A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Halász Lajos

 
Beosztása: Temetkezési vállalkozó
Nem: Férfi
Életkor: 37 (születésnap: február 04.)
Testalkat: Hagy némi kivetnivalót maga után az a százhetvenhárom centiméter, de kárpótlásul nem hajlandó elfújni a szél. Kategorikusan nem. Dolgoztak már azok az izmok.
Vonások: A határozottnál kicsivel erősebb áll, és oldalvonalai is hasonlóak. Az orrát is valaki jóízléssel eltúlozta, de csak nem lett belőle Depardieu. A perverz ajkakról ne is essék szó. Mégsem csak úgy hanyagul összedobált az egész, hanem fölényesen menő.
Szem: Kifejezetten kifejező, kereken kék.
Haj: Szőke, jól áll.
Általános öltözet
Pont olyan átlagosan öltözködik, mint bárki más. A farmer és a pólók az ő ruhatárának is komoly részét teszik ki. Sem színek terén, sem ruhadarabokra nincs különösebben ráállva, azt hordja, amihez éppen kedve van, olyat úgyse vesz, ami nem néz ki jól. Egyedül arra lehet felfigyelni, hogy nyilván mindenből sok lehet neki, egy hónap is eltelhet, mire ugyanazt a pólót újra felveszi.
Munkában zakót hord, és a sport-, vagy tornacipőt is rendes feketére cseréli, egyébként minden más marad. Ingeket is hord elvétve, de ha így van, azoknak általában felhajtja könyékig az ujját, mert az menő. Ugyanezen okból kifolyólag szeret indokolt időben napszemüveget is hordani.
Első benyomás, kisugárzás
Mindenképp hagy maga után valamiféle benyomást, még ha ez nem is mindig a legpozitívabb. Mondhatni megosztó személyiség, ugyanis van, aki kimondottan viccesnek, szórakoztatónak találja közvetlenségét, időnként tán kicsit rosszmájú humorát, szinte már túlzott magabiztosságát és optimizmusát. Másfelől a többi embert könnyen bosszanthatják ugyanezek a vonások, hiszen a magabiztosság könnyen tűnhet esetében nagyképűségnek, a közvetlenség tolakodásnak, vagy humora szándékos kekeckedésnek.
Jó kedélyét viszont nem egyszerű elrontani, pedig általában tisztában van vele, ki is érzi őt soknak. Változni pedig senki kedvéért nem hajlandó, a mások véleményétől való szuverenitás számára kimondottan fontos. Ezért is tekinthető néha szemellenzősnek mások álláspontjával kapcsolatban.
Összességében véve egy nagyvilági alak, mindig keresi az új dolgokat, új lehetőségeket, amik kicsit érdekesebbé teszik az életet. Az embereket, a nyüzsgést szereti, de a bizalmasságnak egy bizonyos fokát nehezen lépi át. Amíg csak szemlélője az érzelmeknek, nagyon szívesen bólogat szomorú tekintettel, de amikor más által elszenvedi őket, akkor egyszerűen úgy érzi, mintha fojtogatnák. Inkább intellektuális, mint érzelmektől vezérelt.

Leírás

1983. február 4-én megszületett Halász Lajos és Imre, nekromanta ikerpár. A család tagjai generációk óta temetkezési vállalkozók. Otthonuk hagyományos „Funeral Home”, nem hagyták elnyomni magukat a terjeszkedő nagyobb cégek által, ahol futószalagon intézik a temetéseket. A mindennapok részét képezi a halál, a tiszteletadás, és a csendes áhítat.

A Mirarx elvégzése után tanulmányaikat a Martion Mágustanodában folytatták, a karpena ösvényen. Imre tanulmányi eredményei a keleti mágiákat leszámítva alig érték el az Á-s eredményt, míg bátyja, Lajos közepes és jó eredményekkel végzett. Szociális kapcsolataik kielégítőek voltak. Martionba kerülésükkor megszületett húguk, Emma.

A Martion elvégzését követően az idősebb testvér talan pályát választott magának, a Budapest Kommunikációs és Üzleti főiskola kereskedelem és marketing szakát, mert ezt érezte magához a legközelebb és idegenkedett a családi vállalkozástól. Nyilvánvalóan ennek köszönhető az is, hogy otthonról kollégiumba költözött. Ezzel szemben öccse a biztosnak látszó családi vállalkozásban lelte meg a számítását és az ehhez kellő temetésszolgáltatási munkatárs képesítést szerezte meg.

Lajos a diploma megszerzését követően Magyarország egyik vezető telekommunikációs szolgáltatójánál, a ***-nál kapott junior marketing asszisztensi állást és immár egy belvárosi lakást bérelt. Mindeközben Imre a temetkezési vállalkozásuknál édesapja mellett végezte a hallottakon a preparatív munkálatokat. Emma pedig megkezdte tanulmányait a Martionban, a karpena ösvényén.

A testvérpár idősebb tagja öt év munkaviszony után kénytelen volt otthagyni állását és ezzel egy időben haza is költözött. A vállalkozás eközben Imrének köszönhetően profilbővítésen ment át. A temetkezésen túl a sírok mágikus levédésével és az elhunyt emlékeiből mágikus mentális nekrológ készítésével is foglalkoznak.

Lajos átlépve saját ellenérzésein, csatlakozott a családi vállalkozáshoz ezzel nagy terhet levéve az édesanyja válláról. Részt vesz a cég vezetésében, a kapcsolattartásban a hozzátartozókkal. Ezt hivatalossá téve 2012-ben elkezdte Emmával egy időben a temetkezési szolgáltató képzést. Imre is egyre több mentállal kapcsolatos feladatot vett át az édesapjától és mivel ehhez a mágiaághoz kifejezetten értett, ezért nem volt nagy áldozat a család részéről, hogy egy erre épülő képzést is finanszírozzon számára a Tehetséggondozóban.

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2013.04.06. 17:40:49

Ez a karakter a Halász Temetkezési Vállalkozás céghez tartozik.

Üzenet küldése