A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Krauzer Mór

 
Beosztása: Gourmet séf, Mesterszakács
Nem: Férfi
Életkor: 55 (születésnap: február 07.)
Testalkat: Egészséges testfelépítésű. Elsőosztályú genetikájának köszönheti, hogy bármennyit is eszik, akkor is tartja a súlyát. Ám tervei között szerepel, hogy harminc év múlva akkora lesz, mint egy szultán, és a hasvakaráson kívül mást nemigen fog csinálni.
Vonások: Azt mondják, ha sokat mosolyogsz, jó helyre ülnek ki a ráncok. Ez pont így történik. Vonásai kedvessége az esetek nagy többségében töretlen. Ha ez nem így van, akkor átszellemült, elmélyült nyugalommal teszi a dolgát. Legyen az akár munka, akár a napi nemzetközi hírfolyam alapos átböngészése.
Szem: Barátságos barnák, mostanra számtalan szarkalábbal körülvéve. Tekintete nyugalmat sugároz, a legkétségbeejtőbb pillanatokban is. És örökifjú játékosság bújik meg benne, akkor is, amikor az olvasás mankójául szolgáló szemüveggel takargatja.
Haj: Sötétbarna volt, amikor volt. Mostanra már nincs.
Általános öltözet
Kifinomultsága és eleganciája Blaskovitsot pedzeget...ne, ha nem preferálná sokkal jobban kedvese tervezését.
Első benyomás, kisugárzás

Leírás













Leírás


1963-ban született Debrecenben, mágus szülők gyermekeként. A családi fészekből a martionos kor elérésével szakadt ki, megkezdve karpenás pályafutását. Tanulmányi eredményei nem voltak sem kiemelkedőbbek, sem silányabbak, mint az átlagdiáké, ami az elméleti oktatást illeti. A gyakorlati mágia művelése során viszont sokszor múlta alul őket. Mágikus képességeivel volt probléma, nem az intellektusával. Már a felsőbb évfolyamok valamelyikét gazdagította, míg addigi kedvtelésében meglátta a komoly pályafutás lehetőségét.

A Martion után szálloda- és étteremvezetést tanulva folytatja tanulmányait, ezen idő alatt egyben a Gundel Szakácsiskola felnőttképzését is elvégezve. Az itt folyó képzés méltán nívós és elismert, az itt megszerzett tudás erős alapokat jelent egy igazán ambiciózus ember számára. Ez az iskola tökéletes ugródeszkát jelentett ahhoz, hogy megvesse lábát a szakácsmesterségben. Volt szerencséje kisebb és elismert nagy étteremben is dolgozni, majd bejárni Európát - élt Párizsban és Olaszországban is, volt lehetősége eltanulni a legnagyobb fortélyokat a már elismert séfektől. Mindig is tudta, hogyan kell helyezkedni, a szerencse pedig mindvégig mellette állt. Ráadásul tehetségnek sem volt híján soha. A legfontosabb persze, hogy a megfelelő embereket ismerte meg a megfelelő időben, enélkül valószínűleg ma is egy debreceni kisvendéglőben gyakorolná a hivatását.

Magán- és szakmai életében Németország hozta meg végül a legnagyobb fordulatot. Megismerkedett élete párjával, ami merőben más mederbe terelte az életét. Egy felkérést követően települtek haza. Leander dékán lett, ő éttermet, iskolát nyitott, és televíziós műsort vezet az MSTV csatornáján. Azóta az étterem lánccá nőtte ki magát, Michelin-jei száma pedig lassan, mint égen a csillag. Mostanra neve és kiléte világszerte ismert, a Leander's minden egyes étterme zsúfolásig tele, rendszeres vacsoraestjein pedig státuszkérdés a részvétel. És a világ legédesebb, legokosabb, legszebb kislányát fogadták örökbe.

Mára élete két szerelmének ölelő karjai között telnek a mindennapok. A tempó hol nyugodtabb, hol feszítettebb, a ritmus mindig változó, de nem kezdődhet, és nem végződhet nap az ő éltető mosolyuk nélkül.


Szakmai előmenetel:

1981-1984: Martiont követően 3 évet tanul szálloda- és étteremvezetést a Budapesti Gazdasági Egyetemen
1983-1984: Esti tagozaton közben elvégezi a Gundel Szakiskola 2 éves szakács okj képzését
1984-1986: Ezt követően Debrecenben kínálkozik álláslehetőség egy kisvendéglőben, 2 évet tölt itt
1986-1989: 1986-ban visszatér Budapestre, ahol lehetősége nyílik a nagy múltú Alabárdos étteremben elhelyezkedni és neves szakácsoktól tanulni, megismerkedik a fine dining fogalmával és a gasztronómia csúcsával
Végiglépked a ranglétrán a junior souschef pozícióig
Ezen idő alatt lehetősége van nemzetközi ifjúsági versenyeken is tapasztalatot szerezni, begyűjtve első elismertebb díjazását
1989-1991: 3 év után úgy dönt, Párizsban próbál szerencsét, Michelin csillagos szakács mellett dolgozhat
Itt megismerkedik a francia konyhával, elismert szakmai versenyeken további díjakat gyűjtögetve
1991-1993: 2 évvel később Olaszországba költözik, ahol az olasz konyhával ismerkedik, időközben letéve a mestervizsgát
1993-1994: Olaszországot követően 1 évet tölt még Németországban, ahonnan végül párkapcsolata hozza haza
1994: 33 évesen megnyitja első éttermét Budapesten Leander's néven
1997: 2 és fél évvel később megszerzi első Michelin csillagát
Az ezt követő években vállalkozása sikeres marad, közeli kollégákkal társulva pedig elkezdi kiépíteni exkluzív étteremláncát
2003: 40 éves korára már nem csak Európa szerte válik ismertté a neve, de már a tengerentúlon is egyre terjed a híre
2005-től: Elismertsége kiteljesedésével nevesebb szakács iskolákban is vállal oktatószerepet, valamint köztudottan vesz szárnyai alá tehetséges fiatalokat
2010- : Jelenléte a médiában pedig a magyar mágustelevízió képernyőjére szánt főzős reality verseny felkért chéfjeként kristályosodik ki


SPOILERS

Tulajdonságok:
Fizikum:
Ügyesség:
Észlelés:
Megjelenés:
Intelligencia:
Akaraterő:
Mágia:

Előnyök:





Anyagi háttér 4
Híres 4

Hátrányok:
Ami a csövön kifér


Kötött formulák

Elkötelezett 4
Maximalista

Aktuális állapot:
Úgy fest, mint bármelyik étteremvezető főszakács a nap végén. Chéfkabátja, ahogy az arcberendezése is ehhez mérten megviselt.

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2013.07.17. 23:22:15

Ez a karakter a Leander's céghez tartozik.

Üzenet küldése