A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Horányi-Szabó Sándor

 
Beosztása: a Nyíregyházi Porondszínház szabadulóművésze
Nem: Férfi
Életkor: 34 (születésnap: február 13.)
Testalkat: Átlagos magassággal bír, s mindezek mellé vékony alkatú. Nem gondolná az ember, hogy ez csak a genetika fintora, és megbújik a ruha alatt még egy kis természetesen szerzett izomréteg. Ennek ellenére az összkép kissé nyüzüge.
Vonások: Bár hegyesek (az orra esetében különösképpen), vékonyan húzottak, mégis fiatalosak, mármár kisfiúsan megtévesztően. A mosolya már csak a rend kedvéért is állandó, amúgy nem mondaná az ember kiemelkedően jóképűnek, de mégis van benne valami üdítő.
Szem: Élénken csillogó halványkék. Épphogy észrevehető a jobb szemöldökénél végigfutó gyógyult, sebészi öltésnyom.
Haj: Szőke, némi lágy hullámmal, de aztán meg is van kurtítva a hossza... és megvan az a kellemes szokása, hogy minden körülmények között megfelelően fest.

Általános öltözet
A fellépőruhák merészsége és az elengedhetetlen kényszerzubbony mellett szinte eltörpül az az idő, amikor hétköznapian öltözik. Ám ekkor is akad rajta némi meghökkentő, a farmerek egyszerűsége mellett: egy cirkuszi ruhatárból kölcsönvett zakó, vékony orrú cipő, vagy épp retroboltból szabadult póló.

Első benyomás, kisugárzás
Mint minden normális ember esetében, az első benyomás nagyjából annak a függvénye, hogy milyen helyzetben találkozik vele az ember. Civilben általában egy mosolygós, többnyire beszédes, és tevékeny fiúként lehet megismerni, akiből merészet nem nagyon nézne ki az ember, a hétvégi barkácsolás ujjlevágásának kockázatán kívül.
Ez a benyomás egészen addig marad, míg nem kezd el beszélni a munkájáról, vagy épp nem aközben figyeli meg az érdeklődő. Az idegei ugyanis kötélből vannak, nemcsak a béklyói, s fizikai állóképessége is félrevezető lehet az alkatát tekintve. Minden hajmeresztő trükk vagy halálközeli élmény arra sarkallja, hogy még tovább feszítse saját korlátait, és mindezt széles mosollyal az arcán teszi. Megbabonázó lehet a félelemnélkülisége.


Leírás

Édesapja a méltán híres kortárs, mágikus lénykutató, Horányi József. Valószínűleg az úriember génjei a felelősek beteges megszállottságáért - persze az édesapa csak azt sajnálhatja, hogy ennek a mániának a tárgya nem a tudományos szakma... ellenben édesanyja Szabó Mária, extalan, a Fővárosi Nagycirkusz munkatársa már inkább sejtheti, milyen kútfőből fakad a csemete vágyakozása az immár elavultnak számító porond felé. Egészen kis korától kezdve ugyanis a nyarai, és egyéb iskolai szünetei, nameg az otthoni beszélgetések szerves részét képezte a cirkusz, és annak egzotikus hangulata.

Gyermekkorában ezen felül sajnálatos módon a mágia misztikuma elég gyéren adatott meg neki. Egy tojást nem tudott rendesen főlésre bírni, nemhogy komolyabb feladatokat végezni egészen tizenkét éves koráig. Így nem kellett sokat várni addig, hogy a születésnapjára bűvészdobozt kérjen... és onnantól elszabadult a pokol: Innen állítólag David Copperfieldnek is csak egy lépés volt, hogy begyakorolja kitekert szabadulószámait. Persze nem rögtön az izzó pokolból próbált meglógni Sanyi sem: elsőnek elég volt a szobafogság, ugyanis "eleven, áldott rossz gyerek" volt mindig is. Gyér próbálkozásait rövid idő alatt meglepő fellendüléssel szárnyalta túl, ám az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az egyértelmű fogékonyságán felül a mágiája erősödése is tehetett a dologról.

Sosem volt átlagos gyerek, de mágikus oktatásra is szüksége lett... ami azt illeti meggyűlt a baja vele a Martion oktatóinak. Összességében ígyis kevés mágiája mellé ugyanis gyanúsan hiperaktív tünetek társultak. Egy-két évig ellébecolt a suliban a Lorton ösvényén, ám utána magántanulóként folytatta a pályafutását.

A nehéz évek egyébiránt kikezdték a szülei házasságát is, válással végződött a történet, ami nem javított Sanyi helyzetén sem: Az érettségi előtt is már egyre nehezebben sikerült lekötnie az energiáit, s azt se tanulással tette. Inkább naphosszat a sufniban barkácsolt különböző zárszerkezeteket, láncokat, vagy csodadobozt, egyetlen szórakozása kiélésére. Persze számtalan sérülést is szerzett - ezeket nem a barkácsolás ügyén persze, hanem a kicsavart mutatványok gyakorlása közben.

Az érettségit nem lehetett kiverni belőle, holott a logikájával nincs semmi baj, ehelyett ahogy betöltötte a tizennyolcat, közölte az édesanyjával, (aki igyekezett valahogy mindig is rendes keretek között nevelni a fiút, annak látható elrugaszkodottsága ellenére is) hogy bizony ő szabadulóművészként fogja keresni a kenyerét. A józan ész és minden szülői intelem persze ez ellen szólt, de száz lóval se lehetett volna visszafogni a srácot. Nem kellett ezen elhatározás után erős orr, vagy nagy kapcsolatok, hogy eljusson a nyíregyházi Porondszínházhoz, és annak üzemeltetőjéhez, Doroghy Viviánához. Azóta itt borzongatja a népeket, szigorúan mágiamentes területen végzett hajmeresztő szabadulószámaival. Ha nem is épp a porondon (vagy fölötte) feszíti a béklyóit, akkor a cirkusz körül végzi, amit kell. Egyébként pedig a városban, vagy esetleg a szülővárosában, Budapesten tengeti idejét.Aktuális állapot:

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2012.08.26. 23:13:22

Ez a karakter a Nyíregyházi Porondszínház céghez tartozik.

Üzenet küldése