A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Hagonyi Kartal

 
Beosztása: Síkkutatási asszisztens
Nem: Férfi
Életkor: 44 (születésnap: március 26.)
Testalkat: 179 cm, a testfelépítésével semmi gond nincs, néha még sportol is.
Vonások: Csak egy hajszállal kellemesebb átlagos férfitársainál. Szó-mi-szó, ennek hála vannak jó pillanatai. Fiatalabbnak is tűnik a koránál.
Szem: Világoskékeszöld.
Haj: Szőke, egyenes. Átlagosan ápolja, és néha levágatja a töredezett hajvégeket. Általában, ha hosszabb is, a füle mögé tűri.

Általános öltözet
Munka során teljesen mindegy, hiszen eltakarja az öltözete nagy részét a munkaköpenye, és a tény, hogy belebújik a tollbamondásába. Egyébként teljesen átlagos az öltözete, nem túl kirívó. Nem rossz ránézni az összeállításaira, még, ha indokolatlanul sokat visel kordot és farmert, különböző ingekkel.

Első benyomás, kisugárzás
Ha az ember megnézné a MÁKját, meglepődne a korán... Egyébként könnyebben kiszúrhatóak a rossz szokásai, mint a jók (ha vannak egyáltalán). Viselkedésében érezhető, hogy szociális téren nem biztos, hogy zökkenőmentes. Kifejezetten gyanakvó természet, s a túl nagy nyomást bírná is... de az ilyen helyzeteket egyszerűen kerüli. Nem versengő típus. Sokszor jár zsebre tett kézzel, ami az udvariatlanság helyett valamiféle kapaszkodásnak tűnik. Jobbjának ujjait gyakran morzsolgatja. Ezt a rituálét a legkülönfélébb körülmények között tudja végrehajtani: olvasás, munka, edzés, beszélgetés...

Leírás

Talan szülők egyetlen gyermeke. A gyermekkora egészen addig zökkenőmentes, és vidám volt, míg egy dühkitörése után le nem szárította a külvárosi házuk egész konyhakertjét anyuka szeme láttára... illetve utána a hirtelen ijedtségtől ezt nem hozta helyre ezt némi élet-töltetű mágiával... és utána nemes egyszerűséggel, megszédülve el nem terült az ágyások között.
A dramatikus kezdés után martioni pedagógusi segítség egyébiránt inkább a szülőknek, és nem a lurkónak kellett. Ő tökéletesen élvezte, hogy tud valamit, amit mások nem, és alig várta, hogy oktassák a mágia mikéntjre és hogyanjára.
A lelkesedése egészen addig maradt, míg hosszas hezitálás után a Tükör be nem osztotta Lorton Lilla ösvényére, és el nem kezdte a mágikus tanórákat.

Ugyanis, mit kiderült, bár tehetséges varázsló, de nagy eséllyel, ha pálcát használ, valami mágikus eredetű mellékhatásként a belsőfüle meggárgyul, így egyensúlya krízisbe kerül. Ezt pedig az esetek felében egy padlófogással tudja csak megszüntetni.

Ezen felfedezés után a maradék öt évét kitartással és küszködéssel vészelte át. Szereti használni a mágiát, de felsőbbéves korára egyértelművé vált, hogy így kenyeret keresni nem lesz egyszerű, s főleg nem sima ügy a továbbtanulás. Akkor még vésztervként gondolt arra ami ma már meghatározza őt, és az életét: bevetette magát egy egészen más területre, amit a Martionban csak pedzegetnek, és a Tehetséggondozóban is inkább szeretnek róla csak elméleti vitákba bonyolódni. Ez pedig a Síkelmélet.
Merőleges, vagy párhuzamos, neki oly' mindegy volt könyvek szempontjából. Egyszer a démonalmanachot magolta, másszor az alternatív idősík és dimenziótan szövevényes spekulációiba szerette beleásni magát. S, ahogy el is képzelhető, az elmélyülés kortársai szemében már némi megszállottságként jelent meg. Nem is beszélve arról, hogy aki éjszaka a takaró alatt démonokról olvasgat, az nappal sem lesz annyira merész. Idővel pedig valóban többször nézett már a háta mögé emberünk. És, ha valaki jószándékú ezt a veszélyes húrt meg merte pendíteni neki, a felnőttkor küszöbén is csak gyerekes visszavágásra számíthatott. Nem is beszélve arról hogy a botor illető gyanús faktorként örökre kiesett Kartal kegyeiből... Lehet kérdezni persze, kinek vált ez kárára. Kartal egyébként mindig is a szellemi felvértezettségre hajtott, mint a megvalósítás kockázatára. Paranoiája miatt sosem volt hajlandó az idézés, és az ahhoz leginkább kellő rúnamágia elsajátítására.

Épp ezért nem véletlenül részesítette további pályáján előnyben az Elméleti Mágis Kart, a SZAPos gemmáriusok, vagy a Kormonos démonológusok ellenében. A Mágiaelmélet és Síkelmélet szakon tökéletesen elvolt a jegyzeteléssel, a külső, védelmek és plexifal mögötti megfigyeléssel.
Lényegében ma se csinál mást. Ottmaradt. Asszisztensként hajdani profjai mögött...

Karakterlap

Fizikum: Nem fújja el a szél. Ha nagyon megerőlteti magát, akkor le is tud nyomni pár embert (11).
Ügyesség: Csetlik és botlik. Már csak megszokásból is, nem is kell hozzá varázsolnia (8).
Észlelés: Sosem volt rossz a szeme, a megfigyelőkészség pedig nem utolsó erénye. Azért nem veszi észre a kutyán a bolhát (13).
Megjelenés: Bizonyos szögből kifejezetten megnyerő, és nem utolsó látvány. Egyébként semmi komoly, bizonyára sok hasonló kaliberű férfi jár-kel az utcákon (11).
Intelligencia: Kivételesen eszes, nem esett nehezére semmi a tanulmányi során, és az életben sem, amihez józan logika kellett. Kombinálni is tud/szeret (15).
Akaraterő: Nem hagy maga után sok kivetnivalót. Nem keményfejű, de elhatározott. A logikus érvelés képes rá hatni, ahogy egy megnyerőbb női küllem is(13).
Mágia: Tehetséges mágus, bár nem lesz az évezred gemmáriusa, de amihez ért, ahhoz ért. A génjeiben van a mágia (15).

Előnyök:
(4)Nem biztos, hogy első pillantásra kiszúrod ezt, de bizony, hogy kiváló tulajdonságokkal rendelkezik.
(1)Tehetsége már korán megmutatkozott. Veszettül ért a bűbájokhoz.
(2)S, ha ez nem volna elég, szinte esélytelen, hogy elrontson akármit, amihez pálca kell. Igen gondos varázsló.
(2)A zsebében mindig hord háztartási sót. Ha teheti, koncentrálás közben morzsolgatja is. Mindenesetre, neki ezzel egyszerűbbé válnak az átlátandó helyzetek.
(2)Az évek során megtanulta, a kitartás megtérül.

Hátrányok:
(-4)Nem egyszálbél... De ha üt, akkor biztos, hogy gyengén talál el.
(-4) (-4)Nem akar, vagy egyszerűen csak nem tud érteni pár dologhoz. Ezekből egyszerűen nincs jövője.
(-3)Kölyökképű, a felelősséget soha nem akarja a vállára venni, és a konfliktusok elől legszívesebben elbújna az odújába. Visszaszólni is csak igen gyerekesen tud.
(-3)A démonok közöttünk járnak, ahogy a rossz emberek is. És legfőképpen rá leselkedik mindenféle veszély. A világ is összeesküdik ellene. Kifejezetten paranoiás.
(-2)Nagy esélyel elvágódik, ha varázslásra kerül sor. Egyensúlyzavar kíséri a pálcaintéseit.


Aktuális állapot:
Fekete kord nadrág, fehér ing, végiggombolatlanul, megoldottan lógó nyakkendő, cipzáros, kapucnis pulcsi.

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2012.02.27. 07:33:45

Üzenet küldése