A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Knapfer Olívia

 
Beosztása: Magántanuló
Nem:
Életkor: 23 (születésnap: szeptember 09.)
Testalkat: Alacsony, 154 cm, arányos, kislányos, amolyan elől deszka…
Vonások: A sápadt vékony arcocskához, pisze nózi és pici száj társul. Felső ajka ívesebb, egy szeplőt is felfedezhetsz rajta, míg alsó ajka teltebb. Orcái hamar kirózsásodnak.
Szem: Szemei különböző színűek (Heterochromia), az egyik zöld, a másik kék.
Haj: Vállig érő, sötét, kócos, kesze-kusza, vékony szálú egyenes valami. Szokott ő fésülködni, de valahogy mindig összeborzolódik, kész rejtély.

Általános öltözet
Kicsit hipszter, kissé retró, olykor különc. Szoknya, nadrág, ruha vegyesen. A lényeg a komfort érzet, s hogy tetszetős legyen a tükörben nézelődve. Nem ad a divatra, ő annál geekebb, előnyben a visszafogott darabok és a sötétebb színek.
Ha virágos, akkor jöhet. E téren a bakancsokat sem veti meg.
(Megjelenés: 10)

Első benyomás, kisugárzás
Különc figura, biztos sok időt tölt egymagában a falon a repedést bámulva. Látod magad előtt, ahogy Edgar Allan Poe-t olvasgat. Nem kimondott társasági tünemény, ha első pillantásra nem tűnne fel. S nem is a szavak mestere – szófukar.
Ha ránézel, figyelmedet bizonyára kapásból megragadja különböző szemszíne. De ne bámuld! - Utálja. Ekkor eszedbe jut, inkább kerülöd tekintetét, vesd el, ez sem jobb. Tégy úgy, mintha normális dolog lenne.
Kisugárzása nem egy világbéke megszállott szépségkirálynőé, egyértelműen különös.(weirdo)
Általában kerüli az emberek tekintetét, és a testi kontaktusokat, betartja azt a bizonyos 3 méter távolságot, bár lehet, néha van az 5 is. Így ne is várd, hogy farkasszemet nézd majd veled, vagy megölelget. Jó, ha kapsz egy vállveregetést. (érzéketlen)

Leírás


Bio:

Születési név: Knapfer Olívia Rea
Becenevek: Olívia, Via, Vica, Knap, Lí, Liv, Kor-Kori-Kora, Nii, Nine
Születési hely, idő: 1996.09.09. Bécs
Édesanyja: Vincze Réka, fiatalon elhunyt (1969-1999 szept.) magyar származású boszorkány, végzettségét tekintve néprajzkutató, régész-történész, foglalkozása egyetemi tanár.
Édesapja: Knapfer Ottó, 1959-ben született, polihisztor szobatudós. Mágusszármazású, munkamániás, felesége halála óta zárkózottabb, s szinte csak a munkájának él. Kisebb megszakításoktól eltekintve, szinte egyáltalán nem is hagyja el szobáját, illetve a házat. Utoljára 2010-ben járt házon kívül.
Testvérek: Nincsen
Származás: Anyai és apai ágon is varázshasználó.
Pálca: Nád, 9 hüvelyk, Turul-toll maggal. Szeszélyes, könnyed fogású, öntudatos darab. Régi példány, néprajzkutató - régész nagynénjétől kapta, ritkán használja. Ez volt az a darab, amin megtanult összpontosítani. Rendes pálcája, Szil - turultoll maggal.
Genotípus: mentál - mentál
Különleges képesség: Auralátó
Különleges ismertetőjegy: Heterochrom szemszín. (beazonosítható)
Házi kedvenc:
Holló – Sam azaz Samhuin
Trevor a varangy
Amit mindig magánál hord: Mindig van nála védelmezőamulett, egész gyűjteménye van otthon. Kedvencei, Agrippa pecsétje, és a görög védelmezőszem karkötő.


My family portrait:

Rékát és Ottót munkájuk hozta össze, történetük nem oly kalandos, mint Indiana Jonesé, Lara Crofté, vagy mint akár Sidney Foxé. A könyvtárszobában kötötte össze őket a sors végzetes piros fonala, mindketten ugyanazon kéziratot keresték. Első találkozás alkalmával csak a csendes látszat ragadta meg őket, ám hamar nyilvánvalóvá vált számukra a másik jelleme. Réka tűzről pattant, akaratos, harcias, ám bájos teremtés volt, míg Ottó kimért és konok. Az ellentétek nem vonzzák egymást, a köztudatban élő hiedelemmel ellentétben. Kifejezetten nem szimpatizáltak egymással, ám a poros könyvek különös világában a hasonlóságok szép lassan előtérbe kerültek, az egymásra tett megjegyzéseket, a szúrkálódós pillantásokat felváltották a hosszú beszélgetések. A barátságból lassan szerelem lett. Hosszú időbe telt, míg Ottó végül elszánta magát és feltette a nagy kérdést. Nem volt túl sok rokonuk, az esküvő kicsi volt, házasságukat senki sem ellenezte, vagy furcsállta, akadt nagyobb korkülönbség is családon belül. 1995 augusztusában kötött házasságuk után 1996 szeptemberében megszületett első gyermekük, Olívia. Érkezése két héttel korábban történt a tervezetnél, mikor a pár a bécsi papirusz múzeumba látogatott el.
Boldogságuk azonban nem tarthatott soká, Réka 1999 szeptemberén tragikus balesetben elhunyt, hátra hagyva három éves kislányát, férjét, kollegáit és tanítványait.


Üvegház:

„ Ki mondta, hogy az üvegházban szép az élet? Talán tökéletes. A hőmérséklet állandó, a növények mindig zöldek, a falak átlátszóak. Parányi éden. De az üvegfalak, kizárnak. Elzárnak a külvilágtól, a zajokat sem hallod. Csend és állandóság, teljes biztonságban, akárcsak az anyaméh. De egyszer meg kell születnünk. Nem élhetünk örök ártatlanságban.”

A boldog, idilli családi élet véget ért három éves kora előtt, és bekövetkezett a toronyszoba korszaka. Az évek múlásával, lassan felcseperedvén csöppet sem volt furcsa számára édesapja zárkózottsága. Számára a normális életet a bezártság jelentette. Nem sokat járt kint, óvodás évei alatt sokat betegeskedett, s mivel később magán tanulóvá vált, még kevesebbet. A külvilággal való kapcsolatot, magántanárai, bejárónőjük Eta néni és hóbortos nagynénje, Hedvig jelentette.
Sohasem járt külföldön, ahogy otthonától messzebb sem.
Szociálisan naiv teremtmény. A világról szerzett ismertségek nagy részét könyvekből szerezte. Kimaradt az iskolai szocializációból. Hét éves korában aspergers- szindrómát diagnosztizáltak nála.


Tanulmányok:

Az óvoda befejezése után, az első osztály megkezdése nem ment valami fényesen, a kislány képtelen volt napköziben tanulni. Elkezdődtek a magán napközis délutánok, s egy év után magántanuló vált belőle. Már 14 évesen befejezte középiskolai tanulmányait.
A kis Olíviáról már-már azt hitték sutta lesz, egészen sokáig szinte semmi jelét nem mutatta, hogy képes mágiát alkalmazni. Tíz évesen korában képessé vált szikráztatni a pálcát, eltörni pár poharat, de a mana irányítás ennyiben ki is fulladt, egészen tizenkét éves koráig.

Jelenleg is magántanuló, két éve a Kormon Lehel Tehetséggondozó Közép- és Felsőoktatási Magán Mágusiskola egyéni tanrendű hallgatója. Középiskolai tanulmányai befejezése előtt, részt vett az Intézmény délutáni foglalkozásain.

Amíg elméletről van szó, páratlan. Gyakorlatban azonban szánalmas, mind mágia, mind testnevelés, sportok terén. –Kocka
(Jövő hiánya II. – átváltoztatás, abeomágia, idézés. Jövő hiánya I. – tánc, fegyveres harc, pusztakezes harc, tolvajlás, csábítás.)


Szabadidő:

Ideje túlnyomó többségében olvas. Fotografikus memóriája révén szinte mindent megjegyez, képes a villám olvasásra. Kikapcsolódásként furcsa alkotásokat gyárt, vagy a számítógépet bűvöli. Kedvenc játéka a zombies vs. plants.


Amit még érdemes tudni róla:

• Fél a sötétben, szűkös, zárt helyeken.
• Imádja az ódon könyvek illatát.
• Örömét leli a hó gömbökben.
Szinesztézia: Számára a betűk, számok csendülnek, olykor színűk is van. Ahogy egyes hangulatok, érzelmek, fogalmak is ízesek, vagy színesek. A karácsony például csokoládé, szegfűszeg illatú- ízű, roppant meleg alkalom. A boldogság, olyan, mint a smarties cukorka.
• Megfigyelhető, hogy olykor különös szokások rabjává válik, ma a buszjegyeket gyűjti, de egy hét múlva, talán a könyveket rendezi oldalszám szerinti sorrendbe.
• A kilences és hatos szám különös szerepet tölt be életében.

Aktuális állapot:
Hangulat: semleges

Öltözet:


Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2013.08.14. 02:57:37

Üzenet küldése