közelálló felnőttel találkozik, aki Martionos volt, biztos tudni fogja, ki ő. :)// Iskola után természetesen művészeti főiskolára ment. Profi szintre fejlesztette a tánctudását, és énekhangja, gitártudása is jól fejlődött. Ma versenytáncosként keresi a ruháravalót. Hamar ő lett a társulatban a szólótáncos, sok helyre hívják őket fellépni, és plakátokon is láthatod az arcát - vele hirdetik a műsorokat. Újabban az énekesi karrier felé kacsintgat, de a táncot semmiképpen sem szeretné abbahagyni. Nem mindig kifizetődő a feltűnőség, főleg, ha a fővárost likantrópok lepik el. Sajnálatos módon ügyessége csak annyira volt elég, hogy ne legyen komolyabb baja... bemarták.

Érdekességek:

-Ha sokáig úgy érzi, hogy nem figyelnek rá eléggé, varázsol valamit - akármit -, a lényeg, hogy mindenkit beterítsen az illatos virágeső.
-Nem szereti a nevét, szerinte túl átlagos. Katynek (Kéti gy.k.), vagy K-nak kell hívni.
-Ránézésre bulizós, férfifaló, és szereti is ebben a hitben hagyni az embereket. Valójában hangember, legtöbbször akció előtt meghátrál.
-Legnagyobb félelme, hogy balesetet szenved, és nem tud többet lábraállni. A mumusa is egy kerekesszék.
-Imádja az epret. Nyersen, sütiben, fagyiban, samponban, tusfürdőben, rágóban, parfümben, ékszerben... sőt, van egy tetoválása is a bokáján.
-Sokat igazgatja a haját, ruháját, és megnézi magát a kirakatban, de ennek ellenére nem piperkőc, simán felmászik a fára - csak előbb leveszi a magassarkúját.


~ : Szöveges ÁV karakterlap : ~


Fizikum: Vékonynak és gyengének tűnik, de a tánc követel azért némi izomzatot. Nem fog leverni szkanderban, de erősebb, mint amilyennek elsőre mondanád. (11)
Ügyesség: Elkapja, kikerüli, átmászik, talpraérkezik, kicselez. Macskanő? Kezdő... (19)
Akaraterő: Biztos jobb lenne úgy? Tényleg úgy gondolod? Hát jó... (8)
Intelligencia: Megvan a magához való esze, de... nem vele fogsz atomfizikáról, és az afrikai gyerekek sorsáról társalogni. (10)
Megjelenés: Gyönyörű, csodás, fantasztikus. Nem is csak az arca, vagy a teste, hanem úgy... egyben. (19)
Észlelés: Jó szeme van, könnyen észreveszi a nem odaillő dolgokat, de azért nem sasszem. (13)
Mágia: Van neki, kicsit talán jobb is az átlagnál, de sosem vette a fáradtságot, hogy fejlessze. (13)

Előnyök:
Ránézésre megmondod, hogy kiváló tulajdonságokkal rendelkezik. És még kedveled is. Nem tudod igazából, hogy miért, egyszerűen olyan megnyerő, egy elbűvölő ember... Igazi előadóművész, nem kétséges, hogy nagy tehetség. A mágikus dolgokba nem nagyon folyik bele, de távoljárni hamar megtanult, mondhatni, hogy illékony. A jövő ígérete, ha a táncot, színészetet, avagy a csábítást nézzük. A sok fellépés, és az indulóban lévő énekesi karrier megtették a hatásukat, meglehetősen híres [3], ehhez pedig némi anyagi háttér [3] is társul. Ügyessége egy macskáéval vetekszik, eléggé kitartó [2]. Átváltozva sem félsz tőle, barátságos.


Hátrányok:
Varázslás? Hjajj... az biztos, hogy nonverbálisan, vagy pálca nélkül sosem lenne képes rá. Kötött formulákkal kell dolgoznia. Ha esetleg eltalálnád valamivel - bár miért is akarnád bántani? *.* -, akkor jobban fáj neki, mint másoknak, ugyanis mágiaérzékeny [4]. Az abeomágia, az átkok, és a mentálmágia terén egyáltalán nincsen jövője. Egy dolog miatt viszont gyakran használja a pálcáját: ha varázsol, színes, illatos virágeső hullik körülötte. Remek kis kísérőjelenség. Legalábbis szerinte, ugyanis imádja, ha ráfigyelnek, feltűnési viszketegségben szenved, az száz százalék. Verekedni nem szokott, de hiába is tenné, ütései nem fájnának túlzottan. (Gyenge találat [4]) Csak teliholdkor képes átváltozni, úgy tűnik, elég emberi kötelék maradt benne. Ekkor viszont állatalakban futkározik, mint egy kisfarkas. Kisfarkas, mert kicsi [4] is. Ha az orrára koppintasz, nem fog neki örülni, ez a gyenge pontja. Ha láttad már átváltozva, fel fogod ismerni legközelebb is, de akár emberként is. A fekete bundája kiemeli kékeszöld szemét, ettől pedig kifejezetten jellegzetes lesz.

Képzettségek:
Tánc, tánc, és tánc. Társastánc (29), modern tánc (22), hip-hop (10)... akármi. Énekelni és gitározni is kifejezetten jól tud. (16-22). Remekül színészkedik - a színpadon szüksége is van rá -, és szónokolni is tud (16-16). A sminkje mindig tökéletes, és bármennyire is furcsák a ruhái, tuti, hogy jól állnak neki, és mennek a színek egymáshoz. (16). Nagyon könnyen elcsábít, de akár meg is győz, ha az kell. (24-11) Sőt, a szexuális életet sem éppen ma kezdte. (16) Ha nagyon akarja, nem veszed észre, úgy álcázza magát, miközben ellopakodik melletted - bár ilyesmit ritkán akar.^^ (5-10) Ha nagyon muszáj, tud csalni is. (10) A konyhában is elboldogul, ért a háztartástanhoz, ha kell. (10) Általános műveltsége is van egy kevés, reál és humán irányban is (4), de egészen jól tud angolul is. (10) A távoljárást szinte ösztönösen tanulta meg, országon belül bárhova. (10) Ha esetleg talan módszerekkel kellene utaznia, akkor a motorbiciklit preferálja. (10) Ha nem túl bonyolult az útiterv, el is tud tájékozódni. (10) Égből spontán potyogó zongorák elől kitér. (10)

Továbbá:
Barkácsolás: 5
Játék: 5
Háztartástan: 5
Sport (úszás): 5
Tolvajlás: 7
Lőfegyveres harc (csúzli): 7
Pusztakezes harc: 5
Manadinamika: 5
Képzőművészet: 7
Nyelvismeret (Német): 5
Bájitalok: 6

Pálcája: tölgy, loreleihajjal

Egyéb:
Kezdeményezés: 5
Reflex: 7
Fizikai ösztön: 1
Mágikus ösztön: 2
ÉP: 40
MFP: 39
FFP: 33Aktuális állapot:

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2009.05.14. 23:46:23

Ez a karakter a Neon Kanji Karaoke bár céghez tartozik.

Üzenet küldése