A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Jonathan R. Coxton

 
Beosztása: a Coxton Varázslóképző igazgatója, az erdélyi farkasfalka vezére
Nem: Férfi
Életkor: 42 (születésnap: szeptember 28.)
Testalkat: Átlagosnak legkevésbé sem nevezhető, masszív felépítésű férfiember.
Vonások: Markánsak. Nem egy könnyen felejthető típus.
Szem: Acélkék, szürke foltokkal.
Haj: Sötétbarna, rövidre nyírt.
Általános öltözet
A farmer­póló kombinációt részesíti előnyben, úgy otthon, mint tanórák alkalmával, viszont ha a helyzet megkívánja, ­ami szintén gyakori eset­, nem feszeng öltöny-nyakkendő párosításban sem.
Első benyomás, kisugárzás
Úgy nevét, mint arcát, sőt, történetét jól ismerik a román mágustársadalomban, de a tanügyben és/vagy politikában érdekeltek előtt ismeretes lehet egész Európában.
Egyedi, mély és kellemesen karcos basszusát ezer közül is felismerni, mégsem csak emiatt marad meg az emberek emlékezetében. Kellemes társaság, az emberek többsége vonzódik hozzá megnyerő modora miatt. Ha felszólal, adnak a szavára. Nem lehet meghatározni, pontosan miért, de már a puszta jelenléte is tekintélyt sugároz.

Leírás

Történet:

1976 szeptemberében született Troxián, egy kis mágusok lakta településen a Coxton Birtok közelében, Marius Coxton és Marlene Darcy első gyermekeként. Őt még két húg, Alisa és Caterina követte.

Ahogy az várható volt, tanulmányait először az előkészítőben kezdte, majd a Coxton Varázslóképzőben folytatta. Kifejezetten okos és nagyon szorgos gyermek volt, ennek köszönhetően már -romániai mágusok körében ritka módon- tizennyolc éves korában megkezdhette egyetemi éveit, melyet édesanyja szülőhazájában, Angliában folytatott, de be nem fejezhetett. Szülei 1995-ben bekövetkezett tragikus halálakor kénytelen volt haza térni, hogy kiskorú húgai gyámságát elvállalja.

A Coxton család a romániai ELIT családjainak körébe tartozik, ezért érthető módon nem csak jó hírnévvel, de tehetős vagyonnal is rendelkeznek. Öröm az ürömben, hogy vagyonuknak köszönhetően a családi házat szüleik halála után is fenntarthatták, így húgai a megszokott környezetben cseperedhettek tovább.

1996-98 között Jonathan a Coxton Varázslóképző gyakorló tanáraként dolgozott Tájrajz és Bűbájtan tárgyaknál. Mindeközben az egyetemi tanulmányait is befejezte, levelező tagozaton. Az egyetem befejezése után főállású tanári állást kapott.
2000 decemberében a Lupus kollégium egyik consul-helyettese gyermeknevelési szabadságra ment, a megürült helyre ideiglenesen Jonathant nevezték ki, ám végül a következő tanévre is maradt ezen a poszton.

2002 nyarán az akkori igazgató elhagyta a tanintézményt, helyét a fiatal, de rátermettségéről már bizonyságot tett Jonathan vette át, azóta is ő vezeti az intézményt.


Család, botrányok
Idősebbik húga, Alisa szintén a Coxtonban tanít, sőt, a Panagan kollégium vezető tanára. 2012-ben születtek ikergyermekei, majd 2014-ben ment férjhez angol származású párjához, aki szintén a Coxton Varázslóképző tanári karát erősíti.
Kisebbik húga, Caterina, 2012-ben ballagott egy angliai mágusgimnáziumból, jelenleg egyetemen tanul.

2006-ban egy véletlen folytán derült ki: talán egy fiatalkori nyári kalandból fia született. Magánnyomozó segítéségével derítette ki, hol él jelenleg a fiú, majd annak tudta nélkül maga végezte el a megfelelő varázslatokat, mellyel a felröppent gyanút igazolta.

2007-ben magával hozta Somát a Coxton Varázslóképzőbe, de a fiú igazi kilétére csak pár évvel később, 2011-ben derült fény, jó nagy port keverve ezzel a román mágustársadalomban. A por lassan leülepedni látszott, a Coxton család sem volt már napi téma a háztartásokban, sőt, még az ELIT is befogadta Somát. Ám a nyugalom nem tartott sokáig, Coxtonék újra címlapokra kerültek, miután kiderült, Soma barátnője, az angol származású Jenny Miles állapotos, mi több, a gyereket megtartják, aki 2014 augusztusában meg is született és a Manuel nevet kapta. Így Jonathan már nem csak édesapa és egy édes ikerpár (Dafina és Adrian – a húga gyermekei) nagybácsija, de nála büszkébb nagyapát nem látott még az ország, a kezdeti bonyodalmak és cirkuszok ellenére sem. Bár szabadideje nem sok akad, próbálja bepótolni Manuellel mindazt, amiről Soma esetében lemaradt, s míg a gyermek szülei a magyar- és angol-, addig Nath a román nyelvet és kultúrát adja át a kicsinek.


Likantrópia és a Falka
16 éves volt, mikor egy tájrajz kirándulás alatt marták be, miközben egy elkóborolt másodévest próbált visszaterelni a táborba. Szerencsére a kislánynak a sokkon kívül nem lett komolyabb baja, a tanárok gyors közbeavatkozásának köszönhetően pedig Nath is túlélte a találkozást – bár a kórt elkapta. Senki nem örült az új állapotnak, de szerencsére az ELIT, ha csak likantrópként el nem követ az illető valamit (mint például megfertőz egy másik embert), nem tagad ki senkit. Ráadásul a Coxton család elég befolyásos volt ahhoz, hogy még így is szép karrier és sorban álló menyasszony-jelöltek várjanak a fiatal fiúra. Akkor még senki sem sejtette a közelgő tragédiát, ami a szép reményeket szertefoszlatta.

Hazatérte után ismét csatlakozott az erdélyi falkához, már akkor bebizonyosodott, társai hallgatnak rá a kényes helyzetekben. Ezen képességét hamarosan tudta is kamatoztatni, mikor 1997 szeptemberétől a Coxtonba járó likantrópokkal is ő kezdett foglalkozni. Néhányukat bizony mai napig meg kell nevelni.

Az erdélyi farkasfalka vezére 2005-ben idős korára hivatkozva vonult vissza. Ekkor merült fel a neve, mint lehetséges falkavezért. Néhány napnyi gondolkodás és hezitálás után döntött úgy, elfogadja a kihívást. Nem ő volt az egyetlen jelölt, így harccal döntötték el a kérdést, melyet végül ő nyert meg. Nagyszerű ellenfele volt, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy napokig lábadozott a harc után. Ezután kereste fel a Jeszenszkyket és Zsoltot, hogy bemutatkozzon, mint a legújabb farkas falkavezér (bár munkája miatt már azelőtt is jól ismerte mindhárom férfit). Azóta is tökéletesen tud együtt dolgozni az előbb említett három személlyel. Sőt, mióta 2015-ben Erdély éjlénytársadalom szempontjából különvált Romániától, a két országrész között egyfajta kapocs szerepét is betölti.

Magánélet
Bár a sajtó mindig éhes az újabb- és újabb szerelmi sztorikra, sosem volt emiatt címlapon. Mikor elérte a megfelelő kort, hogy az ELIT hagyományaihoz mérten megnősüljön, éppen egy kamasz- és egy kislányt nevelt, aztán a Coxton Varázslóképző vezetése, majd a falka kötötte le minden idejét. Az ELIT eseményein természetesen mindig tiszteletét teszi, ha ideje is megengedi, ám a hajadonok és édesanyjaik legnagyobb bánatára nem úgy tűnik, hogy Románia egyik legkapósabb agglegénye gondolkodna nősülésen. Persze, reménykedni mindig lehet...


//Karakterkép: Stephen Amell és Chris O'Donnell//

Aktuális állapot:

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2015.08.16. 22:05:27

Üzenet küldése