Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Gyöngyösi Adél

 
Beosztása: A Magyar Képzőművészeti Egyetem tanulója
Nem:
Életkor: 26 (születésnap: március 10.)
Testalkat: Látszólag: Eltörik, ha megbököd. Valójában csak elgörbül. Továbbiakban 170 cm körüli, és nagyon vékony.
Vonások: Az arca picit sápadt, néhol egy-egy halvány szeplő is fellelhető rajta. Egyébként nem néz ki rosszul.
Szem: Kék, gyakran ijedt. De szinte mindent észrevesz.
Haj: Halványszőke, hosszú, vékony szálú.
Általános öltözet
Ha melegebb van, gyakran látni szoknyában, hidegben pedig csőfarmert szokott hordani. Általában pasztellszíneket visel, sötétebbek közüla szürke és a lila lelhető még fel rajta. Szereti a csizmákat és a sálakat is. Viszont ha otthon futsz vele össze, bő pólóban és festékes farmerben fogad. Művész.
Első benyomás, kisugárzás
Legtöbbször vázlatfüzettel és ceruzával a kezében láthatod. Ennek ellenére szívesen, kedvesen beszélget veled, bár kicsit félénk. Hamar összebarátkoztok, de vigyázz: rengeteg mindent észrevesz. Azt is, amit nem akarnád, hogy megtegye. Ha valami véletlenül elkerülné a figyelmét, arra is rájön egy idő után. Nézed, ahogy alakul a rajz: szép, tiszta vonalak, csodálatos kompozíció. Észre sem veszed, és már el is röpült az idő: kész a nagy mű. Kitépi, és neked adja. Tartsd meg nyugodtan. Ha szüksége lesz rá, majd rajzol másikat.
Kedvenc elsőosztályú léglabdacsapat:

Kedvenc alsóbb osztályú léglabdacsapat:

Leírás

Budapesten született, apja mágus, anyja talan. Benne azonban nem olyan erős a mágia, mint apja szerette volna, annak ellenére, hogy mind az aurákat, mind a manát látja. Bár kijárta a Martiont, ez csak azért volt jó neki, mert megtanulta kontrollálni ezt a picit.
A mágiát leszámítva teljesen átlagos életet él, inkább suttaként, mint mágusként. A szüleivel is jóban van, még mindig otthon él, és onnan jár be órákra. Mivel nem tud távoljárni, maradtak neki a talan közlekedési módszerek. Általában a szülei autóját kéri kölcsön, de a biciklizés sem áll távol tőle. Ehhez köthető élete legnagyobb traumája is: az egyik barátnőjét a szeme láttára ütötték el kerekezés közben, úgy, hogy nem is élte túl. Ez nem vette el Adél kedvét a bringázástól, de azóta mindig sokkal jobban figyel közlekedés közben.
Már kicsi korától nagyon szeret rajzolni, festeni, s mivel boszorkányos ügyességgel forgatja a ceruzát, inkább ebbe az irányba orientálódott a mágia helyett. Ezért is tanul talan művészeti suliban, ahol drámára is jár. Szeret olvasni, a romantikus regények a kedvencei.
Visszatérve a mágiához: Egyszerre nem képes sokat varázsolni, s ha mégis, csak a nagykönyv szerint, illetve vannak olyan varázslattípusok, amelyeket egyébként is képtelen végrehajtani. Amit még úgy-ahogy megcsinál, az az asztrálmágia és a bűbájok. Mostanság kezd ráébredni, hogy tulajdonképpen sem mágikus, sem fizikai úton nem tudja igazán megvédeni magát-bár mivel elég gyáva, amúgy is általában elkerüli a bajt. Ha pedig mégis összefutna vele, ott az esze, az ügyessége és az, hogy jó megfigyelő. Ilyenkor egyébként bármilye gyáva is, megveti a lábát, és segít, ahol tud. Sőt, alkalmanként még másokat is képes megmenteni a fejére zuhanó kövektől...
//A képek a DeviantArtról, aufzehengehen albumából származnak.//