A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Jemen Levente

 
Beosztása: Az Oswald König Akadémia segédtanára
Nem: Férfi
Életkor: 28 (születésnap: november 01.)
Testalkat: Alacsony, 171 cm, és vézna, mindössze 65 kg, minimális izomzattal, köszönhetően annak, hogy rejtélyes módon van egyetlen egy sport, amit szeret, mégpedig az úszás.
Vonások: Vonásai lágyak, enyhén androgün jellegűek. Fiatalabbnak tűnik a koránál.
Szem: Nagy, mohazöld szemek, amik többnyire elrévednek a semmibe.
Haj: Össze-vissza álló barna szénakazal.
Általános öltözet
Egy félőrült hobbifizikus is több stílusérzékkel van megáldva, mint Levi. Utál vásárolni, és annak ellenére, hogy megengedhetné magának a márkásabb cuccokat, interneten rendel tömegcikkeket, főleg amik le vannak árazva. Nem szereti, ha valami túl szűk, ezért otthoni és utcai öltözete lezser, már-már túl bő. Dolgozni viszont ingben jár, azt nem lehet nagyon elrontani, gondolná az ember, ugye? Hát neki az ízléstelen nyakkendőkkel meg kordbársony nadrágokkal sikerül. Szerencsére a ruhatárában azért vannak vállalható darabok is, köszönhetően egy ex-menyasszonynak. Egyébként általában késésben van, és szétszórt, ez pedig az öltözetén is látszik. Szerencsétlenebb napokon néhány ügyetlen étel- meg kávéfolt, zilált nyakkendő, illetve általában kisebb ráncok az ingen, amelyek egy tehetségtelen vasalóhasználóról árulkodnak.
Első benyomás, kisugárzás
Első pillantásra Jemen Levente nem tűnik zseninek, és gazdagnak sem. Inkább egy számítógépfüggő srácnak, akit kevés választ el a beteges sápadtságtól. Ha mégis beszédbe elegyedik vele az ember, meglepően összeszedett és megfontolt válaszokat ad. Ha zavarba hozzák, a beszédkészsége megcsappan, ezért sokszor nagyobb társaságban egy pillantással elkönyveli a felületes szemlélő, hogy "Na, ez is egy retardált fura alak." Könnyen elmosolyodik, és végtelen lelkesedéssel tudja fogadni a szakterületével kapcsolatos bárminemű közeledést.

Leírás

Élete rövid története…
Levi kiskorától kezdve önálló gyerek volt, aki élvezte azokat a dolgokat, amit a többi gyerek nem. A tanulás a szenvedélye volt, és élt-halt a kihívásokért. Szüleinek köszönhetően mind a fizikát mind a biológiát kedvelte, de végül nagy csalódásukra az antropológia keltette fel leginkább az érdeklődését. Később leginkább a társadalomtudományok, a politológia és a szociológia. Különösen érdekesnek találta a mágikus világ és a talanok társadalmi felépítését, a kettő finom szimbiózisát. A mágiahasználatban nem különösebben remekelt, középszerű varázsló volt, viszont iszonyatos tudást felhalmozott, és Neredin ösvényén belül is kiemelkedően jó tanulónak számított . Így nem is volt kérdéses, hogy felveszik-e az Oswald König Mágikus Államigazgatási és Nemzetvédelmi Akadémiára, ahol gyorsított képzésen 3 év alatt elvégezte a Külpolitikai hivatalnok képzést (ba), majd külön engedéllyel a Diplomata mesterképzést másfél év alatt befejezte. Azért döntött e mellett az iskola mellett, mert tanárai buzgón ajánlották, és mert remélte, hogy később az egyetemen folyó kutatásokban is részt vehet. Nem is várta csalódás, a képzés után munkát ajánlottak neki az akadémián, ahol egy szociológiai kutatáson dolgozik, és mindemellett előadásokat tart, mint tanársegéd.

Jelleme:
Félénkségét még nem vetkőzte le teljesen, de amikor a pódiumon áll, vagy a kutatásán dolgozik, egészen megváltozik. Kihúzza magát, a beszéde tisztán érthető, és megcsillan a zárkózottság mögött rejlő lelkesedés és humor. Mindig kényelmetlenül érzi magát amikor a diákjaival kell beszélgetnie, akiknek többsége fölé magasodik. Azonban egy idő után feloldódik a helyzetben kivéve, ha azt kínosnak érzi. Szereti a maga megszokott dolgait, és nehezen alkalmazkodik a változásokhoz, néha azonban váratlan meglepetéseket okozhat. Kedves és hiszékeny, nehezen tud nemet mondani egy szívességre, ami miatt nem egyszer került már bajba. Ugyanakkor, ha valamiről gondol valamit, akkor képes makacsul ragaszkodni a véleményéhez, főleg ha nem tetszik neki az igazság. Elég vak a nonverbális jelekre, a finom közeledésekre, vagy ha éppen hülyét csinálnak belőle. Nem szokott ellenségesen viselkedni senki iránt, és könnyen megbocsát, ez alól csak Vinnie kivétel. Jelenlegi célja hogy minél eredményesebb kutatásokban vehessen részt, hogy szélesíthesse a látókörét, és hogy Domaniczky Vincének megkeserítse az életét.

Kapcsolatok:

Család:
Levi egy gazdag, talan családba született, és 10 éves koráig teljesen hétköznapi életet élt, mikor is elkezdtek furcsaságok történni. Szülei mindketten kutatók, apja atomfizikus, anyja biológus. A Jemen család neve a tudomány berkeiben nem ismeretlen, számos elismert tanulmányt írtak, s többnyire nagy költségvetésű kutatásokban vesznek részt a világ minden táján. Ennek köszönhetően azonban egy szem fiuk általában egyedül volt otthon a dadussal, aki kis híján szívinfarktust kapott, mikor a gyerek körül lebegni kezdtek a dolgok.

Barátok:
Miután bekerült a varázslóközösségbe, elszakadt addigi barátaitól, és kevés újat szerzett. Túlságosan magának való volt, elmerült a tanulmányaiban, és nem sok figyelmet szentelt kortársainak. Ennek ellenére lettek barátai, mint például Galambos Ferdinánd, vagy csak Ferdi, akivel többnyire együtt lógott a Martionban. Később másfelé ívelt mindkettejük pályája, de ettől függetlenül tartották a kapcsolatot. Ferdinek köszönhetően Levi nyitott az emberek felé, és egyetemi évei alatt már egy kis társaság része lett, akikkel a mai napig összejár.

Szerelmek:
Tulajdonképpen ha a komolytalan románcait nem számítjuk, amik kézen fogásban és szájra pusziban csúcsosodtak ki, nem nagyon volt nő az életében. Ennek részben az az oka, hogy a lányok többsége csak kihasználta, részben meg hogy későn érő típus volt. Az említettek ellenére volt egy (szerinte) nagyon kedves lány, akivel az egyetem második évében ismerkedett meg, és akibe teljesen belehabarodott. Darvas Krisztina gyönyörű, intelligens és kedves lány volt, akivel Levi tervezte leélni az életét, míg egy nap a lány ki nem tette, mindenféle előzmény nélkül. Később hallott pletykákat, hogy csak kihasználta, és hogy már csalta az előtt is, de ennek nem volt hajlandó hinni. Na és ha ő fizette a lány lakbérét, és besegített a tanulmányaiban, és fuvarozta?

Ellenségek:
Egészen addig a végzetes napig, míg Krisztina össze nem törte a szívét, nem voltak neki. Persze, piszkálták a suliban elvégre különc volt az elejétől kezdve, de Ferdi tett róla, hogy ne legyen elviselhetetlen. De akkor megismerte az Ördögöt, azt az alantas szemétládát, aki elcsavarta Kriszti fejét, majd eldobta őt, mintha egy értéktelen rongy lenne! A gyűlölt név pedig Domaniczky Vince.

Szereti (+)/nem szereti (-):

+ Krisztit. Még mindig, olthatatlanul.

+ Az édes dolgokat. Úgysem látszik meg rajta.

+ A munkáját.

+ Úszni. A saját medencéjében leginkább, vagy a hajnali órákban, amikor kevesen vannak, mert egyébként meg szégyenlős.

+ A szüleit.

- Vinnie-t. Mindenestül.

- A keserű dolgokat. A kávéba is fél kiló cukor kell.

- Azokat, akik azt hiszik, csak mert mágusok, vagy Családosok, felsőbbrendűek a többi embernél.

- Ha nem sikerül neki valami.

- Az olyan helyzetek, amik zavarba hozzák, és a reakcióját, vagyis hogy teljesen leblokkol. Utólag persze frappánsabbnál frappánsabb beszólások jutnak eszébe.

Vélemények:
„Levi? Hm… ő egy hamisítatlan zseni. Lehetett volna akármi, ha az agyát vesszük. Kicsit naiv, de rendes gyerek. Miért kérded? Remélem, nem akarsz vele szórakozni, csak mert akik legutóbb tették, azok is megbánták… A barátja vagyok. A Legjobb barátja. És Gemmáriusi végzettségem van. Csak gondoltam, szólok…”
/Ferdi/

„Kedves fiam!
Tetszik ez a corvus-posta, noha az e-mailt még mindig praktikusabbnak tartom. Apád és én épp egy kutatás közepén tartunk, úgyhogy nem fogunk tudni hazajönni karácsonyra. Figyelj oda, hogy Hilda nem szed-e be túlságosan sok nyugtatót. Azt hiszem, még mindig nem sikerült megbékélnie azzal, hogy van egy másik világ is az általa ismerten kívül, közvetlen az orra alatt. Én és apád végig fel voltunk készülve erre az eshetőségre, noha meglepett de ez inkább kellemes meglepetésnek mondható. Ha úgy véled, Hilda már nem képes ellátni a rá bízott feladatot gyenge idegzete révén, üzenj nekünk, és beszélünk az ügynökséggel, hogy küldjön új dadust.
Boldog karácsonyt!

Üdv: Anyád”

„Jemen Leventét igazgatói figyelmeztetésben részesítem, amiért az órán nem jelent meg, helyette a szeméttárolóban keresett alapanyagot a kutatásához. Kérem a szülőket, hogy amit alkalom nyílik rá, látogassanak meg.

Üdvözlettel: Balogh Irén, Igazgató.
József Attila Tehetséggondozó Általános Iskola
Budapest, 1998. 09. 23.”

„Kedves Igazgató Asszony!

Nem látjuk miért kéne befáradnunk Önhöz, és abban sem látunk problémát, hogy Levi tudásszomját próbálja csillapítani. Az eredményei így is kiválóak, így azt a következtetést tudjuk levonni, hogy az önök tananyaga nem képes lekötni az elméjét. Arra kérjük, hogy hagyja, hogy felfedezze maga körül a dolgokat, és ne akadályozza ebben.

Tisztelettel: Jemen Anita és Jemen Rudolf.
1998. 10. 17.”

„ – Szóval mi a helyzet Krisztával és veled? Még mindig jól kijöttök?
- Igen!! Annyira tökéletes! Gyönyörű és okos! Ferdi tényleg megtaláltam az Igazit! Nem is hiszem el, hogy ilyen szerencsém van. Múltkor is együtt ebédeltünk, és noha sietnie kellett, mégis szakított rám fél órát…
- Hova kellett sietnie?
- Nem tudom… gondolom órára.
- Aha…
- ?
- Levi, ez a lány… nézd, nem gondolod, hogy kihasznál?
- Ez baromság. Hogy mondhatsz ilyet?! Ő nem olyan lány! Csak féltékeny vagy, mert te nem találsz magadnak senkit.
- Ez nem igaz…
- Igen? Van valaki? És ki lenne az, hm? Ki az a rejtélyes lány, aki miatt nincs barátnőd amióta csak ismerlek?
- … Hagyjuk.”

/Órai levelezés Levi és Ferdi közt, 2009. 03. 17./

Megjegyzések
- Levi látens biszexuális. Nem fogja egyhamar elismerni, de az.


Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2013.04.17. 23:18:47

Üzenet küldése