Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Lavotta Laura

 
Beosztása: Enteriőr-designer
Nem:
Életkor: 37 (születésnap: augusztus 17.)
Testalkat: A maga 163 cm-ével teljesen ideálisan pontosan a földig ér a lába. Ami a formáját illeti, első osztályú. Popsi, csípő, derék, cici. Az ütközői igencsak figyelemre méltóak.
Vonások: Játékosak. Ami a szívén, az az arcán. A vakolatnyi festék alatt is.
Szem: Színe barna. Minden más a mesteri ügyességű sminkelés függvénye.
Haj: Frizurája gyakrabban változik, mint ahogy más az alsóneműt cseréli. Színügyileg a szivárvány összes színe preferált, akár még egyszerre is.


Általános öltözet
Ilyen nincs. Mindennek lehet nevezni, csak általánosnak nem. A divatot nem követi, diktálja. Stílusa minden körülmények között figyelemfelkeltő, meghökkentő, és olykor kifejezetten sokkoló. Elsődleges céljának eszköze a ruhatára is: a figyelem középpontjába kerülni három másodpercen belül.


Első benyomás, kisugárzás

A róla alkotott első benyomás általában ugyanúgy helytálló a második, harmadik, sokadik alkalommal is. Képtelen arra, hogy egy helyben üljön. Állandó lendületben van, teremt és pusztít maga körül. Számtalanszor kerül képtelen szituációba, kiszámíthatatlan mit fog tenni a következő pillanatban. A mának él, a felelősségtudat teljes mértékű hiányában. Vagy beleőrülsz, vagy tudomásul veszed, hogy ő ebből az anyagból van gyúrva. Lendület hajtja, vad, vidám, eleven, zseniként uralkodik az őt körülvevő káoszon. És tökéletes. Nincs hibája, egy szál se. A legutolsó porcikájáig hibátlan. Mindig jár a szája, történeteket mesél, ó, de még milyen történeteket! Soha nem unod meg, ha őt hallgatod. Társaság közepe, univerzum közepe, és körülötte mindennek jelentősége, története van. A megrágott almának is az asztalon. És megbánt. Észrevétlenül, öntudatlanul, akaratlanul. Ami a szívén, az a száján, bele sem gondolva, milyen következményekkel jár mindez… De így kell szeretni. Az egyetlen, amit szeretne, a figyelmed. Add meg neki. Vagy tagadd meg, és elpusztítod.


Leírás

Leírás:

Süt róla, hogy micsoda. A homlokára van írva. Származásától kezdve, személyiségtípusán át, a legelső és egyben legutolsó létszükségletéig. Vérvonalába ki tudja hol és mi keveredett, számos elmélet és a legkülönbözőbb legendák sora szól róla. Nevezik Gypsy-nek, Gitanos-nak, Cigánynak, holott valódi neve Roma, még helyesebben pedig Szinti. Minden esetre kívül-belül nagy adag egzotikum fűszerezi.

Felesleges belemélyedni ebbe, hiszen ő egyedi, egyedülálló lény ebben a világban, ilyen, mint ő, nincs több. Konkrétan ezen világ egy Magyarországnak nevezett pontján tengeti az életét. Még ha vándorló vére hajtja is mindenfelé, legvégül mindig visszakeveredik a kiindulási pontra, amit otthonnak nevez. Ebbe a pici országba, annak fővárosába. A magyar cigányság azon szűk, maroknyi csoportjába tartozik, akik őrzik még a hagyományokat, és viszonylag tisztességes életet élnek. Családja generációkra visszanyúló zenei múlttal rendelkezik. Ezt a foglalatosságot űzi apja, ahogy nagyapja, dédapja, de még ük-ük-üknagyapja is. Ez nem titok, nevében hordozza. Lavotta, lavuta, hegedű.

Ő nem műveli a zenét. Szereti, hallgatja, még tudja is, de a tradicionális muzsika már nem az ő generációjának való, még ha neveltetésében végig jelen is volt. Neveltetés. Sokkal szabadabb és színesebb szellemben nőtt fel, mint a kötöttségek milliói között élő átlagember. Az iskolái persze megvannak, a törvény az törvény. Hogy emellett pedig mit szedett fel a mindennapok során, az megszámlálhatatlan. Vallás, hitvilág, életfelfogás, filozófia. Elképzelhetetlenül összetett és színes. Ahogy ő maga.

És olyan szakmát választott, ahol mindez nemhogy hátrány, de kifejezetten előny. Tűzzel, lendülettel, szenvedéllyel végzi a munkáját, feltartóztathatatlanul teret adva személyiségének. Enteriőr-designerként tevékenykedik egy tehetséges fiatalokat ötvöző szakember-csapatban, de mostanra már az is előfordul, hogy önállóan tevékenykedik, minden egyes megbízást követően hátrahagyva egy csipetnyi őrültséget. This is her design.

Szakmai előmenetel:

- 1998: Martion
- 2003: Diploma a PTE PMMF Építész Szakán, okleveles építész
- 2004: Kortárs ház a fiatal építészek szemével 2004 - országos fordulóba jutás, 3. helyezett
- 2005: Roma Education Fund Scholarships Programme: 1 éves spanyolországi ösztöndíj
- 2006: PTE PMMK Építőművész Mesteriskola
- 2006: Contemporary House: Through the Eyes of Young Architects 2006 - Nemzetközi döntőbe jutás
- 2008: Belsőépítész és környezettervező művész (MA)
- Szakmai gyakorlatai során mentora Steigerwald Farkas.
- 2010-től a tehetséges fiatal szakemberek által létrehozott C-True belsőépítész-csoport tagja.


Ha otthonába tévedtél...

...akkor egy impozáns, patinás belvárosi épület legfelső emeletén vagy, melyet egyetlen lakás ural. A belső falakat már régen lerombolták, egyedül azok állnak, amik statikai szempontból nélkülözhetetlenek. A lakás fájdalmasan egyterű, és millió félköríves ablakkal szabdalt. Az érzés, hogy minden irányból figyelnek, sokáig borzolja még a tarkódon a pihéket. Cserébe minden napszakban lenyűgöző fények uralják a teret, ezt nem mulaszthatod el észrevenni. Bútorból nincs sok. Az egész környezet letisztult, a gyökeréig leegyszerűsített, és ebben rejlik merészsége.
Aktuális állapot:

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2013.05.05. 11:21:12

Üzenet küldése