A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Lavotta Laura

 
Beosztása: Enteriőr-designer
Nem:
Életkor: 39 (születésnap: augusztus 17.)
Testalkat: A maga 163 cm-ével teljesen ideálisan pontosan a földig ér a lába. Ami a formáját illeti, első osztályú. Popsi, csípő, derék, cici.
Vonások: Az etnikumára jellemző jegyek kételkedés nélkül felismerhetőek. Szép arcát vakolatnyi festék alatt rejtegeti.
Szem: Színe barna. Minden más a mesteri ügyességű sminkelés függvénye.
Haj: Frizurája gyakrabban változik, mint ahogy más az alsóneműt cseréli. Az extrém színektől és beállításoktól nem hogy nem riad el, de kimondottan preferálja azokat.


Általános öltözet
A divatot nem követi, diktálja. Lételeme kitűnni a tömegből, felhívni és megtartani a figyelmet, akár olyan olcsó eszközökkel is, amik által nem hagy sokat a fantáziának.


Első benyomás, kisugárzás

Képtelen arra, hogy huzamosabb távon egy helyben, egy helyen maradjon. Lendületben van, teremt és pusztít maga körül. Számtalanszor kerül képtelen szituációba, kiszámíthatatlan mit fog tenni a következő pillanatban. Az ember ráér unatkozni a halálos ágyán. A mának él, a felelősségtudat teljes mértékű hiányában. Vagy beleőrülsz, vagy tudomásul veszed, hogy ő ebből az anyagból van gyúrva. Kimeríthetetlen elem hajtja, vad, vidám, eleven, zseniként uralkodik az őt körülvevő káoszon. És természetesen tökéletes. Nincs hibája, egy szál se. A legutolsó porcikájáig megismételhetetlen és utánozhatatlan. Társaság közepe, univerzum közepe, és körülötte mindennek jelentősége, története van. A megrágott almának is az asztalon. És megbánt. Észrevétlenül, öntudatlanul, akaratlanul. Ami a szívén, az a száján, bele sem gondolva, milyen következményekkel jár mindez. De így kell szeretni. Az egyetlen, amit szeretne, a figyelmed. Add meg neki. Vagy tagadd meg, és elpusztítod.


Leírás

Leírás:

Roma. Süt róla, hogy micsoda. A homlokára van írva. Származásától kezdve, személyiségtípusán át, a legelső és egyben legutolsó létszükségletéig. Népének vérvonalába ki tudja hol és mi keveredett, számos elmélet és a legkülönbözőbb legendák sora szól róla. Nevezik Gypsy-nek, Gitanos-nak, Cigánynak, holott valódi neve Roma, még helyesebben pedig Szinti. Minden esetre kívül-belül nagy adag egzotikum fűszerezi.

Életét a világ egy Magyarországnak nevezett pontján tengeti, de szerencsére sorsát úgy kovácsolta, hogy nincsen véglegesen leláncolva, megteheti, hogy utazzon és világot lásson. Ámde, még ha vándorló vére hajtja is mindenfelé, legvégül valahogy mindig visszakeveredik a kiindulási pontra, amit otthonnak nevez. Ebbe a pici országba, annak fővárosába. A magyar cigányság azon szűk, maroknyi csoportjába tartozik, akik őrzik még a hagyományokat, és viszonylag tisztességes életet élnek. Családja generációkra visszanyúló zenei múlttal rendelkezik. Ezt a foglalatosságot űzi apja, ahogy nagyapja, dédapja, de még ük-ük-üknagyapja is. Ez nem titok, nevében hordozza. Lavotta, lavuta, hegedű.

Ő nem műveli a zenét. Szereti, hallgatja, még tudja is, de a tradicionális muzsika már nem az ő generációjának való, még ha neveltetésében végig jelen is volt. Sokkal szabadabb és színesebb szellemben nőtt fel, mint a kötöttségek milliói között élő átlagember. Az iskolái persze megvannak, a törvény az törvény és a sztereotípiák közül kitörve még többre is vitte, mint bárki feltételezte volna. Hogy emellett pedig mit szedett fel a mindennapok során, az megszámlálhatatlan. Vallás, hitvilág, életfelfogás, filozófia. Elképzelhetetlenül összetett és színes. Ahogy ő maga.

Végül olyan szakmát választott, ahol mindez nemhogy hátrány, de kifejezetten előny. Tűzzel, lendülettel, szenvedéllyel végzi a munkáját, feltartóztathatatlanul teret adva személyiségének. Enteriőr-designerként tevékenykedik, elsőosztályú mentort tudva a háta mögött, jelenleg egy tehetséges fiatalokat ötvöző szakember-csapatban. Olykor az is előfordul, hogy önállóan tevékenykedik, minden egyes megbízást követően hátrahagyva egy csipetnyi őrültséget.

Szakmai előmenetel:

- 1998: Martion
- 2003: Diploma a PTE PMMF Építész Szakán, okleveles építész
- 2004: Kortárs ház a fiatal építészek szemével 2004 - országos fordulóba jutás, 3. helyezett
- 2005: Roma Education Fund Scholarships Programme: 1 éves spanyolországi ösztöndíj
- 2006: PTE PMMK Építőművész Mesteriskola
- 2006: Contemporary House: Through the Eyes of Young Architects 2006 - Nemzetközi döntőbe jutás
- 2008: Belsőépítész és környezettervező művész (MA)
- Szakmai gyakorlatai során mentora Steigerwald Farkas.
- 2010-től a tehetséges fiatal szakemberek által létrehozott C-True belsőépítész-csoport tagja.


Ha otthonába tévedtél...

...akkor egy impozáns, patinás belvárosi épület legfelső emeletén vagy, melyet egyetlen lakás ural. A belső falakat már régen lerombolták, egyedül azok állnak, amik statikai szempontból nélkülözhetetlenek. A lakás fájdalmasan egyterű, és millió félköríves ablakkal szabdalt. Az érzés, hogy minden irányból figyelnek, sokáig borzolja még a tarkódon a pihéket. Cserébe minden napszakban lenyűgöző fények uralják a teret, ezt nem mulaszthatod el észrevenni. Bútorból nincs sok. Az egész környezet letisztult, a gyökeréig leegyszerűsített, és ebben rejlik merészsége.
Aktuális állapot:

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2013.05.05. 11:21:12

Üzenet küldése