A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Lengyel-Aoki Dénes

 
A Lorton ösvény diákja, Hatodik évfolyam


Nem: Férfi
Életkor: 22 (születésnap: április 04.)
Testalkat: Korának megfelelő, egészséges testalkattal rendelkezik. Ha nagyon feszít, még a kockák körvonalai is felsejlenek, anélkül kényelmesen mackós.
Vonások: Korán elérte a felnőttkor szakállnövesztős része, így naponta mormolja a bűbájt, hogy meglegyen a kisfiús, angyali arc.
Szem: Ezüstösen csillogó szürke, kifejező szempár.
Haj: Szőkésbarna, rövid, tökéletesre beállítva.
Általános öltözet
Divatos, elegáns ruhadarabok gazdagítják többnyire ruhatárát. Bár tény, hogy rajta még a póló-farmer kombó is ilyen hatást kelt. Színek terén viszont csak a fekete, fehér, szürke különböző árnyalatai. Semmi más.
Első benyomás, kisugárzás
Ő az, akit mindenki ismer. Nem, nem tartozik a menő léglabdások közé, inkább a gyík sulikórusban tevékenykedik, ami nem is olyan gáz, ha ő csinálja, sőt! Teljesen spontán, a maga ura, azt csinál, amit csak jónak lát. Azt gondolná az ember, hogy fellengzős sznob, de a látszat csal. Mindenkivel jól kijön, általában hamar megtalálja a közös hangot.
Ha arcról talán elsőre nem is, a beszédét hallva biztosan felismered; furán ejti az "r" betűt.

Leírás

- Egy japán mágus házaspár fogadta örökbe a születése napján, ami pont az egyik ünnepük idejére esett; a cseresznyevirágzás ünnepére. Nem ő lett az első gyermek a családban, van egy Suzuna nevű nővére. Vérszerinti szülei csupán tizenhat évesek voltak, akik nem tudták vállalni és felnevelni Dénest. Viszont a mai napig –az Aoki család beleegyezésével- tartják egymással a kapcsolatot.
- Gyermekkorának csupán egy részét töltötte Magyarországon. Szülei fontosnak tartották, hogy mindkét kultúrával személyes kapcsolata legyen. Születésétől fogva magyarul és japánul is beszéltek hozzá, amire Dénes különösen fogékonynak bizonyult. (Nyelvérzék) Az általános iskolát még Magyarországon, de annak harmadik osztályát már Japánban kezdte meg.
- Hamar kiderült, hogy Dénes színvak. (Fogyatékos-1) Sosem érezte, hogy nagy hátrány lenne ez számára, főleg, hogy az erőteljesebb színek halovány árnyalatát képes érzékelni. De sosem rest segítséget kérni, ha nem biztos a dolgában.
- Ahogy az egész család, Dénes is sintoista. (Igaz hit-3) A tulajdonukban van egy szentély Nagasaki határában, amit a nagyapja tart fent. Az ősi hitvilág a nyolcmillió szellemben hisz. A sintoizmusnak nincsenek erkölcsi előírásai, az emberek vele született, ösztönös jóérzéssel születnek, így mindenkinek a saját feladata, hogy megérezze, mi a jó és mi a rossz, vagy mi helyes és mi nem. A bűn fogalma is eltér a nyugati világban ismeretes bűnfogalomtól: csak az számít bűnnek, ami káros a közösségre, csak az bűnös, aki vét a közösség ellen. (Pacifista) Csak az evilági érvényesülés, boldogulás céljait szolgálja, a sinto hívei nem sokat törődnek a túlvilági jutalommal vagy büntetéssel.
- Gyakran besegít otthon a háztartásban, a konyhában különösen jól megállja a helyét, gyakran ő főz a családnak. Az iskolába is mindig saját készítésű ételt vitt magával. Ha már iskola… mindig túlságosan is önfejű volt, na meg türelmetlen, sokszor kellett volna büntetésben ülnie, olykor hajmeresztő mutatványaiért, Kellett volna, de egy angyali mosoly és kifogáshalmaz közepette megúszott mindent. (A jövő ígérete I – Háztartástan, Gasztronómia, Helyzetfelismerés, Szónoklás, Meggyőzés, Csábítás; Vakmerő; Türelmetlen)
- 11 évesen jelentkezett a vadmágiája, aminek persze nagyon örült az egész család. Mágikus tanulmányait Japánban kezdte meg. Hamar kiderült, hogy nem sok tehetség szorult belé e tekintetben, sőt, jó pár mágiaághoz egyáltalán nem konyít. (A jövő hiánya II – Átok, Bájitalok, Távoljárás, Igézés) Viszont mindezek ellenére legalább egy tárgyból brillírozott. Így különórákra járt átváltoztatásból és igen korán megkezdhette az abeotanulmányait is. (Veszett tehetség – Abeomágia)
- Ismét Magyarországra költöztek, ahol a Martionban folytatta tanulmányait. Ismeretei alapján az ötödik évfolyamba rakták. Itt tudta felvenni először abeoalakját, ami a tanuki lett, azaz a japán nyestkutya. Büszke rá és nagyon találónak is tartja, hisz a sinto hitvilágban rengeteg monda kering erről az állatról, sokszor ábrázolják a szerencse szimbólumaként is.
- A jövőjét illetően meglepő módon konkrét tervei vannak. A szakács szakmában szeretne betörni és újat alkotni. Ehhez itt Magyarországon tervez elvégezni egy turizmus-vendéglátás szakot első körben. Ezután meg lesz, ami lesz.

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2015.09.14. 20:05:14

Üzenet küldése