A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Képíró Ferenc

 
Beosztása: Patikus
Nem: Férfi
Életkor: 86 (születésnap: augusztus 04.)
Testalkat: Meglátszik rajta a kor: valamikor erős teste mára meggörbült, láthatóan nehezen mozog.
Vonások: Arca hosszúkás, öregségfoltok borítják, bőre a kortól megereszkedett.
Szem: Átható kék, afféle vesébelátó szemek, színe szemmel láthatóan kifakult.
Haj: Teljesen fehér, és kopaszodik, csak feje két oldalán látszik némi vékonyszálú hajpászma.
Általános öltözet
Mindig tiszta és rendes, a patikusköpeny alatt öltönyt visel, melynek nadrágját mindig élre vasalja, ingén sincs soha egyetlen ránc sem.
Első benyomás, kisugárzás
Mogorva öregember látszatát kelti, elsőre az a típus, aki bottal kergeti a szemtelenkedő fiatalokat. Annyi a furcsa csak benne, hogy az ember valahogy szívesen beszélget vele, még akkor is, ha az érdekes témák között kénytelen végighallgatni a tanácsokat és a rendreutasításokat.

LeírásFeri bácsit - ahogy a visszatérő vevői ismerik - sokan kedvelik. Azt mondják róla, hogy az egyszerű betegségek egyszerű orvosa ő: a legtöbb nyavalyára tud valami népi gyógymódot, egyszerűbb megoldást, gyógyszert csak a legritkább esetben javasol. Csaknem minden betegségre van valami régi története, sokat beszél a vidéki Mari néniről, vagy Jóska bácsiról, akinek szintén ilyen bajai voltak, és azt is el tudja mesélni, hogy mit használtak rá.

A VI. kerület, Aradi utcában lévő kis patika ugyan nem az ő tulajdonában van, de esténként gyakran lehet vele találkozni. Ha bárki megkérdi, hogy miért, ő elmondja, hogy élemedett kora ellenére jobb szeret éjszakai életet élni, és akkor dolgozni, a nappalt sétára szánja a városban, mert nagyon kedveli Budapestet... este viszont nem tanácsos a magafajtának lézengeni. Nem is lakik messze, így aztán a patika zárása után - amit a remek üzletember tulajdonosa éjfélre tett - meglehetősen gyorsan haza tud érni.

Akik bejárnak hozzá már megszokhatták, hogy néha egy kismadár ül a férfi vállán, vagy göbös ujján, esetleg a pulton elhelyezett, és gondosan tisztán tartott madárülőkén ülve csipog rá a betérőkre. Ferenc madarának nincs neve, ő csak Tündérmadaramnak, vagy Csalogányomnak becézi mindig.

//Karakterkép: Eric Rohmer//

Aktuális állapot:

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2013.02.10. 03:15:28

Üzenet küldése