A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Harmathy Zora

 
Beosztása: Felszolgáló
Nem:
Életkor: 31 (születésnap: június 24.)
Testalkat: Nem túl magas, átlagos. Néha kicsi nasipocakja a kelleténél nagyobb, de könnyen leadja.
Vonások: Barátságos arc, egy helyes kis nózival.
Szem: Sárga macskaszemek, itt-ott barna pettyekkel
Haj: Hagyományos barna, váll alá érő, többnyire egyenes.
Általános öltözet

Legtöbbször színes holmikban látni: narancssárga, citromsárga, pink és fűzöld felsők, farmernadrággal kombinálva. Vidám, virágos, vagy egyéb mintás szoknyák. Van néhány pólója, amit saját maga festett. És a tornacipőit is ily módon tette egyedivé. Gyakoriak rajta a narancssárga kiegészítők, és hatalmas sálgyűjteménnyel rendelkezik. Minden ruhája bolondos, de nem túlzó kreativitását tükrözi.
Kelétől kapott borostyán függős ezüst nyakláncát minden nap viseli, de van, hogy a ruha alá rejti.
Első benyomás, kisugárzás
Vidám, barátságos, idétlen. És a szeme! Talán még sose láttál ilyen szempárt. Hasonlít a borostyánhoz, de inkább sárga.
Kedvenc elsőosztályú léglabdacsapat: Budapesti Bűbájos Boszorkák (3)

Kedvenc alsóbb osztályú léglabdacsapat: Martion Mágustanoda

Leírás

1992. június 24-én, Szent Iván éjszakáján született, a varázstalan, félbolgár Karlow Zaringham és egy magyar boszorkány, Harmathy Virág második gyermekeként. Bár szerető családban nőtt fel, mindig is másodiknak számított kiváló tehetségű, és szorgalmas bátyja, Martin mögött. Sőt, nemsokára harmadik helyre szorítottnak érezhette magát a legkisebb, és így a legaranyosabb családtag, Ada miatt. Nem csoda, hogy a balatonfüredi parasztházban töltött gyerekkora egyrészt a húgával való állandó csatározásokkal telt, másrészt pedig a szomszédban lakó kislánnyal, Garai Virággal elkövetett csínytevésekből állt. Egészen, míg szülei a válás mellett nem döntöttek.

A mágia mindig is természetes dolognak tűnt Zora számára, bár húgával együtt sokáig nem mutatott varázsképességeket. Talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy Karlow a váláskor ki akarta ragadni e közegből őket. Az ügyet perre vitték, de megegyezéssel zárult. Az akkor még kicsi Adát nem szakíthatták el anyjától, Karlow megkapta hát az örök másodikat.

Zora majdnem két évig élt Szófiában, teljesen elzárva a mágikus világtól – apja ugyanis megrögzötten varázslatellenessé vált. Ez az idő mély nyomokat hagyott a kislányban. Azóta is úgy emlegeti – igaz, ennyi évnyi távolságból már inkább humorosan: A száműzetés.

Később mégis javára váltak szófiai tapasztalatai. Kevesen becsülik meg annyira a varázsvilághoz való tartozásukat, mint az ügyetlen, de szívét-lelkét beleadó Zora.

Általános iskola

Míg apjával élt Szófiában, kénytelen volt elvégezni két osztályt egy bolgár általános iskolában. Nehézségei akadtak a nyelvvel, így a barátkozással és a beilleszkedéssel is. A lelket csak a titokban járatott léglabda magazin tartotta benne. Illetve az, hogy a nyarakat otthon tölthette nagyszülei visegrádi birtokán a rokongyerekekkel és barátaival. Ebben az időben többször előfordult, hogy kisebb-nagyobb vadmágiákat produkált, de apja nem akart tudomást venni róla, egészen addig, míg meg nem kapta a bolgár mágusiskola behívólevelét. Zora azonban hallani sem akart róla - csakis a Martionba akart járni, ahol családja minden varázsképességekkel bíró tagja is végzett.

Martion és Hogwarts

A szófiai negatív élmények hatására sokkal bizonytalanabb, kissé magába forduló lett. A rossz érzések azonban hamar tovaszálltak, mikor régi ismerősöket köszönthetett iskolatársaiként. Különösen Virágnak örült, akivel végig szoros barátságban maradt a martioni évek alatt. A kezdeti nehézségeket, a meglepetést, hogy Karpena Kristóf bámult vissza rá a tükörből, a sok új arc miatti félszegséget már az első év végére teljesen legyűrte. Hamar ő lett a Karpena narancssárga-mániás, csacska kalózhölgye. A Pokol Legmélyebb Bugyrának (a 30-as számú hálóhelyiség) legrendetlenebb, leghangosabb, legvidámabb lakója. (Szerencsére szobatársai, Virág és Jen nagy toleranciát mutattak e tekintetben.)

A boszorkányság alapjainak elsajátítása az átlagosnál nehezebben ment neki. Kezdetben csak a közismereti tárgyakban érezte otthonosan magát, mint némelyik talan származású diák. Idővel azonban rátalált a tárgyakra, melyek a leginkább érdekelték, és a legjobban mentek neki. (BBT, MLI, DOM). A régen csak távolról szemlélt sport, a léglabda pedig végre valódi hobbivá válhatott.

Harmadévesen rossz társaságba keveredett, eredményei leromlottak. Féltékeny volt Adára, aki ebben az évben lett gólya. Előkerült a csatabárd, és minden erővel igyekezett megnehezíteni húga beilleszkedését. A család barátja és Zora keresztapja, a befolyásos gemmárius, Bácskai Rezső tanácsára egy évre külföldre küldték. Élete meghatározó élménye lett, hogy vendégdiákként tanulhatott a Hogwartsban, ahol a Griffendél házba osztották be. Sok barátot szerzett, megtanult angolul, és ekkor alakult ki igazán boszorkány öntudata.

Büszke ötödévesként térhetett vissza a Martionba, ahol rátalált a szerelem, egy észrevétlen rajongója, a megbátorodott Kelemen Bulcsú személyében. A rózsaszín – vagy Zora esetében narancssárga – köd azóta sem oszlott el. A családban már az esküvő szót suttogják.

Később, ha nem is olyan kiváló eredményekkel, mint bátyja, de sikeresen letette záróvizsgáit.


Zora számára a továbbtanulás szóba sem jöhetett. Néhány hónapig egy ismerős ismerősének édességboltjában volt kiszolgáló, mivel azonban nem tudott ellenállni a finomságoknak, a főnök viszont nem tűrte a dézsmálást, finoman közölték vele, hogy tovább kéne állnia. Zora valójában megkönnyebbült, mikor otthagyta a boltot, ugyanis ki nem állhatta kapzsi főnökét és a mufurc üzletvezetőt.

Jelenleg a maróti Kék Macska Teaházban dolgozik, mint felszolgáló. Kedvesen, mosolygósan, egy újonc lelkesedésével fogadja a vendégeket. A kedves ismerősöknek pedig örömmel ad kedvezményt, vagy ajándék kekszet a tea mellé.


Anyja: Harmathy Virág, patikus
Apja: Karlow Zaringham, talan hivatalnok
Bátyja: Harmathy Martin, gemmárius
Húga: Harmathy Ada , patikustanonc
Nagypapája: Harmathy Frigyes, nyugdíjas minisztériumi dolgozó, hobbikertész
Nagymamája: Farkas Adria, a tökéletes háziasszony
Keresztapja: Bácskai Rezső, nyugdíjas gemmárius


Mit kell még tudnom róla?
• Keresztnevét anyai dédnagyanyja, Bácskai Ozora után kapta.
• Zora könnyen esik szerelembe, ami sokszor inkább rajongás, mint valós szerelem. Kelével viszont komoly a dolog, már több mint 3 éve járnak.
• Imádja az állatokat és a varázslényeket, van is érzéke hozzájuk. Kedvencei a kutyák, molyhok, és a gekkók. Gekkója, Huba szép kort megélt hanyag gazdája mellett. 10 éve Zora társa.
• Jól elboldogul a talan holmikkal. Szereti a mozit, van facebook profilja, és néhány cédéje. Van egy régi mobiltelefonja is, amit még az édesapjától kapott egy karácsonyra. Évekig be se kapcsolta, és azóta is körülbelül 6 szám van benne. Az apjáé, a talan nagyszülőké, pár baráté, és a kedvenc unokatesójáé, Gorondi-Novák Marcié.
• Jobb, ha nem hagyod, hogy varázslatot végezzen rajtad. Fél tőle, hogy elront valamit, ezért általában el is rontja, és eltünteti az orrod, vagy a szemöldököd. Kicsivel se jobb, mintha megátkozott volna.
• Kiskora óta vezet naplót kisebb-nagyobb kihagyásokkal, és nagyon mérges lenne, ha illetéktelenek kezébe kerülne.
• Tipikus Zora fej:


Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2005.12.02. 14:22:30

Üzenet küldése