A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Kinizsi Diána

 
Beosztása: a Vármúzeum kurátora
Nem:
Életkor: 49 (születésnap: május 30.)
Testalkat: Az átlagnál valamivel erősebb csontozatú, mégis nőies testalkattal bír.
Vonások: Nincs jobb szó rá: sajátosak. Biztos megjegyzed magadnak.
Szem: Cirmos-zöld.
Haj: Sötétbarna, hullámos hajkorona. A fodrászok álma, mert feleolyan öntörvényű, mint a tulajdonosa.

Általános öltözet
Szereti az egyetemi munkáját elválasztani a magánéletétől és ez öltözködésében is megjelenik. Szabadidejében kényelmes darabokat visel, míg ha találkozóra, előadásra megy, kiöltözik. Persze, az ő szekrényéből sem hiányoznak a báli ruhadarabok, hisz megesik, hogy színházakba, fogadásokra, árverésekre jár - a világ számos pontján -, ahol elvárt az elegáns megjelenés.

Első benyomás, kisugárzás
Már első blikkre érződik valami nagyvilági a kisugárzásában. Sokat utazik, a világ számos táján megfordult már, így ez talán nem is meglepő. A pillantásán érezni, hogy rengeteg kalandos történetet, világjáró sztorit mesélhet még nekünk ez a jól szituált nő.
Remekül alkalmazkodik mindenféle helyzethez, legyen az bármilyen szokatlan is a számára, így egyáltalán nem nehéz megkedvelni. Kifejezetten kedvesnek és szimpatikusnak tetszik, melyben közvetlensége nagy szerepet játszik. Rendkívül művelt.

Horoszkópjából – Ikrek – ami rá is jellemző
Örökös mozgásban van, részletesen meg akarja ismerni az egész világot. Ám ez a megismerés nem kizárólag öncélú. Legalább annyira fontos számára a továbbhaladás, a közvetítés. Nem véletlenül uralkodó bolygója a Merkúr, a hírvivő. Keresni, kutatni, meggyőződni, továbbadni majd kezdeni elölről. – örökös körforgásban.
Könnyen teremt kapcsolatokat másokkal és ez sok utazásra is készteti. Erősen intellektuális beállítottság jellemzi; vállalkozó kedvét és gyors felfogóképességét az élet bármely területén kamatoztathatja.
Egy szónok veszett el benne. Szeret és tud is beszélni, ám képes olykor „füllenteni”, nagyot mondani. A pontosság sem tartozik az erényei közé.
Az állatövi jegyek között ő képviseli a kíváncsi embert. A Merkúr ennek a jelnek az uralkodó bolygója, mely nem csak a hírvivés és közvetítés istene, hanem a tolvajoké és szélhámosoké is. Ha akar, akkor a félrevezetés nagymestere tud lenni.

Leírás

1975 májusában született Sümegen, varázslók második gyermekeként. Bátyja, Márton varázstárgy-készítő és egy fiatal lány apukája… De ne rohanjunk ennyire előre, hisz már a gyerekkora is igencsak eseménydúsnak volt mondható.
A szülei rendkívül természetbarátok, ha idejük engedte, járták az országot, túráztak, eveztek… és ezt az életszemléletet igyekeztek belenevelni a gyerekeikbe is – sikerrel. Sokan ábrándozna fa tetején megbújó titkos kis faházról, vagy vadregényes búvóhelyekkel kapcsolatos kalandokról gyerekként. Nos, Marcinak és Diának ez mind megvolt. Tartalmas gyerekkort tudhat maga mögött a nő és lám, mindenféle számítógép, Nintendo és egyéb ketyere nélkül is rendes emberek lettek.

11 évesen a Martion Mágustanodába íratták. Nem volt nála büszkébb kislány az évfolyamon akkor, hisz immáron ő is ugyan oda járt, ahova a bátyja. Ráadásul egy ösvényre is – Karpena Kristóféra. Rafinált, talpraesett jellemével erre rá is szolgált, s ahogy maguk közt mondták: a bátyja meg azért került ide, hogy legyen, aki féket tegyen a lányra. Persze, nem kellett egyiküket sem félteni…
Mikor Marciból Márton lett, varázstárgy-készítéssel kezdett foglalkozni, azt a mesterséget tanulta ki. Diána pedig az ELTE-n tanult történelmet – mágust és talant egyaránt -, s belekóstolt a régészetbe is.

Éppen ezért rengeteget utazott már az egyetem ideje alatt is, később pedig szinte mindig a világ más pontjain tengette napjait. Ez az, amit igazán szeret benne. Mindig új helyeket, új embereket megismerni… mellette persze, ott van a kurátori állás, melyet nem is igazán akart, de a nyugdíjba vonult egykori tanára az ő javára mondott csak le róla. Diánk pedig nem akart hálátlannak tűnni.

Örökmozgó, lazán veszi az életet és imádja, amit csinál. Nem az a besavanyodott professzorasszony jellem, az már egyszer biztos. Éppen ezért szoktak meglepődni, mennyire „ott van a fronton” abban, amit csinál – legyen szó kiállítás szervezésről, múzeumi munkáról (restaurálás, konzerválás, stb.), előadásról vendégelőadóként, vagy épp ereklyék után járva a világot. Nála ez már több mint munka. Szenvedélyesen kajtat akár a saját szakállára is egy-egy ereklye után.

A távolságok ellenére is imádja a rokonait, igen erős az összetartás a családban mai napig, legyen szó bármiről. Amikor éppen haza húzza a dolga, ne adj isten a szíve, mindig meglátogatja a bátyja családját vagy épp a szüleit.


Aktuális állapot:
Jelenlegi tartózkodási hely: 47.4979° N, 19.0402° E


Állandó viselete egy medál, mely nem más, mint egy Tjet-hurok; Ízisz kulcsának is nevezik, kapcsolatba hozható az újjászületéssel és az örökléttel. [Ősmágus előnyt ad neki].
Alkarján hosszanti tetoválás, mely a 23. Zsoltárból idéz.

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2012.04.10. 20:13:59

Ez a karakter a Vármúzeum céghez tartozik.

Üzenet küldése