A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Lewis H. Smith

 
Beosztása: Leszerelt gemmárius, a Krimó tulajdonosa
Nem: Férfi
Életkor: 52 (születésnap: szeptember 12.)
Testalkat: Olyan testem van, amilyet szerettem volna... igen, egy nagyon tré testre vágytam. 190 centiméteres medve, korától és életvitelétől, nem alkatától fogva.
Vonások: Átlagossága felett hegyes orr, rengeteg szeplő, és a körszakálla ad valami jelleget az arcának. Pont nem dobod hanyatt magad tőle. Nem, ijedtedben sem.
Szem: Halványbarna, kifejező, leginkább gondokkal árnyékolt homlok és szemöldök alatt.
Haj: Nem sok van már, de az legalább vörös.

Általános öltözet
Van hét fekete, két szürke és egy kék garnitúra pólója, három farmere, négy inge, két nyakkendője, egy öltönye. Pár kék és fekete pulcsija, ugyanennyi sportcipője, egy sál, egy téli és egy átmeneti kabát. Minden rendes, tiszta, ha meg elhasználódik, újat vesz, ebből öltözködik. Az alsóneműket ugye nem kell felsorolnom..?

Első benyomás, kisugárzás
Mindenről van véleménye, ha meg kívánja osztani, ha nem. Mert egyébként szeret beszélni... pontosabban: szeret panaszkodni, amiből sok esetben kerül ki konyhafilozófikus, életszagú beszélgetés. Nem rosszindulatú, de nyers, őszintének tűnik, egy nagy hintésnyi unott kritikussággal. Könnyedebb napjain korrekt, felelős, hiteles fazon, semmi faksznival, borongósabb napjain meg olyan, mintha beleharapott volna az első világ minden problémája.
Lewis H. Smith
A Krimó tulajdonosa, Leszerelt gemmárius

Leírás

(12)

Munka


Vannak a műemlék jellegű épületek. Ilyenkor a tulaj büszkén dagadozó mellel meséli, hogy neki még a ük-ük-ük nagyapjának a macskájának a régi bérlője is ebben a fotelben halt meg. Híven őrzi a történelem egy szegletét, tele van szép emlékekkel, amiket szívesen őrizget, ápolgat... És van a Krimó.

Utolsó, élő rokonként sikerült előásni, amikor a Krimó eddigi tulajdonosa feldobta a talpát 2016 tavaszán. Azóta látni a pult körül sertepertélni vagy a két felszolgálóval ágálni. Nem létező Mérsékelt tenni akarása az ügyben, hogy a helyet kiemelje a régi minőségéből, bármilyen változást eszközöljön, tökéletesen illik a Krimó szellemiségéhez... ha ezt szellemiségnek lehet nevezni. Láthatóan elengedte ezeket a földi dolgokat, de talán egy MágNTSZ ellenőrzésre azért csak összekapja magát és megcsillogtat valamit a Hegyaljával egyidős épület dicsfényéből. Talán.

Kívül


Mostanában gyűlölöm az embereket... nem azért, mert valamit tettek, vagy ahogy viselkednek... Egyszerűen élvezem. Kikapcsolódás.

Bostonban született és nevelkedett mágusgyerekként. Apai ágon első körös ír, a másik ágon a háború alatt kimenekült magyar zsidó anyával, három lánytestvérrel. Semmi egetverő nincs az élete környékén, legfeljebb, hogy az anyagi helyzetük nem volt fényes - szerencsére nem annyira, hogy komolyan nélkülözniük kellett volna. Van egy strigula a mágusképzős papírjain - konzultációra küldték egy kihágás miatt nettó tizennégy évesen, amit nem nagyon emleget. Mint ahogy azt sem, hogy a sikeres gemmáriusi képzése és szolgálata után 2010-ben miért is szerelt le. Ha nagyon piszkálják vele, akkor a pénzről és az értelmetlenségről morog valamit.
Drámai változás nem állt be az életében, szépen és lassan nőtte ki magát az utóbbi pár évben az a nyers, kritikával élő, de néha csak magában pampogó, ráncolt homlokú elvált pasas képe: ő. Nem szereti az értelmetlenségeket az életben, nem szereti, ha hülyének nézik - és gátlás nélkül közli, ha te hülyeséget csinálsz. Úgy tűnik, nincsenek álmatlan éjszakái olyasmi miatt, ami elhagyja a száját (ahogy azért sem, ami nem), elvégre az ő véleménye. Mindenkinek van, miért is ő lenne a kivétel?

Család


Egy válás mindig jó hír... Furán hangzik, de tény, hogy egy jó házasság sosem végződik válással, szomorú is lenne. Ha két ember összeházasodik, csodás életük van, nincs problémájuk, aztán hirtelen elválnak, na, az tragikus volna... de ez szám szerint nulla esetben történik a valóságban... Szóval igen, a válás mindig jó hír.

Tíz éve váltak el a feleségétől, hat, megerőltető év után. Az egész kapcsolatra amúgy is a kényszeresség volt a jellemző: gemmáriusi évei alatt többször járt Magyarországon, hogy valamit felfoghasson akkoriban megboldogult anyja - és saját - magyar gyökereiből (vagyis inkább a saját lelkiismeretének megnyugtatása végett). Itt ismerkedett össze a nővel, s a nem túl dinamikus kémia és gördülékeny kapcsolat ellenére elvette... vagyis hozzámentek. Bűntudatra pedig nem jó kapcsolatot alapozni... Bár éltek egy pár keserves évet együtt Bostonban, és a családalapítás is megtörtént kétszeresen, a nő visszaköltözött a gyerekekkel az anyaországba.

Figyelmes, koncentrált és felelős apa vagyok. Tudod miért? Mert elköszönhetek a lányaimtól minden egyes héten... most szívatsz? Ez minden szülő álma! Ki nem tud jó apa lenni három napig?

Azóta közös felügyeletet vállal a gyerekei anyjával, ez adja meg a lényegi vázát az életének, és nem hagyja lesüllyedni. Állítja, hogy a válástól Grace és Pam legfeljebb csak jobb ember lett, mert megfelelő figyelmet kapják egy hatékony, osztott háztartásban, nem ordibál senki sem a fejük fölött... Legfeljebb az ő stílusától sérülhetnének lelkileg, de franc sem érti, hogy, de végülis csak értelmes kölykök lettek, értelmes gondolatokkal és valami értékrendfélével.

Belül


A következőképpen működik az agyam: idiotizmust követ az önutálat és további analízis.

A valóság az, hogy nem tarja magát kifejezetten okosnak és kifejezetten keménynek sem. Nem tud kezelni összeomló lelkeket, drámát és a saját, magánéleti konfliktusait. Elkerülő, ha a személyes dolgairól van szó és depresszív. Férfi létére is agyonanalizáló. Ha épp kifelé jön a hangulati gödörből, alaptermészete szerint szeret idealizálni sok mindent: legyen szó a mindenek fölött álló igazságosságról, jóságról és társadalmi egyenlőségről, és ezeket a gondolatokat akarja letenni valahol mindig az asztalra. Liberális, javíthatatlanul romantikus, csak erre rakódott rá az élet, meg az önismeret eltúlzott, mogorva karikatúrája és a kémia az agyban, testben, mindenhol. Kicsit megfáradt, de kicsit még a régi. Tisztábban van ezekkel, és úgy magával is... kivéve, mikor alábecsül. Örök libikóka.

Aktuális állapot:


Felszerelés
- Fókuszeszköz (karóra)
- Mobiltelefon
Aurában:
- Térszelő (kizárólag a bostoni lakásába)
- kulcsok
- igazolványok
- kb 10 tallérnyi kp
- bakkártya
- Holdkontroll és Bestiazár bájital
- állandó gyógyszerek
- Kézifegyver (Glock 22) + 2 tár töltény

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2016.06.03. 22:40:43

Ez a karakter a Krimó céghez tartozik.

Üzenet küldése