A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Lánczy Margaret

 
Beosztása: a Csontváry rektora
Nem:
Életkor: 44 (születésnap: szeptember 27.)
Testalkat: Magas (177cm), karcsú termetű átlagos nő. Nem az alkatával, inkább tartásával, kisugárzásával tűnik ki a tömegből.
Vonások: Átlagos vonásait határozott mozdulatokkal rajzolta meg a teremtő. Ha mosolyog, csupa báj. - Ha mérges, igazi jégkirálynő.
Szem: Jégkék, ködfal-kék, hullazsák kék… de az biztos, hogy rendkívül kifejező.
Haj: Eredetileg szőke, szálegyenes, mondhatni katonás. Vállait verdesi hossza.
Általános öltözet
Legegyszerűbben azt lehetne mondani, hogy alkalomhoz illő. Nincs kimondott stílusa, de igyekszik a korának megfelelő divatot követni. Elegáns estélyitől a farmer-ing kombóig széles a repertoár. Kedveli a letisztult színeket és formákat; a Blaskovits márka pedig nem alapkövetelmény számára.
Első benyomás, kisugárzás
Ha nem lenne egy határozott kiállása, talán ki se tűnne a tömegből. Persze, sokat dob az emberen a ruha és a smink is, ez pedig nála sincsen másként…
Ékes példája ugyanis „a külső megfog, a belső megtart” szóösszetételnek. Ha már felfigyelsz rá, elég csak megszólalnia és rájössz, hogy rendkívül közvetlen, művelt és kedves nőről van szó, aki azért nincsen hozzászokva, se rászorulva, hogy mások mondják meg, mit tegyen. Ő a saját életének, kapcsolatainak irányítója. – És ebbe rendre bele is bukott már nem egy férfiember.
És ott van az iskola, amit igazgat! A Csontváry falain belül fogalom a neve, még azok között is, akiket nem tanít.

Leírás

* Lánczy Leó, egykori bankelnök leszármazottja és erre büszke is. Szülei Lánczy Ferenc építész és Teszler Ilona szerpentárius. Mindketten mágusok és mindketten zsidó vallásúak, így lányukat – aki ekkor még a Lánczy Margaréta nevet viselte - is ebben a szellemben nevelték fel.
* Alapvető tanulmányait a Martion Mágustanodában, Neredin ösvényén folytatta, majd grafikusi szakon végzett a Csontváry Főiskolán, az akkor még öt éves képzésben.
* 23 évesen már járt Párizsban, Berlinben, Londonban és Európa számos jelentős országában. Hol tanulmányi úton, hol kiállításon vagy pedig további képzéseken vett részt, de nem egyszer vállalt tárlatvezetői, kiállítás-szervezői munkákat is ismert és kevésbé ismert galériákban, múzeumokban. Mellette pedig alkotott és élte az egyre csak ismertebbé váló művészek életét. – A nagyérdemű már Margaret-ként ismerte meg, ugyanis amint elég pénze lett, nevét megváltoztatta, mondván, ezzel a névvel jobban lehet érvényesülni és különben is komolyabb hangzású, ez által jobban illik hozzá.
* 28 évesen kérte fel a Csontváry igazgatója, hogy oktatóként térjen vissza az egykori Alma Materbe, amit ő készséggel el is vállalt, két évre rá pedig az igazgató hirtelen halálát követően az igazgatói tanács őt tette meg a helyére rektornak. Ez nagy visszhangot vert és nem kevés rosszallást a régebb óta „Csontváry-s” oktatók körében.
* Azóta nyolc év telt el, neve szinte egybeforrt az igazgatói poszttal és a kétkedő kollégák nagy része is belátta, hogy talán mégsem volt olyan elvetemült ötlet őt ültetni abba a székbe.

* Jelenleg egyedül él, magánéletéről nem sokat tudni. Rengeteget utazik, rengeteg ismerőse van szerte a világban és idehaza is. A Családosok persze előszeretettel próbálják is kihasználni ez, de az elmúlt nyolc évben fix, hogy nem a két szép szeméért vagy a szülei pénztárcájáért került be valaki az intézménybe. Sokak szerint a Családosokat az átlagnál keményebben fogja, mert volt egy tiszta származású férfi az életében, aki csúnyán dobta. – Ezt a pletykát persze főleg a Családba tartozó diákok kezdték el terjeszteni…

Aktuális állapot:

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2012.12.27. 23:21:45

Ez a karakter a [M] Csontváry Kosztka Tivadar Mágikus Képző- és Színművészeti Főiskola céghez tartozik.

Üzenet küldése