A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Láng András

 
Beosztása: Kritikus
Nem: Férfi
Életkor: 56 (születésnap: április 03.)
Testalkat: Magassága a százkilencven felé tendál és emellé nem volt rest magára szedni némi izomzatot is. Persze, már nem olyan ruganyos, mint régen, de padlóra tud küldeni vagy lesprintelni a parkban, ha jó napja van. Sokszor van jó napja.
Vonások: Markánsan szögletes az arca, a korának megfelelő ráncokkal és ereszkedésekkel. Bár a - figyelem - kritikus mosolya szinte mindig ott húzódik a vonásai fölött, képes az arcizmaival bánni, nem is szokott sok mindent véka alá rejteni. A kiskutyás, puha gesztusokat inkább otthonra tartogatja. Ott meg nem kérünk a bulvársajtóból.
Szem: Türkizkék, előfordul, hogy fekete keretes olvasószemüveg egészíti ki.
Haj: Itt kezdődik a pornográfia. Sűrű, tapintanivaló, valahavolt hullámos barna, mostanra inkább néhol deresedő. Sokoray termékek garmadája férhet rá.

Általános öltözet
Ha a laza elegancia nem lenne elcsépelt fogalom, bizonyára tökéletesen illenék rá. Szerencsére megvan az alkata hozzá, hogy mindenben nézzen ki valahogy... Nem is valahogy, inkább jól. Még akkor is, ha ettől függetlenül nem is emelkedik ki túlzottan a nagy átlag közül. A nyilvános megjelenéseken nem adja alább öltöny-ingnél, futni pedig értelemszerűen nem frakkban jár az ember. Szerencsére megteheti, hogy mindenből ízléses márkát válasszon.

Első benyomás, kisugárzás
Megosztó személyiség, ez az első pillantásra, az első pár szó után, az első mosoly nyomán, azzal, hogy milyen az első kézfogás, már el is dőlt. Szimpatikus, vagy antipatikus, ennyi. Köztes állapot kevésszer fordul elő, és igen hamar billen a mérleg a kezdeti bizonytalanságból.
Intelligenciájához nem fér kétség, szókimondó - de nem harsány hangvételéhez és bújtatott cinizmusához olyan szinten hozzátartozik, mint medvéhez a téli bundája. Neki küldetése van a világban, neked nem kell emiatt szeretned, de ha figyelsz, némi értelmet is kaphatnak a dolgok körülötted.

Leírás


Nevezzük nevén a gyereket: nem fogom hulladéklogisztikai referensnek hívni, ha egyszerűen kukázik.
Láng András neve a rendszerváltás óta aktívan jelen van a szakmai médiakörökben. Az eredetileg újságíró végzettségű, azóta kritikusi és esztétai címet magának tudó férfi munkássága és szava egyaránt elismert a talan és mágus szakmai (filmes és média) berkekben. Tevékenysége átível több rendszeren, médiumon és kontinensen, sosem veszítve el markáns, egyedi hangját, amivel a köz- és kulturális életet helyezi pellengérre.

Mér és értékel, többnyire szőrszálat hasító aprólékossággal veszi nagyító alá a média és a filmipar által előállított termékeket, eseményeket és a celebvilágban méltatlan helyet elfoglaló közéleti személyiségeket, jelenségeket. Írásaiban, publikus megjelenései során megfogalmazott kritikájában vagy lényegretörően nyers és a píszí (politikai korrektség) véleménye szerint káros propagandáját messze maga mögött hagyóan szókimondó, vagy szinte irodalmi bölcselkedésbe menően aprólékos, és néhol burkoltan ironikus.

Küldetéstudata határtalannak tetszik: célja a plénum figyelmét felhívni a kulturális igényességre és annak közízlését formálni - nem kell szennyet enni, ha csak szenny van, az igények formálhatják a kínálatot.
A folyton vívott szélmalomharcban a személyét ért támadások jobbjára le is peregnek róla, szakmai személyiségét állítja előtérbe. Függetleníti magát, mint embert kritikusi hangjától, bár ez sokak szerint lehetetlen küldetés; hisz, amíg ember az ember és személyiség a személyiség, egy vélemény sem lehet lecsupaszítottan objektív...


Biztos nehéz lehet habzó szájjal kérdezni, hogy: "Mégis ki ez a Láng András és mit tett már le az asztalra!?"
Képesítések
 • 1982: Martion - Karpena
 • 1984: MÚOSZ - Bálint György Újságíró Akadémia
 • 1985: ELTE-EMK - Tradícióhasználat (gyakorlati képzési központ)
 • 1989: ELTE-BTK - Magyar-angol
 • 1994: ELTE-BTK - Szabadbölcsészet
 • 1996: ELTE-BTK - Szabadbölcsészet Filmelmélet és Filmtörténet (szakosodás)
 • 1998: PPKE-BTK - Irodalomkritikus és művészeti kritikus
 • 2000: SZFI - Színház- és filmművészeti szakíró
Mérföldkövek
 • 1985-1989: MTV (műsorvezetés, szerkesztés)
 • 1988: Dél-Korea, Szöul (olimpiai tudósító)
 • 1990-1991: Kanada, Montreal, The Gazette (újságíró)
 • 1991-1995: Magyar Filmtudományi Intézet (munkatárs)
 • 1998: Mozgókép és mana: Elmaradottságunk a haladó mágustársadalomban (író)
 • 2000-2008: Andromeda mágusrádió (műsorvezetés, szerkesztés)
 • 2003: A mágikus média kiterjesztésének lehetőségei (író)
Napjainkig
 • 2001-: BKF - Kommunikáció és populáris kultúra, Írásgyakorlat (oktató)
 • 2004-: VarázsVilág (publicista)
 • 2005-: ELTE - Film-, reklám- és tömegkultúra-elmélet, Contemporary Eastern European Cinemas (oktató)
 • 2007-: Szabadfoglalkozású filmkutató, szak- és műfordító, médiaesztéta és kritikus
 • 2010-: ÜvegKult kulturális kiadvány (publicista)
Magánélet
Ott kezdődik a kulturális sekélyesség, ha már az a fontos, mekkora a cipőméretem, és nem az, hogy mit mondok.
A magánéletét igyekszik erősen elkülöníteni a publikus megjelenésétől és munkásságától, de sosem tudta teljesen megkerülni a kellemetlen bulvárságot. Köztudomású ugyanis, hogy több, mint két évtizede házasságban él és egy huszonéves lánygyermek, Emma édesapja. Neje oldalán - Stefánia karitatív magántevékenységeinek hála több ízben kénytelen megjelenni a nyilvánosság előtt magánszemélyként, így támogatja őt, és az épp felkarolt ügyet a különböző jótékonysági akciókban.

A mai napig aktívan sportol, a Ferencvárosi Torna Clubban tizenéves kora óta egyesületi tag amatőr sportolóként - birkózás és triatlon ágakban. A mai napig szívesen fut, vagy újabban teniszezik.

Budapest zöldövezetében él családjával és egy macskával - Fricivel. Sokak szerint nem is igazi az egész jó tanuló, jó sportoló, családapa imázs, ahhoz túl kellemetlen ember.


Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2013.07.05. 21:32:51

Üzenet küldése