A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Mátyás Emese

 
Beosztása: König akadémia, Nemzetvédelem

Nem:
Életkor: 23 (születésnap: február 10.)
Testalkat: Vékony termetű, alacsony magasságú, bár nem kisnövésű. Elsőre alig lehet kinézni belőle, hogy már nem elsős.
Vonások: Babaarca van, de vonásai még formálódnak, ahogy növekedik.
Szem: Zöld színű.
Haj: Barna, hullámos. Olykor copfba összefogja, ekkor a válláig ér. Az utóbbi időben előfordul, hogy szőkére festi.
Általános öltözet
Leginkább az anyukája által varrt holmikat szokta hordani, az iskolában gombolós talárt is felvesz, amin szerepel az ösvénye jelvénye. Minden szülője és felmenője Karpena ösvényén járt. Kedvelt színei a bordó, a piros, a világoskék, a rózsaszín.
Első benyomás, kisugárzás
Kicsi, félénk lányka. Annak ellenére, hogy már néhány éve ide jár, a nagyok között még mindig igen picinek érzi magát, és annak is látszik. Kezd azonban megjönni a bátorsága ahhoz, hogy beszóljon bárkinek ha kell, és továbbra sem kell a szomszédba mennie egy kis kurázsiért, hogy leoltson valakit, ha lenézi őt.

Leírás

Emese egy esős októberi hajnalon látta meg a napvilágot, szülei otthonában, Budapesttől nem messze, egy Pécel nevű községben. A Péceli Mátyás család, ahogy a szüleit és felmenőit ismerik, generációk óta él ezen a településen, a központtól messze, egy különálló kúriában. A család sosem szerette a kétszínűsködést, a behódolást, eszméktől és uralkodóktól függetlenül éltek mindig, igaz, így hatalmas vagyonra, vagy befolyásra sem tettek szert.
Ahhoz viszont éppen elég a vagyon, hogy a család tisztességesen megéljen belőle, és a születendő gyermekek generációról generációra, tovább örökítsék a hírnevét. Emese, aki jelenleg a legfiatalabb gyerek az egész tág családban, szintén ebben a szellemben nevelkedett: tisztelje őseit és a feljebbvalókat, de sohase hódoljon be előttük, ne szolgáljon senkit saját magán és családján kívül.
Nem járt általános iskolába, vagy valamilyen a varázslócsaládok gyermekei számára fenntartott intézménybe, a család egy szem tanítója és az édesanyja tanította meg írni-olvasni valamint az alapműveltség más fontos ismereteire. Barátokat persze szerzett, egyrészt, idősebb testvéreivel és unokatestvéreivel és az ő barátaikkal töltött elég sok időt, másrészt Pécelen a környékbeli ismerős családok gyerekei között. Ezek a barátságok legtöbbször azért csak felszínesek voltak, hétvégi játszadozásokról, apró gonoszkodásokról szóltak leginkább.
A családja feszülten - emberemlékezet óta nem született varázstalan gyerek a családban -, ő felkészülten várta a Martioni meghívót, hogy aztán szüleitől függetlenül, önállóan léphessen a Lelkek Tükre elé. Az nagyon hamar Karpena Kristóf ösvényére sorolta őt.

Képek:

Mesi mosolygós   Mesi nyakkendőben   Mesi szőkén   Mesi kosztümben

A család, már emberemlékezet óta egy mágusoknak szóló boltot üzemeltet, mely egyben könyvkereskedés és antikvárium. A család boltot továbbvivő tagjai könnyen beletanulnak az ősök mellett a szakmába, és megbecsült szakértői lesznek a különféle régi és új mágikus könyveknek. Az elmúlt huszonöt évben István és Klára is ezzel foglalkoznak.
Klára persze csak részidőben, hiszen a legfontosabb feladata a gyereknevelés volt a családban. Emesének három testvére van, igaz ők már mind idősebbek.

Szülei:

Mátyás István (1959.01.09.) - Gyerekkorában nagyon sokáig nem jött ki a könyvkereskedésből élő szüleivel, őseivel, a lázadás utjait kereste. Katona akart lenni vagy diplomata, gyógyító vagy feltaláló, de minél messzebb a könyvektől. Aztán, ahogy felnőtt, belátta, hogy ez a lázadás teljesen felesleges, és nem jellemző sem rá, sem a családjára igazán. A lányokat, nőket kerülte fiatal évei alatt, vagy ők kerülték Istvánt, míg végül néhány évvel azután, hogy befejezte a Martiont, egy csinos, vörös hajú, csodazöld színű szemű lánnyal ismerkedett meg, valahol a Máguskormányban, vagy valamilyen rendezvényen, aki nemrég végzett a Martionban, és szintén tiszta családból származik, mint ő. Alig néhány hét udvarlás után erőfeszítéseit siker koronázta.

Hegyi Klára (1963.04.13.) - Férjénél négy évvel fiatalabb, és már harmadikos Martionos korában halálosan szerelmes volt, a jóvágású, fekete hajú, magas és vékony fiúba, aki akkor hatodikos volt. A következő három évet epekedéssel és csodálatos tervek szövésével töltötte, hogy hogyan fogja szíve választottját meghódítani. Az iskola után előkelő társaságokban, mágus szórakozóhelyeken vagy éppen a Hegyalja úton találkoztak, és Klára erőfeszítése egy idő után sikerrel jártak: meghódította István addig fagyos szívét. Hamarosan egybekeltek és a család szokása szerint a Péceli kúria egyik, jelenleg legnagyobbnak számító lakrészébe költöztek.

Testvérei:

Mátyás Károly (1989.06.08.) - A Königre jár, diplomáciával, vagy politikával szeretne később foglalkozni. Nagyon sokat tanul, így ritkán látják otthon.

Mátyás Izabella (1991.09.22.) - Idén fejezte be a Martiont, nagyon szereti a könyveket, szeret olvasni, és érdeklik a varázstárgyak is. A családi könyvesboltban dolgozik, egyelőre csak kisegítő, de ő fogja örökül vinni a boltot és a könyves szakmát.

Mátyás Anna (1985.04.15.) - Nemrág házasodott meg, férjével összeköltöztek, egészen pontosan a családi kúria egyik üresen álló lakrészét kapták meg, de a család más ágaihoz hasonlóan ők valami újba kezdtek bele: mágikus lények kutatásával foglalkoznak, elég egy gyermek az örökség továbbvitelére.

//Karakterkép: Chloë Grace Moretz//


Aktuális állapot:

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2008.12.13. 21:27:49


Ez a karakter rendelkezik egy Barackvirág nevű kissárkánnyal.

Üzenet küldése