A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Kardos Bettina

 
Beosztása: Munkanélküli, a Tárnok Társaság titkárnője
Nem:
Életkor: 25 (születésnap: február 12.)
Testalkat: Nagyon alacsony (155 cm), nem kimondottan sovány, de nem is kövér.
Vonások: Kerekded arcán pisze orr és telt ajkak. Inkább bájos, mint szép.
Szem: Barnás vagy épp zöldes, fényviszonytól függ, épp milyennek tűnik.
Haj: Rövid, szőke vagy épp hosszú, barna vörös, lila, fehér tinccsel, mikor milyen. Úgy váltogatja a hajviseletét, mint más a zokniját.

Általános öltözet
Éppenséggel elég nehéz behatárolni az öltözködési stílusát. Teljes mértékig a hangulatától függ, hogy épp feketében jár, acélbetétes bakancsot húz, vagy épp kényelmes topánt, valami színesebb ruhával. Ugyancsak nem veti meg a bő pulóvereket és ingeket. Változékony, mint az időjárás, könnyen azt lehetne gondolni, hogy még mindig keresi a stílusát, de egyszerűen csak mindben talál valami olyasmit, ami tetszik neki. Gyakran ötvözi is a fiús slamposságot, a lányos nettséget és a punk-rock stílust.
Az ékszereket is kimondottan szereti, nem is egy gyűrűje van és jobb fülében is ott sorakoznak a piercing-ek. A különböző fonott, sodort, izébigyós karkötőket is szívesen hordja. A szemüveg viselése meg nála gyakran ugyancsak öltözködés kérdése, hiszen azt nem kell állandóan hordania. Egyébként egy szép fekete, vastagkeretes darabja van.
Plusz állandó viselet még egy kitűző, „A likantrópok is emberek” felirattal.

Első benyomás, kisugárzás
Tudod, ő az a lány, aki a hátsó padban aludt RKT-n. Aki elsőben elsírta magát, amikor a tanár ki akarta hívni varázsolni. Hogy mondjam, tuti láttad már… ő az, aki egy csomószor gitártokkal a hátán mászkál és az majdnem nagyobb nála. Na, megvan?

Azt meg kell hagyni, hogy valóban nem egy feltűnő jelenség. Persze, látásból sokan ismerhetik a korosztályából, Martionból, de eléggé a felejthető kategóriába sorolható. Mondjuk, ő sem töri a nyakát, hogy barátokat gyűjtsön, szemlátomást egyedül is rendkívül jól megvan.
Pedig ha valaki megszólítja, nem bunkó. Vagyis, ez a megszólítástól függ és attól, akitől jön. De többnyire rendes, bár az semmiképp se mondható el róla, hogy egy „ajdebáj” lányka lenne, mert bizony szókimondásból jeles, a pesszimizmusa pedig legendás. Humora van, bár inkább csak a nem szimpatikus egyének lekoptatására használja, időnként csípős gúnnyal él. A „tökéletes” (saját értékrendje szerint) emberektől meg egyszerűen a hideg futkos a hátán, rajtuk előszeretettel alkalmazza éles nyelvét, hiszen nekik úgysem árthat. Bár ugyancsak kritikus önmagával szemben is, amit sűrűn humorral old. Feleslegesen viszont tényleg senkit sem bánt.
A nagyobb tömeget nem bírja, ha már hárman-négyen vannak körülötte, akkor inkább fogja a cókmókját és észrevétlenül odébb vonul, vagy egyszerűen csak kényelmetlenül érzi magát és ez látszik is rajta. Egyáltalán nem hisz magában, ennek tudható be az is, hogy amikor csak egy-egy ember társaságában van, akkor igyekszik magabiztosnak tűnni, de amint bárki megkérné rá, hogy játssza el mondjuk az egyik általa írt dalt, vagy varázsoljon, rögtön tovaszállna színlelt lazasága. Kell az a társaság, akiben megbízik, ott már ő is oldottabb tudd lenni.
A lázadó tini kifejezést pedig tökéletesen definiálja, még akkor is, ha már jócskán kifelé táncol abból a korból.


Leírás’95 tavaszán világra jött Budapesten a Kardos család második gyermeke, Bettina. A nála öt évvel idősebb nővére előzte őt be, Kardos Eszter. Édesanyjuk, Kardosné Semmi Gabriella boszorka, de talanok között dolgozik szociális munkásként. Édesapja pedig Kardos Béla, volt kormányalkalmazott, jelenleg a mágusbörtön vendégszeretetét élvezi.
Bár mindkét szülő mágus, de az ő vérvonaluk sem áll túl szilárd lábakon, ha azt nézzük, hogy mind a ketten talanszármazásúak. Így eshetett meg, hogy Eszterbe egy fikarcnyi mágia sem szorult, viszont húgába, Bettibe annál több. Érdekes dolgokat tud produkálni a genetika, nem? És, ha nem lenne elég, hogy pálcával hadonászik, még az aurát is látja a fiatal leányzó.
Betti természetesen a Mirarx-ba járt, mint sok, vele egykorú társa. Aztán annak rendje és módja szerint, a Martionban folytatta a tanulmányait. A Tükörnek bizonyára nem volt könnyű dolga, de a lány végül a Lorton ösvényre került, amit nem bánt meg. Nem mintha temérdek barátja lenne akár a saját ösvényéről is, de ez részletkérdés.
Őt soha nem hozta különösebben lázba a mágia. Igen, létezik, hűha, és nagyjából ennyi. Mivel a mai napig nincs konkrét elképzelése a jövőjét illetően, így sosem volt egy igazán túlmotivált diák. Inkább aludta át az órákat a hátsó padokban, mint sem szorgosan jegyzetelt volna. Természetesen vizsgái is rendre Á-k. Pedig egyáltalán nem lenne buta, csak gőze sincs, mi érdekli tehát marad annál az opciónál, hogy semmi. Látszik is a fakultációk kiválasztásánál, hogy a legkisebb ellenállás felé igyekszik evickélni. Nem az alapján választott, hogy mi érdekli, hanem, hogy mire kell a legkevesebbet tanulni. Így lett a három fakt-ja a BBT, JOS és MTT. Gőze sincs ebből mit fog kihozni, de azt például rendkívül élvezi, hogy JOS-on random találhat ki mindenféle jóslatokat, hol teafűből, hol a kártyákból. (Nála tehetségtelenebb ember kevés van, ebből a tárgyból.) Viszont gitározni szeret és remekül tud. Énekhangja is kimondottan kellemes. Ilyen téren meg rendkívül gátlásos, egy kezén meg tudja számolni, hogy hány ember hallotta már őt játszani. Nem szeret és nem is akar a nyilvánosság előtt szerepelni, pedig nagyon tehetséges, még saját számai is vannak. (Amiket soha nem ad elő.)
A másik dolog, amiről akár ismerni is lehet, hogy előszeretettel kampányol a vérfarkasok esélyegyenlősége mellet. Tipikus lázadó tinédzser, aki szerint a világ baromi rosszul működik, és úgy van vele, hogy majd ő megváltja. Ez viszont csak azért érdekli, mert személyesen érintett a témában, apját ugyanis 2009. vége tájékán egy vérfarkas bemarta. Fatális véletlen volt. Viszont rá pár hónapra, 2010. elején a férfit nem hogy kirúgták a kormánynál betöltött alvezetői pozíciójából, de sikkasztással is megvádolták és jogerősen öt év szabadságvesztésre ítélték.
Természetesen Betti lelki világának csak ennyi kellett, hiszen ő a mai napig úgy tartja, hogy apja ártatlan és az egész azért volt, mert vérfarkas. Tehát tavaly szépen elkezdett lobbizni. Éjszakánként kiragaszt a faliújságra szórólapokat, titokban „A likantrópok is emberek” feliratú kitűzőket osztogat az érdeklődőknek és mellé elő is adja az álláspontját a kormánnyal és a likantrópokkal kapcsolatban. Azért igyekszik mindezt észrevétlenül tenni, de nem fogja véka alá rejteni a véleményét senki kedvéért sem, ha nyíltan rákérdeznek. Rendkívül elszánt a témával kapcsolatban.

A Martiont egy erős közepes eredménnyel végezte el, minek után - mivel sehova sem adta be a jelentkezését - bele is merült a munkakeresés útvesztőjébe. Fogalma sincs mit szeretne kezdeni az életével, így ez is kifejezetten megnehezíti a dolgát.
Aktuális állapot:

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2011.10.15. 23:59:01

Ez a karakter a Tárnok Társaság céghez tartozik.


Ez a karakter rendelkezik egy Kripton nevű kissárkánnyal.

Üzenet küldése