A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Karneol Achilles

 
Beosztása:
Nem: férfi
Életkor: 24 (születésnap: augusztus 15.)
Testalkat: Vonások: Szem: Haj: Általános öltözet
Szereti a sötétkék/fekete talárt, ám szívesen hord napjainkban divatos ruhákat is. Gyakran hord ingeket, pólókat és farmert. Ezen kívül van egy dísztalár szettje, mely nagyon különleges. Piros színű, és aranyozott rácsos minta található a felső részén, a nadrágon egy-egy krém színű csík, s a cipője is piros, illik a többi ruhadarabhoz.
Első benyomás, kisugárzás
Első ránézésre egy aranyos kisfiút látunk.Ha jobban megnézzük, tekintete határozottságról és bátorságról árulkodik.Gyakran mosolyog, ami bizalomgerjesztően hathat másokra. Ám nagyon érzékeny. Könnyen meg lehet őt bántani. Jól viseli a dolgokat, de ha mély érzelmekről van szó, akkor nagyon is ki tud készülni.
Kedvenc elsőosztályú léglabdacsapat: Kanizsai Király Kentaurok

Kedvenc alsóbb osztályú léglabdacsapat: Bajai Bosszúálló Baziliszkuszok

Leírás

Karneol Achilles

Becenév: Achi

Előtörténet

Magyarországon született, ezen belül is Nagykanizsán. Sok emlék köti ehez a helyhez, melyek közt akad jó is és rossz is. Apja Karenol Arisztid. Ő egy félvér varászló.A Mágiaügyi Minisztérium Varázslényfelügyeti osztályán dolgozik. Nagyon nagy lelkesedéssel és érdeklődéssel végzi a munkáját. A családját nagyon szereti, kedves és humoros ember. Ezket a tulajdonságokat Achilles tőle örökölte. Anyja Brittney Irvin. Angol származású mugli. Ahi őt is nagyon szereti ám apjához mégis közelebb áll. Nagy örömmel fogadta az egész család amikor felvételt nyert a Varázslóképzőbe, és azt is hogy a Neredin házba került az ifjú diák, mivel az apa is ebben a házban tanult. Achilles számára szokatlan az új környezet, új emberek, új barátok, de könnyen tud alkalmazkodni mindenhez.Szeret emberek közelében lenni, és mindent megtesz a barátaiért, akár az életét is feláldozná egy számára fontos személyért.De olyanoknak is szívesen segít bármiben, akit nem nagyon ismer.Határozott és céltudatos.Nem adja fel ha valamit szeretne megvalósítani.Nem szeret szomorú arcokat látni, bár vígasztalásban nem túl jó, de mindent megtesz ami tőle telik, hogy felvidítsa azt akinek szüksége van rá.Megbízható, bármit el lehet neki mondani, biztos lehet benne aki rábíz valamilyen titkot, hogy nem adja ki másnak.Néha nagyon makacs tud lenni, de többségében hallgat azokra akik fontosak neki, és akiket tisztel.Általában nyugott természetű, de ha felhúzzák, akkor nem érdekli semmi, és nehéz lecsillapítani. Nagyon reméli, hogy jó eredményeket fog itt elérni, és hogy sok új barátot szerez.

És szerzett is. Amióta idekerült sok új embert ismert meg, és sokmindenen ment keresztül.Először is egy bulin ismerte meg Szentannai Márkot, aki azóta a fiú legjobb barátja lett. Megismerkedett egy különleges lánnyal is akit Lucy Sharpe-nak hívnak. Rövid időn belül egymásba szerettek. Ám ennek a viharos kapcsolatnak vége szakadt. A fiú számára sokat jelentett Lucy, ezért viselte meg annyira a szétválás. Bár nehezen is, de túltette magát ezen a szakításon, miután egy újabb csapás érte őt. Kapott egy baglyot édesapjától, ami miatt azonnal elhagyta a varázslóképzőt. Társai azóta nem tudták, hogy hol van, illetve, hogy mi történt vele.

A levél tartalma az volt, hogy Achi anyja súlyos állapotban van a helyi kórházban. Sajnos hamar rájöttek az ottani orvosok, hogy ők nem tehetnek érte semmit.És hogy a fiú mielőbb menjen haza. Achi eleget tesz a kérésnek, és azonnal hazatér. Ezalatt Arisztid kapcsolatba lép a Főnix Könnye Ispotályjal, akik azt tanácsolják, hogy szállítsák az angliai Szent Mungóba. Így is tesznek, a nőt átszállítják. Arisztid elmagyarázza Achinak, hogy mi történt, illetve azt is, hogy ő vele fog menni. Mivel Achi félti anyját, ezért felvetette apjának, hogy ő is vele tart. Először nem megy bele, de végül megenyhül a szíve, és mindketten Angliába költöznek. Rengeteg idő telik el, és rengetek iskolai félév. A nő állapota fokozatossan javul. Az ottani orvosoknak szükségük van egy nagyon ritka gyógynövényre, hogy teljesen rendbe tudják hozni Britannit. Bár más is meg tudná tenni ezt a feladatot, Arisztid önként vállalta, s magával vitte Achit is. Észak-Amerikáig vezet útjuk, ahol nem mindennapi kalandokat élnek át, s ahol egy új társra lelnek :) A gyógynövénytvégül sikerül megszerezniük. Az anya lassan felépül. Az egész család nagyon boldog a hír halltán, majd nemsokkal később visszaköltöznek Magyarországra. Achi pedíg visszatér az iskolába, hogy újra megkezdje tanulmányait. :)

Miután újra belép az iskolába találkozik pár régi, ám nagyon jó barátjával, akiket rendkívül hiányolt a hónapok során. Az egyik Bia akihez szoros baráti érzelmek fűzik. Imádja a lány társaságát. Egy másik lány "mindenki anyukája" Lió megjelenése is nagy örömöt váltott ki a fiúban. Találkozott még Livivel is akivel szintén nagyon jó barátságban van. Angéla feltűnése is csak tovább erősítette benne azt az érzést, hogy újra barátok közé került.

Nagyon hamar sikerült neki visszailleszkednie. Sajnos régi társai közül sokan elhagyták az iskolát, ám ezt kárpótolja az, hogy sok új barátra lelt. Pár nappal érkezése után találkozott Rácz Anitával, akivel rövid idő alatt jó barátságba került, s volt alkalma megismerni éjszakai beszélgetéseik folyamán.
Egy váratlan lehetőség is nyílt a fiú előtt, amikor is a Léglabda-csapat korábbi vezetőjét Révai Aurél Rewlisz váltotta fel. Egy válogatást hírdetett a srác, amire Achi is elment, s olyan jó teljesítményt nyújtott, hogy beválasztották a csapat egyik terelőjévé. Az edzésen Niklai Korinával remek összhangban játszott, s máris szimpatikusnak találta a lányt.
Egy újabb hatalmas meglepetés érte, amikor házvezetője, Vízváry M. Sámuel kinevezte őt Prefektussá. A fiú nagyon jó tudja, hogy ez a poszt nagy felelősségel is jár, s igyekszik minden döntését igazságosan meghozni, s próbálja segíteni a társait. Azonban ez gyakran azzal jár, hogy megsérül. Mondhatni a legjobb barátjával Rewvel már kibérelték a gyengélkedőt, annyit vannak ott. Egyszer például együtt néztek szembe majdnem a halállal. Egy fekete sárkány támadta meg őket, amikor Achi megpróbálta megmenteni barátját. Súlyos égési sérülésekkel szállították be őket a gyenguszra, ám szerencsére túlélték. Az esetről már csak pár megmardt heg árulkodik a mellkasán, és a bal karján.
Lucy Sharpe után egy újabb szerelem köszöntött be az életében. Az eddígi nagyon jó barátjával Papp G. Blankával került szorosabb kapcsolatba visszatérése után, s rövid idő alatt egymásba szerettek. Azóta boldogságban vannak együtt, s mindent elkövetnek, hogy ez a kapcsolat tartós és szilárd maradjon. Bár mostanában keveset vannak együtt mégis nagyon szeretik egymást.
Achi gyakran szokott járőrözni a kastélyban, a prefektusi címe miatt. Egy ilyen alkalommal ismerte meg Füzesi Csengét, akit a srác nagyon megkedvelt azóta, s barátnak tekinti őt. Azóta Koni is csatlakozott a Neredines prefektus gárdához. Éppen ezért a fiú gyakran szólítja kollegínának. Bár nem mindig mutatja ki, jó barátjának tartja. Az eltelt hónapok folyamán sok új társat ismert meg. Már elmondhatja magáról, hogy szinte az összes Neredines olyan számára mint ha a családja lenne.//Nem szeretek barátlistát csinálni, mert nem szeretnék senkit kihagyni. Aki úgy érzi, hogy a barátai közé tartozik, az úgyis tudja :)//

Szobája: Astra

Az előtérbe felérve balra a harmadik ajtón egy kis ezüsttábla bizonyítja, hogy az Astra előtt állunk. A tábla alatt egy sólymot ábrázoló ezüst színű kopogtató található. Bár ezt nem nagyon használják. A háló ajtaja általában zárva van az idegenek elől, ezt jelzi a különleges intarzia az ajtón, amit a fiúkra várakozó hölgyek-urak véstek a fába unalmukban. A bejutást egy egyszerű kulccsal vagy bűbájok elmotyogásával lehet megoldani. Az esetek nagy részében egy egyszerű Colloportus van az ajtóra szórva. Az ajtón belépve jobbra egy fogast találunk a falnál, balra pedig egy kisebb szekrényt, amin mindig áll egy váza frissen vágott virágokkal. A plafonról egy csillár lóg, azon körbe gyertyák helyezkednek el. A falakon polcok futnak körbe, melyeken cserepes növények vannak, ezek közül néhány fut valahova, de egy kettő azért rendesen egy helyben marad. A polcokon néhány egyszerűbb dísztárgy is található. A rendszert csak pár kép szakítja meg. Ezek általában a varázsvilághoz kapcsolódó nevesebb történeteket örökítik meg. Az egyik falnál egy nagyobb méretű kétajtós szekrény áll, de ezt még képtelenek voltak kinyitni. A szekrényt viszont képtelenség kivinni a szobából, így csak álldogál a falnál és őrzi tovább a titkát. Szóval a szoba egy teljesen átlagos, mondhatni hétköznapi háló. Padlója hajópadlóra hasonlít, talán az is. Mint az összes többi háló ez is négyzet alakú, két kétszárnyú ablakkal rendelkezik, egy-egy szárny nyolc üvegtáblát foglal magába. A függönyök kék-ezüst (vagy kék-arany) színűek. A széles belső párkányrészen a függönyök színével harmonizáló kispárnák találhatók. A falak kellemes, barátságos pasztell színűre vannak festve, már ami látszik belőlük a sok bútor miatt. Helyenként röpködő sólyom rajzok vannak rajtuk. A szoba közepén található egy megbűvölt, öntött vaskályha. A kályha egyaránt szolgál a szoba fűtésére, kukorica pattogtatására és forralt bor készítésére. A szobában több ágy van, de csak kettőt használnak. Az igazat megvallva azért néha egy-egy ágy össze van túrva, de ilyenkor a srácok persze csak keresnek valamit… A barátokra, vendégekre gondolva a szobában az egyik fal mellé tolva található egy kanapé, egy kisebb asztal és 2 fotel, melyek gyanúsan hasonlítanak a klubhelyiségben található bútorokra. És egy kisebb szekrényke nassolnivalókkal és vajsörrel töltve. A kanapé fölött egy nagy festmény lóg, amelyen varázslók beszélgetnek pár üveg vajsör társaságában. Az asztal alatti szőnyegen Martion négy házának jelképei láthatók. A fotelek mellett két állólámpa ácsorog, hogy bármikor barátságos fénnyel lássák el esténként a szobát.

Achi ágya majdnem az ajtóval szemben, közvetlenül az ablak mellett helyezkedik el. Lepedője fehér, ám takarója világos kék árnyalatú, s delfinek úszkálnak rajta. Ágyát általában rendbe szokta tenni, mielőtt elhagyja a szobát. A többiekkel ellentétben ő szívesen időzik az ablakpárkányon ülve, s gyakran figyeli onnan a csillagokat éjszakánként. A hatalmas sötét barna ládája az ágya előtt helyezkedik el, melyben iskolai cuccait, pennáka, pergameneket, s személyes tárgyait tartja. Az ágya feletti polcon kedvenc könyvei, s pár kép található szüleiről, s egy, amelyen ő van Tappanccsal. Szekrényében egy dísztalár, 2-3 egyszerű talár, és rengeteg mugli ruha és cipő található. Éjjeliszekrényén tartja a pálcáját, s a Perefektus jelvényét.

Állatai: Tappancs a kölyök re'em , illetve Bolyhoska a puffskein :), valamint Folti a katica

Tappancsra a fiú nem is igazán álltként tekint, mint például egy kutyára, hanem mint egy barátra. A lényt Észak-Amerikai kalandja során ismerte meg, s az ottani Mágiaügyi Minisztérium engedélyével hozzájuk került. A lény még kölyök, s nem is fog nagyobbra nőni a mostani méreténél, (valamivel magasabb mint fél méter, s 1 méter széles) mivel az anya állat tejében található egy speciális enzim, ami a növekedéshez szükséges és sajnos az anyja elpusztult. A lénynek arany színű szöre van, s olyan bőre, mely ellenáll a gyengébb varázslatoknak, illetve minden fizikai támadás ellen véd. (Csak nagy kaliberű fegyverekkel, s nagy erejű átkokkal lehet megsebezni, melyeket az iskolában nem sajátíthatnak el a diákok.) Kutyához hasonlító farkát előszeretettel szokta csóválni. Feje kissé gömbölyű, de nagyon aranyos. Feje elülső részén található nagy barna orra, s a szája, mellyel előszeretettel rágcsál, még akkor is ha éppen nincs is ennivaló benne :D. A szája két sarkában, illetve a homloka két oldalán 2-2 kisebb szarv található. Kis fekete szemei vannak, melyekkel olyan meghatóan tud nézni, hogy talán még a leggonoszabb ember is megsajnálná. Nyakában egy sárga színű kolomphoz hasonlító táska található, melyben kötszerek, és különböző gyógyfüvek vannak. Természete nagyon barátságos, s mivel ilyen fiatalon került hozzájuk sikerült arra nevelni, hogy az emberekkel szemben jól viselkedjen. Azonban ha megtámadják, vagy Achit bántják megmutatkozik, hogy valójában mi is ő. Ha szerencséje van az illetőnek megússza, néháy napos kezeléssel a gyenguszon, mivel vérében emberfeletti erő lakozik, melyet az is birtokolhat, aki megissza azt. Viszon megszerezni akár egy csepp vérét is szinte lehetetlen feladat. Szereti ha kedvesen bánnak vele, s jókat lehet vele játszani. Ennivalót egyenlőre csak Achitól és Arisztidtől fogad el, ám ha valakit nagyon megkedvel, talán neki is van esélye.

Kedvenc tantárgyai az SVK és az LLG.

Különleges varázseszközei: Egy Nimbus 2003-as seprű, s egy könyv melyet a Mikulástól kapott. A könyv csak akkor nyílik ki, mikor szükség van rá, s csak azt a varázsigét mutatja meg ami éppen szükséges.

Pálcája: 15 hüvelykes, ébenből készült főnix toll maggal.

//User MSN címe: jackoneill007@msn.com De ne lepődjetek meg, ha sokáig nem vagyok fent :PP :) Mail cím: achilles@alomvilag.hu//


Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2006.09.02. 23:22:19

Üzenet küldése