A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Keresztes Krisztina

 
A Ferfex ösvény diákja
Nem:
Életkor: 890 (születésnap: február 06.)
Testalkat: Nőiesen vékony, törékeny alkat, saját korának nőideálját testesíti meg.
Vonások: Hófehér, sápadt arca némi hidegséget sugall, melyet még inkább kihangsúlyoznak késpenge-vékony ajkai.
Szem: Mélyre hatoló, szürke színű szemek. Ha felmérgesítik, látni lehet benne a haragot, így inkább félelmetesnek hat, mint elragadónak
Haj: Hosszú, talán derékig érő, dús, ezüst színű hajkorona.
Általános öltözet
Mivel vadászatról hazatérve érte a halál mindig korabeli vadászruhát visel: hosszú, barna nadrágot és a környezetbe olvadó színű felsőrészt. Vállán íja és egy nyilakkal teli tegez.
Első benyomás, kisugárzás
Egy igazi ferfexest melegség önti el látványától. Megjelenése sejtelmes, titkokat rejtő. Határozatlan emberek könnyen megijedhetnek Krisztinától. A nő letargikus napjain hideget és végtelen fájdalmat sugároz magából, melynek hatása alól nehezen szabadul az ember.

Leírás

Az örökké szomorú szellemhölgy

A múlt

Ferfex Farkas és hitvese, Krisztina az igaz szerelem példaképeivé váltak. A nő egy vadászata alkalmával veszélyes kalandba keveredett. Egy vadat üldözött - fennséges szarvasbikát - az erdőn keresztül; észre sem véve, hogy eltévedt. Az éjszaka hirtelen érkezett, és a fagyosan világító telihold józanította ki csak a nőt. Négy vérfarkas támadt rá, és csak ekkor döbbent rá, hogy minden nyilát ellőtte a tünékeny szarvasra.

Bár csodával határos módon túlélte az egyenlőtlen küzdelmet -a bestiák talán megérezték rajta a hatalom szagát-, több harapást is kapott. Ferfex borzasztó állapotban talált rá, és azonnal tudta, hogy kedvese már nem ugyanaz a nő, akitől reggel elbúcsúzott.

Krisztina sok mindent elviselt életében- de nem akart szörnyeteggé válni. Hatalmas erejének bizonyítékaképp megkérte férjét, hogy segítse át a túlvilágra, hisz számára már nem volt megoldás. Ferfex nem volt hajlandó teljesíteni kérését, csak egy feltétellel:


1150. novembere

"-Szerelmem, megrémítesz. Hogy kérhetsz tőlem ilyet? Tőlem, ki mindennél jobban szeret! Hogy halhatnál meg a kezem által, mondd?
-Farkas, légy bátor, mint a neved. Számomra itt a vég, az idő már közeleg.
-Ha itt hagysz ezen a világon, számomra is véget ér az élet. Ködbe vész minden, ami szép, veled együtt a sírba száll.
-Farkasom, csak légy erős. Talán még viszont látjuk egymást egyszer, talán.
-Gyere vissza hozzám.
-De hát hogyan? Nézd, a hold lassan teljes táncát járja, s én...
-Szellemként. Kísérd utam míg én is a föld pora nem leszek. Társam leszel, míg élet az élet..."A jelen
Krisztina egész Farkas haláláig követte férje útját. A hőn szeretett férfi halála után úgy döntött, a helye továbbra is az iskola falai között van- védeni és ellenőrizni kell férje hagyatékát.

Napjainkban minden figyelmeztetés nélkül bukkan fel, leginkább a Ferfex ház klubhelyiségében, de előfordul, hogy éjjelenként a folyosókat rója a szomorú szellemhölgy. Megjelenése tekintélyt parancsoló, nem alaptalanul jár büszke fővel az élők között. Időérzékét részben már elvesztette, ez néha meg is nyilvánul: sokszor meglepődik egy egy évszak korai eljövetelén.

Mivel Kóborló nem tágít mellőle, valószínű, hogy a farkas akkor is vigyázza lépteit, mikor az élők szeme elől rejtve marad.

A kis farkasokkkal szemben mindig barátságos, azonban igyekszik őket faggatni, s kérdésekkel tesztelni, hogy vajon méltók-e Farkasának házához. Szembeötlő tulajdonsága, hogy már az első találkozáskor is tisztában van a diákok nevével.

Krisztina története a múltban kezdődött, s talán most is ott tart. Gyakran réved vissza emlékei közé, ilyenkor szinte újra éli életének apró mozaikjait. Ha szerencséd van, s elég udvariasan kéred, talán elönti a szívét a melegség, s mesél majd neked az akkori világról, s Farkasáról.

Kóborló
Kóborló Krisztina leghűségesebb társa. A sors játéka talán, hogy épp egy farkas szegődött a nő mellé- férjének jelképe. Már megismerkedésük is különös: egy vadászat alkalmával Kóborló segített a nőnek, majd mielőtt közelebbről megszemlélhették volna, köddé vált. Krisztina évekig kereste, s várta, hogy újra felbukkanjon, a farkas azonban csak a nő halála után jelent meg ismét- immár szellem alakban. Társként szegődött a szellemnő mellé, hogy örök bolyongásában leghűségesebb követője legyen. Hogy miért pont őt választotta gazdájának a farkas, Krisztina számára is rejtély.

Első ránézésre egy szelíd,a szellemlétben már ezüstösen csillog farkast láthatunk. Nagy termete és ereje arról árulkodhat, hogy élet során is a legbátrabb farkasszív doboghatott benne. Éjjel nappal követi gazdáját, s a világért sem akar tágítani mellőle. Az pedig, hogy Krisztinát sértegessék vagy bántsák, teljességgel elképzelhetetlen a jelenlétében.
Festmények a klubhelyiségben:

Ryden
A kh egyik sötét sarkában álló festmény egy vért könnyező lányt ábrázol. Nagyon ritkán szólal meg, általában csak csendesen sír. A körülötte lévő keretek üresek, a többi festmény is idegenkedik a lánytól.A Martion felkutatása
Ez egy állókép, tehát nem mozog mint a festmények nagy része a klubhelyiségben. Ferfex Farkast, Keresztes Krisztinát, és Karpena Kristófot (balra) ábrázolja, amint keresik a tökéletes helyet az iskola számára.


Egyéb karakterek


Horváth Csaba
Hatodik évfolyam


Nem: Férfi
Életkor: 16 (születésnap április 1.)
Testalkat: Középmagas, elég sovány, pedig eleget eszik. Alkati kérdés.
Vonások: A vonásai határozottak, férfiasak, talán kissé ridegek
Haj: Félhosszú, rideg szőkésbarna, mindig jólápolt
Szem: Csokoládébarna, ravaszságot tükröz és az arcával összhangban extramód szarkazmust
Általános öltözet: Kedveli a barna és vörös színeket, az őszi hangulatot és általában ennek megfelelően öltözködik. Leggyakrabban sötét farmerben látni és ingben, nem ritkán zakóban.
Első benyomás, kisugárzás: Első látásra megállapítható, hogy van az összhatásában valami groteszk, szarkasztikus, csipkelődő. Általában erre rátesz az arckifejezése, ami megerősíti ezt az érzést, nem igazán kiismerhető egyén. Rengetegen tartják ellenszenvesnek, ugyanakkor a piszkálódása mégsem olyan bántó szándékú, mint tűnik, inkább felkészítés a nagybetűs életre. Szeret túldramatizálni dolgokat, a legapróbb részletben is megtalálja, amit kifigurázhat.

Leírás: 1992. április elsején született Törökbálinton Horváth Zsolt és Horváth Andrea gyermekeként. Az édesanyja boszorkány volt, de meghalt egy autóbalesetben, mikor Csaba 3 éves volt. Az édesapja egyszerű történelemtanár egy közeli gimnáziumban, mániákus történelemszeretetét ráragasztotta fiára is. A fiú 5 éves korában az apja újraházasodott, így azóta Beáé az anyaszerep, amit nagyon is jól végez, jó kapcsolatban vannak Csabával. Az apja elég szigorúan nevelte, így nem egy iskolakerülő, bár strébernek sem mondható. Inkább azokra koncentrál, amik érdeklik, de arról mindent tud, például a történelem. Az édesanyja külföldön járt iskolába, így el sem tudta képzelni, milyen lehet a Martion, azonban hamar beleszokott a környezetbe, és megszerette a helyet. A VB tagjaival egészen jóban van, bár Csokyval úgy marakodnak néha, mint két éhes oroszlán egy falat húsért, de ezen felül jó haverok. Mint sejthető, MGTből kiemelkedően jó, amúgy tanulni általában luxus, elég jó agya van hozzá, hogy amit egyszer elolvas, legnagyobbrészt megjegyezze. Ha egy Csabával találkozunk szembe, tudni kell, hogy aki érzékeny, vonuljon fedezékbe, hiszen a fiú ontja magából a szebbnél szebb csipkelődéseket és szarkasztikus, ironkus vagy épp gúnyos megjegyzéseket. Szókimondó, és rendesen odavág, ha valami nem tetszik neki, de akinek jók az idegei, az kibírja. Van szíve, csak jól rejtegeti. Azon kiváltságosak, akik jóban vannak vele, nem kételkedhetnek, hogy ha baj van, számíthatnak rá, mindig kiáll az elvei mellett és nem megalázkodó.Gallay Fruzsina
Hatodik évfolyam


Nem: Nő
Életkor: 17 (születésnap: szeptember 6.)
Testalkat: Magas, amolyan csontkollekció, mégis nőies.
Vonások: A vonásai nőiesek, komolyak, talán kicsit csábítóak is.
Haj: Félhosszú, kellemes szőkésbarna, mindig jól ápolt, általában leengedett haj.
Szem: Világoszöld, melyben néha visszatükröződik a még nem felnőttsége, s a maró gúny is, amivel gyakran él.
Általános öltözet: Láttál már cicababát? Nyáron rövidke szoknyát hordó, magamutogatós lányt? És olyat, aki télen is ezt csinálja, csupán egy kis kabátot is magára ölt? Nem véletlenül megy olyan jól a maróti butikoknak, Fruzsinának nincs olyan ruhája, ami ne lenne extra divatos és márkás.
Első benyomás, kisugárzás: Miután sikerül átlendülni az öltözködése okozta megrázkódtatáson, leginkább vékony testalkata kötheti le az emberek figyelmét. Két eset állhat fenn: vagy szívből gyűlölöd Fruzsit avagy meglátsz benne valamit, s rájössz, hogy a szavai mögött egy érzékeny női lélek lakozik. Utóbbi nem könnyű, hiszen egyszerűen hidegen hagyják azok az emberek, akiktől nem remélhet hasznot magának- tehát az alsóbb évesek örülhetnek, ha egyáltalán meglátja őket a klubhelyiségben. Nem véletlen tehát, hogy elsőre borzasztó unszimpatikus ismeretlen emberek szemében.

Leírás: 1991ben született a fővárosban, édesanyja boszorkány, míg apja talan származású. Gyermekkorát egy hatalmas családi házban töltötte, melyben szobája a kislányok álmához hasonlított. Szülei mindent megadtak neki, amíg nem történt meg öt évvel később kistestvérének születése. Fruzsina nem bírta elviselni, hogy kevesebb figyelem irányul rá öccse miatt, így hát fokozatosan kezdett elhidegülni a háztól, Budapesttől és a családjától.
A Martionban hamar barátnőre talált Olívia személyében, akinek érdeklődési köre merőben más volt, mint Fruzsináé. A lány bevezette barátnőjét a divat, a bulik, a pasizás világába, így mire felsőbb évesek lettek, nem épp tiszta erkölcsi bizonyítványt mutathattak fel. A tanulást teljesen elhanyagolták, s bár Fruzsinának borotva éles esze van, egyáltalán nem használja ki. Néha elgondolkozik ugyan azon, hogy helyes-e, ahogyan él, de hamar túljut ezeken a gondolatokon.
A fordulatot egy alsóbb éves fiú hozta életébe (K.A.), akivel ugyan ma már kevésbé szoros a kapcsolatuk, elgondolkodtatta a lányt életének alakulásáról, s sokáig úgy tűnt, jó útra tér. Visszatért a kedves, megértő, tanulásban igyekvő lány, azonban mint minden álom, ez a lelkesedés is hamar szertefoszlott. Állást kapott nem máshol, mint Párizsban, s ezért cakkpakk itt hagyta az iskolát, s a fiút is.
Hogy miért tért vissza? Ő sem tudja. Az viszont bizonyos, hogy ez a Gallay Fruzsina szemrebbenés nélkül bárkinek az életébe gázol.


Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2006.08.16. 00:14:23

Üzenet küldése