A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Havasi Lenke

 
A Neredin ösvény diákja, Ötödik évfolyam
Nem:
Életkor: 25 (születésnap: február 19.)
Testalkat: 170 cm magas, nem túl vékony, nem is kövér. Olyan tipikus Havasi.
Vonások: Világos, már-már fehér bőr, jellegzetes arcvonásokkal.
Szem: Barna. Mint a csokoládé.
Haj: Hosszú, vörös haj, mely tökéletesen tükrözi nem létező lelkét.
Általános öltözet
Stílus. Ez az egyik dolog, amely nem igazán hatja meg. Viszont a pasztell színek, ilyen téren pedig különösen a barna, a zöld és a fekete egyes árnyalatai már képesek jobban lázba hozni a fantáziáját. Na meg ott vannak azok a jó kis fából faragott, totemállatos medálos nyakláncok és karkötők. Elűzik az ártó démonokat. Legalábbis a neten azt írták...
Első benyomás, kisugárzás
Közömbös első benyomás. Talán furcsa, szavakkal leírhatatlan és egyes ismeretlen emberek számára visszataszító kisugárzás. De hát mind tudjuk, hogy az erős jellemű emberektől mindig is viszolyogtak a népek ugyebár. Igen céltudatos és néha már idegesítően maximalista. És sokat beszél, bár az utóbbi időben már egészen jól tudta kontrollálni magát.
Kedvenc elsőosztályú léglabdacsapat: Nyíregyházi Nyerő Nyulak

Kedvenc alsóbb osztályú léglabdacsapat: Maróti Mesés Molyhok

Leírás

„Próbáltam álmodozni, de a gondolataim folyton elkalandoztak.”

Háttér

  Lenke egy talan származású mágus, édesapja varázstudó, édesanyja sutta. A hírhedt, Magyarország Mordoraként is emlegetett Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe, azon is belül Nyíregyháza környékére való. Testvére nincs, egykeként éli életét, aminek - lássuk be - szinte csak előnyei vannak. Apuka állattenyésztő (aki a felesége és munkája kedvéért hátrahagyta a varázsvilágot), anyukát pedig minden nap az ideg eszi meg magyartanárként egy talan általános iskolában.
  Ami Lenke gyermekkorát illeti, számára közömbös időszak volt. Manapság úgy mondanánk: elvolt magának. Átlagos gyerek, átlagos vágyakkal (állatorvosi ambíciók, barátnők, nyaralás a nagyszülők szomszédos farmján, biciklizés a határban, és a többi...) A közömbösnél talán erősebb érzéseket vált ki belőle az az egy felejthetetlen emlék, amely első vadmágiájához kapcsolódik: 9 évesen kis híján kivitte a ház oldalát egy gigantikusra hókuszpókolt szobanövénnyel. Anyuka az idegtől kiájult, de apuka büszke volt. Nem mindenkinek a gyermeke képes túlfotoszintetizálni egy fikuszt.
  Az első vadmágiáját követő szeptemberben szülei egy helyi magániskolába íratták be, mely kifejezetten mágus- és boszorkánycsemeték számára van fenntartva a mai napig. Az iskola falai között ismerkedett meg tüzetesebben a mágikus világgal, bár az ott eltöltött éveire nem szívesen emlékszik vissza. Az azonban bizonyossá vált, hogy bár mágiatudó, kifejezetten nem jó képességű gyerek volt ezen a téren. Egészen 12 éves koráig megfigyelhetőek voltak váratlan mágikus kitörések a kamaszkortól amúgy is zavarodott elméjű gyermeknél, és bizony sokszor korrepetálásra szorult. Bár mára kissé kikupálódott varázsügyileg, gyakorlati nehézségei még mindig adódnak (a legtöbb életmágián kívül). Na igen. De a fikuszokkal már nincs problémája.
  S lám, ahol egyszer az élet elvesz, máshol ad is: ügyetlen mágiatudása ellenére kitűnően ragadós és enyves elmével áldotta meg a sors: amit egyszer megtanult, azt soha nem felejtette el, s ez így van még ma is. Mindezek ellenére azonban mégis későn került be a budapesti Martion Mágustanodába, konkrétabban már a tizenharmadik életévét is betöltötte. Az itt eltöltött évek nagy hatással voltak/vannak rá, s nem mellesleg nagyobb megbecsülésnek örvend lexikális tudása, különösen humán területen. Na meg sárkányügyileg.

Külső

  A külsejét illetően mindig is a természetesség híve volt. Nem sminkel, nem plasztikáztat, nem körömlakkozik, és még írhatnánk oldalakat arról, mit nem tesz magával. Ezen dolgok közös megnevezését mások úgy mondják "szépítkezés", ő azt mondja "átverés". Lenke tehát maga a megtestesült naturalizmus minden értelemben véve és elégedett önmagával. Jó, azért említsük meg azt a kis apró tetoválást a jobb lapockáján, mely eddig az egyetlen mesterséges aspektusa és amely egy kis sárkányt ábrázol. Mentségére szóljon, ennek szentimentális értéke van. Apu tud róla. Anyu nem.
  Mellesleg volt idő, amikor ő sem fogadta el magát olyannak, amilyen. Serdülőkorának kezdetén elégedetlen volt külső adottságait illetően, ámde kinézetébe teljesen beletörődött, miután betévedt a Szabolcsi Vöröshajú Lények Klubjának egy szokásos délutáni találkozójára, pusztán merő véletlenségből. A vörös hajú embereknek ugyanis köztudott, hogy nincs lelke, és ezt Lenke azon a napon jól megtanulta. A lélektelen embereknek pedig nem kell esztétikusan kinézni.

Belső

  A szem a lélek tükre, tartja a mondás. Ez Lenkénél kifejezetten nem igaz. Első ránézésre a tekintete semmitmondást és hideg közönyt áraszt, ami jócskán közrejátszik abban, hogy elsőre sok embernek nem szimpatikus. Azonban a belső lénye mindezen hazug látszatnak pont az ellenkezőjét sugallja. Általában mindenkivel kedves és jószívű. Hát igen, szeretetreméltó lény ő, csak nehezen megy neki az ismerkedés, főleg az ellenkező nemmel.
  S hogy mit lehetne még róla mondani? Hajlamos előbb beszélni mint gondolkodni. Érzékeny ember, de nem törékeny. Reménytelen álmodozó típus. Ha megsérted, nem sért vissza. Nagyon. További leírásokért érdemes a Halak, mint állatövi jegy leírását elolvasni egy asztrológiai weboldalon.
  Szóval ezen fenti leírás által bátran állíthatjuk, hogy a személyiség egy meghatározó aspektusa az emberi létnek, és ezzel Lenke is tökéletesen tisztában van (lássuk be, mivel nem?). Mivel külseje a mai kor szerint nem a legmegnyerőbb, a személyiségére szívesen hivatkozik. Szereti ha szeretik, főleg ha önmagáért teszik.

Egyéb

  Amióta csak az eszét tudja, Lenke mindig is érdeklődő, jó tanuló és kiváló megfigyelő volt. Talán nem meglepő, hogy kedvenc tevékenységei a könyvolvasás és a természetjárás. A könyveket illetően előszeretettel böngészget tanulmányokat és esszéket főként természettudományos témában, de nem veti meg a szórakoztatóirodalmat sem.
  Ha épp nem könyveket búj tudásszomjából adódóan, akkor kint az iskola területén bóklászik a természet lágy ölén vagy az üvegházban tevékenykedik. Kérdezzenek tőle akármit a hófehér szalamandrák étkezési szokásaitól kezdve az sárkánypikkelyek felhasználásáig, ő biztosan tudja a választ! Nyelvtanulásban is jeleskedik: kiválóan tud angolul és hellyel-közel franciául is beszél.
  Érdemes említést tenni főzőtudásáról is. Ha szereted a francia illetve olasz konyhát, ő azt mondaná, hogy az önmagában nem elég. Ezt a két isteni gasztronómiai gyöngyszemet nem elég szeretni, ezt imádni kell, és életfeltételként felfogni. Amíg nem ettél egy ilyesféle étket sem, addig nem jártál az isteni élvezetek oltárán. De lényeg a lényeg: nem, Lenke nem tud még főzni, de jó úton halad.
  Mágiaügyileg azonban még mindig nem áll fényesen (úgy néz ki nem is fog), de ez egy ideje már nem is igazán érdekli. Mivel gyermekkorában is érdekelte a természettudomány és az állatvilág, tudományos területen készül továbbtanulni. Élete nagy álma, hogy egy napon sárkányokkal foglalkozhasson.

//Képek: Caitlin Wallace, Emily Soto fotósorozata//


Aktuális állapot:

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2015.06.21. 17:15:25


Ez a karakter rendelkezik egy Omikron nevű kissárkánnyal.

Üzenet küldése